Popularitas suplemen lecithin soyo wis nyebar ing saindenging jagad kaya petir wana grumbulan, ora heran yen penjualan bulk lecithin sing akeh mundhak. Lecithin minangka istilah umum sing nuduhake macem-macem senyawa lemak sing alami ditemokake ing tanduran uga jaringan kewan. Saliyane ningkatake tekstur panganan, lecithin uga dikenal kanthi kapabilitas kanggo nambah umur beting saka macem-macem produk panganan kayata minyak masak lan salad salad.

Wiwitane, lecithin asale saka endhog York, nanging kanthi wektu, sumber kunci liyane kalebu cottonseed, panganan laut, kacang kedelai, kacang ginjal, kacang ireng, susu, kembang lan jagung, wis diidentifikasi. Antarane, kacang kedelai kalebu sumber lecithin sing paling sugih, lan iki nggawa kita lecithin soy.

Apa Soy Lecithin?

Soy lecithin minangka wujud lecithin sing asale saka kacang kedelai mentah nggunakake pelarut kimia kayata heksana. Banjur, ekstrak minyak diolah kanggo njupuk lecithin saka produk liya lan sawise iku, pangatusan lecithin ditindakake. Iki minangka bahan pangan sing umume umume ing pasar.

Wêdakakêna lecithin digunakake ing konvensional uga toko panganan kesehatan minangka bahan panganan kanggo ngundhakake kesehatan para konsumen. Suplemen sing digawe saka bubuk soya lecithin nawakake macem-macem keuntungan kesehatan kalebu pengurangan kolesterol. Iki amarga kandungan fosfatidilokolin lan fosfatidilserine sing dhuwur. Loro fosfolipid iki ana ing terapi gantian lipid awak manungsa, antara liya fungsi.

8 Mupangat Soy Lecithin Potensial

Kaya sing wis kasebut sadurunge, soy lecithin duwe akeh mupangat, sing utama yaiku:

1.Pengurangan kolesterol

Kolesterol gedhe ing awak manungsa narik kawigatosan sawetara risiko kesehatan, sing paling serius saya tambah kerentanan karo serangan jantung. Untunge, peneliti sing nangani nutrisi lecithin soy wis ngerti yen bubuk soya lecithin utawa kapsul lecithin soy bisa mbantu ati kanggo ngasilake jumlah lipoprotein kapadhetan (HDL) sing luwih dhuwur, sing uga diarani kolesterol "apik".

Nalika tingkat HDL mundhak, tingkat kolesterol ala (lipoprotein kurang) kurang. Ana cara liya sing bisa nyuda tingkat kolesterol ing awak, nanging njupuk kapsul soya lecithin, susu lecithin utawa panganan sing duwe bubuk soya lecithin minangka salah sawijining obat alami sing paling efektif.

Panaliten ditindakake kanggo ngevaluasi efek nutrisi lecithin soya ing wong sing ngalami hiperkolesterolemia (tingkat kolesterol dhuwur ing getih). Peneliti nyatakake yen intake suplemen lecithin saben dina (udakara 17 miligram saben dina) nyebabake nyuda 41 total kolesterol ing hypercholesterolemia sawise siji wulan.

Ing wektu sing padha, tingkat kolesterol LDL mudhun 42% lan 56 persen sawise rong wulan. Iki nuduhake manawa intake lecithin soy biasa bisa dadi obat sing efektif kanggo hiperkolesterolemia.

2.Soy lecithin lan pencegahan kanker payudara

Miturut studi Jurnal Epidemiologi 2011 sing fokus ing lecithin soy lan potensi pencegahan kanker payudara, panggunaan suplemen lecithin bisa ngindhari risiko kanker payudara. Peneliti nyatakake nyuda insidensi kanker payudara ing antarane wanita postmenopausal sing nggunakake suplemen lecithin soy sajrone wektu nyoba.

Mesthine potensial suda kanker iki bisa uga amarga soy lecithin ngemot fosfatidilcholine. Nalika pencernaan, fosfatidilkolin ngganti kolin sing nduwe peran penting kanggo nyuda resiko kanker.

Nanging, riset kicap sing luwih soyo lan kanker payudara perlu kanggo ngerteni apa pancen, soya lecithin bisa dadi perawatan alami kanker payudara sing efektif.

3.Ulcerative relief colitis

Kolitis ulceratif, penyakit usus peradangan sing ditondoi dening saluran pencernaan kronis yaiku pencernaan sing nyebabake peradangan, nyebabake rasa nyeri kanggo para korban. Untunge, wong-wong sing wis ngetrapake nutrisi lecithin soy ngalami relief penyakit kasebut.

Nalika suplemen lecithin soy tekan usus, iku emulsens, nggawe alangan ing lapisan usus lan nambah mucous. Rintangan kasebut nglindhungi usus saka infeksi bakteri lan nyumbang proses pencernaan sing luwih apik.

Sing luwih apik, riset nuduhake manawa konten fosfatidilok ing bubuk lecithin bisa nyuda inflamasi sing ana gandhengane karo kolitis ulceratif. Iki saliyane mulihake alangan mucus sing rusak dening penyakit.

4.Nalika ngatasi stres fisik lan mental

Soy lecithin ngemot fosfatidilserine, fosfolipid penting sing dikawruhi pengaruh hormon stres. Utamane, peneliti spekulasi yen kompleks fosfatidilserine kerja karo asam fosfatik (saiki ing soy lecithin) uga menehi efek dampening stres sing selektif ing awak manungsa. Asile, siji panliten ngandhakake yen soya lecithin bisa dadi perawatan alami kanggo kahanan kesehatan sing ana hubungane karo stres.

Kajaba iku, panemuan sinau sing ditindakake ing taun 2011 lan ditampilake ing American Journal of Clinical Nutrisi nuduhake manawa wong sing duwe dhuwur intake kolin (kalebu konsumen lecithin soy biasa) ngalami tingkat stres fisik lan mental sing sithik. Kayane duwe kinerja memori luwih apik lan efek demensia sing suda.

5.Skin pelembapan

Yen dijupuk kaya sing disaranake, kapsul lecithin soy bisa nambah kulit sampeyan bakal dadi kulit. Iki minangka obat alami sing efektif kanggo ekzema lan kukul, thanks kanggo properti hidrasi kasebut. Luwih jelas soy lecithin minangka bahan utama ing produk skincare.

6. kakebalan

Panaliten sing ditindakake kanggo kewan kanggo ngevaluasi pengaruh lysithin soy wis nuduhake manawa bisa ngundhakake fungsi kekebalan. Toya saben dina suplemen lecithin ngewangi sel getih putih ing perang nglawan patogen ing aliran getih.

7.Dementia gejala lega

Amarga kandungan kolin sing dhuwur, soya lecithin nyumbang komunikasi sing luwih apik antarane otak manungsa lan organ awak liyane. Iki amarga kolin minangka agen utama ing komunikasi kasebut. Kayane, wong sing nandhang demam bisa entuk manfaat banget saka soy lecithin yen nggabungake ing rencana makan saben dinane.

8.Sakit gejala hipopropes

Akeh panaliten nuduhake manawa lelebon suplemen lecithin bisa nggawa relief gejala menopause sing signifikan. Utamane, ditemokake kanggo nambah semangat, nambah kekerasan arteri lan nggawa tingkat tekanan getih dadi normal ing kalangan wanita menopaus.

Ing panliten sing ditindakake ing taun 2018, 96 wanita sing umure antara 40 nganti 60 taun digunakake minangka riset conto kanggo netepake yen suplemen soya lecithin bisa ningkatake gejala kelelahan ing antarane wanita menopaus. Ana sawetara sijine rezim suplemen lecithin lan liyane ing plasebo.

Sawise wektu uji coba, peneliti nemokake manawa para wanita sing lagi kursus suplemen lecithin soya duwe kaku arteri lan tekanan getih diastolik dibandhingake karo klompok plasebo. Uga, mantan ngalami gejala gejala lemes, nanging ora kaya klompok plasebo.

Kepiye lecithin bisa mlaku?

Kaya fosfolipid liyane, molekul lecithin larut ing banyu nanging lenga. Nanging, yen banyu dicampur karo minyak, molekul kasebut uga larut. Nyatane, biasane ditemokake ing campuran sing ngemot banyu lan minyak, utamane ing ngendi molekul banyu sing ana wates karo molekul minyak. Ing wilayah kasebut, asam lemak kasebut ana hubungane karo lenga lan klompok fosfat menyang banyu.

Akibate, lecithin emulsify bisa mbentuk tameng pelindung cilik ing sekitar tetesan minyak, saéngga ngeterake minyak ing banyu. Klompok fosfat sing kepincut banyu ngidini tetesan minyak sing bakal, ing kahanan normal, ora bakal ana ing banyu, tetep ing banyu nganti suwe. Iki nerangake ngapa klambine mayonis lan salad ora beda dadi bagian minyak lan banyu sing beda.

Efek samping risik soya lecithin

Konsumsi soya lecithin bisa nyebabake efek samping soya lecithin entheng. Efek samping kacang lecithin sing umum kalebu:

  • Diare
  • Mual
  • Lara weteng
  • Weteng mekar
  • Kurang rasa napsu
  • Tambah salivasi

Apa nyebabake alergi kedelai?

Yen awak banget reaktif kanggo kacang kedelai, sampeyan bisa ngembangake alergi soya nalika ngisep kacang lecithin. Dadi, luwih becik sampeyan konsultasi karo panyedhiya layanan kesehatan yen sampeyan ngalami alergi kacang kedelai sadurunge miwiti njupuk susu soya, susu tambahan saka produk panganan liyane sing ngemot produk liyane soy lecithin.

Dadi, alergi kedelai uga kalebu efek samping soya lecithin. Nanging, mung ana kedadeyan sing jarang.

ra ono isine

Apa bisa ana hubungan antara soya lecithin lan tingkat estrogen ing awak sampeyan?

Ana prihatin babagan hubungan antara lecithin soya lan tingkat estrogen ing awak manungsa. Sawetara wong ngaku yen konsumsi kacang lecithin bisa ngganggu produksi tiroid lan hormon endokrin normal. Gangguan, gangguan kasebut bisa nyebabake macem-macem masalah kesehatan kalebu masalah haid.

Nanging, posisi sing sejatine ora ana bukti ilmiah sing nuduhake yen awak manungsa bisa nggunakake "tanduran estrogen" dhewe. Lecithin estrogen mung bisa mengaruhi kegiatan estrogenik wong yen asal saka sumber kewan. Panaliten sing ditindakake dening Thorne Research ndhukung posisi iki. Panemuan riset nuduhake produk soya lan kedelai ora nyebabake masalah estrogenik ing manungsa.

Mula, ora ana hubungan antara soya lecithin lan tingkat estrogen ing awak manungsa.

Kepiye Nggunakake Suplemen Soy Lecithin?

Suplemen lecithin kasedhiya ing macem-macem macem kalebu kapsul lecithin, pil lecithin, kacang lecithin, cair lecithin lan soy lecithin.

Sing bener dosis lecithin soy iku relatif saka siji wong liya. Iki amarga gumantung ing macem-macem faktor kayata kahanan kesehatan umum lan umur konsumen.

Wigati dicathet yen ora ana bukti ilmiah sing nuduhake dosis lecithin sing tepat kanggo skenario tartamtu. Nanging, umume kasus, dosis antara 500mg nganti 2,000mg, nanging penting sampeyan takon karo panyedhiya perawatan kesehatan kanggo konfirmasi dosis paling apik kanggo sampeyan.

Sanajan iki ora dadi kudu, luwih becik sampeyan njupuk suplemen lecithin kanthi mangan.

Wêdakakêna Soy lecithin

Bubuk soya lecithin digunakake kanggo macem-macem tujuan kalebu:

  • Emulsifikasi: Produsen panganan lan kosmetik nggawe lecithin soy kanggo nggunakake bubuk lysithin soy minangka emulsifier utawa agen kongealing ing proses manufaktur.
  • Kosmetik lan pengawetan panganan: nalika diintegrasi menyang produk panganan kayata coklat, gravies, nut butter, panganan sing panggang lan klamben salad utawa produk kosmetik (dandanan, shampoos, kondisioner kulit, cuci awak utawa balms lambe) bubuk soya lecithin berfungsi minangka pengawetane entheng, ngluwihi gesang betinge .

Sawetara wong tuku lecithin soy kanggo nggunakake lecithin minangka pengawet saka produk kosmetik lan panganan sing digawe saka omah.

  • Suplemen kolin: Akeh wong nggawe lecithin soy tuku amarga padha ngerti yen bubuk soya lecithin minangka sumber kolin sing sugih. Sampeyan bisa nyiram siji utawa rong sendok bubuk ing licin, jus, yoghurt, cereal, oatmeal utawa panganan liyane utawa minuman sing disenengi saben dina.

Suplemen iki nawakake sampeyan entuk manfaat kesehatan. Mupangat kasebut kalebu resiko kanker payudara sing sithik, pencernaan sing apik, lactation tanpa rasa sakit, kesehatan mental sing luwih apik, relief gejala demensia lan kakebalan sing luwih apik, antara liya.

ra ono isine

Lecithin lan Mundhut Bobot

Lecithin tumindak minangka pembakar lemak lan emulifier ing awak manungsa. Isi kolin ing lecithin mbuwang lemak sing diklumpukake ing awak, ningkatake efisiensi metabolisme lemak ati. Kayane awak bisa ngobong jumlah lemak lan kalori sing luwih dhuwur, mula bobote bobot awak.

Kajaba iku, riset nuduhake manawa wong sing njupuk lecithin ngalami kinerja fisik lan ketahanan sing luwih apik tinimbang sing ora. Dadi, kanthi suplemen lecithin, wong bisa nyambut gawe kanthi luwih kuat lan kanggo wektu sing lengkap, nyebabake bobot awak luwih akeh.

Ing ngendi Tuku Soy Lecithin

Kepingin weruh soya lecithin ing ngendi tuku? Yen sampeyan nggoleki online, sampeyan bakal nemokake akeh sumber sing bisa sampeyan tuku tuku soy lecithin yen sampeyan pengin didol soya lecithin. Nanging, sampeyan kudu ngupayakake manawa kudu mandhegake integritas bakul kanggo mesthekake yen umume lecithin sing sampeyan tuku iku asli. Aja dipercaya sapa-sapa sing duwe adol lecithin soya yen sampeyan ora bakal tiba ing tangan scammers utawa sing adol palsu. Go kanggo bakul sing duwe sertifikasi lan sing duwe lisensi.

kesimpulan

Panggunaan lecithin soy akeh lan mupangate ngluwihi risiko potensial lan efek samping sing ana gandhengane karo panggunaan soy lecithin. Nanging, panggunaan soya lecithin kudu ngetutake dosis suplemen kanggo ngasilake sing paling apik. Kejaba, nalika arep nggawe lecithin soy kanggo tuku dhewe utawa kanggo bisnis, siji kudu mesthekake yen entuk saka sumber sing bisa dipercaya.

Cathetan Suku

Chung, C., Sher, A., Rousset, P., Decker, EA, & McClement, DJ (2017). Formulasi emulsi panganan kanthi nggunakake emulsifier alami: Panggunaan quonja saponin lan soya lecithin kanggo ngripta pemutih kopi sing cair. Jurnal Teknik Mesin Pangan, 209, 1-11.

Hirose, A., Terauchi, M., Osaka, Y., Akiyoshi, M., Kato, K., & Miyasaka, N. (2018). Efek lecithin soya ing lemes lan gejala menopaus ing wanita umur pertengahan: sinau sing dikontrol kaping pindho, buta, plasebo. Jurnal nutrisi, 17(1), 4.

Oke, M., Jacob, JK, & Paliyath, G. (2010). Efek lecithin kedelai nambah kualitas jus / saos. Riset internasional internasional, 43(1), 232-240.

Yokota, D., Moraes, M., & Pinho, SCD (2012). Karakterisasi liposom lyofilisasi sing diasilake karo lecithin soy non-dimurnèkaké: studi kasus kasus microencapsulation casein hidrolisis. Jurnal Teknik Kimia Brasil, 29(2), 325-335.

Züge, LCB, Haminiuk, CWI, Maciel, GM, Silveira, JLM, & de Paula Scheer, A. (2013). Inversion lan tumindak rheologis catastrophic ing emulsi panganan basis soya lan Tween 80. Jurnal teknik pangan, 116(1), 72-77.