Ringkesan Lactoferrin

Lactoferrin (LF) yaiku protein alami sing ana ing susu mamalia lan nuduhake sifat anti mikroba. Wiwit diwiwiti ing taun 60an, wis akeh panliten kanggo netepake nilai teraputik glikoprotein lan peran kekebalane.

Sanajan bocah cilik bisa entuk suplemen saka nyedhot ibune, bubuk lactoferrin digawe kanthi komersial kasedhiya kanggo kabeh umur.

1. Apa Lactoferrin?

Lactoferrin (146897-68-9) yaiku glikoprotein sing kaiket wesi saka kulawarga transferrin. Protein iki sugih ing antibodi lan saiki ana ing susu manungsa lan sapi. Kejabi, minangka ekstrak saka sekresi biologis kayata luh, saliva, cairan irung, jus pankreas, lan empedu. Awak kanthi alami bakal ngeculake glikoprotein minangka stimulasi stimulasi.

Sadurunge bisa nggawe a tuku lactoferrin, njupuk godhong liwat komentar iki kanggo ndeleng manawa tambahan kasebut migunani.

Jumlah laktoferrin sing akeh ana ing kolostrum, yaiku cairan lengket sing sepisanan sawise nglairake. Iki disembunyikan ing susu ing rong utawa telung dina sawise postpartum. Sanajan sekresi kolostrum cedhak, lactoferrin sing signifikan isih bisa kasedhiya ing susu transisi lan diwasa.

Dadi, kepiye ngekstrak lactoferrin saka kolostrum bovine?

Ayo kula njupuk sampeyan liwat prosedur langsung kanggo ngisolasi lactoferrin.

Langkah pisanan kalebu misahake whey saka susu. Whey minangka produk sampingan cair sing isih sawise susu curdling utawa coagulate karo senyawa asam. Proses pengisiran nggunakake kromatografi interaksi hidrofobik lan kromatografi ion-ijolan sing diikuti karo elusi sing sukses karo solusi uyah.

Kolostrum bovine asale saka sapi. Dadi sugih ing protein, antibodi, mineral, vitamin, karbohidrat, lan lemak. Paramèter kasebut wis ngonfirmasi Nilai saka kolostrum sing penting, mula narik minat para ilmuwan riset ing domain medis.

Amarga isi lactoferrin suda amarga wektu postpartum mundhak, sumber pengganti dianjurake kanggo bayi. Coba, contone, LF khas sawise lair kira-kira 7-14mg / ml. Nanging, konsentrasi bisa nyelehake nganti meh 1mg / ml kanthi susu sing diwasa.

Yen sampeyan pengin ngrayakake lactoferrin imunologis, sampeyan kudu nyasar suplemen colostrum bovine.

Woh bubuk lactoferrin digawe kanthi komersial minangka produk saka kolostrum bovine. Nanging, produk kasebut wis dadi perhatian kanggo sawetara wong sing ketoke wis ngalami infeksi penyakit sapi sing galak. Ayo, aku njamin yen kondhisi kasebut arang banget. Kajaba iku, sawetara tambahan bayi lactoferrin minangka ekstrak saka mesin direkayasa gen, kanggo milih wong sing ora sabar laktosa.

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

2. Napa nggunakake Lactoferrin Powder minangka Suplemen, Keuntungan Lactoferrin?

Ngatur Kukul

Cutibacterium lan propionibacterium tanggung jawab kanggo kukul umume. Lactoferrin fungsi kanggo nyisihake bakteri wesi kasebut lan nyuda efek kasebut.

Ing sawetara kahanan, radikal bebas lan spesies oksigen reaktif nyebabake cedera sel lan karusakan DNA. Amarga stres oksidatif, peradangan bisa kedadeyan lan pengaruh ing kukul. Miturut ilmuwan riset, lactoferrin minangka anti-oksidan sing kuat, mula, potensial kanggo nglawan radikal gratis.

Njupuk lactoferrin kajawi vitamin E lan seng bakal nyuda kukul lan komedones kurang saka telung wulan.

Kajaba iku, peradangan langsung nyebabake pembentukan kukul lan kista kanthi nyemprot pori. Sifat anti-radang lactoferrin njamin penyembuhan cepet saka lesi.

Para ahli dermatologi negesake manawa kesehatan usus sampeyan minangka refleksi ing kulit sampeyan. Contone, yen saluran gastrointestinal ora bocor utawa ora sehat, nggunakake kabeh jinis rai utawa probiotik kelas donya ora bakal ngrampungake radang kulit, olahraga, utawa ekzema. Nggawe lactoferrin bakal ngilangi mikroorganisme mbebayani ing saluran pencernaan nalika promosi kegiatan flora Bifidus sing migunani.

Loro saka nambani kukul, lactoferrin ngeculake gejala psoriasis lan nyepetake pemulihan saka ulser sikil neuropathic, sing asring ana ing antarane pasien sing ngalami diabetes.

Agen Anti Mikroba

Studi sing ora kaetungake manawa Lactoferrin (LN) nyegah virus, bakteri, parasit, lan infeksi jamur saka awak. senyawa kasebut tumindak kanthi ikatan karo mikroba kasebut, ngrusak struktur sel kasebut, lan ngalangi reseptor mRNA.

Ing panliten tartamtu, para ilmuwan nyathete lactotransferrin (LTF) luwih efisien nyegah virus herpes tinimbang versi manungsa. Pasinaon vitro uga nuduhake manawa suplemen iki kanthi efektif ngatur efek HIV.

Ing dosis sing rada dhuwur, fungsi lactoferrin kanggo ngatur kabecikan Hepatitis C. Miturut Panaliten Hepatologi, perawatan iki nambah ekspresi interleukin-18, protein sing tanggung jawab kanggo nyopir maneh virus Hepatitis C. Kanggo efisiensi maksimal, pasien kudu nggunakake sekitar 1.8 nganti 3.6 gram tambahan saben dina. Alasan manawa dosis kurang saka laktoferrin ora bakal beda karo konten virus.

Ana spekulasi, sing nganggep LF minangka perawatan kanggo infeksi helicobacter pylori. Yen sampeyan tumpukan suplemen kanthi perawatan khas ulkus sampeyan, kemungkinan obat kasebut luwih efektif. Tuntutan iki wis dadi pertengkaran balung ing antarane peneliti amarga sing mayoritas nganggep manawa nggunakake bubuk lactoferrin bakal ora bener amarga anané dosis resep.

Regane Metabolisme Wesi

Lactoferrin ora mung bakal ngatur konsentrasi wesi ing awak nanging uga nambah panyerapan.

Ana panaliten klinis sing isih aktif kanggo mbandhingake khasiat LF marang ferrous sulfat ing anemia kekurangan zat besi nalika meteng. Ya, saka sidhang kasebut, lactoferrin kabukten luwih kuat kanggo ngrangsang pembentukan hemoglobin lan sel getih abang.

Wanita nggunakake glikoprotein duwe tingkat wesi paling optimal kanthi efek sisih nul. Lactoferrin fungsine kanggo nyuda kemungkinan keguguran, kelahiran preterm, lan umur kelahiran sing murah.

Mula, dadi nyata yen minangka suplemen sing cocog kanggo ibu-ibu sing lagi ngandut lan bocah-bocah sing umur bayi nalika ilang mens. Vegetarians lan donor getih sing asring uga entuk manfaat suplemen lactoferrin.

Tract Gastrointestinal Sehat

Lactoferrin suplemen bayi detoksifikasi lan njaga usus sehat. Disingkirake saka bakteri sing mbebayani, sing tanggung jawab kanggo inflamasi. Contone, mikroba kasebut nyatakake mayoritas kasus gastroenteritis lan enterocolitis, sing ngrusak tembok usus sing nyebabake pati durung wayahe. Yen ana sebab, bayi ora nyedhot, dianjurake supaya pindhah menyang bovine lactotransferrin (LTF).

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

3. Mupangat Lactoferrin ing Bayi

Suplemen bayi lactoferrin ngalangi tuwuhe mikroorganisme ing usus bayi sing nembe bayi. Mikroba iki kalebu Escherichia coli, Bacillus stearothermophilus, Staphylococcus Albus, Candida albicans, lan Pseudomonas aeruginosa. Sapérangan panaliten nyuda kasunyatan manawa asupan tambahan suplemen lactoferrin saben dina nyuda kemungkinan gastroenteritis noroviral ing bayi.

Sing isih ana ing usus, LF nyedhiyakake proliferasi sel endothelial nalika nyatakake tuwuhing folikel limfatik. Mula, dadi tambahan yen lactoferrin tambahan bisa dadi resep kanggo mukosa usus sing rusak.

Penyusuan susu minangka sumber wesi utama kanggo neonates. Nanging, para pediatrik nyaranake suplemen wesi tambahan amarga susu payudara ngemot jumlah mineral iki.

Ayo kula nerangake ngapa LF minangka suplemen sing becik kanggo bayi lan bayi sing luwih murah. Biasane, klompok iki gampang banget kena ing anemia kekurangan zat besi. Ngurus suplemen bayi lactoferrin bakal nambah sel hemoglobin lan sel getih abang ing sistem bocah. Kajaba iku, panaliten nyritakake manawa suplemen wesi nambah perkembangan neurologis bayi.

Kadhangkala, bakteri sing mbebayani kaya E.coli feed ing wesi sing ana ing saluran usus neonatal. Taking lactoferrin bakal ngilangi mikroba wesi lan ngrusak nalika njamin manawa tuan rumah nampa kabeh mineral sing kasedhiya.

LF nduweni peran penting ing pangembangan sistem kekebalan bayi. Sawetara panggunaan bubuk lactoferrin kalebu nambah kegiatan makrofag, immunoglobulin, sel NK, lan limfosit T, sing tanggung jawab kanggo kekebalan neonatal. Apa maneh, ngatur LF nyuda kerentanan karo alergen.

4. Kepiye Lactoferrin Mbenakake Sistem Kekebalan?

Mediates antarane Fungsi Adaptif lan Interate

Kanggo nanggepi kekebalan gandhengane, lactoferrin tumindak kanthi pirang-pirang cara. Kayata, nambah kegiatan sel pembunuh alam (NK) lan neutrofil. Protein kasebut nambah phagocytosis lan nyebabake kenaikan makrofag.

Kanggo nanggepi adaptif, pitulung LF ing modulasi sel T-sel lan B-sel. Ing kasus menehi tandha radang, loro fungsi bathi lan adaptif bakal gabung kanggo nglawan kedadeyan kasebut.

Lactoferrin ngatur produksi cytokine pro-radang lan interleukin 12, sing nuduhake sifat-sifat defensif marang patogen intracellular.

Mediates ing Sindrom Tanggapan Radang sistemik (SIRS)

Peranan saka bubuk lactoferrin ing suppressing spesies oksigen reaktif (ROS) wis dadi dhasar sajrone nyinaoni hubungane karo penyakit radang lan kanker. Tambah ing ROS nerjemahake risiko penyakit radhang sing luwih dhuwur amarga apoptosis utawa cedera mRNA.

Kekebalan marang Mikroorganisme

Sifat anti-mikroba lactoferrin ngilangi infeksi bakteri, virus, parasit, lan jamur.

Mikroba dadi gedhe lan gumantung saka wesi kanggo tuwuh lan slamet. Nalika dheweke nyerang host, LF ngalangi potensial panggunaan wesi.

Sajrone tahap infeksi awal, lactoferrin (LF) langkah kanggo nglawan stimulasi asing kanthi rong cara. Protein kasebut bakal ngalangi reseptor mRNA utawa kaiket virus, saéngga bisa mlebu ing host. Tumindak anti-mikroba liyane saka laktoferrin kalebu ngrencanakake cara sel patogen utawa ngalangi metabolisme karbohidrat.

Sawetara kajian nggunakake bubuk lactoferrin sing corroborate ing manajemen virus Herpes, infeksi HIV, hepatitis C lan B, influenza, lan hantavirus. Kajaba iku, suplemen nyandhet proliferasi alphavirus, rotavirus, papillomavirus manungsa, lan liya-liyane.

Ing sawetara kasus, Lactoferrin bisa uga ora ngilangi kabeh infeksi nanging sampeyan bisa yakin manawa bakal nyuda kakehan beban virus sing ana. Ing panliten sadurunge, LF wis efektif kanggo ngatasi pseudovirus SARS. Wiwit SARS-CoV-2 tumiba ing kelas sing padha karo SARS-CoV, ana kemungkinan lactoferrin bisa nyuda kabeneran COVID-19.

Sanajan medik nyekel manawa ngundhakake fungsi kekebalan sampeyan ora bakal nglindhungi saka koronavirus, suplemen lactoferrin bakal mbiyantu perang. Sawise kabeh, praktisi sing padha wis ngerteni manawa wong tuwa lan wong sing duwe kekebalan kurang duwe risiko kanggo kontrak COVID-19.

5. Panganggone lan Aplikasi Bubuk Lactoferrin

Bubuk pukal Lactoferrin kasedhiya kanggo ilmuwan lan ilmuwan riset sing pengin netepake nilai obat ing awak manungsa. Wis prospek aplikasi sing amba ing pencegahan penyakit, suplemen nutrisi, antiseptik panganan lan farmasi, lan kosmetik.

Kanggo eksperimen analisis lan lab sampeyan, priksa sumber senyawa saka supplier bubuk lactoferrin sing bener.

Wêdakakêna Lactoferrin digunakake ing bubuk susu bayi

Formula bubuk bayi nambah kanthi terus-terusan kanggo nggambarake biokimia susu ibu sing sejati saka ibu. Lactoferrin minangka protein nomer loro sing paling akeh ing susu ibu. Luwih disenengi kanggo nggawa kabeh jinis mupangat kanggo bayi kalebu kalebu wesi naleni kekebalan, nyegah kanker, lan ningkatake balung sehat.

Lactoferrin minangka partculay sing akeh banget ing susu awal ibu sing dikenal minangka colostrum. Colostrum ngemot udakara kaping pindho saben mil militer minangka susu ibu sing diwasa. Iki tegese kanggo bayi sing paling enom mbutuhake konsentrasi lactoferrin sing luwih dhuwur kanggo pangembangan paling luweh.

Dandan ing sistem kekebalan bayi didhukung komponen Lactoferrin ing formasi bayi. Protein duwe fungsi penting ing sistem kekebalan bayi lan minangka sistem pertahanan anti-virus lan anti mikroba. Efek anti-mikroba penting biasane nggawa chelation zat besi, sing penting kanggo tuwuh bakteri. Kejabi, lactoferrin uga dipercaya tumindak minangka antioksidan sing bisa ngiyatake respon kekebalan kanthi mbedakake bedane, proliferasi, lan aktifitas sel kekebalan.

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

6. Efek sisih Lactoferrin

Keamanan PFots ing sawetara faktor.

Dosis pukal Lactoferrin bisa dadi kemungkinan. Contone, yen suplemen minangka turunan susu sapi, kanthi yakin bisa ngonsumsi kanthi jumlah sing akeh sajrone setaun. Nanging, yen produk asale saka beras, kemungkinan manawa overdosis berturut-turut sajrone rong minggu bakal nyebabake sawetara gangguan sing negatif.

Efek samping khas lactotransferrin (LTF) kalebu;

  • Diare
  • Kurang rasa napsu
  • Rusak kulit
  • Sembelit
  • Ngisor

Boten kados suplemen obat, lactoferrin aman kanggo ibu-ibu sing ngarep-arep lan nyusoni.

Kanggo ngliwati efek samping lactoferrin, dianjurake dosis antara 200mg lan 400mg. Sampeyan kudu ngetrapake sajrone rong nganti telung wulan berturut-turut. Ing kasus langka, wektu kasebut bisa nganti nem wulan.

7. Sapa sing bisa Mupangate Lactoferrin?

Ibu

Lactoferrin mupangate ibu lan bayi.

Sajrone wektu gestasi, ngurus suplemen iki bakal duwe pangaruh positif babagan ukuran janin lan bobote kelahiran. Yen ibu terus nganggo dosis lactoferrin sajrone wektu lactation, produksi susu dheweke bakal tambah apik. Kajaba iku, bayi ora langsung bakal ngluhurake kolostrum kanggo njaga bobot awak sing sehat.

Bayi lan Bocah-bocah enom sing ora nyusoni utawa dicampur

Suplemen lactoferrin mesthekake yen bayi ngembangake sistem kekebalan sing kuat nalika nglindhungi saluran gastrointestinal alus saka alergen. Kajaba iku, suplemen kasebut tumindak minangka julap, aiding ing gerakan bayi usus pisanan. Formula bayi sing sugih ing kolostrum kasedhiya saka supplier serbuk Lactoferrin lokal lan online.

Anemia kekurangan wesi

Suplemen Lactoferrin sacara signifikan nambah tingkat hemoglobin, sel getih abang, lan ferritin. Sanajan sebagian besar wong nggunakake sulfat ferrous kanggo ngatasi kekurangan wesi, akeh panaliten nyatakake yen lactoferrin luwih kuat.

Yen sampeyan dadi vegetarian utawa donor getih sing asring, sampeyan kudu panganan sing sugih wesi kanggo level hemoglobin lan ferritin sing kurang. Yen ora, sampeyan bisa nggawe lactoferrin sing apik saka vendor online.

Wong sing Kekebalan rendah

Lactoferrin mbela awak nglawan patogen kanthi ngirit mikroba infèksius lan nyandhet proliferasi bakteri lan virus. Senyawa kasebut aktif ing modulasi jalur isyarat sing tanggung jawab kanggo ngawasi tanggapan imun saka host.

Lactoferrin tumindak minangka mediator, bridging lan koordinasi interaksi ing antarane fungsi kekebalan adaptif lan gawan. Kayata, nambah kegiatan phagosit kanthi upregulasi neutrofil lan makrofag. Kanggo sistem kekebalan adaptif, senyawa iki nyepetake kadhang sel-sel T-sel lan B-, sing nuduhake kekebalan sel-sel lan kakebalan humoral.

8. Lactoferrin karo IgG

Kaya lactoferrin, Igg utawa imunoglobulin G minangka protein anti mikroba protèktif sing ana ing susu mamalia.

Sapérangan panaliten kasedhiya kanggo nerangake korélasi lactoferrin lan IgG.

Konsentrasi lactoferrin ing kolostrum luwih dhuwur tinimbang IgG. Miturut ilmuwan riset, sawetara faktor mengaruhi jumlah protein kasebut ing susu.

Kayata, lactoferrin lan IgG sensitif panas lan pasteurisasi. Immunoglobulin G bisa nahan perawatan panas nganti 100 ° C, nanging ora sithik nganti sawetara detik. Ngelawan, lactoferrin alon-alon mudhun kanthi kenaikan suhu nganti rampung nyuda ing 100 ° C.

Basing ing poin kasebut, sampeyan kudu nyathet yen wektu lan suhu pemanasan minangka pertimbangan utama nalika ngolah susu neonatal. Wiwit pasteurisasi susu wis tundhuk kontroversi, umume wong netepake pembekuan garing.

Konsentrasi saka Lactoferrin (146897-68-9) paling dhuwur sawise nglairake. Nalika wektu postpartum mundhak, protein iki mboko sithik mudhun, bisa uga amarga nyuda kolostrum. Ing sisih liya, kejatuhan tingkat imunoglobulin G meh ora bisa diabaikan ing sajrone periode laktasi.

Nanging akeh lactoferrin sing mudhun ing susu mamalia, konsentrasi kasebut bakal luwih dhuwur tinimbang IgG. Kasunyatan iki isih ana apa ing kolostrum, transisi, utawa ing susu diwasa.

Cathetan Suku

  • Yamauchi, K., et al. (2006). Bovine Lactoferrin: Mupangat lan Mekanisme Tumindak Nganggo Infections. Biokimia lan Biologi Sel.
  • Jeffrey, KA, et al. (2009). Lactoferrin minangka Modulator Kekebalan Alam. Desain Farmasi Saiki.
  • Lepanto, MS, et al. (2018). Efisiensi Administrasi Lactoferrin Lisan ing Perawatan Anemia lan Anemia Peradangan ing Wanita Hamil lan Ora Kandhutan: Studi Intervensi. Ing wilayah imunologi.
  • Goldsmith, SJ, et al. (1982). IgA, IgG, IgM lan Lactoferrin Isi Susu Manungsa Sajrone Lactation Awal lan Efek Pengolahan lan Panyimpen. Jurnal Perlindhungan Pangan
  • Smith, KL, Conrad, HR, lan Porter, RM (1971). Lactoferrin lan IgG Immunoglobulin saka Inskrut Bovine Mammary Gores. Jurnal Ilmu Tenaga.
  • Sanchez, L., Calvo, M., lan Brock, JH (1992). Peran Biologi Lactoferrin. Arsip Penyakit ing jaman kanak-kanak.
  • Niaz, B., et al. (2019). Lactoferrin (LF): Protein Anti Mikroba. Jurnal Bisnis Internasional.