Ringkesan Lactoferrin

Lactoferrin (LF) yaiku protein alami sing ana ing susu mamalia lan nuduhake sifat anti mikroba. Wiwit diwiwiti ing taun 60an, wis akeh panliten kanggo netepake nilai teraputik glikoprotein lan peran kekebalane.

Sanajan bocah cilik bisa entuk suplemen saka nyedhot ibune, bubuk lactoferrin digawe kanthi komersial kasedhiya kanggo kabeh umur.

1. Apa Lactoferrin?

Lactoferrin (146897-68-9) yaiku glikoprotein sing kaiket wesi saka kulawarga transferrin. Protein iki sugih ing antibodi lan saiki ana ing susu manungsa lan sapi. Kejabi, minangka ekstrak saka sekresi biologis kayata luh, saliva, cairan irung, jus pankreas, lan empedu. Awak kanthi alami bakal ngeculake glikoprotein minangka stimulasi stimulasi.

Sadurunge bisa nggawe a tuku lactoferrin, njupuk godhong liwat komentar iki kanggo ndeleng manawa tambahan kasebut migunani.

Jumlah laktoferrin sing akeh ana ing kolostrum, yaiku cairan lengket sing sepisanan sawise nglairake. Iki disembunyikan ing susu ing rong utawa telung dina sawise postpartum. Sanajan sekresi kolostrum cedhak, lactoferrin sing signifikan isih bisa kasedhiya ing susu transisi lan diwasa.

Dadi, kepiye ngekstrak lactoferrin saka kolostrum bovine?

Ayo kula njupuk sampeyan liwat prosedur langsung kanggo ngisolasi lactoferrin.

Langkah pisanan kalebu misahake whey saka susu. Whey minangka produk sampingan cair sing isih sawise susu curdling utawa coagulate karo senyawa asam. Proses pengisiran nggunakake kromatografi interaksi hidrofobik lan kromatografi ion-ijolan sing diikuti karo elusi sing sukses karo solusi uyah.

Kolostrum sapi asale saka sapi. Sugih karo protein, antibodi, mineral, vitamin, karbohidrat, lan lemak. Parameter kasebut wis ngonfirmasi nilai terapeutik kolostrum, mula narik minat ing antarane para ilmuwan riset ing domain medis.

Amarga isi lactoferrin suda amarga wektu postpartum mundhak, sumber pengganti dianjurake kanggo bayi. Coba, contone, LF khas sawise lair kira-kira 7-14mg / ml. Nanging, konsentrasi bisa nyelehake nganti meh 1mg / ml kanthi susu sing diwasa.

Yen sampeyan pengin seneng lactoferrin imunologis, sampeyan kudu nambah suplemen kolostrum sapi.

Wêdakakêna lactoferrin sing digawe kanthi komersial minangka produk saka kolostrum sapi. Nanging, produk kasebut dadi kuwatir kanggo sawetara wong sing kayane kena infeksi penyakit sapi edan. Ya, dakkandhani manawa kondhisi iki langka. Kajaba iku, sawetara suplemen bayi lactoferrin minangka ekstrak beras sing direkayasa kanthi genetis, kanggo wong sing ora sabar karo laktosa.

 

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

 

2. Napa nggunakake Lactoferrin Powder minangka Suplemen, Keuntungan Lactoferrin?

Ngatur Kukul

Cutibacterium lan propionibacterium tanggung jawab kanggo kukul umume. Lactoferrin fungsi kanggo nyisihake bakteri wesi kasebut lan nyuda efek kasebut.

Ing sawetara kahanan, radikal bebas lan spesies oksigen reaktif nyebabake cedera sel lan karusakan DNA. Amarga stres oksidatif, peradangan bisa kedadeyan lan pengaruh ing kukul. Miturut ilmuwan riset, lactoferrin minangka anti-oksidan sing kuat, mula, potensial kanggo nglawan radikal gratis.

Njupuk lactoferrin kajawi vitamin E lan seng bakal nyuda kukul lan komedones kurang saka telung wulan.

Kajaba iku, peradangan langsung nyebabake pembentukan kukul lan kista kanthi nyemprot pori. Sifat anti-radang lactoferrin njamin penyembuhan cepet saka lesi.

Para ahli dermatologi negesake manawa kesehatan usus sampeyan minangka refleksi ing kulit sampeyan. Contone, yen saluran gastrointestinal ora bocor utawa ora sehat, nggunakake kabeh jinis rai utawa probiotik kelas donya ora bakal ngrampungake radang kulit, olahraga, utawa ekzema. Nggawe lactoferrin bakal ngilangi mikroorganisme mbebayani ing saluran pencernaan nalika promosi kegiatan flora Bifidus sing migunani.

Loro saka nambani kukul, lactoferrin ngeculake gejala psoriasis lan nyepetake pemulihan saka ulser sikil neuropathic, sing asring ana ing antarane pasien sing ngalami diabetes.

Agen Anti Mikroba

Panaliten sing ora kaetung ngonfirmasi manawa Lactoferrin (LN) nyegah virus, bakteri, parasit, lan infeksi jamur supaya ora nyerang awak. senyawa bisa digunakake kanthi naleni mikroba kasebut, ora stabilake struktur sel, lan ngalangi reseptor seluler.

Ing panliten tartamtu, para ilmuwan nyathete lactotransferrin (LTF) luwih efisien nyegah virus herpes tinimbang versi manungsa. Pasinaon vitro uga nuduhake manawa suplemen iki kanthi efektif ngatur efek HIV.

Ing dosis sing luwih dhuwur, laktoferrin bisa ngatasi virulensi Hepatitis C. Miturut Panaliten Hepatologi, perawatan iki nambah ekspresi interleukin-18, protein sing tanggung jawab kanggo nyopir maneh virus Hepatitis C. Kanggo efisiensi maksimal, pasien kudu nggunakake sekitar 1.8 nganti 3.6 gram tambahan saben dina. Alasan manawa dosis kurang saka laktoferrin ora bakal beda karo konten virus.

Ana spekulasi, sing nganggep LF minangka perawatan infeksi helikobakteri pylori. Nalika nambah suplemen kanthi perawatan tukak khas, kemungkinan obat kasebut bakal luwih efektif. Pratelan kasebut minangka pratelan balung ing antarane para peneliti amarga mayoritas duwe panggunaan bubuk lactoferrin ora valid yen ora ana dosis resep.

Regane Metabolisme Wesi

Lactoferrin ora mung bakal ngatur konsentrasi wesi ing awak nanging uga nambah panyerapan.

Ana panaliten klinis sing isih aktif kanggo mbandhingake khasiat LF marang ferrous sulfat ing anemia kekurangan zat besi nalika meteng. Ya, saka sidhang kasebut, lactoferrin kabukten luwih kuat kanggo ngrangsang pembentukan hemoglobin lan sel getih abang.

Wanita sing nggunakake glikoprotein duwe tingkat zat besi paling luweh kanthi efek nol. Fungsi laktoferrin kanggo nyuda kemungkinan keguguran, kelahiran prematur, lan umur kurang lahir.

Mula, dadi nyata yen minangka suplemen sing cocog kanggo ibu-ibu sing lagi ngandut lan bocah-bocah sing umur bayi nalika ilang mens. Vegetarians lan donor getih sing asring uga entuk manfaat suplemen lactoferrin.

Tract Gastrointestinal Sehat

Suplemen bayi laktoferrin detoksifikasi lan njaga usus sehat. Ngilangi bakteri sing mbebayani, sing bisa nyebabake inflamasi. Contone, mikroba iki kalebu mayoritas kasus gastroenteritis lan enterocolitis, sing ngrusak tembok usus sing nyebabake pati durung wayahe. Yen ana sebab tartamtu, bayi sampeyan ora nyedhot, luwih disaranake sampeyan ganti menyang laktotransferrin sapi (LTF).

 

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

3. Mupangat Lactoferrin ing Bayi

Suplemen bayi laktoferrin ngalangi tuwuhing mikroorganisme ing usus bayi sing nembe lahir. Mikroba iki kalebu Escherichia coli, Bacillus stearothermophilus, Staphylococcus Albus, Candida albicans, lan Pseudomonas aeruginosa. Sawetara panliten nyengkuyung kasunyatan manawa asupan suplemen suplemen lactoferrin saben dina nyuda kemungkinan gastroenteritis noroviral ing bayi.

Sing isih ana ing usus, LF nyedhiyakake proliferasi sel endothelial nalika nyatakake tuwuhing folikel limfatik. Mula, dadi tambahan yen lactoferrin tambahan bisa dadi resep kanggo mukosa usus sing rusak.

Penyusuan susu minangka sumber wesi utama kanggo neonates. Nanging, para pediatrik nyaranake suplemen wesi tambahan amarga susu payudara ngemot jumlah mineral iki.

Muga-muga aku nerangake kenapa LF minangka suplemen sing ideal kanggo bayi lan bayi sing durung diwasa sadurunge lair kanthi umur kurang suda. Biasane, klompok iki rentan banget karo anemia kekurangan zat besi. Ngatur suplemen bayi lactoferrin bakal nambah hemoglobin lan sel getih abang ing sistem bocah. Kajaba iku, panliten nuduhake manawa suplemen zat besi nambah perkembangan neurologis bayi.

Kadhangkala, bakteri sing mbebayani kaya E.coli feed ing wesi sing ana ing saluran usus neonatal. Taking lactoferrin bakal ngilangi mikroba wesi lan ngrusak nalika njamin manawa tuan rumah nampa kabeh mineral sing kasedhiya.

LF nduweni peran penting ing pangembangan sistem kekebalan bayi. Sawetara panggunaan bubuk lactoferrin kalebu nambah kegiatan makrofag, immunoglobulin, sel NK, lan limfosit T, sing tanggung jawab kanggo kekebalan neonatal. Apa maneh, ngatur LF nyuda kerentanan karo alergen.

 

4. Kepiye Lactoferrin Mbenakake Sistem Kekebalan?

Mediates antarane Fungsi Adaptif lan Interate

Kanggo nanggepi kekebalan gandhengane, lactoferrin tumindak kanthi pirang-pirang cara. Kayata, nambah kegiatan sel pembunuh alam (NK) lan neutrofil. Protein kasebut nambah phagocytosis lan nyebabake kenaikan makrofag.

Kanggo nanggepi adaptif, pitulung LF ing modulasi sel T-sel lan B-sel. Ing kasus menehi tandha radang, loro fungsi bathi lan adaptif bakal gabung kanggo nglawan kedadeyan kasebut.

Lactoferrin ngatur produksi cytokine pro-radang lan interleukin 12, sing nuduhake sifat-sifat defensif marang patogen intracellular.

Mediates ing Sindrom Tanggapan Radang sistemik (SIRS)

Peranan saka bubuk lactoferrin ing suppressing spesies oksigen reaktif (ROS) wis dadi dhasar sajrone nyinaoni hubungane karo penyakit radang lan kanker. Tambah ing ROS nerjemahake risiko penyakit radhang sing luwih dhuwur amarga apoptosis utawa cedera mRNA.

Kekebalan marang Mikroorganisme

Sifat anti-mikroba lactoferrin ngilangi infeksi bakteri, virus, parasit, lan jamur.

Mikroba dadi gedhe lan gumantung saka wesi kanggo tuwuh lan slamet. Nalika dheweke nyerang host, LF ngalangi potensial panggunaan wesi.

Sajrone tahap infeksi wiwitan, lactoferrin (LF) langkah-langkah kanggo ngatasi rangsangan asing kanthi rong cara. Protein kasebut bakal mblokir reseptor seluler utawa bakal kaiket karo virus, mula nyegah mlebu ing host. Tumindak anti-mikroba liyane laktoferrin kalebu ora stabilake cara sel patogen utawa ngalangi metabolisme karbohidrat.

Sawetara panelitian nggunakake bubuk lactoferrin sing dikatutake kanggo ngatur virus Herpes, infeksi HIV, hepatitis C lan B manungsa, influenza, lan hantavirus. Kajaba iku, suplemen nyegah alphavirus, rotavirus, papillomavirus manungsa, lan liya-liyane.

Ing sawetara kasus, Lactoferrin bisa uga ora ngilangi kabeh infeksi nanging sampeyan bisa yakin bakal nyuda keruwetan beban virus sing ana. Ing panelitian sadurunge, LF efektif nyuda pseudovirus SARS. Amarga SARS-CoV-2 kalebu ing kelas sing padha karo SARS-CoV, ana kemungkinan lactoferrin bisa nyuda virulensi COVID-19.

Sanajan medik nyekel manawa ngundhakake fungsi kekebalan sampeyan ora bakal nglindhungi saka koronavirus, suplemen lactoferrin bakal mbiyantu perang. Sawise kabeh, praktisi sing padha wis ngerteni manawa wong tuwa lan wong sing duwe kekebalan kurang duwe risiko kanggo kontrak COVID-19.

 

5. Panganggone lan Aplikasi Bubuk Lactoferrin

 Bubuk pukal Lactoferrin kasedhiya kanggo ilmuwan lan ilmuwan riset sing pengin netepake nilai obat ing awak manungsa. Wis prospek aplikasi sing amba ing pencegahan penyakit, suplemen nutrisi, antiseptik panganan lan farmasi, lan kosmetik.

Kanggo eksperimen analisis lan lab sampeyan, priksa sumber senyawa saka supplier bubuk lactoferrin sing bener.

Wêdakakêna Lactoferrin digunakake ing bubuk susu bayi

Formula bubuk bayi bakal terus ningkat kanggo nggambarake biokimia susu ibu sing sejati saka ibu. Lactoferrin minangka protein nomer loro sing paling akeh ing susu ibu. Iki misuwur amarga nggawa kabeh jinis mupangat kanggo bayi kalebu naleni zat besi kanggo kekebalan, pencegahan kanker, lan ningkatake balung sing sehat.

Lactoferrin minangka partculay sing akeh ing susu awal ibu sing dikenal minangka kolostrum. Kolostrum ngemot udakara kaping pindho saben mililiter tinimbang susu ibu diwasa. Iki tegese bayi sing paling enom mbutuhake konsentrasi lactoferrin sing luwih dhuwur kanggo pangembangan optimal.

Peningkatan sistem kekebalan bayi didhukung komponen Lactoferrin ing formula bayi. Protein kasebut nduweni fungsi penting ing sistem kekebalan bayi lan nggambarake sistem pertahanan anti-virus lan anti-mikroba pertama. Efek anti-mikroba utama biasane nyebabake chelasi zat besi, sing penting banget kanggo tuwuh bakteri. Kajaba iku, laktoferrin uga dipercaya tumindak minangka antioksidan sing bisa ngiyatake reaksi kekebalan kanthi ngaktifake diferensiasi, panyebaran, lan aktivasi sel kekebalan.

 

Apa Suplemen Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi

 

6. Efek sisih Lactoferrin

Keamanan PFots ing sawetara faktor.

Dosis akeh laktoferrin bisa uga penting. Contone, nalika suplemen minangka turunan susu sapi, sampeyan kanthi yakin bisa nggunakake kanthi jumlah akeh sajrone setaun. Nanging, yen produk kasebut asale saka beras, kemungkinane overdosis kanthi berturut-turut sajrone rong minggu bakal nyebabake sawetara efek negatif.

Efek samping lactotransferrin khas (LTF) kalebu;

  • Diare
  • Kurang rasa napsu
  • Rusak kulit
  • Sembelit
  • Ngisor

Boten kados suplemen obat, lactoferrin aman kanggo ibu-ibu sing ngarep-arep lan nyusoni.

Kanggo ngliwati efek samping lactoferrin, dianjurake dosis antara 200mg lan 400mg. Sampeyan kudu ngetrapake sajrone rong nganti telung wulan berturut-turut. Ing kasus langka, wektu kasebut bisa nganti nem wulan.

 

7. Sapa sing bisa Mupangate Lactoferrin?

Ibu

Lactoferrin mupangate ibu lan bayi.

Sajrone wektu gestasi, ngurus suplemen iki bakal duwe pangaruh positif babagan ukuran janin lan bobote kelahiran. Yen ibu terus nganggo dosis lactoferrin sajrone wektu lactation, produksi susu dheweke bakal tambah apik. Kajaba iku, bayi ora langsung bakal ngluhurake kolostrum kanggo njaga bobot awak sing sehat.

Bayi lan Bocah-bocah enom sing ora nyusoni utawa dicampur

Suplemen lactoferrin mesthekake yen bayi ngembangake sistem kekebalan sing kuat nalika nglindhungi saluran gastrointestinal alus saka alergen. Kajaba iku, suplemen kasebut tumindak minangka julap, aiding ing gerakan bayi usus pisanan. Formula bayi sing sugih ing kolostrum kasedhiya saka supplier serbuk Lactoferrin lokal lan online.

Anemia kekurangan wesi

Suplemen laktoferrin bisa nambah tingkat hemoglobin, sel getih abang, lan ferritin. Sanajan umume wong nggunakake ferrous sulfate kanggo ngatasi kekurangan zat besi, akeh panliten sing negesake manawa laktoferrin luwih kuat.

Yen sampeyan minangka vegetarian utawa donor getih sing asring, sampeyan butuh panganan sing akeh zat besi kanggo nyuda tingkat hemoglobin lan ferritin sing sithik. Yen ora, sampeyan bisa tuku lactoferrin sing apik saka vendor online.

Wong sing Kekebalan rendah

Lactoferrin mbela awak nglawan patogen kanthi ngirit mikroba infèksius lan nyandhet proliferasi bakteri lan virus. Senyawa kasebut aktif ing modulasi jalur isyarat sing tanggung jawab kanggo ngawasi tanggapan imun saka host.

Lactoferrin tumindak minangka mediator, bridging lan koordinasi interaksi ing antarane fungsi kekebalan adaptif lan gawan. Kayata, nambah kegiatan phagosit kanthi upregulasi neutrofil lan makrofag. Kanggo sistem kekebalan adaptif, senyawa iki nyepetake kadhang sel-sel T-sel lan B-, sing nuduhake kekebalan sel-sel lan kakebalan humoral.

8. Lactoferrin karo IgG

Kaya lactoferrin, Igg utawa imunoglobulin G minangka protein anti mikroba protèktif sing ana ing susu mamalia.

Sapérangan panaliten kasedhiya kanggo nerangake korélasi lactoferrin lan IgG.

Konsentrasi lactoferrin ing kolostrum luwih dhuwur tinimbang IgG. Miturut ilmuwan riset, sawetara faktor mengaruhi jumlah protein kasebut ing susu.

Kayata, lactoferrin lan IgG sensitif panas lan pasteurisasi. Immunoglobulin G bisa nahan perawatan panas nganti 100 ° C, nanging ora sithik nganti sawetara detik. Ngelawan, lactoferrin alon-alon mudhun kanthi kenaikan suhu nganti rampung nyuda ing 100 ° C.

Basing ing poin kasebut, sampeyan kudu nyathet yen wektu lan suhu pemanasan minangka pertimbangan utama nalika ngolah susu neonatal. Wiwit pasteurisasi susu wis tundhuk kontroversi, umume wong netepake pembekuan garing.

Konsentrasi saka Lactoferrin (146897-68-9) paling dhuwur sawise nglairake. Nalika wektu postpartum mundhak, protein iki mboko sithik mudhun, bisa uga amarga nyuda kolostrum. Ing sisih liya, kejatuhan tingkat imunoglobulin G meh ora bisa diabaikan ing sajrone periode laktasi.

Nanging akeh lactoferrin sing mudhun ing susu mamalia, konsentrasi kasebut bakal luwih dhuwur tinimbang IgG. Kasunyatan iki isih ana apa ing kolostrum, transisi, utawa ing susu diwasa.

 

Cathetan Suku

  • Yamauchi, K., et al. (2006). Bovine Lactoferrin: Mupangat lan Mekanisme Tumindak Nganggo Infections. Biokimia lan Biologi Sel.
  • Jeffrey, KA, et al. (2009). Lactoferrin minangka Modulator Kekebalan Alam. Desain Farmasi Saiki.
  • Lepanto, MS, et al. (2018). Efisiensi Administrasi Lactoferrin Lisan ing Perawatan Anemia lan Anemia Peradangan ing Wanita Hamil lan Ora Kandhutan: Studi Intervensi. Ing wilayah imunologi.
  • Goldsmith, SJ, et al. (1982). IgA, IgG, IgM lan Lactoferrin Isi Susu Manungsa Sajrone Lactation Awal lan Efek Pengolahan lan Panyimpen. Jurnal Perlindhungan Pangan
  • Smith, KL, Conrad, HR, lan Porter, RM (1971). Lactoferrin lan IgG Immunoglobulin saka Inskrut Bovine Mammary Gores. Jurnal Ilmu Tenaga.
  • Sanchez, L., Calvo, M., lan Brock, JH (1992). Peran Biologi Lactoferrin. Arsip Penyakit ing jaman kanak-kanak.
  • Niaz, B., et al. (2019). Lactoferrin (LF): Protein Anti Mikroba. Jurnal Bisnis Internasional.