1. Apa Pterostilbene?

Pterostilbene minangka bahan kimia penting sing diasilake sajrone urip sawetara tanduran minangka cara nglawan infeksi. Senyawa kasebut padha karo senyawa liyane sing dikenal minangka resveratrol lan siap kasedhiya ing tambahan. Suplemen Pterostilbene kanthi dhuwur bisa uga ana. Iki tegese bisa diserep ing awak kanthi gampang lan cepet lan ora dikurangi ing proses pencernaan. Wêdakakêna pterostilbene uga efisien, nanging umur setengah sanget cendhak amarga wis ana ing 100 menit.

Sumber panganan Pterostilbene

Pterostilbene sumber panganan kalebu blueberese, almond, cranberry, mulberry, kacang, anggur abang, anggur abang, godhong anggur, kulit kayu India kino, Sandalwood Abang, lan coklat. Blueberries, nanging sumber panganan Pterostilbene paling dhuwur, nanging jumlah blueberries ngemot isih cilik dibandhingake suplemen Pterostilbene. Konten blueberries Pterostilbene dipercaya udakara 99 nganti 52 nanogram, ing saben gram blueberries.

pterostilbene-bubuk

2.Mekanisme pterostilbene

Mekanisme pterostilbene beda karo resveratrol. Senyawa pterostilbene minangka stilbene paling kuat. Manfaat bubuk Pterostilbene sing beda-beda uga cocog karo mekanisme tumindak sing beda. Tumindak farmakologis trans-pterostilbene kalebu antineoplastik, antioksidan, lan anti-inflamasi.

Pterostilbene nuduhake kegiatan antifungal sing efektif kaping sepuluh luwih kuat tinimbang resveratrol. Senyawa pterostilbene uga nuduhake efek antivirus. Perlindhungan tanduran saka sawetara patogen katon mekanisme stilbenes penting, kalebu Pterostilbene, lan kegiatan kasebut uga ditrapake kanggo kewan lan manungsa uga.

Pterostilbene uga nuduhake efek antikanker liwat sawetara mekanisme molekuler. Panliten nuduhake tumindak Pterostilbene kalebu gen suppressor tumor, modulasi jalur transduksi sinyal, onkogenes, gen pembezaan sel, lan gen peraturan siklus sel.

Sifat antioksidan Pterostilbene beda banget karo resveratrol. Ing resveratrol, telung klompok hidroksil netralisasi ROS (spesies oksigen reaktif) ing limfoblast terisolasi lan getih wutuh, nalika Pterostilbene, sing duwe 1 klompok hidroksil lan 2 klompok methoxy nyuda ROS ekstrasel. Pelokalan sifat antioksidan ngidini panggunaan bubuk Pterostilbene kanggo target spesies oksigen reaktif ekstrasel, sing nyebabake kerusakan jaringan sajrone inflamasi kronis.

Ing ngisor iki, mekanisme tumindak pterostilbene sing dibahas kanthi rinci;

Mekanisme pterostilbene; Aktivitas Sirtuin

Pterostilbene stimulus path signaling SIRT1 ing sel sing menehi perlindungan kanggo ngrusak selular, saéngga ngaktifake. Jalur iki nambah ekspresi p53. P53 minangka protein sing nglindhungi DNA saka karusakan lan nglindhungi sel saka mutasi sing bisa nyebabake kanker.

SIRT1 bisa nyegah sampeyan kanggo ngrusak lan rusak sel, sing terus maju nalika sampeyan tuwa.

Efek anti-inflamasi

Sawetara panliten nuduhake manawa senyawa kimia pterostilbene nyuda inflamasi sing diatur dening TNF-alpha (tumor nekrosis tumor-alpha). Tekanan oksidatif nyebabake inflamasi; Blokterterilbene blok interleukin-1b lan TNF-alpha kanthi nyuda spesies oksigen sing reaktif.

Senyawa iki uga nglindhungi stres ing bagean mesin mesin sing dikenal ER (endoplasmic reticulum). Wonten ing panaliten, nalika lapisan sel pembuluh getih kapapar bubuk Pterostilbene, lapisanipun mboten nanggapi sinyal peradangan, lan ora katon radhang.

Mekanisme pterostilbene; Efek anti-Kanker

Sing nggumunake, sanajan nyuda stres Erogen (endoplasmic reticulum) ing lapisan pembuluh getih, Pterostilbene nambah stres ing retoroma endoplasmik sel kanker. Mula, selektif ngrusak sel kanker lan nglindhungi stres oksidatif ing sel sehat.

Ing sel kanker spinal utawa otak (glioma), Pterostilbene nyuda Bcl-2 lan ngangkat Bax; owah-owahan iki ningkatake sinyal "bunuh diri" sel nyebabake sel balung tulang utawa otak mati.

Sel kanker nggunakake jalur sing dikenal minangka Notch-1, kanggo nyegah awake tumindak obat kemoterapi, kalebu oxaliplatin lan fluorouracil. Blokterterbene blok Pterostilbene Menehi tandha nggawe tumor luwih sensitif kanggo perawatan liwat kemoterapi.

Pterostilbene nyuda produksi sawetara senyawa promosi kanker paru-paru, kalebu MUC1, b-catenin, Sox2, NF-κB, lan CD133. Efek efek iki nyuda peradangan lan ndadekake mokal kanggo tuwuh sel kanker.

neuroprotection

Pterostilbene bisa target target hippocampus ing otak. Ing kene, ngundhakake CREB (protein réspon-mengikat unsur protein), BDNF (faktor neurotrofik sing asale otak), lan MAPK (kinase protein sing diuripake diaktifake)

Telung protein nulungi neuron kanggo ngasilake, tuwuh, lan nanggapi kanthi efektif ing lingkungane. Antidepresan SNRI uga target dalan iki.

Pterostilbene uga nambah protein sing dikenal minangka Nrf2 ing hippocampus, sing banjur nambah ekspresi protein antioksidan.

Pterostilbene nyegah awak nglawan penyakit Alzheimer kanthi menehi perlindungan ing otak marang beta-amyloid (Aβ). Nindakake iki kanthi nglibatake Akt lan PI3K, loro protein sing ndhukung wutah, memori, lan sinau neuron.

3. Manfaat bubuk pterostilbene

Pirembagan ing ngisor iki minangka telu sing paling penting bubuk pterostilbene mupangat;

pterostilbene-bubuk-2

i. Pterostilbene minangka nootropics

Nalika kita umur, pola pikir anyar luwih angel dibentuk, lan kenangan dadi luwih angel diakses. Kemampuan kanggo nindakake fungsi kognitif normal suda uga. Suplemen Pterostilbene bisa mbantu nggawe lingkungan saraf sing rejuvenated ing umur apa wae.

Pterostilbene minangka nootropik kuat, sing mbantu relaksasi pikiran lan nambah kognisi. Iki uga asring ditindakake sajrone latihan sadurunge amarga kemampuan kanggo mbantu vasodilasi pembuluh getih. Mangkono, nawakake efek sing padha karo ramuan nitrat oksida liyane.

Keuntungan nootropik pterostilbene dipercaya minangka asil saka kemampuane kanggo ngundhakake tingkat dopamin. Ing rodents, Pterostilbene ngudhunake kuatir lan nambah swasana. Ing riset sing nglibatake rodents umur, suplemen pterostilbene ngunggahake tingkat dopamin lan kognisi sing meningkat. Kajaba iku, nalika Pterostilbene kasedhiya ing hippocampus otak tikus, memori kerja dadi tambah apik.

Ing panaliten liyane sing nglibatake tikus, Pterostilbene uga nambah tuwuhing sel anyar ing hippocampus. Uga, sel batang sing diangkat saka otak tikus enom tuwuh kanthi cepet nalika kena Pterostilbene.

Miturut studi sel, blok pterostilbene ngalangi MAO-B (monoamine oxidase B) lan nambah dopamin ing otak kita. Tumindak kasebut padha karo obat sing ngobati penyakit Parkinson, kayata rasagiline, safinamide, lan selegiline. Ing riset, Pterostilbene uga nglindhungi neuron tumrap karusakan sing ana gandhengane karo AD (penyakit Alzheimer).

Kemampuan ngontrol kuatir Pterostilbene uga dipercaya minangka akibat saka pamblokiran monoamine oxidase B. Ing panliten tartamtu, Pterostilbene nuduhake kegiyatan anxiolitik ing dosis loro lan siji mg / kg. Kegiatan senyawa anxiolitik iki padha karo diazepam kanthi siji lan loro mg / kg ing EPM.

ii. Pterostilbene lan kelemon

A panaliten nyinaoni kemampuan Pterostilbene kanggo ngatur kelemon nuduhake manawa ana korélasi gedhe antara suplemen pterostilbene lan manajemen bobot. Para ilmuwan percaya yen bubuk Pterostilbene duwe kemampuan kanggo mengaruhi tingkat massa lemak amarga potensial kanggo nyuda lipogenesis. Lipogenesis minangka proses nggawe sel lemak sing berlebihan. Pterostilbene uga ningkatake lemak pembakaran utawa oksidasi lemak ing ati.

Ing panaliten sing nglibatake wong-wong umur pertengahan kanthi kolesterol dhuwur, klompok peserta sing ora njupuk obat kolesterol ilang bobot nalika njupuk suplemen pterostilbene. Asil asil kasebut kaget kanggo peneliti amarga riset kasebut ora ngarahake suplemen pterostilbene minangka penurunan bobot awak.

Pasinaon kewan lan sel uga nuduhake manawa senyawa pterostilbene bisa ningkatake sensitivitas insulin. Apa sing ditindakake Pterostilbene yaiku mblokir proses ngowahi gula dadi lemak. Iki uga ngalangi sel lemak ora tuwuh lan saya tambah akeh.

Pterostilbene uga ngganti komposisi flora usus ing usus lan mbantu nyerna panganan.

Rodents sing panganan karo Pterostilbene nduwe flora usus sing luwih sehat lan rangsangan gedhe ing Akkermansia muciniphila. A. muciniphila minangka spesies bakteri sing katon kanggo nyegah keradangan, obesitas, lan diabetes kelas rendah. Bakteri iki wis dadi fokus riset probiotik bubar.

iii. Pterostilbene Ndhukung umur dawa

Mupangat anti pterostilbene anti tuwa disambungake menyang bahan kimia bioaktif sing dikenal minangka Trans-pterostilbene. Bahan kimia iki wis dibuktekake kanggo nyuda inflamasi, penurunan kognitif mbalikke, lan stabilake getih getih. Ing panaliten vivo lan in vitro ndhukung efek pencegahan lan terapi Pterostilbene. Bahan kimia iki uga fungsine minangka mimik watesan kalori, sing ngrangsang awak kanggo ngeculake biokimia, kalebu adiponectin sing dadi proses proses tuwa nalika promosi penyembuhan.

Suplemen anti-penua iki umume dikenal kanggo nglindhungi penyakit sing ana gandhengane karo umur, saengga bisa nambah umur. Ing rodents, dosis kurang saka bahan kimia iki nyuda gejala sing ana hubungane karo tuwa. Panaliten kasebut ngandhani yen mangan akeh sumber panganan pterostilbene kayata blueberries bisa nundha tantangan kesehatan sing ana hubungane karo umur tuwa, kalebu demensia lan kanker.

pterostilbene-bubuk-3

4. Pterostilbene lan resveratrol

Ora diragukan manawa Pterostilbene lan resveratrol gegandhengan. Resveratrol umume dikenal minangka bahan kimia bioaktif ing anggur abang lan anggur.

Keuntungan kesehatan resveratrol padha karo Pterostilbene lan kalebu proteksi marang Alzheimer, efek antikanker, peningkatan daya tahan energi, efek anti-natoni, potensial anti-diabetes, lan keuntungan kardiovaskular.

Pterostilbene sejatine padha karo kimia resveratrol, nanging panaliten wis nglaporake manawa Pterostilbene bisa uga luwih kuat tinimbang resveratrol ing manajemen sawetara kahanan kesehatan. Pterostilbene wis nuduhake luwih akeh potensial kanggo nambah fungsi kognitif, kesehatan kardiovaskular, lan tingkat glukosa.

Separo urip pterostilbene uga luwih cendhek tinimbang setengah urip resveratrol. Pterostilbene bener kaping papat luwih cepet kanggo nyerep saka sistem pencernaan menyang awak tinimbang resveratrol. Secara teoritis, iki bisa nggawe Pterostilbene luwih efektif kaping pirang-pirang tinimbang resveratrol. Nanging, luwih akeh pasinaon kudu ditindakake kanggo ngonfirmasi iki.

Pterostilbene lan resveratrol uga kadhangkala digabung kanggo nyedhiyakake suplemen kombinasi ing bentuk kapsul. Gabungan gabungan dipercaya luwih kuat amarga nyampurake keuntungan saka rong senyawa kasebut.

5. Tambahan saka pterostilbene

Ora diragukan manawa kanggo nggayuh keuntungan sing paling dikarepake saka Pterostilbene, disaranake sampeyan njupuk minangka tambahan bubuk. Suplemen Pterostilbene dipasarake ing pirang-pirang toko panganan alami lan ing toko online sing khusus kanggo suplemen panganan. Sampeyan uga bisa nemokake produsen pterostilbene kanthi online.

Suplemen pterostilbene umume kasedhiya ing bentuk kapsul, kanthi macem-macem dosis. Sampeyan kudu maca kanthi maca label utawa label kanthi tliti lan cathet jumlah Pterostilbene ing saben kapsul sadurunge tuku. Iki penting amarga macem-macem dosis bisa uga nuduhake macem-macem efek.

Uga, sawetara dosis tambahan pterostilbene bisa uga luwih dhuwur tinimbang apa sing diteliti ing manungsa. Dosis sing paling umum kasedhiya ing antarane 50 mg lan 1,000 mg ing saben kapsul.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, suplemen kombinasi uga kasedhiya, kanthi kombinasi sing paling populer yaiku Pterostilbene lan resveratrol. Pterostilbene uga digabung karo curcumin, tèh ijo, astragalus, lan senyawa alami liyane.

Sampeyan uga bisa nemokake krim sunblock sing ngemot Pterostilbene sanajan iki jarang. Jumlah Pterostilbene sing dibutuhake kanggo nglindhungi sampeyan saka kanker kulit durung diteliti, nanging bisa menehi perlindungan tambahan.

6. Ing endi golek bubuk Peterostilbene kualitas paling dhuwur?

Yen sampeyan nggoleki bubuk pterostilbene berkualitas tinggi, mula sampeyan lagi ing panggonan sing bener. Kita minangka salah sawijining pabrikan pterostilbene sing terkenal, berpengetahuan, lan berpengalaman ing China. Kita nyedhiyakake produk sing murni lan apik sing mesthi dites dening laboratorium pihak katelu kelas donya kanggo njamin kesucian lan keamanan. Kita mesthi ngirim pesenan ing AS, Eropa, Asia, lan wilayah liyane. Dadi, yen sampeyan pengin tuku bubuk pterostilbene sing paling dhuwur bisa, hubungi kita saiki.

Cathetan Suku

  1. Rimando AM, Kalt W, Magee JB, Dewey J, Ballington JR (2004). "Resveratrol, pterostilbene, lan piceatannol ing vaksin beri". J Bahan kimia Kimia. 52 (15): 4713–9.
  2. Kapetanovic IM, Muzzio M., Huang Z., Thompson TN, McCormick DL Pharmacokinetics, bioavailability oral, lan profil metabolik resveratrol lan analog dimethylether, pterostilbene, ing tikus. Chemother. Farmakol. 2011; 68: 593-601.
  3. Keamanan trans ‐ resveratrol minangka panganan novel sesuai karo Peraturan (EC) Ora ana 258/97 ″. Jurnal EFSA. Otoritas Keamanan Pangan Eropa, Panel EFSA babagan Produk Dietetik, Nutrisi lan Alergi. 14 (1): 4368
  4. Becker L, Carré V, Poutaraud A, Merdinoglu D, Chaimbault P (2014). "Imaging spektrometri MALDI kanggo lokasi bebarengan resveratrol, pterostilbene lan viniferins ing godhong anggur". Molekulasi. 2013 (7): 10587-600.

Paragraf