+ 86 (1360) 2568149 info@phcoker.com
Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit
PEPTIDE

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit

9,201 Ndeleng
1. Apa Linaclotide (Linzess)?
2. Apa sing digunakake kanggo Linaclotide?
3. Apa mekanisme tumindak Linaclotide?
4. Kepiye cara Linaclotide?
5. Apa dosis kanggo Linaclotide (Linzess)?
6. Apa efek samping sing bisa nyebabake Linaclotide?
7. Obat-obatan utawa suplemen sing bakal sesambungan karo Linaclotide?
8. Apa bedane Linaclotide lan lubiprostone?
9. Apa informasi liyane babagan Linaclotide sing kudu aku ngerti?


1. Apa Linaclotide (Linzess)?Phcoker

Linaclotide (Linzess) minangka obat lisan sing disetujoni FDA sing umume digunakake dening pasien diwasa ngalami constipation utawa constipation kronis amarga sindrom usus sing gampang marah. Linaclotide 851199-59-2 rawuh ing ndhuwur dhaptar kelas obat anyar sing diarani agonis siklik-Canium.

Jeneng merek Linaclotide yaiku Linzess lan penting kanggo eling yen saiki ora ana versi umum Linaclotide. Dadi, yen sampeyan nggoleki Linaclotide kanggo adol utawa panggunaan pribadi, kudu waspada para penjual obat-obatan online penipuan sing bisa uga adol ilegal Linaclotide umum narkoba.

Linzess minangka agonist siklase-C agani lan peptida asam 14-amino. jeneng kimia kasebut yaiku L-cysteinyl-L-cysteinyl-L-glutamyl-L-tyrosyl-L-cysteinyl-L-cysteinyl-L-asparaginyl-L-prolyl-L-alanyl-L-cysteinyl-L-threonyl-glycyl- L-cysteinyl-L-tyrosine, siklik (1-6), (2-10), (5-13) -tris (disulfide).

Formula molekuler yaiku C59H79N15O21S6, lan bobot molekul yaiku 1526.

Wêdakakêna linaclotide putih nganti putih lan rada larut ing banyu. Uga bisa larut rada ing banyu sodium klorida (0.9%).

Final Linzess ana ing bentuk kapsul gelatin keras sing ana manik-manik bersalut Linaclotide. Kalsium klorida dihydrate, L-leucine, titanium dioksida, selulosa microcrystalline, gelatin, bebarengan karo hypromellose minangka salah sawijining bahan aktif ing Linzess

2. Apa sing digunakake kanggo Linaclotide?Phcoker

Nalika nggunakake Linaclotide, wong nggunakake minangka perawatan kanggo masalah usus tartamtu kayata sindrom usus sensitif sing ditondoi kanthi constipation lan constipation idiopathic kronis.

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit

Linaclotide kanggo irritable sindrom bagean paling njero gejala

Sindrom njero usus (IBS) minangka kelainan tahan suwe sing nyegah usus bisa normal. Indikasi Linaclotide iki uga diarani minangka usus besar lan kadang penyakit usus. Gejala utama kelainan kasebut yaiku constipation, diare lan weteng kanthi nyeri sembelit utawa gantian diare.

Ing panaliten klinis kanggo netepake khasiat Linaclotide kanggo relief gejala sindrom usus sing gampang nesu, pasien diwasa digunakake ing rong ujung multicenter. Percobaan pertama nglibatake pasien 800 sing ditrapake ing perawatan perawatan 290 mcg saben dinane nalika 804 ditugasake ing nomer loro sing ana ing plasebo.

Kabeh pasien sing digunakake ing loro klompok kasebut wis nemoni kritéria IBS Roma II lan samesthine bisa nggayuh skor nyeri weteng 3 kanthi minimal ing skala nol nganti sepuluh lan paling ora telung gerakan usus spontan lengkap saben minggu. wektu.

Ing pungkasan wektu perawatan, pasien sing lagi kursus perawatan linzess luwih ngalami gejala BIS sing luwih apik tinimbang dibandhingake karo plasebo sing kalebu:

  • Frekuensi gerakan usus spontan
  • Konsistensi stokol
  • Gunggunge wektu lan upaya fisik sing digunakake kanggo ngliwati bangku.
  • Nyeri weteng

Indikasi Linaclotide sing bener-bener dikonfirmasi minangka perawatan efektif kanggo BIS.

Linaclotide kanggo Gejala Nemen Idiopathic constipation (CIC)

Ing panaliten kanggo mbiji efektifitas Linzess kanggo CIC Gejala manajemen, pasien diwasa kanthi constipation idiopatik kronis diselehake ing uji coba acak, macem-macem klinis, padha karo sinau BIS ing ndhuwur.

Saben pasien wis nemoni kritéria konstipasi fungsional Roma II sing wis diowahi lan nampa 72mg, 145 mcg Linzess, 290 mcg Linzess utawa perawatan plasebo saben dina ing sajrone perawatan minggu 12-minggu.

Sasampunipun pungkasan perawatan, peneliti mirsani peningkatan gejala CIC ing antarane pasien sing ngalami perawatan Linzess dibandhingake karo wong-wong sing ana ing plasebo. Utamane, dheweke ngalami peningkatan level sing luwih dhuwur babagan frekuensi bangku, konsistensi stool lan jumlah galur gerakan usus.

Saka telung dosis Linzess, duwe efek sisih paling sithik kajaba menehi gejala CIC sing signifikan. Iki mbuktekake indikasi Linaclotide kemampuan kanggo nambani CIC.

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit

3. Apa mekanisme tumindak Linaclotide?Phcoker

Ora kaya sawetara obat sing digunakake kanggo nambani masalah kesehatan sing kasebut, mekanisme Linaclotide beda - ora diserep ing awak sampeyan. Mekanisme Linaclotide njupuk eksklusif ing usus kanthi nambah cairan, mula bisa nambah gerakan usus lan ngilangi rasa nyeri sing bisa kedadeyan saka masalah usus.

Linaclotide (Linzess) nggawe usus ngasilake luwih adi kanthi nambah produksi cyclic guanosine monophosphate.

Nalika Linaclotide nggunakake kekuwatan kanggo nambah cairan ing usus, panganan bisa mindhah usus kanthi cepet lan tekstur bangku nambah. Iki nambah gejala gejala sing ana gegayutan karo usus kaya kembung, weteng / rasa weteng lan rasa ora nyenengake usus.

4. Kepiye cara Linaclotide?Phcoker

Nalika nggawe a Tuku Linaclotide, mesthine kanthi resep dokter, penting kanggo mesthekake yen sampeyan maca panuntun obat sing bakal diwenehake dening apoteker sampeyan sadurunge njupuk obat kasebut. Pandhuan bakal menehi sampeyan dosis Linaclotide sing tepat kanggo sampeyan, interval dosis sing tepat lan wektu perawatan sing disaranake.

Yen ngono sampeyan butuh katrangan Dosis Linaclotide, aja ragu-ragu karo dhokter utawa apoteker supaya ora efek sisih Linaclotide utawa interaksi Linaclotide.

Minangka obat oral, Linaclotide kudu di-buwang. Sampeyan kudu ngombe nalika weteng kosong, luwih becik menit 30 sadurunge njupuk jajan pisanan sedina. Obat Linaclotide pungkasan yaiku ing bentuk kapsul lan kudu ditelan kabeh. Sampeyan ora kudu ngilangi utawa nyakot kapsul Linaclotide.

Nanging, yen sampeyan wis nyoba ngulu kapsul kasebut nanging ora ana gunane, sampeyan bisa mbukak lan nyampur isi ing apel apel. Banjur tancepake campuran mau lan aja kaya ngisep. Campuran jumlah sing dikepengini nalika wektu kasebut amarga nyimpen campuran kasebut bakal nggawe obat bisa ilang efektifitas.

Yen sampeyan ora duwe apel, sampeyan bisa nggunakake banyu minangka alternatif. Ukur siji ons utawa 30mm banyu, bukak kapsul dosis Linaclotide sing diwènèhaké lan kosongaké konten ing banyu. Geser banyu- Isi Linaclotide kira-kira sawetara detik 20 banjur ngombe kanthi langsung. Kaya campuran campuran apel, aja ngunyah konten - teles kabeh.

Yen ngono, obat kasebut ditrapake liwat tabung nasogastric utawa lambung, golek pandhuan babagan administrasi saka apoteker utawa dokter sampeyan. Nanging, iki prosedur umum kanggo administrasi tabung.

  • Ukur 30 ml banyu resik lan suhu kamar lan lebokake menyang wadhah sing resik.
  • Bukak kapsul Linaclotide lan kosongake konten (manik-manik) menyang banyu
  • Mid banyu lan manik Linaclotide kanthi ngelek campuran kanthi alon-alon nganti kurang saka 20 detik.
  • Gulung campuran banyu manik Linaclotide menyang jarum suntik sing bener kanthi tip sing meh padha karo kateter lan ukuran sing pas. Banjur lebokake campuran kasebut dadi tabung nasogastric utawa padharan sing digunakake pasien kanthi nglamar tekanan sing tetep nanging kanthi cepet kira-kira detik 10 mL / 10 ing jarum suntik.
  • Yen ngono, sawetara manik Linaclotide sing isih ana ing wadhah kasebut, tambahake banyu 30ml ing banyu sing resik, banjur campuran, lan ngaturake kaya sing dijlentrehake sadurunge.
  • Yen wis rampung karo ngurus campuran manik lan banyu Linaclotide, gunakake banyu 10 paling ora kanggo sumunar tabung administrasi.

5. Apa dosis kanggo Linaclotide (Linzess)?Phcoker

Dosis Linaclotide sing cocog beda-beda gumantung saka siji wong liya, gumantung karo kahanan sing dikarepake kanggo nambani uga tanggapane obat. Maneh, kudu dielingake yen obat kasebut ora bisa digunakake dening wong sing durung umur umur 18.

Bocah-bocah sing luwih enom duwe risiko ngalami serius Efek samping linaclotide apa dheweke kudu nggunakake obat kasebut.

(1) Dosis Dewasa Diwasa kanggo Sindrom Usus Gangguan

Kanggo wong diwasa sing nandhang penyakit Irritable Bowel Syndrome sing diiringi sembelit, sampeyan kudu njupuk dosis Linaclotide 290 mcg saben dina. Kaya sing wis kasebut sadurunge, obat kasebut kudu dijupuk ing weteng kosong. Kanggo mesthekake yen, mangan sadurunge mangan pisanan.

(2) Dosis Diwasa Ora Diwenehi kanggo Sembelit

Miturut Administrasi Pangan lan Narkoba AS, dosis Linaclotide sing disaranake kanggo wong diwasa kanthi constipation idiopatik (CIC) yaiku 72 mcg.

Nanging, dosis 145 mcg uga bisa disaranake kanggo pasien diwasa kanthi CIC, gumantung marang presentasi lan toleransi. Sampeyan bisa checkout review linzess 72 mcg kanggo njaluk idea babagan cara dosis lan pangguna sing wis entuk manfaat saka iku.

Miturut macem-macem ulasan 72 mcg, kalebu umpan balik liyane babagan obat, pasien sing duwe masalah kesehatan sing kasebut, lan ngarepake entuk manfaat saka potensial kasebut, kudu nggunakake kanthi rutin kanggo entuk asil sing dikarepake. Kejabi, kudu dienggo bebarengan saben dina sajrone periode perawatan sing wis ditemtokake.

Penting kanggo elinga yen Linzess bisa nyebabake interaksi Linaclotide karo macem-macem obat. Kaya ngono, sampeyan kudu ngandhani dhokter babagan obat apa wae sing saiki ditindakake sadurunge miwiti nggunakake (Linaclotide).

Kajaba iku, wanita ngandhut kudu ngati-ati nalika mikir Linaclotide amarga obat kasebut bisa nyebabake bahaya janin. Dheweke kudu golek kawigatosan dhokter kanggo ngonfirmasi safety lan bayi sing durung lahir yen kudu njupuk obat kasebut. Kasus sing padha ditrapake kanggo ibu sing nyusoni lan sing sampeyan pengin meteng nalika nggunakake obat kasebut.

Nanging, sanajan duwe sindrom CIC utawa Gangguan Usus Irritable, pasien sing umure umur 6 taun ora kudu njupuk Wêdakakêna Linzess (851199-59-2). Eksperimen klinis diamati manawa obat kasebut nyebabake pati ing tikus remaja sing umur padha karo umur 6 ing ngisor manungsa.

Kayane, obat kasebut dikontraindikasi kanggo pasien sing durung umur, amarga menehi risiko banget kanggo nandhang diare lan efek salabetipun sing mbebayani.

Kajaba iku, ana data klinis sing nuduhake safety lan khasiat linzess ing pasien sing umur 6 taun nganti 17. Kayane, yen bocah utawa bocah cilik ing ngisor taun 18 sing mbutuhake kaluwihan saka ICI utawa BIS, saran saka dokter kudu digoleki luwih dhisik.

Sampeyan bisa uga nganti rong minggu sadurunge ngalami relief gejala minangka akibat saka obat kasebut. Dadi, dadi sabar sethithik. Terusake nggunakake kaya sing diarahake.

Nanging, yen gejala sampeyan ora bisa nambah lan saya tambah elek sanajan nggunakake linzess, aja kakean dosis sing ngluwihi jumlah sing wis ditemtokake. Sampeyan ora kudu nindakake perkara kasebut. Nanging, ngandhani dhokter kanggo netepake faktor ing mburi efektivitas obat lan saran saka tumindak sabanjure.

Apike kanggo nggunakake Linaclotide yen sampeyan alergi, utawa usus sampeyan duwe alangan.

Yen sampeyan kantun dosis Linaclotide, aja nyoba kanggo dosis sing ora kejawab. Lali babagan iki lan terus njupuk dosis sabanjure kanthi wektu sing wis dijadwal.

Yen sampeyan, utawa wong sing dikasihi, njupuk dosis Linaclotide sing berlebihan (overdosis), kedadeyan kasebut kudu digawa langsung menyang perhatian dokter. Utawa, sampeyan bisa hubungi layanan Bantuan Racun kanthi mencet 1-800-222-1222.

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit

6. Apa efek samping sing bisa nyebabake Linaclotide?Phcoker

Miturut macem-macem Review Linaclotide lan pasinaon ilmiah, ing ngisor iki minangka efek sisih Linaclotide sing umum:

  • Diare sithik
  • Nyeri weteng utawa weteng lemes
  • bloating
  • heartburn
  • muntah,
  • Sakit Kepala
  • Gejala kadhemen kaya irung sing sempit / lemu, nyeri tenggorokan sing nyeri banget utawa abuh
  • ngguyu
  • kemacetan kuping
  • mriyang
  • swara kelangan
  • maring gas
  • irung utawa seger
  • getihen rektum
  • kejang
  • srengenge mripate
  • dada sing kenceng

Sanajan jarang, sampeyan uga bisa ngalami salah sawijining efek samping Linaclotide ing ngisor iki:

  • Diare utawa diare abot
  • Diare sing diiringi pusing utawa perasaan sing krasa sampeyan bisa uga bakal lolos
  • Kram kaki
  • Swasana swara
  • Rasa ora stabil
  • Kebingungan ora normal
  • Denyut jantung tidak teratur
  • Nambah lan ngelak banget
  • Kandhang dada
  • Rasa sempuh
  • Kekurangan otot
  • Sakit weteng parah
  • Feces ireng, getih, utawa tarri
  • hives
  • napas angel
  • rai, lamb, lidah, utawa bengkak tenggorokan

Sampeyan kudu golek bantuan darurat yen sampeyan ngalami pembengkakan ing bagean kasebut, masalah napas utawa sarang.

Yen ana efek sisih Linaclotide sing langka, sampeyan kudu mandheg nggunakake obat kasebut lan langsung njaluk dhokter menyang dhokter.

7. Obat-obatan utawa suplemen sing bakal sesambungan karo Linaclotide?Phcoker

Interaksi Linaclotide bisa uga ing kasus Linaclotide digunakake ing sadawane obat liyane kalebu obat-obatan sing over-the-counter, produk vitamin, produk herbal lan obat-obatan sing diwènèhaké. Sawetara obat sing wis dilaporake nyebabake interaksi Linaclotide kalebu:

  • Abilify
  • Amitiza
  • Aspir 81
  • Kekuwatan Low Aspirin
  • Ativan
  • Werna
  • Dulcolax (interaksi cilik)
  • Concerta
  • Cymbalta
  • Dexilant
  • Flexeril
  • Metamucil (interaksi cilik)
  • Levothyroxine (interaksi moderat)
  • lubiprostone
  • Metoprolol Succinate ER
  • Norco
  • Paracetamol
  • Pamulihan
  • Waca rangkeng
  • vitamin B12
  • vitamin C
  • vitamin D3
  • xanax
  • Zyrtec

8. Punapa bedanes antarane Linaclotide lan lubiprostone?Phcoker

loro-lorone Linaclotide lan lubiprostone minangka obat-obatan sing disetujoni DFA kanggo konstipasi idiopatik kronis lan sindrom usus sing gampang marah ing wong diwasa. Yen pengin gerakan usus sing tambah akeh, sampeyan bisa milih salah siji saka loro kasebut.

Nanging, dheweke duwe sawetara beda ing syarat-syarat:

(1)Kelas masing-masing

Lubiprostone kalebu kelas obat sing dikenal minangka aktivator saluran klorida. Ing sisih liya, Linaclotide (Linzess) minangka salah sawijining anggota obat sing diarani agonis guanylate cyclase-C.

(2)Dosis saben dina

Nalika dosis Linaclotide sing disaranake kudu dijupuk sapisan dina, utamane sadurunge sarapan, Lubiprostone biasane dijupuk kaping pindho dina. Dadi, yen sampeyan duwe masalah ngeling-eling obat-obatan saben dina, Linaclotide bakal dadi pilihan sing luwih disenengi kanggo sampeyan.

Liyane bab sing mbedakake loro ing istilah dosis yaiku jumlah sing kudu dijupuk sekaligus. Contone, kanggo CIC, dosis tunggal Linaclotide sing disaranake yaiku 72 mcg, nanging saka Lubiprostone yaiku 8 mcg.

(3)Interaksi narkoba

Bentenane liyane serbuk Linaclotide (851199-59-2) lan lubiprostone yaiku babagan interaksi obat. Kanthi obat-obatan 58 sing wis dikenal kanggo sesambungan karo Linaclotide, interaksi Linaclotide luwih dibandhingake karo lubiprostone sing ana gandhengane mung interaksi obat.

(4)Tanggal persetujuan

Linzess disetujoni ing 30 Agustus 2012 nalika persetujuan lubiprostone ditindakake ing Januari 31, 2006

(5)Interaksi panganan

Yen sampeyan duwe panganan ing weteng lan sampeyan lagi njupuk Linaclotide, gejala gastrointestinal sampeyan kaya diare, nyeri weteng lan gas cidra, amarga nuwuhake interaksi panganan Linaclotide. Yen sampeyan ngalami diare sing luwih abot lan sampeyan nggunakake obat lisan liyane, panyerepan saka mburi bisa uga nyerang.

Kanggo nyuda intoleransi gastrointestinal minangka akibat saka interaksi panganan, Linaclotide mesthine bakal dijupuk ing weteng kosong.

Ing sisih liya, ana kedadeyan bukti bukti ilmiah Lubiprostone-pangan. Nanging, iki ora bisa diatur babagan interaksi sing bisa ditindakake. Kayata, penting kanggo nggolek luwih lengkap babagan wektu sing paling apik kanggo nggunakake obat saka panyedhiya kesehatan

(6)Resiko janin ing ibu-ibu ngandhut

Nganti saiki, bagean saka riset sing relevan lan ulasan Linaclotide nuduhake yen Lubiprostone kamungkinan nyebabake cilaka janin manawa ibu sing meteng njupuk obat kasebut. Saliyane, ora ana kajian tunggal sing nuduhake manawa Linzess bisa nyebabake ciloko janin, yen dijupuk wanita sing diarep-arep.

Ilmuwan menehi aman babagan pangobatan sing kurang sistemik sithik. Nanging, risiko ora bisa ditrapake kanthi lengkap amarga luwih akeh riset saiki kanggo ngerteni keamanan utawa bebaya obat kasebut marang bocah sing durung lahir.

Mula, apa sing arep njupuk Lubiprostone utawa Linaclotide, ibu sing meteng kudu takon karo dokter babagan kesesuaian keputusan kasebut.

(7)Resep

Apa Sampeyan Sampeyan kudu ngerti babagan Linaclotide Obat Sembelit

Kejabi CIC, lubiprostone bisa b

e digunakake minangka perawatan kanggo constipation Opioid-induced (OIC) uga sindrom usus Irritable kanthi constipation ing wanita sing umure paling ora umur 18.

Nalika nerangake Linaclotide, saliyane CIC, uga ngobati sindrom usus sing gampang nesu sing disertai konstipasi (IBS-C) ing wanita lan pria. Ora digunakake minangka perawatan kanggo OIC.

(8)Biaya Linaclotide

Nalika nerangake Biaya Linaclotide, luwih dhuwur tinimbang lubiprostone. Ing wayahe, biaya Linaclotide kira-kira $ 450 kanggo kapsul 30, dene kapsul pelincir 60 bisa uga regane udakara $ 396. Nanging, rega beda-beda gumantung saka siji sing adol liyane lan saka wektu.

(9)Produsen

Pabrikan Linaclotide minangka perusahaan sing dikenal kanthi jeneng Allergan, nanging lubiprostone minangka produk saka perusahaan Sucampo.

Sanajan beda ing ndhuwur, penting kanggo dicathet yen lubiprostone lan Linaclotide didol menyang konsumen kanthi bentuk kapsul oral lan ora duwe generik. Kajaba iku, obat-obatan kasebut mbutuhake resep dhokter kanggo entuk bakul.

9. Opo informasi liyane bab Linaclotide aku kudu ngerti?Phcoker

Kaya obat liyane, bubuk Linaclotide (851199-59-2) utawa kapsul kudu disimpen supaya ora dicekel bocah kanggo nyegah dheweke nyalahake. Uga, minangka obat resep, sawetara wong bisa uga nggodha kanggo obat kasebut kanggo wong liya supaya ora keganggu kanggo mbukak dhokter kanggo resep.

Nanging, nuduhake Linaclotide berisiko amarga dokter kudu nganggep akeh faktor sadurunge menehi resep obat lan ngliwati langkah kasebut bisa nyebabake efek mbebayani sing serius.

Yen sampeyan pengin tuku Linaclotide, sampeyan kudu ngerti manawa ing umume negara, kalebu AS, sampeyan butuh resep dhokter supaya entuk obat. Iki ora tanggung jawab manawa sampeyan pengin tuku online utawa over-the-counter.

Nalika entuk simpenan, suhu panyimpenan sing disaranake kanggo Linaclotide 851199-59-2 yaiku 25 ° C (77 ° F). Apa sampeyan ngatasi bubuk Linaclotide utawa kapsul, obat kasebut kudu disimpen ing papan sing bebas kelembapan lan, ora bisa dibagi-ulang utawa repackage. Nanging, tetep obat ing wadhah asli.

Uga priksa manawa wadhah kasebut ditutup kanthi desiccant ing njero lemah.

Apa sampeyan pengin tuku Linaclotide 851199-59-2 kanggo panggunaan industri, Linaclotide for sale utawa panggunaan Linaclotide liyane, priksa manawa sampeyan entuk saka sumber sing bisa dipercaya lan dipercaya. Ulasan Linaclotide online bisa nuntun sampeyan bakul sing apik.

Yen ora, tanpa nindakake tekun sing kudu, penjual offline / online sing ngaku asli Linaclotide for sale bisa uga bakal adol tuku produk kontaband utawa nyolong dhuwit sing wis digawe dhuwit.

Cathetan Suku

  1. Andresen, V., Camilleri, M., Busciglio, IA, Grudell, A., Burton, D., McKinzie, S., ... & Currie, MG (2007). Efek linaclotide ing 5 dina transit lan fungsi usus ing Badhak wadon kanthi sindrom usus sing gampang natoni. Gastroenterology, 133(3), 761-768.
  2. Chey, WD, Lembo, AJ, Lavins, BJ, Shiff, SJ, Kurtz, CB, Currie, MG, ... & Baird, MJ (2012). Linaclotide kanggo sindrom usus gampang marah karo sembelit: nyoba 26-minggu, uji coba acak, kaping pindho, plasebo kanggo ngevaluasi efficacy lan safety. Jurnal gastroenterologi Amérika, 107(11), 1702.
  3. Cuppoletti, J., Blikslager, AT, Chakrabarti, J., Nighot, PK, & Malinowska, DH (2012). Efek kontras saka linaclotide lan lubiprostone ing restorasi situs penghalang sel epitelium lan homeostasis selular sawise disaranake stres sel. Farmakologi BMC, 12(1), 3.
  4. Harris, A. (2013). LINACLOTIDE. Consultant.
  5. Johnston, JM, Kurtz, CB, Drossman, DA, Lembo, AJ, Jeglinski, BI, MacDougall, JE,… & Currie, MG (2009). Sinau pilot babagan efek linaclotide ing pasien sing ngalami constipation kronis. Jurnal gastroenterologi Amérika, 104(1), 125.
  6. Lembo, AJ, Kurtz, CB, MacDougall, JE, Lavins, BJ, Currie, MG, Fitch, DA, ... & Johnston, JM (2010). Efisiensi linaclotide kanggo pasien sing ngalami constipation kronis. Gastroenterology, 138(3), 886-895.
  7. Lembo, AJ, Schneier, HA, Shiff, SJ, Kurtz, CB, MacDougall, JE, Jia, XD,… & Jeglinski, BI (2011). Loro nyoba acak linaclotide kanggo constipation nemen. New England Journal of Medicine, 365(6), 527-536.