Ringkesan Cycloastragenol

Cycloastragenol (CAG) uga dikenal kanthi jeneng T-65 minangka triterpenoid tetrasiklik alami sing dipikolehi saka Membranaceus astragalus tanduran. Kaping pisanan ditemokake nalika Membranaceus astragalus ekstrak lagi dievaluasi kanggo bahan aktif kanthi sifat anti-tuwa.

Cycloastragenol uga bisa dijupuk saka Astragaloside IV liwat tumindak hidrolisis. Astragaloside IV minangka bahan aktif utama ing Membranaceus astragalus jamu Sanajan Cycloastragenol lan Astragaloside IV padha karo struktur kimia, sikloastragenol luwih bobot tinimbang molekul tinimbang Astragaloside IV. Akibate, Cycloastragenol luwih efisien amarga bioavailabilitas dhuwur lan dadi metabolisme cycloastragenol sing dhuwur. Metabolisme sikloastragenol sing dhuwur kacathet ing epitel usus liwat difusi pasif.

Herb astragalus wis digunakake minangka obat tradisional Tionghoa wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur lan uga saiki digunakake. Tanduran astragalus digunakake amarga efek sing migunani kalebu anti-bakteri, anti-inflamasi uga kemampuan kanggo nambah kakebalan.

CAG dituduhake minangka senyawa anti-tuwa sing nambah aktivitas enzim telomerase lan penyembuhan luka. Saiki dadi senyawa utama sing dingerteni kanggo ngindhuksi telomerase ing manungsa, mula dadi suplemen prospek sing apik kanggo pembangunan luwih lanjut.

Cycloastragenol diidentifikasi minangka aktivator telomerase, sing nduweni peran nambah dawa telomeres. Telomeres minangka tutup protèktif sing kasusun saka mbaleni nukleotida ing pungkasan kromosom. Telomeres kasebut dadi luwih cekak sawise saben divisi sel sing nyebabake senensensi lan degradasi sel. Luwih saka iku, telomer uga bisa dicekak stres oksidatif.

Telomeres sing nyuda banget iki gegayutan karo tuwa, pati lan sawetara kelainan sing gegandhengan karo ag. Untunge, enzim telomerase bisa nambah dawa telomere kasebut.

Sanajan ora ana panelitian ekstensif kanggo mbuktekake kemampuan sikloastragenol kanggo nambah umur, iki minangka senyawa anti-penuaan sing janjeni. Wis kabukten ngilangi tandha-tandha tuwa kalebu garis alus lan kisut. CAG uga bisa nyuda ancaman kena gangguan degeneratif kayata Parkinson, Alzheimer, lan katarak.

Senadyan akeh mupangat kesehatan sikloastragenol, ana kuatir yen bisa nyebabake kanker utawa nyepetake kanker. Nanging, sawetara panliten sing ditindakake karo subyek kewan nglaporake mupangat saka sikloastragenol tanpa ana kanker.

Didol bubuk Cycloastragenol kasedhiya kanthi online lan bisa dituku saka akeh pemasok sikloastragenol sing kondhang.

Sanajan, akeh mupangat kesehatan sikloastragenol sing dituduhake, isih dadi anggota anyar sing diteliti. Salajengipun, efek samping sikloastragenol ora cetha banget, mula kudu ati-ati.

Apa sing diarani Cycloastragenol?

Cycloastragenol

Cycloastragenol minangka senyawa saponin triterpenoid sing asale saka oyot ramuan Astragalus. Membranaceus astragalus tanduran wis digunakake ing obat-obatan Tionghoa Tradisional (TCM) luwih saka 2000 taun lan isih digunakake kanggo nyiapake herbal.

Herb astragalus wis misuwur amarga bisa nambah kekebalan, nglindhungi urip, tumindak minangka diuretik lan uga duwe kesehatan liyane sifat kayata anti-hipersensitivitas, antibakteri, anti-tuwa lan mupangat anti-stres.

Cycloastragenol umume dikenal minangka TA-65 nanging uga diarani Cyclogalagenin, Cyclogalegenin, Cyclogalegigenin, lan Astramembrangenin. Cycloastragenol tambahan umume dikenal minangka agen anti-tuwa, nanging, manfaat kesehatan sikloastragenol liyane kalebu nambah sistem kekebalan, anti-inflamasi lan anti-oksidatif.

Cycloastragenol

Cycloastragenol lan Astragaloside IV

Loro sikloastragenol lan Astragaloside IV kedadeyan alami ing ekstrak tanduran astragalus. Astragaloside IV minangka bahan aktif utama ing membranaceus astragalusNanging, ana ing jumlah menit ing oyot. Proses ngekstrak saponin, sikloastragenol lan astragaloside IV iki, biasane angel amarga tingkat pemurnian sing dibutuhake.

Nalika loro sikloastragenol lan astragaloside IV asale saka ramuan astragalus, sikloastragenol uga bisa dipikolehi saka astragaloside IV lumantar proses hidrolisis.

Kaloro senyawa kasebut duwe struktur kimia sing padha, nanging, cycloastragenol luwih entheng ing bobot molekul tinimbang astragaloside IV lan uga bisa ditambah karo bio.

Mekanisme Tindakan Cycloastragenol

i. Aktivasi telomerase

Telomeres minangka mbaleni nukleotida ing ujung kromosom linier lan kaiket karo sawetara protein. Telomeres kanthi alami nyuda saben divisi sel. Telomerase, kompleks ribonukleoprotein sing kasusun saka enzim transkripase katalitik (TERT) lan komponen RNA telomerase (TERC) ndawakake telomeres. Amarga peran utama telomeres yaiku nglindhungi kromosom saka fusi lan degradasi, sel biasane ngakoni telomeres sing cendhak banget minangka DNA sing rusak.

Aktivasi telomerase sikloastragenol ngasilake dawa telomeres sing banjur nuduhake efek sing migunani.

ii. Nambah metabolisme lipid

Lipid lumrahe minangka nyimpen energi ing awak. Nanging, lipid sing akeh banget iki bisa ngrusak kesehatan kita.

Cycloastragenol ningkatake metabolisme lipid sing sehat liwat macem-macem biomarker metabolisme lipid.

Kaping pisanan, kanthi dosis sing kurang, CAG nyuda tetesan lipid sitoplasma ing adiposit 3T3-L1. Kapindho, yen digunakake ing dosis dhuwur, CAG ngalangi pambedaan preadiposit 3T3-L1. Pungkasane, CAG bisa micu pengaruh kalsium ing preadiposit 3T3-L1.

Amarga kalsium intraselular sing dhuwur bisa nyuda diferensiasi adiposit, CAG ngasilake keseimbangan metabolisme lipid kanthi stimulasi kalsium.

c. Kegiatan antioksidan

Stres oksidatif minangka panyebab utama penyakit lan uga sel senensi. Stres oksidatif kedadeyan nalika ana keluwihan radikal bebas ing awak.

Cycloastragenol nampilake sifat anti-oksidatif kanthi nambah kapasitas antioksidan. Aktivitas antioksidan iki ana gandhengane karo klompok hidroksil sing ditemokake ing CAG.

Salajengipun, stres oksidatif minangka penyebab utama pemendekan telomere, mula proteksi telomere CAG asale saka aktivitas antioksidan lan aktivasi telomerase.

iv. Aktivitas anti-inflamasi

Nalika peradangan minangka sarana alami kanggo awak nglawan infeksi utawa ciloko, peradangan kronis mbebayani. Peradangan kronis digandhengake karo akeh kelainan kayata radhang paru-paru, diabetes, kelainan kardiovaskular lan arthritis.

Wêdakakêna sikloastragenol nuduhake sifat anti-inflamasi. Keuntungan anti-inflamasi sikloastragenol yaiku liwat macem-macem cara kalebu nyandhet panyebaran limfosit lan nambah fosforilasi protein kinase (AMPK) sing diaktifake AMP.

Keuntungan saka Cycloastragenol

i.Cycloastragenol lan sistem kekebalan

Cycloastragenol bisa mbantu ningkatake kakebalan liwat nyurung limfosit T. Kemampuan suplemen sikloastragenol kanggo ngaktifake telomerase supaya bisa stimulasi perbaikan DNA nalika tuwuh lan elongasi telomere.

ii.Cycloastragenol lan Anti-tuwa

Anti-tuwa Cycloastragenol properti minangka kapentingan utama riset paling saiki. CAG wis dituduhake kanggo wektu tundha tuwa ing manungsa uga nyuda tanda tuwa kayata kisut lan garis sing apik. Aktivitas anti-penuaan sikloastragenol digayuh liwat patang mekanisme sing beda. Mekanisme anti-penuaan sikloastragenol kalebu;

Cycloastragenol

  • Melawan stres oksidatif

Stres oksidatif kedadeyan sacara alami nalika ora seimbang antara radikal bebas lan antioksidan ing awak. Yen ora dikontrol, stres oksidatif bisa nyepetake proses penuaan uga nyebabake kahanan kronis kayata kanker, kelainan jantung lan diabetes.

Ekstrak siklikastragenol astragalus minangka senyawa antioksidan sing apik banget lan uga bisa nambah kapasitas antioksidan alami. Iki mbantu nundha penuaan lan uga nyegah kedadeyan kelainan umur.

  • Cycloastragenol tumindak minangka aktivator telomerase

Kaya sing dibahas ing bagean ndhuwur babagan mekanisme aksi, sikloastragenol mbantu ndawakake telomeres. Iki nduweni peran penting kanggo njaga kesinambungan divisi sel saengga nundha tuwa. Iki uga mbantu njaga organ awak supaya bisa mlaku kanthi bener.

  • Cycloastragenol nawakake perlindungan saka sinar UV

Nalika wong kena sinar srengenge kanthi suwe, sel awak bisa rusak lan akibate gagal kanthi apik. Iki nyebabake wujud penuaan dini sing diarani penuaan foto.

Wêdakakêna Cycloastragenol bisa nylametake amarga ditampilake kanggo nglindhungi kulit saka efek mbebayani saka sinar UV.

  • Cycloastragenol nyegah glikasi protein

Glikasi minangka proses sing gula kayata glukosa utawa fruktosa nemplek ing lipid utawa protein. Glikasi minangka salah sawijining biomarker diabetes lan wis ana gandhengane karo tuwa lan uga kelainan liyane.

Suplemen sikloastragenol mbantu nyegah tuwa amarga glikasi kanthi nyandhet pembentukan produk glikasi.

c.Keuntungan Kesehatan Potensial liyane saka Cycloastragenol:
  • Pangobatan kanker sikloastragenol

Potensi tamba kanker sikloastragenol dituduhake kanthi kemampuan ngrusak sel kanker, ningkatake kekebalan uga nglindhungi reaksi kimia sing mbebayani.

Ing panaliten babagan wong sing ngalami kanker payudara, kanker sikloastragenol perawatan dituduhake kanthi kemampuan nyuda kematian udakara 40%.

  • Bisa nglindhungi jantung saka karusakan

Cycloastragenol bisa uga nglindhungi disfungsi jantung.

Ing panaliten tikus kanthi karusakan jantung sing diinduksi, suplemen sikloastragenol ditemokake kanggo nambah disfungsi jantung kanthi promosi autofagia ing sel miokardial uga nahan ekspresi matrik metalloproteinase-2 (MMP-2) lan MMP-9.

Adhedhasar review sikloastragenol, bisa ningkatake kualitas turu. Nanging, panelitian klinis kudu menehi bukti sing kuat babagan kemampuan ningkatake turu.

Cycloastragenol

  • Bisa mbantu nglawan depresi

Telomere sing disingkat ditemokake ing wong sing nandhang kelainan depresi kayata masalah swasana ati lan penyakit kayata Alzheimer.

Ing panaliten tikus ing tes nglangi paksa, suplemen sikloastragenol sing ditindakake sajrone 7 dina ditemokake kanggo nyuda gerakane. Iki dituduhake kanggo ngaktifake telomerase ing neuron uga ing sel PC1, sing nerangake potensial anti-depresi.

  • Bisa nyepetake penyembuhan luka

Penyembuhan luka minangka masalah utama kanggo pasien diabetes. Proses penyembuhan luka iki kedadeyan liwat sawetara kegiyatan. Kagiyatan kasebut yaiku; kegiatan inflamasi, pembekuan, mulihake epitelium, mbangun maneh lan pungkasane ngatur sel induk. Sel batang epitelium iki penting banget kanggo ngobati luka diabetik.

Dituduhake manawa degradasi telomere nyebabake penyembuhan luka kanthi negatif. Iki bubuk Cycloastragenol kanggo ndandani telomere sing disingkat uga ningkatake proliferasi lan gerakan sel induk. Iki bakal mbantu ndandani tatu kanthi cepet.

  • Nambah kesehatan rambut

Tinjauan Cycloastragenol dening pangguna pribadi nuduhake manawa sikloastragenol bisa uga nyegah rambut rontog, ningkatake rambut lan nambah warna rambut.

Keuntungan ekstrak cycloastragenol astragalus luwih akeh yaiku;

  1. Nawakake kegiatan anti-virus tumrap sel CD4 + manungsa.
  2. Ningkatake energi.
  3. Ngapikake kesehatan kulit.
  4. Bisa nambah sesanti.

Dosis Standar Cycloastragenol

Standar dosis sikloastragenol udakara 10 mg saben dina. Nanging, amarga iki cukup anyar tambahan dosis biasane gumantung ing panggunaan, umur lan kondisi medis.

Dosis sikloastragenol standar iki kudu ditambah kanggo wong sing wis tuwa luwih saka 60 taun kanggo entuk pemanjangan telomere uga nyepetake proses penuaan.

Apa Cycloastragenol aman?

Bubuk Cycloastragenol umume dianggep aman ing kisaran dosis tartamtu. Nanging, amarga iku anyar tambahan efek samping sikloastragenol sing durung dingerteni.

Sawetara ulasan sikloastragenol babagan keuntungan sikloastragenol kasebut ora cukup mesthi kanggo nggunakake panggunaan nalar.

Kajaba iku, ana kuatir yen suplemen sikloastragenol bisa nyepetake kanker kanthi ningkatake tumors. Iki minangka spekulasi teoritis adhedhasar kasunyatan manawa mode aksi utama sikloastragenol yaiku liwat elongasi telomere. Mula dikira bakal nambah tuwuhing sel kanker.

Mula disaranake supaya ora menehi cycloastragenol kanggo pasien kanker nganti data sing bisa dipercaya kasedhiya babagan spekulasi iki lan uga kanggo nyegah keracunan sikloastragenol sing ora dingerteni.

Ing endi kita bisa entuk Cycloastragenol paling apik?

Inggih, bubuk cycloastragenol didol kasedhiya online lan ing macem-macem toko nutrisi. Nanging, aja lali riset bubuk Cycloastragenol kanggo adol saka pemasok sikloastragenol sing wis disetujoni lan biso dipercoyo supaya sampeyan bisa duwe sikloastragenol sing dimurnekake.

Riset liyane

Wêdakakêna sikloastragenol wis dituduhake duwe efek sing akeh mupangat lan luwih akeh sifat anti-penuaan sikloastragenol. Aktivasi Cycloastragenol telomerase minangka mode tumindak utama sing banjur nambah telomere. Iki wis ditampilake ing pirang-pirang model kewan lan uga sawetara invitro studi.

Uji klinis efek ekstrak cycloastragenol astragalus kanggo ndawakake telomere sithik banget lan saengga luwih akeh panelitian kanggo menehi bukti kukuh dibutuhake.

Efek potensial TA-65 ing disfungsi jantung sing nambah banget cethek amarga pasinaon winates banget kanggo dhukungan kanggo tumindak TA-65 iki.

Sinau metabolisme sikloastragenol kanthi rinci uga bakal nambah data sing kasedhiya uga mbabarake keracunan sikloastragenol sing bisa kedadeyan amarga akumulasi berlebihan.

Sinau luwih lanjut kanggo ngevaluasi khasiat suplemen sikloastragenol ing keuntungan sing ditemtokake. Efek samping sikloastragenol durung dingerteni. Mula, panliten kudu diarahake kanggo nemtokake sing bisa ditindakake efek samping sikloastragenol uga interaksi karo obat liyane.

Kanggo ngerteni mupangat kesehatan sikloastragenol, iki bakal mbantu nggoleki mekanisme sing nyebabake tumindak CAG kasebut.

Kajaba iku, dosis sikloastragenol sing cocog mbutuhake luwih akeh pasinaon kanggo ngevaluasi dosis sing disaranake kanggo macem-macem klompok umur. Panyedhiya sikloastragenol sing beda menehi resep dosis sing beda sing kudu diselarasake kanthi riset.

Cathetan Suku
  1. Yuan Yao lan Maria Luz Fernandez (2017). "Efek Manfaat Aktivator Telomerase (TA-65) tumrap Penyakit Nemen". Nutrisi EC 6.5: 176-183.
  2. Wang, J., Wu, M.-L., Cao, S.-P., Cai, H., Zhao, Z.-M., & Song, Y.-H. (2018). Cycloastragenol nambah karusakan jantung eksperimen ing tikus kanthi ningkatake otofag miokardium liwat hambatan sinyal AKT1-RPS6KB1. Biomedisin & Farmakoterapi, 107, 1074-1081. doi: 10.1016 / j.biopha.2018.08.016
  3. Sun, C., Jiang, M., Zhang, L., Yang, J., Zhang, G., Du, B.,… Yao, J. (2017). Cycloastragenol mediasi aktivasi lan supresi proliferasi ing model aktivasi pan limfosit tikus sing diinduksi A concanavalin. Imunofarmakologi lan Imunotoksikologi, 39 (3), 131–139. doi: 10.1080 / 08923973.2017.1300170.
  4. Ip F, C, F, Ng Y, P, An H, J, Dai Y, Pang H, H, Hu Y, Q, Chin A, C, Harley C, B, Wong Y, H, Ip N, Y: Cycloastragenol minangka Aktivator Telomerase sing Kuwasa ing Sel Neuronal: Implikasi kanggo Manajemen Depresi. Neurosignal 2014; 22: 52-63. doi: 10.1159 / 000365290.
  5. Yu, Yongjie & Zhou, Limin & Yang, Yajun & Liu, Yuyu. (2018). Cycloastragenol: Calon novel sing apik kanggo penyakit sing gegandhengan karo umur (Review). Kedokteran Eksperimen lan Terapi. 16. 10.3892 / etm.2018.6501.
  6. CYCLOASTRAGENOL POWDER (78574-94-4)

Paragraf