Ringkesan imunoglobulin

Imunoglobulin (sawijining antibodi), yaiku molekul glikoprotein sing diasilake dening sel getih putih. Antibodi immunoglobulin duwe peran penting kanggo ndeteksi lan nempelake awake menyang antigen tartamtu kaya bakteri lan virus. Antibodi kasebut uga nyumbang kanggo karusakan antigen. Kayane, nggawe komponen respon imun sing penting.

Ana limang jinis immunoglobulin utama ing mamalia plasenta, gumantung saka variabel urutan asam amino sing ditampilake ing wilayah konstan rantai antibodi. Dheweke kalebu IgA, IgD, IgE, IgG uga antibodi IgM. Saben jinis antibodi kasebut nduweni struktur sing béda-béda, mula bisa dadi fungsi lan tanggapan antigen.

Antibodi IgA utamane ing wilayah awak sensitif banget sing kena pengaruh bahan luar negeri njaba. Wilayah kasebut kalebu irung, udhara, saluran pencernaan, vagina, kuping, uga permukaan mata. saliva, luh, lan getih uga ngemot antibodi IgA

Saliyane, antibodi IgG saiki ana ing cairan awak. Antibodi IgM eksklusif ditemokake ing getih lan cairan limfa.

Antibodi IgE ana ing njero paru, kulit, uga membran mukus. Pungkasan, antibodi IgD ditemokake ing jaringan weteng lan dada.

Ing kene, kita bakal fokus ing IgG.

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

Apa Immunoglobulin G (IgG)?

Imunoglobulin G (IgG) minangka monomer; jinis antibodi sing paling gampang ing serum manungsa. Kejabi, kalebu 75% kabeh immunoglobulin ing awak manungsa, kalebu jinis immunoglobulin sing utama.

Sel getih putih ngeculake antibodi IgG ing bentuk tanggapan imun sekunder kanggo nglawan antigen. Amarga kepunjulane ing awak manungsa lan spesifikasi antigen sing apik, IgG wis digunakake ing panelitian imunologis uga diagnosa ilmiah. Iki digunakake minangka antibodi standar ing loro wilayah kasebut.

Umumé, IgG minangka glikoprotein, sing kalebu papat rantai polypeptida kanthi loro salinan sing padha saka saben rong jinis rantai polypeptide. Kalih jinis rantai polypeptide yaiku entheng (L) lan gamma (γ). Kalor loro kasebut disambung karo ikatan disulfida uga pasukan non-ekstensi.

Bentenane antarane molekul immunoglobulin G yaiku babagan urutan asam amino sing. Nanging, ing saben molekul IgG individu, rong rantai L ora padha, padha karo kasus ing rantai H.

Peranan utama molekul IgG yaiku nggawe kekacauan ing antarane sistem effector awak manungsa lan antigen.

Pira subkelas sing ngemot Immunoglobulin G (IgG)?

Imunoglobulin G (IgG) ngemot papat subkelas sing beda karo jumlah nomer ikatan disulfida uga dawa lan fleksibilitas wilayah. Subkelas kasebut kalebu IgG 1, IgG 2, IgG 3 lan IgG 4.

  • IgG 1

IgG1 kira-kira 60 nganti 65% saka IgG utama kabeh. Kanthi tembung liyane, isotop sing paling umum ing serum manungsa. Apike, immunoglobulin kelas iki sugih ing antibodi sing mbantu nglawan protein sing mbebayani lan antigen polypeptide. Conto protein sing dikontrak IgG 1 yaiku toksin, racun bakteria tetanus lan protein virus.

Wong bayi sing duwe ukuran respon imun IgG1. Sajrone tahap bayi manawa tanggapan kasebut wis entuk konsentrasi normal. Yen ora, gagal nggayuh konsentrasi ing tahap kasebut, indikasi manawa bocah bisa nandhang hypogammaglobulinemia, kelainan imun sing kedadeyan amarga ora cukup saka kabeh jinis gamma globulin.

  • IgG 2

immunoglobulin g subkelas 2 teka nomer loro saka isotop sing paling umum ing serum manungsa. Minangka udakara 20 nganti 25% saka Immunoglobulin G. Peranan imunoglobulin g subkelas 2 yaiku mbantu sistem kekebalan nglawan antigen polysaccharide kaya Streptococcus radhang paru-paru or Haemophilus influenzae.

Ana bocah entuk konsentrasi immunoglobulin g subclass normal "diwasa" nalika umur 2 utawa pitung taun. Kekurangan IgG2 ditondoi dening infeksi sistem pernapasan sing asring lan biasane ana ing antarane bayi.

  • IgG 3

Kajaba iku, kanggo IgG 1, isotop Immunoglobulin G kalebu subkelas IgG3 akeh banget antibodi. Antibodi kasebut mbantu nanggepi imun kanggo ngatasi protein antigen lan polipeptida sing mbebayani ing awak manungsa.

5% nganti 10% saka total IgG ing awak manungsa yaiku jinis IgG3. Nanging, sanajan ora pati penting tinimbang karo IgG1, kadhangkala IgG3 duwe karemenan sing luwih dhuwur.

(4) IgG 4

Persentase IgG 4 saka total IgG biasane ing ngisor 4%. Sampeyan uga kudu nyatet manawa subclass Immunoglobulin G iki kasedhiya ing tingkat sing sithik banget ing bocah-bocah sing umur 10 taun. Dadi, diagnosis kekurangan imunoglobulin g subkelas 4 mung bisa ditindakake kanggo bocah sing umure ora sepuluh taun lan wong diwasa. .

Nanging, para ilmuwan durung bisa ngerteni fungsi sing tepat kanggo subkelas immunoglobulin g 4. Wiwitane, para ilmuwan ngubungake kekurangan IgG4 karo alergi panganan.

Nanging, panaliten sing ditindakake bubar nuduhake manawa pasien karo pankoniaitis sclerosing, radhang paru-paru interstitial utawa cholangitis duwe tingkat serum IgG4 sing dhuwur. Mula saka iku, panliten riset wis ora kuwatir babagan peran sing tepat immunoglobulin g subkelas 4.

Immunoglobulin nuduhake subkelas sing padha duwe persamaan 90% ing homologi, ora nganggep wilayah fleksibel. Ing sisih liya, sing kalebu subkelas sing beda mung padha karo 60%. Nanging umume, tingkat konsentrasi kabeh papat subkaca IgG ganti umur.

Fungsi lan Keuntungan Immunoglobulin G (Igg)

Antibodi IgG nduwe peran penting kanggo nanggepi imun sekunder amarga antibodi IgM ngatasi tanggapan utama. Khususnya, antibodi immunoglobulin g njaga infeksi lan racun awak kanthi ngiket patogen kayata virus, bakteri lan jamur.

Sanajan kasebut minangka antibodi sing paling cilik, nanging akeh banget sajrone awak mamalia, kalebu awak manungsa. iku nganti 80% kabeh antibodi sing ana ing awak manungsa.

Amarga struktur sing gampang, IgG bisa nembus plasenta manungsa. Kasunyatane, ora ana kelas Ig liyane sing bisa nindakake iki, amarga struktur kompleks. Kayane, nduweni peran penting banget kanggo nglindhungi bayi nalika wulan awal konsepsi. Iki minangka salah sawijining keuntungan utama imunoglobulin g.

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

Molekul IgG nanggepi karo reseptor Fc present sing ana ing sel makrofag, neutrofil lan sel sel pembunuh alami, dadi tanpa daya. Kejabi, molekul duwe kemampuan kanggo ngrangsang sistem pelengkap.

Sistem pelengkap minangka bagean saka sistem kekebalan lan peran utamane yaiku ningkatake antibodi lan kapasitas sel phagocytic kanggo mbusak mikroba lan sel sing ciloko saka awak manungsa. Sistem kasebut uga nambah kemampuan antibodi lan sel kanggo ngrusak membran sel saka patogen lan nggawe inflasi. Iki minangka mupangat liyane immunoglobulin g.

Awak sampeyan ngasilake antibodi immunoglobulin g ing wektu tundha kanggo nyegah infeksi. Badan kasebut bisa nahan antibodi iki kanggo wektu sing dawa kanggo mbantu ora nglawan patogen sing tanggung jawab kanggo infeksi nanging uga nggampangake ngilangi wong-wong sing rusak saka sistem sampeyan.

Amarga ketahanan serum sing dhuwur, IgG minangka antibodi paling efektif kanggo imunisasi pasif. Minangka kasebut, IgG biasane minangka indikasi yen sampeyan kena infeksi utawa vaksinasi bubar.

Gunakake lan Powder IgG

Wêdakakêna IgG minangka suplemen panganan olahan sing dadi sumber imunoglobulin G (IgG) sing sugih. Nawakake konsentrasi IgG sing paling dhuwur kanggo mbantu awak bisa nanggepi imun sing kuwat, utamane yen sampeyan duwe masalah sing gegandhengan karo alergen.

Salah sawijining bahan utama IgG Powder yaiku colostrum bovine sing nyedhiyakake immunoglobulin sing alami alami. Imunoglobulin iki khusus kanggo macem-macem antibodi manungsa, kalebu Immunoglobulin G (IgG). Mulane, immunoglobulin g colostrum minangka cara sing efektif kanggo ngundhakake kekebalan awak manungsa kanggo nglawan penyakit.

Kanthi immunoglobulin g colostrum minangka komponen utama, IgG Powder bisa nyedhiyakake IgG nganti 2,000 mg saben porsi. Wêdakakêna uga bakal nyukupi awak nganggo protein (4 g saben porsi)

Khususé, immunoglobulin g colostrum ing bubuk wis diuji lan dibuktekake kanggo nulungi wong njaga sistem kekebalan usus sing kuwat. Iki entuk kanthi ngiket macem-macem mikroba lan racun sing ana ing lumen usus.

Mula, mupangat immunoglobulin g kalebu:

  • Apik modulasi kekebalan
  • Penghalang usus-imun (GI) sing kuwat
  • Pangopènan imbangan inflamasi normal
  • Dhukungan kesehatan imun sing anyar
  • Kasedhiya kakebalan mucosal, berkat pasokan immunoglobulin sing non-alergenik
  • Pangopènan imbangan mikroba

Panggunaan saran

Ora ana dosis bubuk IgG sing tepat sing wis bukti ilmiah minangka sing paling apik. Nanging, ahli kesehatan nyaranke manawa ana siji utawa pirang-pirang skol bubuk saben dinane. Tambahake bubuk IgG dadi banyu ing 4 gelas / minuman favorit utawa kaya sing disaranake karo dokter.

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

Kekurangan Imunoglobulin G (Igg)

An Kekurangan imunoglobulin G (IgG) nuduhake kahanan kesehatan sing ditondoi dening produksi Immunoglobulin G sing ora cukup dening awak. Nalika wong duwe kekurangan IgG, dheweke ngalami risiko kena infeksi amarga sistem kekebalane lemah.

Sayange, kurang imunoglobulin g bisa mengaruhi sampeyan nalika samubarang urip, ora ana umur sing ora dikepengini.

Ora ana sing nate nemoni sebab-sebab sing kurang saka kekurangan imunoglobulin g. Nanging, pancen disangka banget manawa ana hubungane karo genetika. Uga ahli medis percaya manawa ana sawetara obat lan kahanan medis sing bisa nyebabake kekurangan IgG.

Diagnosis kurang immunoglobulin g diwiwiti kanthi njupuk tes getih kanggo ngevaluasi tingkat immunoglobulin. Banjur tes kompleks liyane sing nglibatake pangukuran level antibodi kanggo mbiji tanggapan awak kanggo vaksinasi tartamtu ditindakake ing individu sing disyaki duwe kondhisi.

Gejala Kekurangan Imunoglobulin G

Wong sing kurang immunoglobulin g kemungkinan bakal nuduhake gejala ing ngisor iki:

  • Infeksi pernafasan kayata infeksi sinus
  • Infeksi sistem pencernaan
  • Infeksi telinga
  • Penyakit nyebabake tenggorokan
  • Pneumonia
  • Bronchitis
  • infeksi abot lan bisa uga fatal (ing kasus-kasus langka sanadyan)

Ing sawetara kasus, infeksi ing ndhuwur bisa ngganggu fungsi normal saluran napas lan paru-paru. Asile, para korban ngalami kesulitan napas.

Titik liyane sing kudu digatekake babagan infeksi iki sing disebabake dening kekurangan IgG yaiku manawa bisa nyerang malah wong sing wis divaksinasi karo radhang paru-paru lan flu.

Kepiye cara ngrawat kekurangan IgG?

Pengobatan kekurangan IgG beda-beda pendekatan, saben gumantung saka keruwetan gejala lan infeksi. Yen gejala kasebut entheng, tegese bisa nyegah sampeyan nindakake kegiatan / tugas rutin, perawatan cepet bisa uga cukup.

Nanging, yen infeksi abot lan asring, perawatan terus bisa dadi solusi sing paling apik. Regimen perawatan jangka panjang bisa nglibatake asupan antibiotik saben dina kanggo nglawan infeksi kasebut.

Ing kasus sing abot, terapi imunoglobulin bisa uga ana gunane.

Terapi kasebut mbantu ningkatake sistem kekebalan, saéngga mbantu awak nglawan infeksi kanthi luwih apik. Iki kalebu nyuntik campuran antibodi (immunoglobulin) utawa solusi ing kulit pasien, ing otot utawa saraf dheweke.

Panganggone bubuk IgG uga bisa ndeleng wong sing pulih saka kekurangan IgG.

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

Efek sisih Imunoglobulin G

Sawise terapi immunoglobulin, awak bisa uga bakal nate reaksi mbebayani karo immunoglobulin g.

Efek samping immunoglobulin g sing paling umum kalebu:

  • Denyut jantung cepet
  • Kurang ajar
  • mriyang
  • Watuk
  • Diare
  • Pening
  • Sakit Kepala
  • Sakit sendi
  • Kelemahane awak
  • Nyeri ing situs injeksi
  • Ireng Ireng
  • Nggawe
  • Efek samping imunoglobulin g arang kalebu:
  • Kangelan ambegan
  • Wheezing
  • Malaise
  • Cramps

Yen igunoglobulin dhuwur banget

Paling dhuwur banget Igg tingkat bisa dideleng ing erythematosus lupus sistemik, urat portal atrofik, sirosis, hepatitis aktif kronis, arthritis rheumatoid, endokarditis bakteri subakut, pirang-pirang myeloma, limfoma non-Hodgkin, hepatitis, sirosis, lan mononukleosis.

Tahap imunoglobulin banget IgG uga bisa ditemokake ing IgG-, sawetara infeksi virus (kayata HIV lan cytomegalovirus), gangguan sel plasma, penyakit gamma globulin IgG monoclonal lan penyakit ati.

Nalika igG immunoglobulin sithik

imunoglobulin g level rendah nempatake wong kanthi risiko ngalami infeksi bola-bali. tingkat imunoglobulin g kurang bisa dideleng ing kekurangan antibodi, sindrom immunodeficiency, myeloma non-IgG, penyakit rantai abot, penyakit rantai cahya utawa sindrom nephrotic.

Tingkat antibodi sing sithik banget uga bisa menehi katrangan ing jinis leukemia tartamtu, ciloko pembakaran abot, ekzema alergi, penyakit ginjel, sepsis, malnutrisi, pemphigus, kasus tonik lan kekurangan zat otot.

Nalika immunoglobulin IgG positif

yen imunoglobulin IgG positif kanggo antigen infeksi kayata Covid-19 utawa dengue, minangka indikasi yen wong sing lagi diuji wis kena infeksi virus sing gegandhengan karo sawetara minggu. Kajaba iku, asil positif immunoglobulin g nuduhake manawa wong kasebut ngalami vaksin bubar kanggo nglindhungi saka virus kasebut.

Mula, asil positif immunoglobulin g minangka indikasi peningkatan risiko wong menyang infeksi sing ana hubungane karo antigen sing nyumbang kanggo tes positif. Iki utamane yen asil positif ora minangka akibat saka vaksin.

Apa Is Imunoglobulin G (Igg) Kasedhiya ing Aktivitas Urip?

Immunoglobulin G (IgG) pancen penting banget kanggo kagiyatan urip amarga nduweni peran sing paling penting kanggo njaga wong sing sehat lan bisa nglanjutake kegiatan urip tinimbang dibandhingake Imunoglobulin liyane.

Apike, antibodi IgG saiki ana ing kabeh cairan awak, ujar, nangis, urin, getih, discharge bawok lan liya-liyane. Ngelingi iki, ora kaget yen kabeh antibodi sing paling umum, kira-kira 75% nganti 80% saka kabeh antibodi ing awak manungsa.

Antibodi kasebut nglindhungi bagian awak / organ sing ana hubungane karo cairan kasebut saka infeksi bakteri lan virus. Dadi, tanpa utawa kurang level IgG, sampeyan bisa uga ora bisa melu ing kegiatan urip sing saben dina amarga infeksi ambalan.

Kajaba iku, IgG wigati kanggo ngasilake manungsa. Minangka sing paling cilik saka kabeh antibodi lan duwe struktur sing gampang banget, mung siji-sijine antibodi sing bisa nembus plasenta ing wanita ngandhut. Mula, iku mung siji-sijine antibodi sing bisa nglindhungi bocah sing durung lahir saka infeksi virus lan bakteri. Yen ora ana, akeh bocah sing nanggung risiko kanggo ngalami macem-macem kahanan kesehatan, ana sing bisa ngancam nyawa utawa umur dawa.

Is Ana Interoperabilitas Antarane Immunoglobulin G Lan Lactoferrin?

Loro-lorone immunoglobulin G lan lactoferrin minangka komponen penting susu susu (saka manungsa lan sapi). Kaya immunoglobulin G, panliten nuduhake manawa lactoferrin uga melu macem-macem fungsi pelindung ing awak manungsa.

Iki mbantu awak nglawan mikroorganisme patogen kaya bakteri, virus, uga infeksi jamur. Kanthi tembung liyane, nuwuhake fungsi kekebalan awak manungsa. Dadi, suplemen lactoferrin bisa nglengkapi bubuk immunoglobulin G ing fungsi iki.

Nanging, lactoferrin duwe fungsi tambahan; wesi naleni lan transportasi.

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

More Informasi Babagan Imunoglobulin

Kapan kanggo nyoba immunoglobulin?

Ing sawetara wektu, dhokter bisa menehi rekomendasi yen sampeyan ngalami tes immunoglobulin, utamane dheweke yakin yen sampeyan duwe tingkat immunoglobulin sing kurang utawa dhuwur banget. Tes ditujokake kanggo netepake tingkat imunoglobulin ing awak sampeyan.

Umume, an tes imunoglobulin dianjurake yen sampeyan duwe:

  • Infeksi ambalan, utamane infeksi sinus, paru-paru, weteng, utawa usus
  • Diare tetep / nemen
  • Mundhakake bobot misterius
  • Titik misterius
  • kulit rashes
  • reaksi alergi serius
  • HIV / AID
  • Multiple myeloma
  • Sajarah immunodefisiensi kulawarga

Dokter sampeyan uga bisa uga wicaksana kanggo menehi saran tes immunoglobulin kanggo sampeyan yen sampeyan lara sawise lelungan.

ulah

Tes getih immunoglobulin digunakake kanggo mbiyantu diagnosis macem-macem kahanan kesehatan kayata:

  • Infeksi bakteri lan virus
  • Immunodeficiency: Iki minangka kahanan sing ditondoi dening kapasitas awak sing nyuda kanggo nglawan penyakit lan infeksi
  • Kelainan otoimun kaya arthritis rheumatoid lan lupus
  • jinis kanker kaya macem-macem myeloma
  • Infeksi bayi sing nembe bayi

Kepiye tes kasebut ditindakake?

Apa Peran Immunoglobulin G (Igg)

Tes iki biasane nglibatake telung jinis immunoglobulin sing paling umum; IgA, IgG, lan IgM. Ketelu diukur bebarengan kanggo menehi gambar dhokter efektifitas saka reaksi imun sampeyan.

Sampel getih sampeyan bakal dadi spesimen kanggo tes iki. Mulane, teknisi lab bakal nembus jarum menyang bagean lengen kanggo nggayuh salah sawijining urat sing ndasari. Banjur, teknisi ngidini getih nglumpukake menyang tabung utawa vial sing dipasang ing jarum.

Utawa, dhokter bisa milih nggunakake conto cairan cerebrospinal (CSF) tinimbang getih kanggo tes. Kanggo njlentrehake, cairan serebrospinal yaiku cairan sing ngubengi saraf tunjang lan otak wong. Teknisi sampeyan bakal nggunakake prosedur sing diarani tusukan lumbar kanggo mbuwang cairan saka tulang belakang sampeyan.

Ekstraksi sampel cairan bisa cukup nglarani. Nanging, para ahli sing terlibat ing prosedur anestesi lokal kasebut supaya situs awak sing kena pengaruh ora sensitif. Dadi, perkara pertama sing bakal ditindakake teknisi laboratorium yaiku nyuntik obat sing ditembak ing pungkur kanggo nyuda kabeh rasa sakit.

Banjur, ahli laboratorium bakal njaluk sampeyan ngapusi ing meja sampeyan lan banjur terus uji coba. Utawa, sampeyan bakal dijaluk lungguh ing meja. Yen sampeyan salah siji saka kaloro posisi kasebut, teknisi bisa nemokake vertebrae spine rong suda ing ngisor.

Ing ngisor iki, teknisi bakal masang jarum kothong ing tengah vertebra lumbar katelu lan kaping papat sampeyan. Banjur, jumlah cilik cairan serebrospinal sampeyan bakal ngoleksi jarum sing kothong. Sawise sawetara detik, teknisi bakal nggambar jarum bebarengan karo cairan sing diklumpukake ing njero.

Pungkasan, sampel cairan bakal dilebokake ing kit deteksi spesifik immunoglobulin.

Tembung pungkasan

Imunoglobulin G (IgG) kalebu immunoglobulin penting liyane ing awak manungsa. Liyane yaiku IgA, IgD, IgE, uga IgM. Nanging, saka papat jinis immunoglobulin, IgG paling cilik nanging paling umum lan penting ing awak. Saiki ana cairan awak kanggo ndhukung sistem kekebalan nalika nglawan patogen (bakteri lan virus).

Imunoglobulin G sing sithik utawa dhuwur banget kanggo kesehatan. Ing kekurangan kekurangan imunoglobulin, an Tuku bubuk IgG lan nggunakake bisa dadi langkah kanggo mulihake.

Cathetan Suku

  • Saadoun, S., Waters, P., Bell, BA, Vincent, A., Verkman, AS, & Papadopoulos, MC (2010). Injeksi intra-serebral saka neuromyelitis optica immunoglobulin G lan pelengkap manungsa ngasilake lesi neuromyelitis optica. Brain, 133(2), 349-361.
  • Marignier, R., Nicolle, A., Watrin, C., Touret, M., Cavagna, S., Varrin-Doyer, M., ... & Giraudon, P. (2010). Oligodendrocytes rusak dening neuromyelitis optica immunoglobulin G liwat cedera astrocyte. Brain, 133(9), 2578-2591.
  • Berger, M., Murphy, E., Riley, P., & Bergman, GE (2010). Kualitas urip sing luwih apik, tingkat G immunoglobulin, lan tarif infeksi ing pasien kanthi penyakit imunodefisi utami nalika perawatan dhewe karo immunoglobulin subkutan. Jurnal medis Kidul, 103(9), 856-863.
  • Radosevich, M., & Burnouf, T. (2010). Intravena immunoglobulin G: tren cara produksi, kontrol kualitas lan jaminan kualitas. Vox sanguinis, 98(1), 12-28.
  • Fehlings, MG, & Nguyen, DH (2010). Imunoglobulin G: perawatan potensial kanggo nambahi neuroinflammation sawise cedhake sumsum tulang belakang. Jurnal imunologi klinis, 30(1), 109-112.
  • Bereli, N., Şener, G., Altıntaş, EB, Yavuz, H., & Denizli, A. (2010). Manik poli (glycidyl methacrylate) sing dipasang ing kristal kanggo kurang saka hubungan afinse spesifik pseudo saka albumin lan immunoglobulin G. Ilmu lan Teknik Bahan: C, 30(2), 323-329.