Ringkesan Galantamine Hydrobromide

Hidroksida galantamin minangka obat resep sing digunakake kanggo ngobati dimensia penyakit Alzheimer. Galantamine wiwitane diekstrak saka tetanduran salju Galantus spp. Suplemen galantamin nanging alkaloid tersier sing disintesis kimia.

Sanajan panyebab kelainan Alzheimer durung dingerteni, dingerteni manawa wong sing nandhang Alzheimer duwe kadar asetilkolin kimia ing otak sing kurang. Asetilkolin digandhengake karo fungsi kognitif kalebu memori, sinau lan komunikasi. Penurunan bahan kimia iki (asetilkolin) wis ana gandhengane karo dimensia penyakit Alzheimer.

Galantamine mupangat kanggo pasien penyakit Alzheimer amarga mekanisme aksi sing dobel. Bisa digunakake kanthi nambah tingkat asetilkolin kanthi rong cara. Salah sijine yaiku nyegah kerusakan asetilkolin lan liyane yaiku kanthi modulasi allosterik reseptor asetilkolin nikotinat. Kaloro proses iki mbantu nambah jumlah enzim, asetilkolin.

Nalika bisa nyuda gejala penyakit Alzheimer, galantamine hydrobromide dudu tamba lengkap kelainan Alzheimer amarga ora mengaruhi panyebab penyakit kasebut.

Loro saka khasiat galantamin kanggo nambani gejala penyakit Alzheimer, galantamine uga ana gegayutan karo ngimpi sing lumayan. Ngalamun galantamin lan nguntungake minangka asosiasi sing wis dilaporake dening pangguna individu. Kanggo nggayuh galantamine iki, dibutuhake sawetara wektu ing antarane turu kayata turu sawise 30 menit turu. Sawetara panyedhiya perawatan kesehatan bakal nyengkuyung khasiat ngimpi galantamin lan lumayan lumayan ing jadwal sing dipantau kanggo ngindhari efek samping sing ora perlu.

Suplemen galantamin ana ing bentuk tablet, solusi oral lan kapsul pelepasan. Biasane dijupuk nganggo panganan lan ngombe akeh banyu supaya ora ana efek samping sing ora dikarepake.

Efek samping galantamine sing umum kalebu mual, mutah, sirah, rasa ora nyaman ing weteng utawa nyeri, kelemahan otot, pusing, ngantuk, lan diare. Efek samping galantamin hidrbromida biasane entheng nalika sampeyan miwiti ngombe obat kasebut. Dheweke bisa uga ilang kanthi wektu, nanging yen ora lunga, konsultasi karo dokter. Uga ana efek samping sing ora umum nanging serius sing bisa kedadeyan kayata gangguan napas, nyeri dada, nyeri weteng parah, masalah buang air kecil, kejang, pingsan.

Galantamine Hydrobromide

 

Galantamine Hydrobromide

(1) Apa itu Hydrobromide Galantamine?

Galantamine hydrobromide minangka obat resep sing digunakake kanggo ngobati entheng utawa moderat dimensia digandhengake karo penyakit Alzheimer. Penyakit Alzheimer minangka kelainan otak sing biasane ngrusak memori lan kemampuan mikir, sinau, komunikasi lan kemampuan kanggo nindakake tugas saben dinane.

Pangobatan galantamine hydrobromide bisa uga ora ngobati kelainan Alzheimer sing luwih maju nanging bisa digunakake ing obat Alzheimer liyane.

Kasedhiya ing telung wujud utama kanthi kekuwatan sing beda. Wangun galantamin yaiku larutan oral, tablet lan kapsul pelepasan.

 

(2) Napa digunakake? sapa sing kudu ngombe obat iki?

Galantamine hydrobromide digunakake kanggo ngobati gejala penyakit Alzheimer sing entheng nganti moderat. Galantamine hydrobromide ora dituduhake kanggo ngobati kelainan Alzheimer amarga ora mengaruhi proses degeneratif sing nyebabake penyakit kasebut.

Galantamine hydrobromide dituduhake kanggo digunakake dening wong sing ngalami gejala penyakit Alzheimer sing entheng nganti moderat.

 

(3) Kepiye cara kerjane?

Galantamine kalebu ing kelas obat sing diarani inhibitor asetilkolinesterase.

Galantamine bisa nambah jumlah enzim, asetilkolin kanthi rong cara. Kaping pisanan tumindak minangka penghambat asetilkolinesterase sing bisa dibaleni lan kompetitif, mula bisa nyegah kerusakan asetilkolin ing otak. Kapindho, uga stimulasi reseptor nikotinat ing otak kanggo ngeculake luwih akeh asetilkolin. 

Iki nambah jumlah asetilkolin ing otak, sing bisa mbantu nyuda gejala sing ana gandhengane karo demensia.

Galantamine bisa nambah kemampuan mikir lan mbentuk memori uga nyuda fungsi kognitif ing pasien penyakit Alzheimer.

 

Keuntungan Galantamine Hydrobromide ing Alzheimer'penyakit s

Penyakit Alzheimer nyebabake sel otak mudhun lan pungkasane mati. Penyebab nyata ora dingerteni nanging penyakit progresif iki nyebabake nyuda fungsi kognitif kayata memori, sinau, mikir lan kemampuan kanggo nindakake tugas saben dinane. Sing dingerteni babagan pasien penyakit Alzheimer yaiku kadar asetilkolin kimia sing sithik.

Panggunaan Galantamine kanggo nambani gejala demensia sing ana gandhengane karo penyakit Alzheimer kedadeyan amarga tumindak kaping pindho. nambah level asetilkolin, enzim utama kanggo nambah kognitif. Galantamine tumindak minangka penghambat asetilkolinesterase sing bisa dibaleni lan kompetitif, mula bisa nyegah kerusakan asetilkolin. Iki uga ngrangsang reseptor nikotinat kanggo ngeculake luwih akeh asetilkolin.

Galantamine Hydrobromide

Keuntungan Potensial Liyane

(1) Jeneng Antioksidan

Stres oksidatif dikenal minangka panyebab akeh kelainan degeneratif kayata penyakit Parkinson, penyakit Alzheimer, diabetes, lan liya-liyane. Kedadeyan alami nalika saya tuwa, nanging nalika ora ana keseimbangan antara radikal bebas lan antioksidan, bisa uga ana kerusakan jaringan.

Galantamine dikenal kanggo ngrusak spesies oksigen reaktif lan menehi perlindungan marang neuron kanthi nyegah kerusakan neuron kanthi stres oksidatif. Galantamine uga bisa nyuda produksi sing akeh banget kanggo spesies oksigen reaktif kanthi nambah tingkat asetilkolin. 

 

(2) Antibakteri

Galantamine nuduhake kegiatan antibakteri.

 

Cara ngombe obat iki?

aku Sadurunge njupuk hidrokarida Galantamine

Kaya obat-obatan liyane, kudu ngati-ati sadurunge sadurunge njupuk galantamine hydrobromide.

Ayo dhokter ngerti apa sampeyan alergi marang galantamine utawa bahan-bahan sing ora aktif.

Bukak kabeh obat sing lagi dijupuk kalebu obat resep, obat-obatan larang, obat-obatan herbal utawa produk kesehatan alami.

Disaranake sampeyan ngandhani dhokter babagan kahanan liyane sing sampeyan kalebu;

  • penyakit jantung
  • Kelainan ati,
  • Asma,
  • Masalah ginjel,
  • Ulkus weteng,
  • Nyeri weteng akut,
  • Kejang,
  • Prostat sing saya gedhe,
  • Operasi pungkasan utamane ing weteng utawa kandung kemih.

Penyedia layanan kesehatan sampeyan kudu dilaporake manawa sampeyan ngandut utawa rencana bakal ngandut lan sampeyan lagi nyusoni. Yen sampeyan meteng nalika ngombe suplemen galantamin, sampeyan kudu luwih cepet takon karo dhokter.

Penting, sampeyan ngandhani dhokter yen sampeyan wis nggunakake galantamine sadurunge operasi kalebu operasi gigi.

Efek hidroksida galantamin kalebu rasa ngantuk. Sampeyan kudu ngindhari mesin nyopir lan operasi. 

Nganggo galantamin lan alkohol bisa nambah efek hidroksida galantamin saka rasa ngantuk.

 

ii. Dosis dianjurake

(1) Dementia disebabake Alzheimer'penyakit s

Galantamine hydrobromide kanggo ngobati penyakit Alzheimer kedadeyan kanthi bentuk umum uga jeneng merek galantamine kayata Razadyne sing sadurunge dikenal minangka Reminyl.

Galantamine hydrobromide ana ing telung wujud kanthi macem-macem kekuwatan. Tablet oral kasedhiya ing 4 mg, 8 mg lan 12 mg tablet. Larutan oral didol kanthi konsentrasi 4mg / ml lan umume ing botol 100 ml. Kapsul rilis oral kasedhiya ing 8 mg, 16 mg lan 24 mg tablet.

Nalika kalorone tablet oral lan larutan oral dijupuk kaping pindho saben dina, kapsul oral-release oral dijupuk saben dina saben dina.

Wiwitane dosis galantamin kanggo bentuk konvensional (tablet oral lan larutan oral) 4 mg kaping pindho saben dina. Dosis kasebut kudu diombe nalika esuk lan sore.

Kanggo kapsul sing diperpanjang, dosis awal sing disaranake 8 mg saben dina kanggo mangan esuk. Kapsul pelepasan sing diperpanjang kudu dijupuk kabeh supaya bisa cepet nerbitake obat sedina muput. Mula, aja ngremuk utawa ngethok kapsul.

Kanggo dosis pangopènan gumantung saka toleransi sampeyan kanggo galantamine ing wangun konvensional kudu dijupuk ing 4 mg utawa 6 mg kaping pindho saben dina lan paningkatan 4 mg saben 12 jam paling ora interval 4 minggu.

Kapsul pelepasan sing diperpanjang kudu dijaga ing 16-24 mg saben dina lan nambah 8 mg kanthi interval 4 minggu.

Galantamine Hydrobromide

Sawetara pertimbangan penting nalika njupuk galantamine

Tansah njupuk galantamine karo panganan lan banyu sing akeh. Iki bakal ngindhari efek samping galantamine sing ora dikarepake.

Disaranake njupuk dosis galantamine sing disaranake kanthi saben wektu saben dina. Yen sampeyan kantun dosis, njupuk sanalika sampeyan kelingan yen dosis sabanjure ora cedhak. Yen ora, langkau dosis lan lanjutake karo jadwal rutin sampeyan. Nanging, yen sampeyan ora kejawab dosis suwene 3 dina berturut-turut, hubungi praktisi medis sing bisa menehi saran supaya miwiti dosis maneh.

Gumantung saka tujuan sing dituju, dhokter bisa uga nyetel dosis sampeyan kanthi nambah minimal interval 4 minggu. Aja nyetel dosis galantamin kanggo sampeyan.

Yen sampeyan diwenehi kapsul rilis sing luwih dawa, priksa manawa ngulu kabeh tanpa ngunyah utawa ngremukake. Iki amarga tablet diowahi kanggo ngeculake obat alon-alon sedina muput.

Kanggo resep solusi oral, mesthi tindakake saran sing diwenehake lan mung tambahi obat ing omben-omben sing ora alkohol sing kudu langsung dijupuk. 

 

(2) Dosis Dewasa (umur 18 taun utawa luwih)

Kapsul rilis lengkap duwe dosis awal 8 mg sing dijupuk sedina saben esuk. Penyedia layanan kesehatan sampeyan bisa nyetel dosis kanthi nambah 8 mg saben dina sawise minimal 4 minggu. Kanggo pangopènan, sampeyan kudu ngombe 16-24 mg saben dina kaya dhokter.

Kanggo dosis rilis sing cepet, dosis wiwitan yaiku 4 mg sing diombe kaping pindho saben dina kanthi panganan mula 8 mg saben dina. Dosis bisa ditambah dening dokter kanthi 4 mg saben dina sawise interval 4 minggu minimal.

 

(3) Dosis Anak (umur 0-17 taun)

Efek hidroksida galantamin ora ditliti ing bocah (umure 0-17 taun), mula mung kudu digunakake karo para profesional medis.

 

iii. Apa sing kudu ditindakake yen overdosis dijupuk?

Yen sampeyan utawa pasien sing ngawasi ngonsumsi akeh dosis galantamine, sampeyan kudu langsung hubungi dokter utawa pusat kontrol racun. Sampeyan uga bisa enggal lunga menyang unit darurat.

Gejala umum sing ana gandhengane karo overdosis galantamine yaiku mual parah, kringet, kram weteng parah ambegan, otot utawa otot lemes, kejang, pingsan, deg-degan sing ora teratur lan kangelan nalika kencing.

Dokter bisa uga menehi sawetara obat kayata atropine kanggo mbalikke efek samping galantamine sing ana gandhengane karo overdosis.

 

Apa efek samping sing gegandhengan karo nggunakake Galantamine hydrobromide?

Nalika galantamine hydrobromide nawakake mupangat kesehatan kanggo wong sing nandhang penyakit Alzheimer, bisa uga ana efek samping galantamin sing ora dikarepake. Ana efek samping galantamin bisa uga ora kabeh wong bisa ngrasakake.

Efek samping sing paling umum sing bisa dienggo nggunakake galantamine yaiku; 

  • mual
  • muntah
  • ngantuk
  • diare
  • dizziness
  • sirah
  • mundhut napsu
  • heartburn
  • bobote mudun
  • nyeri weteng
  • insomnia
  • irung umbelen

Gejala kasebut umum nalika sampeyan wiwit ngombe galantamine nanging biasane entheng lan bisa ilang nalika nggunakake obat kasebut kanthi tetep. Nanging, yen tetep utawa abot, coba hubungi dhokter kanggo njaluk saran profesional.

 

Efek samping serius

Sawetara wong bisa ngalami efek samping serius. Efek samping iki ora umum lan sampeyan kudu nelpon dhokter yen sampeyan wis weruh.

Efek samping serius kalebu:

  • Reaksi alergi parah kayata kulit, gatel lan kadang bengkak rai, tenggorokan utawa ilat.
  • gejala blok atrioventrikel kalebu denyut jantung sing alon, kesel, pusing lan pingsan
  • ulkus weteng lan getihen
  • Muntah sing getih utawa katon kaya alesan kopi
  • Perkembangan masalah paru-paru ing panandhang asma utawa penyakit paru-paru liyane
  • seizures
  • alangan nguyuh
  • lara weteng / weteng abot
  • getih ing cipratan
  • sensasi kobong utawa nyeri nalika nguyuh

sawetara efek samping galantamine post marketing sing wis dilaporake kalebu;

  • kejang / kejang utawa mathuk
  • hallucinations
  • hipersensitivitas,
  • tinnitus (nuli ing kuping)
  • blok atrioventrikel utawa blok jantung lengkap
  • hepatitis
  • hipertensi
  • mundhak ing enzim ati
  • Rash kulit
  • ruam abang utawa ungu (eritema multiforme).

Iki dhaptar akeh sing ora ngemot kabeh efek samping galantamine. Mula disaranake nelpon praktisi medis yen sampeyan ngalami efek sing ora biasa nalika ngonsumsi obat iki.

Galantamine Hydrobromide

Apa jinis obatan sing gegandhengan karo galantamine hidrbromida?

Interaksi obat nuduhake pengaruh sawetara obat wong. Interaksi iki mengaruhi cara kerja sawetara obat lan bisa uga kurang efektif utawa malah nyepetake kedadeyan efek samping.

Ana dikenal interaksi hidroksida galantamin karo obatan liyane. Dokter sampeyan bisa uga wis ngerti babagan sawetara interaksi obat. Penyedia layanan kesehatan sampeyan bakal bisa ngowahi sawetara dosis kanggo nyuda kemungkinan interaksi obat utawa bisa uga ngganti obat kanthi lengkap. Sampeyan bisa migunani yen sampeyan golek obat lan utamane resep saka sumber sing padha kayata apotek kanggo kombinasi sing cocog.

Uga dhaptar dhaptar obat sing sampeyan lakoni lan wenehake informasi iki menyang panyedhiya layanan kesehatan sadurunge resep.

Sawetara interaksi galantamine hydrobromide yaiku;

 

  • Interaksi karo anti-depresan

Obat-obatan kasebut digunakake kanggo ngobati depresi lan bisa mengaruhi kerjane galantamine dadi ora efektif. Obat-obatan kasebut kalebu amitriptyline, desipramine, nortriptyline lan doxepin.

 

  • Interaksi karo obat sing digunakake kanggo ngobati alergi

Obat alergi iki bisa mengaruhi cara kerja galantamine.

Obat-obatan kasebut kalebu klorfeniramin, hidroksizine lan diphenhydramine.

 

  • Interaksi karo obat-obatan penyakit gerak

Obat-obatan kasebut mengaruhi aktivitas galantamine hidrbromida.

Obat-obatan kasebut kalebu dimenhidrat lan meclizine.

 

  • Obat-obatan penyakit Alzheimer

Obat kasebut bisa digunakake kaya karo galantamine hidrbromida. Nalika obat kasebut digunakake bebarengan, bisa nambah risiko ngalami efek samping galantamine. Pangobatan iki kalebu donepezil lan rivastigmine.

Nanging, sawetara efek sinergi bisa uga dicapai kanthi kombinasi.

 

  • Memantine

Galantamine lan memantine digunakake kanggo ngobati penyakit Alzheimer. Nalika Galantamine minangka memantine penghambat asetilkolinesterase minangka antagonis reseptor NMDA.

Nalika njupuk galantamin lan memantine, sampeyan bakal nambah kognitif luwih apik tinimbang nggunakake galantamine dhewe.

Nanging, sawetara panliten sadurunge ora entuk paningkatan fungsi kognitif sing signifikan nalika galantamine lan memantine digunakake bebarengan.

 

  • Interaksi karo obat kanggo kandung kemih sing terlalu aktif

Pangobatan iki mengaruhi cara kerjane galantamine. Yen digunakake bebarengan, sampeyan ora bisa ngasilake galantamine. Obat-obatan kasebut kalebu darifenacin, tolterodine, oxybutynin lan trospium.

 

  • Pangobatan weteng

Obat kasebut kalebu diklikom, loperamide lan hyoscyamine. Bisa nyebabake cara kerjane galantamine.

 

  • Obat galantamin lan autisme

Nalika obat galantamine lan autisme kayata risperidone digunakake bebarengan. Dilaporake bisa nambah sawetara gejala autisme kayata gampang nesu, lemes, lan mundur total sosial

 

Ngendi kita bisa entuk produk iki?

Galantamine hydrobromide bisa digawe saka apoteker lokal utawa saka toko online. Pelanggan saka tuku galantamin saka apoteker sing disetujoni sing bisa menehi resep obat. Yen sampeyan nganggep galantamin, tuku saka organisasi sing terkenal lan mung gunakake minangka resep saka panyedhiya layanan kesehatan.

 

kesimpulan

Galantamine minangka obat resep sing apik kanggo ngobati gejala dimensia sing ana gandhengane Alzheimer penyakit Nanging, dudu obat kanggo penyakit iki amarga ora ngilangi proses penyakit Alzheimer sing ndasari.

Sampeyan kudu digunakake minangka komponen ing terapi penyakit Alzheimer kanthi strategi liyane. Iki minangka suplemen sing apik banget amarga mekanisme dual nambah asetilkolin ing otak. Iki menehi mupangat tambahan kanggo nglindhungi saraf kanthi nyegah stres oksidatif.

 

Cathetan Suku
  1. Wilcock GK. Lilienfeld S. Gaens E. Khasiat lan keamanan galantamin ing pasien penyakit Alzheimer sing entheng nganti moderat. 2000; 321: 1445-1449.
  2. Lilienfeld, S., & Parys, W. (2000). Galantamine: mupangat tambahan kanggo pasien penyakit Alzheimer. Kelainan kognitif demensia lan geriatrik11 Suppl 1, 19–27. https://doi.org/10.1159/000051228.
  3. Tsvetkova, D., Obreshkova, D., Zheleva-Dimitrova, D., & Saso, L. (2013). Aktivitas antioksidan galantamine lan sawetara asale. Kimia obat saiki20(36), 4595–4608. https://doi.org/10.2174/09298673113209990148.
  4. Loy, C., & Schneider, L. (2006). Galantamine kanggo penyakit Alzheimer lan gangguan kognitif ringan. Basis data Cochrane kanggo review sistematis, (1), CD001747. https://doi.org/10.1002/14651858.CD001747.pub3.

 

Paragraf