Apa Glutathione?

Glutathione, apa ing injeksi glutathione, krim glutathione utawa bentuk alami sing ana, yaiku protein menit sing dumadi saka telung asam amino, yaiku cysteine, glutamate, uga glikin. Sanajan glutathione minangka produk ati alami, uga minangka bahan kimia utama ing woh-wohan, daging lan sayuran.

Glutathione diterbitake kanthi oral, dihidhikan, utawa liwat injeksi kanggo nambahi tingkat ing awak kanggo macem-macem proses lan keuntungan biologis. Fungsi glutathione nduweni peran penting kanggo ngundhakake sistem kekebalan awak, perawatan penyakit paru-paru, bantuan efek kemoterapi, lan pencegahan anemia, ing antarane fungsi liyane.

Kepiye carane Glutathione?

Fungsi glutathione asring akeh proses sing dumadi ing awak manungsa kanggo nyedhiyakake macem-macem keuntungan glutathione. Proses iki kalebu respon imun kanggo ndandani lan bangunan jaringan uga protein lan pangolahan kimia.

Uga dikenal kanggo kekuwatan oksidasi sing luar biasa, glutathione nambah cara kanggo awak manungsa nggunakake lan daur ulang oksidan kayata vitamin C lan E, CoQ10 lan asam alpha lipoic.

Apa gunane Glutathione ing awak?

Kanthi dosis glutathione sing tepat kanggo suplemen utawa produksi akeh ing awak, ana wong sing duwe kesempatan sing luwih dhuwur supaya bisa entuk macem-macem keuntungan kesehatan minangka asil saka cukup molekul ing awak. Tombol mupangat glutathione kalebu:

1. minangka antioksidan sing kuat

Tekanan oksidatif minangka faktor utama kanggo tuwa lan macem-macem penyakit. Mengkono nalika produksi radikal bebas ngluwihi kemampuan awak kanggo nglawan radikal bebas kasebut.

Yen ora seimbang, ana radikal bebas sing berlebihan ngrusak sel awak, supaya umur siji cepet lan cenderung macem-macem penyakit. Sawetara penyakit sing bisa kedadeyan amarga stres oksidatif sing gedhe banget kalebu diabetes, kanker, asma, arthritis lan gangguan inflamasi.

Ing sisih liya, yen awak duwe antioksidan level sing cukup kaya glutathione, bisa nglawan oksidan gratis saiki. Amarga kekuwatan antioksidan lan kemampuan sing ana ing sel awak kanthi konsentrasi, fungsi glutathione efektif banget kanggo ngewangi awak nglawan macem-macem oksidan lan pengaruh ngrusak.

2.Dadi detoksifier

Glutathione nyahoksida bahan beracun ing awak kita. Amarga panganan lan bahan-bahan liyane sing dienggo, awak bisa ngalami racun sing ngrugekake organ lan proses biologis. Kejaba, awak dhewe bisa ngasilake bahan beracun sajrone proses biasa.

Contone, ing fase terakhir proses produksi energi, awak bisa ngasilake superoxide. Nganggep superoxide duwe jumlah elektron sing berlebihan, bisa uga beracun ing membran sel, DNA, mitokondria, ing antarane komponen awak liyane sing cedhak.

Untunge, yen awak sampeyan duwe level sing cukup, glutathione nyopot lan netralake superoxides, nglindhungi awak saka efek beracun. Saliyane superoxides, glutathione uga mateni lan netralake macem-macem jinis molekul beracun sing bisa ana ing awak sampeyan.

3. Kanggo kulit lan anti tuwa
Glutathione

Kabeh wong pengin duwe kulit sing sampurna. Nanging, kanthi proses tuwa, owah-owahan hormon, sawetara faktor gaya urip kayata nutrisi sing kurang apik lan pola latihan fisik, kulit sampeyan bisa dadi sebaliknya sing dikarepake. Apa luwih ala, produk anti-skincare anti-tuwa kayata moisturizer, krim lan serum bisa dadi ora ngganggu kanggo upaya nggayuh kulit sing sampurna.

Yen kahanan saiki, luwih becik sampeyan nyoba glutathione kanggo kulit perbaikan.

cobi. Glutathione kanggo kulit nduweni peran penting ing fungsi selular lan mitokondria, lan liya-liyane, nduweni kemampuan kanggo ningkatake penyembuhan sel awak sing rusak sing nyebabake cacat kulit.

Kejabi, glutathione ndhukung regenerasi sel awak, lan iki minangka langkah penting kanggo mulihake kesehatan kulit.

Manéka panaliten ilmiah wis nyingkirake kemampuan glutathione kanggo pigmen kulit lan pengurangan penampilan kisut. Uga, antioksidan wis ditemokake kanggo nambah kelenturan kulit. Efek sakabèhé yaiku wong sing luwih enom bisa karo nada lan tekstur kulit sing sehat lan apik.

4. Kanggo otak lan jantung

Kanthi umur lanjut, wong biasane ngalami masalah memori minangka asil saka neurodegenerasi. Mengkono nalika jumlah otak neuron sing rusak banget utawa mati. Akibaté, otak nyuda lan ora bisa fungsine kanthi kapasitas kebak.

Sayange, wong ora bisa ngilangi efek kasebut ing proses proses tuwa. Ing sisih liya, lan muga-muga, suplemen glutathione kanggo nambah tingkat glutathione ing awak bisa dadi pitulung gedhe kanggo mbalikke utawa nglereni proses penuaan lan tandha-tandha lan gejala sing gegandhengan. Antioksidan eases lan nyuda tingkat kerusakan jaringan saraf, lan nggampangake perbaikan jaringan saraf sing rusak.

Ing panliten sing ditindakake ing taun 2017, peneliti nemokake manawa glutathione intranasal nyumbang kanggo perbaikan Gejala Alzheimer ing antarane pasien sing duwe kondisi mental.

Glutathione

Antioksidan Glutathione uga wigati kanggo kesehatan jantung. Iki kalebu keuntungan utama glutathione, lan nggayuh katrampilan glutathione kanggo nglawan "oksidasi lipid" ing awak.

Tahap awal penyakit jantung ditondoi kanthi plakat arteri ing tembok arteri. Banjur, wabah kasebut sirna, nyebabake alangan ing aliran getih. Akibate, serangan jantung utawa stroke dumadi.

Untunge, yen sampeyan duwe akeh glutathione ing awak sampeyan, antioksidan kolaborasi karo enzim sing dikenal minangka glutathione peroxidase kanggo ngaktifake peroksinitrit, peroksida, radikal bebas, uga superoxide. Yen ora dikendhaleni, kabeh senyawa kasebut nyumbang kanggo oksidasi lipid sing mbebayani kesehatan jantung. Mula, glutathione mupangatake ati kanthi nglindhungi saka karusakan sing bisa kedadeyan amarga ana senyawa ing awak sampeyan.

5.Mengkono peradangan

Peradangan glutathione mupangat kaluwihan minangka perkara liya sing nggawe glutathione populer. Saklawasé penyakit kronis, kalebu diabetes, kanker lan penyakit jantung, ditondoi dening peradangan.

Inflammations uga umum ing utawa sekitar wilayah awak sing tatu. Sanajan respon inflamasi biasane dadi bagian saka proses penyembuhan, nanging bisa terus-terusan ora suwe nganti suwe, nyebabake alasane. Iki yen entuk manfaat kaluwihan inflamasi glutathione gampang banget.

Manéka panaliten nuduhaké suplemen glutathione utawa glutathione sing diproduksi sacara internal ing awak ngontrol nambah lan nyuda inflamasi kaya respon imun awak. Dugaan, molekul glutati bisa ngrampungake iki kanthi mempengaruhi sel putih wong. Kanthi mangkono, dheweke bisa ngontrol inflamasi kronis.

6. Kanggo sistem kekebalan awak

Glutathione

Panganan glutathione utawa suplemen glutathione uga nyedhiyakake molekul glutathione sing cukup kanggo nguatake sistem kekebalan awak. Kanthi sistem kekebalan sing kuat, awak bisa nglawan macem-macem patogen penyakit kanthi efektif, amarga kesetaraan potensial vitamin c glutathione ing ndhukung sistem kekebalan.

Miturut studi ilmiah, glutathione aktif nambah fungsi sel putih kaya pembunuh alam uga sel T. Kanthi ngundhakake, sel T ngasilake jumlah bahan sing luwih dhuwur kanggo nglawan infeksi bakteri lan virus. Bahan kasebut kalebu interferon-gamma uga interleukins-2 lan interleukin-12.

Peneliti ing siji panaliten nemokake yen antioksidan glutathione nambah potensial sel pembunuh alam kanggo mateni organisme patogen kanthi 200% sawise nem wulan nggunakake suplemen glutathione. Kejabi, panganan glutathion lan suplemen katon langsung nulung makrofag nglawan Mycobacterium tuberkolosis. Mykobakteri tuberkolosis yaiku bakteri sing nyebabake tuberkolosis.

Infeksi kaya virus Epstein-Barr, penyakit Lyme lan hepatitis bisa nyegah sistem kekebalan awak. Nanging, kanthi akeh antioksidan glutathione, sistem kekebalan kanthi efektif bisa nolak efek supresif penyakit kasebut.

7. Kanggo autisme

Peneliti nuduhake yen ana korelasi langsung ing antarane tingkat autisme lan glutathione rendah. Iki mèlu bukti sing nuduhaké bocah-bocah autistik duwe tingkat glutathion sing luwih murah tinimbang karo bocah-bocah sing ora kelainan.

Untunge, kanthi dosis glutathione sing tepat lan netepi suplemen, bocah sing duwe autisme bisa luwih apik. Panaliten 2011 nuduhake suplemen oral glutathione utawa suntikan glutathione bisa nyilikake efek autisme.

8.Kanggo kanker

Kanker glutathione mupangat minangka liyane yaiku sing nggawe spesialis kesehatan negesake pentinge glutathione sing cukup ing awak manungsa. Miturut akeh panaliten, kemampuan pencegahan kanker glutathione iki kabukten. Panliten kasebut nuduhake yen mekanisme glutathione mbantu nyegah pencegahan kanker.

Ana uga efek kanker glutathione liyane. Sawetara spesialis perawatan kesehatan ngurus injeksi glutathione kanggo pasien kanker minangka cara nyegah efek kemoterapi sing ora parah.

9. Kanggo bobot awak

Glutathione

Wong sing berjuang karo lemak weteng utawa obesitas uga bisa entuk target bobot kanthi mangan panganan glutathione utawa njupuk suplemen glutathione. Umume kasus, racun lan radikal bebas sing disebabake saka karbohidrat lan konsumsi gula minangka panyebab obesitas lan lemak weteng.

Konsumsi sing gedhe banget saka kalorone, ndadekake awak bisa nyimpen luwih akeh lemak lan ngobong kalori luwih sithik. Akibaté, sampeyan nambah bobot luwih gedhe, lan bisa uga weteng ngalami pangumpulan lemak sing luwih dhuwur. Yen ora bisa dirawat, obesitas bisa nyebabake penyakit radang kaya kanker.

Untunge, injeksi glutathione efektif banget kaya Vitamin D, B12 lan D kanggo mbantu awak ngetokake racun. Mekanisme glutathione ndhukung awak kanggo ngobong kalori lan lemak, saéngga promosi bobote mudun lan bentuk awak sing luwih apik.

10. Kanggo Penyakit Vaskular Periferal

Penyakit Vaskular Peripheral minangka kahanan kesehatan sing disebabake clogging arteri periferal. Biasane mengaruhi sikil. Glutathione bisa mbantu nyegah penyakit iki kanthi nambah sirkulasi getih ing njero awak sampeyan.

Yen sampeyan duwe penyakit kasebut, glutathione lisan utawa injeksi administrasi bisa ngrampungake gejala amarga sirkulasi getih sing saya tambah apik. Kanthi netepi dosis glutathione sing pas, bakal mung prelu sadurunge miwiti mlaku tanpa krasa lara.

11. Pagelaran akting

Kinerja atletik uga kalebu panggunaan glutathione. Pasinaon nemokake yen glutathione bisa nambah kinerja atlit yen nggunakake suplemen glutathione sadurunge kegiatan olahraga.

Ing panaliten siji, wolu wong diwenehi glutathione 1,000 mg sadurunge miwiti olahraga olahraga. Wong liya sing digunakake minangka peserta sinau diselehake ing plasebo.

Sasampunipun latihan olahraga, peneliti nyathet yen klompok sing nampa suplemen glutathion luwih apik tinimbang klompok plasebo. Mantan ngalami lemes lan jumlah asam laktat getih sing luwih murah dibandhingake karo sing terakhir. Biasane, asam asam laktat sing dhuwur ing awak nambah lemes, nyuda tekanan getih lan nyebabake lara otot lan masalah ambegan.

Bubuk glutathione sing wis diproses dadi suntikan utawa suplemen glutathione sing bisa nglindhungi para atlit saka masalah kasebut. Iki mbantu dheweke nindakake kinerja sing luwih apik lan lomba.

12. Kanggo diabetes

Umume kasus, diabetes utawa gula getih kronis dihubungake karo kekurangan glutathione

ing awak manungsa. Tingkat gula sing dhuwur bisa nyebabake stres oksidatif sing nyebabake kerusakan jaringan.

Kaya dene wong sing ngalami diabetes bisa uga ngalami gejala gejala sing luar biasa nalika ngatasi kekurangan glutathione. Solusi sing efektif kanggo iki yaiku asupan lisan glutathione kanthi ngetrapake panganan glutathione utawa suplemen glutathione. Utawa, padha bisa injeksi glutathione uga bisa digunakake kanggo ndandani kekurangan glutathione.

13. Kanggo sindrom Parkinson

Sawetara panliten nuduhake manawa njaga glutathione sing cukup ing awak bisa uga nyebabake relief gejala penyakit Parkinson. Penyakit kasebut mengaruhi integritas lan fungsi sistem saraf pusat, nggawe wong ngalami gejala kaya getaran lan sendi sing kaku.

Peneliti wis golek panemuan sing nuduhake manawa fungsi glutathione bisa dadi terapi sing bisa kanggo ngenthengake gejala Penyakit Parkinson. Nanging, ora ana bukti sing cukup kanggo mbuktekake manawa suplemen oral glutathione bisa dadi aman lan efektif ing babagan iki. Riset luwih lanjut ditindakake kanggo nemtokake efektifitas lan safety suplemen lisan glutathione.

14.Kanggo rambut

Dadi oksidant intercellular penting, krim glutathione bisa ningkatake kesehatan rambut. Pelanggaran inflamasi glutathione iku mupangat banget kanggo wong sing ngalami inflamasi kulit kepala sing nyebabake penghargaan sing ora duwe gunane.

Kajaba iku, yen sampeyan pengin nyegah kelembapan rambut, sampeyan uga kudu njaga supaya tingkat glutathione sehat ing awak sampeyan. riset nuduhake yen kekurangan glutathione nyedhiyakake kelabu rambut. Mekanisme glutathione kanggo nggayuh iki kalebu nyegah stres oksidasi kanthi ngliwati detoksifikasi lan netralisasi oksidan.

Sapa sing kudu Glutathione? Apa dosis sing biasane?

Kabeh wong butuh glutathione kanggo kinerja awak sing optimal, pencegahan penyakit lan supaya katon sehat lan apik.

Nanging, wong enom sing kurang glutathione lan sing umure kudu nambah suplemen glutathione supaya ora ngrasakake utawa ngrasakake gejala / efek kekurangan. Dheweke bisa njupuk suplemen glutathione sacara oral utawa liwat injeksi.

Ing wayahe, ora ana bukti ilmiah sing cukup kanggo netepake dosis glutathione sing tepat. Nanging, peneliti wis ngusulake dosis glutathione tartamtu kanggo kahanan medikal sing spesifik. Jumlah kasebut gumantung ing macem-macem faktor kayata umur, jender uga riwayat medis saka wong. Mulane, dosis glutathione beda karo wong liya, sanajan ing antarane pasien kanthi kahanan medis sing umum.

Kepiye cara nambah Glutathione?

Ana macem-macem cara sampeyan bisa ngundhakake tingkat glutathione ing awak sampeyan. Yen ngono, sampeyan ora duwe kekurangan glutathione, mangan panganan sing kaya glutathione kudu mbantu ngatasi kekurangan. Sawetara panganan sing bisa dipercaya kanggo tujuan iki yaiku sayuran (cabbages, bayem, brokoli, sprout Brussel), walnut, tomat, timun, cili, bawang putih lan daging sing wis anyar disiapake. Panliten nuduhake manawa panganan iki sugih ing glutathione.

ngombe banyu kanthi terus-terusan (udakara 64 ons saben dina), turu nganti 7 nganti 8 jam saben dina / wengi, ngindhari stres, lan nindakake latihan fisik paling ora limang dina saben minggu bakal mbantu awak nambah kapasitas produksi glutathione.

Cara liya kanggo nambah tingkat glutathione ing awak sampeyan yaiku njupuk suplemen glutathione. Suplemen iki bisa dijupuk sacara lisan utawa minangka suntikan. Dheweke banget mbiyantu kanggo wong sing wis dikonfirmasi duwe kekurangan glutathione. Suplemen uga kasedhiya ing bentuk krim dene liyane dirancang kanggo aplikasi intravena IV.

Glutathione

Apa sing nyebabake kekurangan glutathione?

Kekurangan glutathione utamane dumadi amarga macem-macem faktor. Salah sijine yaiku proses tuwa. Tingkat glutathione sampeyan terus mandheg nalika mundhak tuwa. Panliten nuduhake manawa produksi glutathione ing sel awak manungsa nyuda udakara 10 persen saben sepuluh taun kanggo wong sing wis tekan utawa ngluwihi umur 20 taun.

Faktor kapindho yaiku nutrisi sing kurang. Gagal mangan jumlah panganan sing kaya glutathione (pitu nganti sangang servis sayuran lan woh-wohan organik saben dina) nyebabake glutathione sithik ing awak sampeyan.

Faktor liyane sing nyebabake kekurangan glutathione kalebu stres kronis, kuatir, depresi, latihan fisik sing abot banget lan polusi entheng. Pesan kanggo bahan beracun lan mbebayani kayata acetaminophen, pestisida, benzopyrenes lan bahan kimia kanggo omah uga dadi faktor liyane.

Apa ana efek sisih glutathione?

Nganti saiki, ora ana bukti ilmiah sing cukup efek sisih glutathione. Nanging, sawetara ulasan pangguna nuduhake yen efek sisih glutathione bisa menang, nanging nalika kedadeyan jarang. Miturut tinjauan, ing sawetara kasus, wong bisa ngalami kram, rashes utawa kembung sawise njupuk suplemen glutathione. Untunge, umume efek glutathione entheng lan sirna sawise wektu sing cendhak.

Yen sampeyan asthmatic, luwih becik sampeyan ngindhari glutathione sing dihirup. Nggunakake bentuk glutathione iki bisa nyebabake reaksi alergi ing awak sampeyan. Kajaba iku, wanita sing ngarep-arep lan nyusoni menehi saran supaya ora nggunakake suplemen glutathione supaya bisa efek sisih glutathione serius.

Status lan aplikasi saiki Glutathione ing pasar

Glutathione kasedhiya minangka Redut Glutathione (GSH) utawa Oxidized Glutathione (GSSG) ing pasar. Ana macem-macem panguwasa pengacara obat sing wis disetujoni supaya bisa tuku lan tuku rong jinis glutathione, nanging miturut syarat lan kahanan tartamtu.

Wêdakakêna Glutathione nduweni macem-macem aplikasi. Kejabi digunakake ing farmasi, akeh manufaktur uga nggawe bubuk glutathione kanggo nggunakake minangka bahan utama ing panganan, produk kesehatan lan kosmetik.

Ing endi kita bisa entuk Glutathione?

Sampeyan bisa entuk saka panganan glutathione sing sugih saka pasar teles utawa kebon lokal. Yen sampeyan pengin glutathione bubuk utawa suplemen glutathione, apa krim sing glutathione, pil, solusi, tablet, sirup utawa semprotan, sampeyan bisa njupuk saka toko obat lokal utawa toko khusus karo suplemen panganan ing lokalitas sampeyan.

Nanging, papan sing paling trep kanggo entuk bubuk glutathione utawa suplemen glutathione ing internet. Ana akeh toko obat-obatan online utawa panganan tambahan sing bisa dipercaya kanggo tuku glutathione. Nanging, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan ngatasi penjual online sing bisa dipercaya sadurunge dhuwit ngganti tangan. Iki ditrapake sanajan sampeyan pengin nggawe glutathione bubuk tuku.

kesimpulan

Glutathione minangka bahan antiaging sing efektif sing dibutuhake kabeh ing awak kita. Glutathione nyahoksida bahan beracun ing awak kita lan nduweni peran penting kanggo kalem utawa malah mbalikake proses tuwa. Kasedhiya macem-macem keuntungan kesehatan, kalebu pencegahan kanker lan relief gejala penyakit Parkinson. Sampeyan bisa entuk glutathione saka panganan sing spesifik utawa saka suplemen bubuk glutathione sing kasedhiya ing toko suplemen obat-obatan fisik / online.

Katrangan Meta:

Glutathione yaiku protein menit sing dumadi saka telung asam amino, yaiku cysteine, glutamate, uga glycine. Artikel iki fokus ing mupangat glutathione, panggunaan, efek samping lan dosis. Sampeyan uga bakal weruh ing ngendi entuk glutathione.

Cathetan Suku

Deponte, M. (2013). Katalisis glutathione lan mekanisme reaksi saka enzim sing gumantung saka glutathione. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) -Sunting Mata Pokok, 1830(5), 3217-3266.

Noctor, G., Mhamdi, A., Chaouch, S., Han, YI, Neukermans, J., Marquez ‐ Garcia, BELEN,… & Foyer, CH (2012). Glutathione ing tanduran: ringkesan terintegrasi. Tanduran, sel & lingkungan, 35(2), 454-484.

Owen, JB, & Butterfield, DA (2010). Pangukuran rasio glutathione sing dioksidasi / dikurangi. Ing Mister protein lan strukture mRNA ing penyakit lan tuwa (kaca 269-277). Humana Press, Totowa, NJ.

Ribas, V., García-Ruiz, C., & Fernández-Checa, JC (2014). Glutathione lan mitokondria. Frontier ing farmakologi, 5, 151.

Smeyne, M., & Smeyne, RJ (2013). Métabolisme glutathione lan penyakit Parkinson. Biologi lan Kedokteran Radikal Gratis, 62, 13-25.

Traverso, N., Ricciarelli, R., Nitti, M., Marengo, B., Furfaro, AL, Pronzato, MA,… & Domenicotti, C. (2013). Peran glutathione ing kanker kemajuan lan kimia. Obat oksidatif lan umur dawa, 2013.

PUTIK GLUTATHIONE (70-18-8)

Paragraf