Ringkesan Lactoperoxidase

Lactoperoxidase (LPO), sing ditemokake ing kelenjar salivary lan susu, minangka unsur penting saka respon imun sing penting kanggo njaga kesehatan lisan sing apik. Peranan lactoperoxidase sing paling penting yaiku ngoksidasi ion thiocyanate (SCN−) sing ditemokake saliva ing ngarsane hidrogen peroksida nyebabake produk sing nuduhake kegiatan antimikroba. LPO sing ditemokake ing susu bovine wis ditrapake ing industri medis, panganan, lan kosmetik amarga kesetaraan fungsional lan struktural karo enzim manungsa.

Produk higienis oral saiki disedhiyakake kanthi sistem lactoperoxidase kanggo menehi alternatif sing apik kanggo odhol fluorida standar. Amarga saka aplikasi wiyar ing suplemen lactoperoxidase, panyuwune saya tambah akeh sajrone pirang-pirang taun, lan saya tambah akeh.
Lactoperoxidas-01

Apa Lactoperoxidase?

Lactoperoxidase mung minangka enzim peroksida sing diasilake saka kelenjar mucosal, mamalia, lan salivary, sing dadi agen anti-bakteri alami. Ing manungsa, enzim lactoperoxidase dienengi dening gen LPO. Enzim iki biasane ditemokake ing mamalia, kalebu manungsa, tikus, bovine, unta, kebo, sapi, wedhus, Ilama, lan wedhus.

Fungsi Lactoperoxidase:

LPO minangka agen antimikrobial sing efektif banget. Panganggone Lactoperoxidase yaiku, adhedhasar prinsip iki. Aplikasi Lactoperoxidase, umume ditemokake ing pengawetan panganan, solusi ophthalmic, lan tujuan kosmetik. Kajaba iku, bubuk lactoperoxidase wis digunakake ing perawatan luka lan perawatan gigi. Salajengipun, LPO minangka agen anti-virus lan anti-tumor sing efektif. Pirembagan ing ngisor iki nggunakake lactoperoxidase liyane:

i. Kanker PAYUDARA

Kanker Lactoperoxidase kemampuan manajemen digandhengake karo kemampuane kanggo ngoksidasi estradiol. Oksidasi iki nyebabake stres oksidatif ing sel kanker payudara. Fungsi Lactoperoxidase ing kene yaiku nyebabake reaksi reaksi sing nyebabake konsumsi oksigen lan akumulasi hidrogen peroksida intraselular. Minangka asil saka reaksi kasebut, LPO kanthi efektif mateni sel tumor ing vitro. Kajaba iku, makrofag sing disaranake LPO diaktifake kanggo ngrusak sel kanker, mateni.

ii. Efek anti-bakteri

Enzim LPO fungsine minangka senyawa alami saka sistem mamalia biologis sing ora kekebalan lan uga ndadekake katoksidasi ion thiocyanate menyang hypothiocyanate antibakteri. LPO bisa nyandhet wutah microorganisme sing wiyar liwat reaksi enzimatik sing kalebu ion thiocyanate lan hidrogen peroksida minangka kofactor. Aktivitas antimikroba LPO didhasarake ing pembentukan ion hypothiocyanite liwat aktifitas enzim. Ion hypothiocyanite bisa reaksi karo membran bakteri. Dheweke uga nyebabake gangguan ing fungsi enzim metabolik tartamtu. Lactoperoxidase mateni bakteri negatif Gram lan nyegah tuwuh lan bakteri positif Gram-positip.

c. Lactoperoxidase ing kosmetik

Gabungan bubuk lactoperoxidase, glukosa, thiocyanate, yodida,

lan glukosa oksidase, lan dikenal efektif ing pengawetan kosmetik.Lactoperoxidas-02

iv. Lactoperoxidase ing susu Pengawetan

Kemampuan lactoperoxidase ing njaga kualitas murni susu mentah kanggo wektu tartamtu wis ditetepake ing sawetara lapangan lan eksperimen eksperimen sing ditindakake ing macem-macem wilayah geografis. Pengawet Lactoperoxidase bisa digunakake kanggo njaga susu mentah sing dijupuk saka macem-macem spesies. Kepiye cara metode kasebut gumantung ing pirang-pirang faktor. Faktor kasebut kalebu suhu susu sajrone wektu perawatan, jinis kontaminasi mikrobiologis, lan jumlah susu.

Lactoperoxidase nggunakake efek bakteriost ing susu mentah susu. Data lan pengalaman riset saka praktik nyata nuduhake yen lactoperoxidase bisa digunakake ngluwihi wates suhu (15-30 derajat Celsius) sing diarani ing pedoman codex taun 1991. Ing mburi minimal suhu suhu, macem-macem panliten nuduhake manawa aktifitas lactoperoxidase bisa nundha tuwuh bakteri bakteri psychrotrophic lan bisa nundha karusakan saka susu luwih akeh dina dibandhingake kulkas. Penting kanggo elinga yen tujuan nggunakake lactoperoxidase ora supaya susu bisa diombe kanthi aman, nanging bisa njaga kualitas asli.

Ngleksanakake kebersihan sing apik ing produksi susu penting kanggo khasiat lactoperoxidase lan kualitas susu mikrobiologis. Keamanan lan kesegaran susu mung bisa digayuh liwat kombinasi perawatan panas susu lan praktik higienis sing mandhiri nggunakake lactoperoxidase.

Lactoperoxidas-03

v. Fungsi liyane

Pasinaon nuduhake yen saliyane duwe efek antivirus, Lactoperoxidase uga bisa nglindhungi sel-sel kewan saka macem-macem kerusakan lan peroksida, lan uga minangka komponen penting saka sistem pertahanan marang mikroorganisme patogen ing sistem pencernaan bayi sing nembe bayi.

Sistem Lactoperoxidase

Apa Sistem Lactoperoxidase?

Sistem Lactoperoxidase (LPS) dumadi saka telung komponen, kalebu lactoperoxidase, hidrogen peroksida, lan thiocyanate (SCN¯). Sistem Lactoperoxidase duweni kegiatan anti bakteri mung nalika telung komponen kasebut kerja sama. Ing panggunaan nyata, yen konsentrasi unsur tartamtu ing sistem kasebut ora cukup, kudu ditambahake kanggo ngerteni efek anti-bakteri, sing diarani aktifitas LPS. Antarane, konsentrasi lactoperoxidase ora kurang saka 0.02 U / mL.

Konsentrasi lactoperoxidase alami ing susu bovine yaiku 1.4 U / mL, sing bisa memenuhi syarat iki. SCN¯ kasedhiya ing rahasia lan jaringan kewan. Ing susu, konsentrasi thiocyanate kurang saka 3-5 μg / mL. Iki minangka faktor watesan kanggo kegiatan sistem Lactoperoxidase. Sing disaranake manawa thiocyanate dibutuhake kanggo ngaktifake sistem lactoperoxidase udakara 15 μg / mL utawa luwih. Mangkono kita kudu nambah thiocyanate eksogen kasebut kanggo ngaktifake sistem lactoperoxidase. Isi hidrogen peroksida ing susu, sing diekstrusi, mung 1-2 μg / Ml, lan aktivasi LPS butuh 8-10 μg / mL hidrogen peroksida. Pramila hidrogen peroksida kudu diwenehake sacara eksternal.

Sistem lactoperoxidase nduwe peran penting ing sistem kekebalan gandhengane, bisa mateni bakteri ing susu lan sekresi mukosa lan bisa uga duwe aplikasi terapi.

Ing produk perawatan panganan lan kesehatan, tambahan utawa paningkatan sistem lactoperoxidase kadhangkala digunakake kanggo ngontrol bakteri.

Carane ora iku bisa?

LPS kasusun saka produksi senyawa anti bakteri saka SCN¯catalysed dening LPO ing ngarsane hidrogen peroksida. Lactoperoxidase kasebut ngandika kegiatan antimikroba ditemokake kanthi alami ing sawetara cairan awak kayata jus padharan, luh, lan saliva. Kaloro konstituen penting kanggo sistem antimikroba, yaiku hidrogen peroksida lan thiocyanate, saiki ana ing susu kanthi konsentrasi, gumantung saka spesies kewan lan feed sing diwenehake.

Ing susu seger, kegiatan antimikroba lemah lan tetep kurang 2 jam wiwit susu mung ngemot tingkat suboptimal saka hidrogen peroksida lan ion thiocyanate. Thiocyanate ditambahake sing dioksidasi ing reaksi 2 elektron sing ngasilake hypothiocyanite

Thiocyanate fungsi minangka kofactor kanggo sistem Lactoperoxidase. Akibaté, cacahing sulfiddryl sing dioksidasi total independen saka ion thiocyanate anggere

  1. Thiol moiety kasedhiya
  2. Thiocyanate ora kesel
  • Cukup hidrogen peroksida saiki
  1. Thiocyanate durung digabung menyang asam amino aromatik

Akibaté, thiocyanate ngaktifake efek anti-bakteri saka sistem laktoperoxidase ing susu seger. Iki ngluwihi gesang beting susu seger ing kahanan tropis nganti pitung nganti wolung jam.

Aplikasi / Lactoperoxidase

i. Tumindak anti-mikroba

Kegiatan anti-mikroba saka lactoperoxidase katon ing tumindak bakteri lan bakteriostat sawetara mikroorganisme sing ditemokake ing susu mentah. Mekanisme bakterisida tumindak yen klompok thiol sing ditemokake ing membran plasma sel mikroba kasebut dioksidasi. Iki nyebabake karusakan plasma membran plasma nyebabake bocor polipeptida, ion kalium, lan asam amino. Pengambilan purin lan piridinida, glukosa, lan asam amino dibuwang. Sintesis DNA, RNA, lan protein uga dicegah.

Bakteri beda-beda nuduhake sensitivitas beda kanggo sistem laktoperoxidase. Bakteri negatif-gram, kaya Salmonella, Pseudomonas, lan Escherichia coli, disekat lan dipateni. Bakteri asam laktat lan Streptococcus mung dicegah. Karusakan bakteri kasebut kanthi sistem lactoperoxidase nyebabake kebocoran sawetara gizi, ngalangi bakteri saka njupuk nutrisi, lan iki nyebabake mudhun utawa matine bakteri.

ii. Pengobatan paradentosis, gingivitis, lan mateni sel tumor

LPS dipercaya dadi efektif ing perawatan gingivitis lan paradentosis. LPO wis digunakake ing tutuk kanggo mbuwang bakteri lisan lan minangka asil, asam sing diasilake dening bakteri kasebut. Conjugates antibodi sistem lactoperoxidase lan glukosa oksidase wis nuduhake efektif kanggo ngancurake lan bisa mateni sel tumor ing vitro. Kajaba iku, makrofag sing dideteksi sistem lactoperoxidase diaktifake kanggo ngrusak lan mateni sel kanker.

c. Oral Care

Beda panaliten klinis sing nerangake efektifitas LPS ing odhol wis didokumentasikan. Sawise ora langsung nuduhake, kanthi ngukur paramèter kahanan karies eksperimen, manawa odol lactoperoxidase ngemot amyloglucosidase (γ-amylase) duwe efek sing migunani ing perawatan oral. Enzim kayata glukosa oxidase, lysozyme, lan lactoperoxidase ditransfer langsung saka odhol menyang pellicle.

Minangka komponèn pellicle, enzim kasebut aktif kanthi katalitik. Kajaba iku, LPS duwe pengaruh sing migunani kanggo nyegah karies bocah cilik kanthi nyuda jumlah koloni sing dibentuk dening mikroflora cariogen amarga nambah konsentrasi thiocyanate.

Kanthi pasien xerostomia, odol lactoperoxidase luwih unggul dibandhingake karo odol fluorida nalika formasi plak. Aplikasi LPS ora diwatesi kanggo periodontitis lan karies. Kombinasi lactoperoxidase lan lysozyme bisa digunakake ing perawatan sindrom cangkeme sing ngobong.

Nalika LPS digabungake karo lactoferrin, kombinasi iki nggabungake halitosis. Nalika LPS digabungake karo lysozyme lan lactoferrin, LPS mbantu nambah gejala xerostomia. Kajaba iku, gel karo sistem lactoperoxidase mbantu nambah gejala kanker oral nalika produksi saliva disekat amarga disuda.

Lactoperoxidas-04

iv. Ningkatake sistem kekebalan awak

Aktivitas antimikraktik Lactoperoxidase nduwe fungsi penting ing sistem kekebalan awak. Hipothiocyanite minangka komponen reaktif sing diasilake dening kegiatan lactoperoxidase ing thiocyanate. Hidrogen peroksida diproduksi dening protein Duox2 (dual oxidase 2). Sekresi Thiocyanate ing pasien karo fibrosis sista diturunake. Iki nyebabake nyuda produksi hypothiocyanite antimikrobial. Iki nyebabake risiko infeksi saluran udara sing luwih dhuwur.

LPS nyegah helicobacter pylori kanthi efisien. Nanging ing saliva manungsa, LPS nuduhake efek anti-bakteri sing luwih lemah. LPS ora nyerang DNA lan dudu mutagen. Nanging, ing kahanan tartamtu, LPS bisa nyebabake stres oksidatif sing sithik. Mbuktekake manawa LPO ing ngarsane thiocyanate bisa micu efek sitotoksik lan bakteria hidrogen peroksida ing kahanan tartamtu, kalebu nalika H2O2 ana ing campuran reaksi sing berlebihan thiocyanate.

Kajaba iku, amarga sifat-sifat antibakteri sing kuwat lan efektif lan resistensi panas sing dhuwur, digunakake minangka agen antibakteri kanggo nyuda komunitas bakteri ing susu utawa produk susu lan minangka indikasi ultra-pasteurization susu. Kanthi ngaktifake sistem lactoperoxidase, beting urip saka susu mentah uga bisa ditambahi.

Lan, hypothiocyanate sing diasilake dening lactoperoxidase bisa digunakake kanggo nyandhet virus herpes simplex lan virus immunodeficiency manungsa.

Lactoperoxidas-05

Apa aman kanggo kesehatan manungsa lan kewan?

Limalas taun pasinaon lapangan ing negara-negara berkembang lan berkembang ditindakake lan ditliti karo FAO / WHO JECFA (Komite Bersama babagan Aditif Pangan). Sawise panaliten jero lan akeh iki wis rampung, panggunaan sistem lactoperoxidase ing pengawetan susu wis disetujoni karo FAO / WHO JECFA (Komite Ahli ing Makanan Tambahan). Ahli kasebut uga ngucapake metode iki minangka aman kanggo kesehatan manungsa lan kewan.

LPS minangka konstituen jus padharan lan lambung ing manungsa lan, mula aman, yen digunakake netepi pedoman Komisi Code Alimentarius. Cara iki ora mengaruhi kewan laktat. Iki amarga perawatan ditindakake mung sawise susu dijupuk saka teat.

kesimpulan

Temenan saka diskusi kita yaiku lactoperoxidase lan sistem laktoperoxidase banget efektif lan migunani ing macem-macem aplikasi. Yen sampeyan nggoleki nggawe sing sampurna tuku lactoperoxidase kanggo riset utawa pangembangan obat, ora katon maneh. Kita duwe kemampuan kanggo ngolah pesenan akeh lactoperoxidase kanthi wektu paling cendhak bisa lan dikirim menyang AS, Eropa, Kanada, lan sawetara bagean liyane ing donya. Bebas hubungi sampeyan kanggo njaluk informasi luwih lengkap.

Cathetan Suku

  1. Jantschko, PG Furtmüller, M. Allegra et al., "Redoks perantara tanduran lan mammalian peroksida: sawijining kajian transitif-kinetik komparatif kekuwatane marang turunan indole," Arsip Biokimia lan Biofisika, jilid. 398, ora. 1, pp 12-22, 2002.
  2. Tenovuo JO (1985). "Sistem peroksida ing sekresi manungsa." Ing Tenovuo JO, Pruitt KM (eds.). Sistem Lactoperoxidase: kimia lan teges biologis. New York: Dekker. p. 272.
  3. Thomas EL, Bozeman PM, Sinau DB: Lactoperoxidase: struktur lan katalitik. Peroksida ing Kimia lan Biologi. Diowahi dening: Everse J, Everse KE, Grisham MB. 1991, Boca Raton, FL. CRC Press, 123-142.
  4. Wijkstrom-Frei C, El-Chemaly S, Ali-Rachedi R, Gerson C, Cobas MA, Forteza R, Salathe M, Conner GE (Agustus 2003). "Lactoperoxidase lan pertahanan udara saluran udara manungsa". Am. J. Respir. Sel Mol. Biol. 29 (2): 206–12.
  5. Mikola H, Waris M, Tenovuo J: Inhibition of virus herpes simplex 1, virus syncytial respiratory, lan jinis echovirus 11 dening hypothiocyanite sing ngasilake peroksida. Antiviral Res. 1995, 26 (2): 161-171.
  6. Haukioja A, Ihalin R, Loimaranta V, Lenander M, Tenovuo J (September 2004). "Sensitivitas Helicobacter pylori menyang mekanisme pertahanan gandhengane, sistem lactoperoxidase, ing buffer lan ing salai manungsa". Jurnal Mikrobiologi Kedokteran. 53 (Pt 9): 855-60.

Paragraf