Wêdakakêna urolithin

Phcoker duwe kemampuan produksi massal lan pasokan urolithin a, urolithin b lan Urolithin A 8-Methyl Ether ing kondhisi cGMP.

Apa sing diarani Urolithin A?

Urolithin A minangka senyawa metabolit sing diasilake saka transformasi ellagitanin dening bakteri usus. Kalebet ing kelas senyawa organik sing dikenal minangka benzo-coumarins utawa dibenzo-α-pyrones. Urolithin A wis ditampilake kanggo ngrangsang mitofagy lan ningkatake kesehatan otot ing kewan tuwa lan ing model praklinik penuaan. Kangge, iki uga wis ditampilake nyebrang alangan otak getih, lan bisa uga duwe efek neuroprotective nglawan Penyakit Alzheimer.

Wêdakakêna Urolithin: A produk alami kanthi aktivitas antiproliferatif lan antioksidan. Urolithin A dibentuk kanthi metabolisme saka polifenol sing ditemokake ing sawetara kacang lan woh-wohan, utamane buah delima. Prekursor - asam ellagic lan ellagitanin - asipat umum ing endi-endi, kalebu tanduran sing bisa dipangan, kayata pomegranates, stroberi, raspberry, kenari, teh lan anggur muskat, uga akeh woh-wohan tropis.

Wiwit taun 2000an, urolithin A dadi subyek panelitian awal babagan kemungkinan efek biologis kasebut.

Kepiye Urolithin A bisa digunakake?

Urolithin A yaiku urolithin, metabolit manungsa mikroba turunan asam ellagat (kayata asam ellagic). Ing metabolisme usus bakteri, ellagitannin lan asam ellagic nyebabake pembentukan urolithin aktif A, B, C lan D. Antarane, urolithin A (UA) minangka metabolit usus sing paling aktif lan efektif, sing bisa digunakake minangka anti efektif -inflamasi lan antioksidan.

Ing panelitian laboratorium, kabukten urolithin A nyebabake mitokondria, yaiku pamulihan mitokondria kanthi selektif liwat autofagy. Autophagy minangka proses ngilangi mitokondria sing rusak sawise ciloko utawa stres, lan efisien nalika tuwa. ngisor lan ngisor. Efek iki wis diamati ing macem-macem jinis kewan (sel mamalia, tikus lan elegan Caenorhabditis).

Nanging, amarga sumber ellagitannin beda, komposisi saben klompok bakteri uga beda, mula efisiensi konversi dadi urolithin A beda banget karo manungsa, lan sawetara wong bisa uga ora duwe konversi.

Urolithin A entuk manfaat

Urolithin A (UA) minangka panganan alami, metabolit sing asale saka komunitas mikroba. Iki nduweni macem-macem mupangat kesehatan, kalebu nyuda sinyal inflamasi, efek anti-kanker lan nyegah akumulasi lipid.

Minangka metabolit usus sing paling aktif lan efektif, urolithin A (UA) bisa tumindak minangka anti-inflamasi lan antioksidan sing efektif. Iki uga bisa ngrangsang fagositosis mitokondria ing kewan sing luwih tuwa lan model penuaan praklinik lan ningkatake kesehatan otot.

Apa Urolithin A bisa digunakake minangka suplemen?

Ing taun 2018, Administrasi Pangan lan Obat AS nggolongake urolithin A minangka bahan aman kanggo panganan utawa produk suplemen panganan, kanthi jumlah udakara 250 miligram nganti 1 gram saben porsi.

Apa ana efek samping Urolithin A?

Studi keamanan ing wong tuwa wis nuduhake manawa urolithin A bisa ditoleransi kanthi becik. Penelitian ing vivo durung nemtokake manawa ana keracunan utawa efek samping spesifik saka asupan urolitin A panganan.

Uga, keamanan jangka panjang kanggo suplemen Urolithin A lan pomegranate ora dingerteni, sanajan perawatan jangka pendek karo ekstrak delima aman.

Apa sing diarani Urolithin B? Wêdakakêna Urolithin B?

Wêdakakêna Urolithin B (CAS NO: 1139-83-9) minangka urolithin, jinis senyawa fenolik sing diprodhuksi ing usus manungsa sawise nyerep panganan sing ana ellagitanin kayata pomegranate, strawberry, raspberry abang, kenari utawa anggur abang sing wis tuwa . Urolithin B ditemokake ing urin kanthi bentuk ururithin B glukuronida.

Urolithin B nyuda degradasi protein lan nyebabake hipertropi otot. Urolithin B nyandhet kegiatan aromatase, enzim sing interconverts estrogen and testosterone.

Urolithin B minangka produk alami kanthi kegiyatan antiproliferatif lan antioksidan. Urolithin B wis ditampilake nyebrang alangan otak getih, lan bisa uga duwe efek neuroprotective nglawan Penyakit Alzheimer.

Urolithin B minangka metabolit mikroba ing usus ellagitannis lan nampilake aktifitas anti-oksidan lan pro-oksidan gumantung karo sistem lan syarat assay. Urolithin B uga bisa nampilake kegiatan estrogenik lan / utawa anti-estrogenik.

Nggunakake apa Urolithin B? Keuntungan Urolithin B (UB)

Keuntungan Urolithin B:

Ngrangsang Sintesis Protein Otot

Nyuda Kerusakan Protein Otot

Bisa uga duwe efek protèktif otot

Bisa Nduwe Properti Anti-Aromatase

Urolithin B kanggo massa otot

Urolithin B bisa ngindhari karusakan otot sing dialami sajrone latihan sing kuat lan nglindhungi otot marang stres sing dialami dening diet dhuwur lemak. Penelitian klinis ing Urolithin B ing tikus nemokake manawa nambah myotubes lan bedane kanthi nambah sintesis protein. Iki nuduhake kemampuan kanggo nyandhet ubiquitin-proteasome path (UPP), mekanisme utama kanggo katabolisme protein. Uga nyebabake otot hipertrofi lan ngurangi atrofi otot.

Yen dibandhingake karo testosteron, Urolithin B nalika dijupuk ing 15 uM nambah kegiatan reseptor androgen kanthi 90%, nalika testosteron mung bisa ngrampungake kegiatan reseptor sing tambah 50% ing 100uM. Iki tegese kurang Urolithin B kanggo nambah kegiatan androgen kanthi efektif, banjur testosteronewhich luwih akeh nambah kegiatan androgen kanthi efektif.

Kajaba iku, paling efektif 15uM saka Urolithin B sintesis protein otot sing luwih gedhe liwat 96% yen dibandhingake karo 100uM saka insulin, sing sintesis protein otot sing luwih gedhe liwat paling efektif 61%. Kapercayan kasebut yaiku mbutuhake akeh Urolithin B kanggo ngluwihi sintesis protein otot kanthi efektifitas ndhuwur.

Panliten iki nuduhake manawa Urolithin B bisa nyandhet katabolisme protein nalika nambah sintesis protein, iku bahan alami sing mbantu ngrampungake otot tanpa lemak nalika nyegah rusak otot.

Urolithin B minangka metabolit mikroba usus ellagitanin, lan duwe efek anti-inflamasi lan antioksidan. Urolithin B nyandhet aktivitas NF-κB kanthi nyuda fosforilasi lan degradasi IκBα, lan nyandhet fosforilasi JNK, ERK, lan Akt, lan nambah fosforilasi AMPK. Urolithin B uga minangka regulator massa otot balung.

Apa sing diarani Urolithin A 8-Methyl Ether?

Urolithins minangka metabolit sekunder saka asam ellagic sing asale saka ellagitannins. Ing manungsa ellagitannins diowahi dening mikroflora usus dadi asam ellagic sing luwih owah dadi urolithins A, urolithin B, urolithin C lan urolithin D ing usus gedhe.

Urolithin A 8-Methyl Ether minangka produk perantara sajrone sintesis Urolithin A. Iku metabolit sekunder ellagitannin sing signifikan lan nduwe sifat antioksidan lan anti-inflamasi.

Kepiye Urolithin A 8-Methyl Ether bisa digunakake?

(1) sifat antioksidan

Urolithin A 8-Methyl Ether duwe efek antioksidan kanthi nyuda radikal bebas, utamane nyuda tingkat spesies oksigen reaktif (ROS) ing sel, lan nyegah peroksidasi lipid ing jinis sel tartamtu.

(2) sifat anti-natoni

Urolithin A 8-Methyl Ether duwe sipat anti-inflamasi kanthi nyandhet produksi oksida nitrat. Dheweke khusus nyegah ekspresi protein sindrom nitrat oksida (iNOS) lan mRNA sing nyebabake pembengkakan.

Urolithin A 8-Methyl Ether keuntungan

Urolithin A 8-Methyl Ether minangka produk menengah ing proses sintesis Urolithin A, lan metabolit sekunder penting ellagitannin, kanthi antioksidan lan anti-inflamasi. Minangka metabolit Urolithin A, bisa uga duwe sawetara mupangat Urolithin A:

(1) Bisa ngluwihi umure;
(2) Mbantu nyegah kanker prostat;
(3) Paningkatan kognitif;
(4) Potensi nyuda bobot awak

Panganggone suplemen Urolithin A 8-Methyl Ether?

Suplemen Urolithin A gampang ditemokake ing pasar minangka suplemen sumber panganan sing akeh ellagitannin. Minangka produk metabolisme Urolithin A, Urolithin A 8-Methyl Ether uga bisa digunakake ing suplemen.

Nanging, ora ana akeh data babagan informasi suplemen, lan luwih akeh riset sing dibutuhake.

Wigati:

  1. Garcia-Muñoz, Cristina; Vaillant, Fabrice (2014-12-02). "Nasib Metabolic Ellagitannins: Implikasi kanggo Kesehatan, lan Perspektif Riset kanggo Panganan Fungsional Inovatif". Ulasan Kritik ing Ilmu Pangan lan Nutrisi. 54 (12): 1584–1598. doi: 10.1080 / 10408398.2011.644643. ISSN 1040-8398. PMID 24580560. S2CID 5387712.
  2. Ryu, D. dkk. Urolithin A nyebabake mitofagy lan ndawakake umure ing C. elegan lan nambah fungsi otot ing tikus. Nat. Med. 22, 879-888 (2016).
  3. "Wara-wara GRAS saka GRN No. 791: urolithin A". Administrasi Pangan lan Obat AS. 20 Desember 2018. Dijupuk tanggal 25 Agustus 2020.
  4. Singh, A.; Andreux, P.; Blanco-Bose, W.; Ryu, D.; Aebischer, P.; Auwerx, J. Rinsch, C. (2017-07-01). "Urolithin A sing diterbitake oral aman lan modulasi biomarker otot lan mitokondria ing wong tuwa". Inovasi ing Sepuh. 1 (suppl_1): 1223–1224.
  5. Heilman, Jacqueline; Andreux, Pénélope; Tran, Nga; Rinsch, Chris; Blanco-Bose, William (2017). "Penilaian keamanan urolithin A, metabolit sing diproduksi dening mikrobiota usus manungsa nalika asupan panganan saka tanduran sing diturunake ellagitannins lan asam ellagic". Toksikologi Pangan lan Kimia. 108 (Pt A): 289–297. doi: 10.1016 / j.fct.2017.07.050. PMID 28757461.