Apa sing diarani Oxiracetam?

Oxiracetam minangka salah sawijining nootropik sing luwih lawas tambahan saka kulawarga racetam. Iki minangka senyawa racetam kaping telu sawise piracetam lan aniracetam lan pisanan digawe ing taun 1970-an. Oxiracetam minangka turunan kimia saka racetam asli, piracetam.

Kaya racetams liyane, oxiracetam ngemot pyrrolidone ing inti. Nanging, oxiracetam duwe klompok hidroksil, mula iku luwih kuat tinimbang senyawa induk, piracetam.

Wis misuwur amarga kemampuane nambah fungsi kognitif kayata memori, fokus lan sinau uga efek stimulan sing ditawakake. Nootropics oksiracetam umume nambah kesehatan otak kanthi sakabehe.

Wêdakakêna oxiracetam: Apa Digunakake kanggo Oxiracetam?

Ana macem-macem panggunaan oxiracetam sing dilaporake dening peneliti uga pengalaman oxiracetam sing dituduhake ing macem-macem platform.

Oxiracetam, kaya racetam liyane, digunakake kanggo nambah kognisi kanthi nambah kemampuan kanggo mbentuk memori jangka pendek lan jangka panjang. Mula digunakake dening sapa wae sing kudu sinau lan ngelingi informasi. Apik banget kanggo siswa sing kudu unggul ing ujian, amarga bakal mbantu dheweke sinau lan ngelingi bahan kanthi gampang. Iki uga mbantu dheweke konsentrasi lan fokus terus suwe.

Efesus oksiracetam unik amarga nawakake kognitif nalika ngrangsang pikiran sampeyan supaya fokus lan waspada. Babagan sing paling apik babagan efek stimulasi yaiku ora kaya stimulan liyane sing nggawe rasa kikuk lan gelisah, oxiracetam bakal ngrangsang pikiran lan nggawe sampeyan tenang lan santai. Kanggo buruh sing pancene butuh konsentrasi lan fokus, pengalaman oxiracetam iku mesthi wae.

Riset uga nuduhake panggunaan oxiracetam kanggo nambani penurunan kognitif kalebu penurunan memori ing pasien kelainan Alzheimer kanthi menehi perlindungan neuron.

Yen contone, siyap-siyap siyaga kanggo wawancara, iku penting supaya katon cerdas. Oxiracetam nambah katrampilan lisan sing nulungi wong nggunakake kosa kata sing sampurna sing nambah kasempatan mlebu proyek idamane.

Wêdakakêna Oxiracetam uga pilihan kanggo Ngapikake memori ing wong tuwa sing asring nandhang kelangan memori utawa mudhun.

Amarga badan kita ora ngasilake oxiracetam, supaya bisa ngasilake mupangat oxiracetam, sampeyan bakal nganggep tuku oxiracetam saka vendor sing dipercaya. ?????

Umume riset manungsa adhedhasar wong tuwa lan individu sing ora sehat, mula luwih akeh riset babagan wong sing sehat kanggo ngonfirmasi panggunaan oxiracetam. Nanging, ulasan oxiracetam pribadi nuduhake potensial oxiracetam ing individu sing sehat lan enom.

Oxiracetam

Oxiracetam: Kepiye Cara Kerja?

Nalika, mupangat oxiracetam wis dikenal mekanisme tumindak amarga durung bisa ditemtokake kanthi cetha. Nanging, sawetara mode tumindak oxiracetam kacarita.

Ing ngisor iki sawetara mekanisme aksi oksiracetam;

i. Ngatur neurotransmitter, asetilkolin

Kaloro neurotransmitter iki peran penting ing kemampuan kanggo mbentuk memori jangka pendek lan memori jangka panjang, sinau lan fungsi kognitif sakabèhé.

Oksiracetam mengaruhi sistem kolinergik lan glutamat kanthi modulasi pelepasan neurotransmitter penting kasebut, ACh asetilkolin lan glutamat.

Khusus, oxiracetam nambah sensitivitas reseptor asetilkolin. Iki nindakake kanthi nambah enzim protein kinase C (PKC) sing pengaruhe ing reseptor asetilkolin M1.

Nootropic oksiracetam uga dituduhake bisa ndandani reseptor sing rusak saengga bisa njamin tingkat ACh sing ana gandhengane karo fungsi kognitif.

ii. Sipat stimulan psiko

Nootropics oksiracetam nawakake efek stimulan entheng kanggo sistem saraf pusat.

Oxiracetam tumiba ing kulawarga senyawa ampakine. Ampakine misuwur kanthi sipat stimulasi. Ambatak yaiku obat sing pengaruhe reseptor AMPA glutamatergik. Untunge, ora kaya stimulan liyane kayata kafein sing nyebabake sampeyan turu lan gugup, ampakine ora menehi efek samping.

Mula, oksiracetam nawakake efek stimulasi sing supaya sampeyan waspada lan fokus nalika nggawe pikiran lan awak tenang lan santai.

Kajaba iku, oxiracetam bisa nambah tingkat fosfat energi tinggi sing berperan kanggo ningkatake energi lan nambah fokus.

c. Modulasi sistem glutamat

Oxiracetam mengaruhi sistem glutamat lan ing sabanjure bisa nyebabake pelepasan neurotransmitter, glutamat. Nawakake efek sing luwih kuat lan kanggo wektu sing suwe.

Glutamat minangka salah sawijining neurotransmitter sing paling akeh ing sistem saraf biasane ngirim sinyal menyang otak lan kabeh awak.

Glutamat duwe peran penting ing fungsi kognitif lan luwih-luwih karo memori lan sinau.

iv. Ningkatake komunikasi antarane neuron

Sawetara panliten nuduhake manawa oxiracetam nambah komunikasi antarane neuron ing hippocampus. Hippocampus minangka bagean saka otak sing mengaruhi memori, emosi, lan sistem saraf pusat.

Oxiracetam entuk iki kanthi rong cara. Salah sawijine yaiku micu pelepasan asam D-aspartat lan nomer loro, yaiku mengaruhi metabolisme lipid. Metabolisme lipid njamin ana cukup energi mental sing dibutuhake kanggo fungsi neuron.

Efek & Keuntungan Oxiracetam

Ana macem-macem mupangat oxiracetam sing dilaporake sanajan suplemen kasebut ora disetujoni dening Administrasi Pangan lan Obat (FDA).

Ing ngisor iki ana mupangat oxiracetam;

i. Nambah memori lan sinau

Oxiracetam misuwur banget amarga kemampuane nambah memori. Ngapikake tatanan memori anyar uga nambah kecepetan proses pikiran lan ngelingake informasi.

Oxiracetam uga nambah memori kanthi ngatasi kerusakan neuron, nambah metabolisme lipid ing otak, nambah aliran getih lan uga nyegah aktivasi astrosit.

Aliran getih ing area serebral penting banget kanggo njamin oksigen sing cukup ing otak supaya fungsi otak kalebu memori.

Kajaba iku, stres oksidatif bisa uga disebabake amarga sawetara sebab lan yen ora bisa ngontrol bisa nyebabake kerusakan saraf. Suplemen oxiracetam nylametake kanthi nambah karusakan neuron.

Sabanjure, oxiracetam disaranake kanggo nambah potentasi jangka panjang amarga bisa nambah pelepasan glutamat lan asam-aspartat ing hippocampus.

Ing panliten babagan 60 wong tuwa sing ngalami kognitif, dosis oksiracetam 400 mg kaping telu saben dina bisa nambah memori kanthi nyuda gejala penurunan kognitif.

Ing panliten liyane babagan 40 wong tuwa sing demensia, oxiracetam ing 2,400 mg saben dina ditemokake bisa nambah jangka pendek memori uga lancar lisan.

ii. Ningkatake konsentrasi lan fokus

Nalika ngadhepi tugas sing mbutuhake perhatian lengkap sajrone wektu sing suwe, oxiracetam bisa dadi pilihan sing paling apik. Setengah umur oksiracetam udakara 8-10 jam mula bisa menehi mupangat sing dawa.

Oxiracetam bisa mbantu sampeyan fokus ing sawijining tugas sajrone wektu sing suwe tanpa ilang perhatian lan perhatian. Oxiracetam ana gandhengane karo produksi energi ing otak mula nyedhiyakake energi sing dibutuhake kanggo musatake tugas sajrone wektu sing suwe uga gampang sinau babagan sing anyar.

Oxiracetam nawakake efek stimulan entheng sing mbantu sampeyan konsentrasi tanpa ngilangi minat lan perhatian.

Ing rong uji coba manungsa sing nglibatake 96 wong tuwa sing demensia lan liyane sing nglibatake 43 wong sing ngalami fungsi intelektual, suplemen oksiracetam ditemokake kanggo nambah wektu reaksi lan uga perhatian.

Oxiracetam

c. Efek Neuroprotektif

Suplemen oksiracetam duwe mupangat neuroprotective amarga bisa nglindhungi kerusakan bentuk otak lan penurunan kognitif amarga umur utawa malah ciloko otak.

Oxiracetam bisa uga menehi perlindungan ing otak saka kerusakan sing disebabake dening kelainan Alzheimer uga kelainan demensia liyane.

Sawetara panaliten kewan nuduhake manawa oxiracetam bisa uga nglindhungi otak saka karusakan. Contone, ing sawijining panaliten ing endi neurotoxin dikenalake kanggo ngrusak pembentukan memori minangka cedera otak sing khas, pre-treatment karo oxiracetam ditemokake kanggo nyegah neurotoksisitas.

Penelitian luwih lanjut wis ngumumake manawa, perawatan sawise oksiracetam bisa nglindhungi tikus saka stroke iskemik kanthi nyuda disfungsi penghalang otak getih.

Ing panliten manungsa tumrap 140 pasien sing ngalami stroke akibat tekanan darah tinggi (hipertensi), oxiracetam diterbitake ing a faktor wutah syaraf (NGF). Perawatan iki ditemokake kanggo mbantu otak pulih lan uga bisa nambah kaslametan. Panliten kasebut dilaporake luwih lanjut nyuda radhang lan nambah kekuatan otot sing dadi tandha pemulihan sawise kerusakan otak.

iv. Nambah pemahaman sensorik

Oxiracetam mengaruhi cara kita ngerteni samubarang panca indera penglihatan, mambu, tutul, pangrungon lan uga rasa.

Yen sampeyan njupuk oxiracetam, nambah aliran getih serebral sing ndadekake pikiran bisa ngidentifikasi lan ngatur kanthi luwih apik uga bisa menehi interpretasi babagan sing kita waca.

Persepsi sensorik sing ningkatake tegese nggawe keputusan sing luwih apik kanthi tenang.

v. Ngapikake kelancaran lisan

Oxiracetam dituduhake kanggo nambah fungsi otak lan bisa nambah kelancaran lisan. Kelancaran lisan minangka salah sawijining fungsi kognitif sing mbantu kita njupuk informasi saka memori sampeyan.

Ing panliten babagan 73 wong sing nandhang demensia multi-infark (MID) utawa demensia degeneratif utama (PDD), oxiracetam ditemokake kanggo nyegah penurunan kognitif lan uga ningkatake kelancaran tembunge.

vi. Nambah kewaspadaan

Tetep siyaga lan fokus penting kanggo fungsi sing optimal. Oxiracetam nawakake efek stimulan ringan sing mbantu sampeyan tetep siyaga kanthi nambah aliran getih ing otak.

Ing panliten babagan 289 wong sing ngalami demensia, oxiracetam ditemokake kanggo nambah fungsi kognitif. Uga dilaporake bisa nambah waspada nalika nyuda kuatir lan gugup.

Powder Oxiracetam: Kepiye Cara Dosis?

Adhedhasar uji klinis, dosis oksiracetam sing disaranake yaiku 750-1,500 mg saben dina. Dosis oxiracetam dipérang dadi rong dosis sing dijupuk esuk lan awan.

Sampeyan kudu ora ngombe suplemen oxiracetam ing wayah sore amarga duwe efek stimulan entheng sing bisa ngganggu turu.

Amarga oxiracetam larut ing banyu, bisa dijupuk ing bentuk tablet, kapsul utawa bentuk bubuk, kanthi utawa tanpa panganan.

Panliten nuduhake manawa oxiracetam udakara 1-3 jam kanggo nggayuh level puncak ing serum lan mula kudu ditindakake sakjam sadurunge tugas sing dituju kayata kegiyatan sinau. Setengah umur oxiracetam udakara 8-10 jam lan sampeyan kudu ngarep-arep bisa nggayuh kinerja paling dhuwur sajrone seminggu.

Sanajan, sawetara panliten nggunakake dosis oksiracetam sing luwih dhuwur nganti 2,400 mg saben dina, mesthi diwiwiti saka dosis paling murah sing bakal maju.

Kajaba iku, amarga oxiracetam nambah efisiensi asetilkolin ing otak, coba tumpukake karo sumber kolin sing apik kayata Alpha GPC utawa kolin CDP. Iki bakal mbantu sampeyan nyegah efek samping oksiracetam sing biasane khusus ngelu amarga ora cukup kolin ing otak.

Efek Samping Oxiracetam

Nootropic oxracetam umume dianggep aman lan ditoleransi kanthi becik ing awak.

Nanging, sawetara efek samping oxiracetam sing wis dilaporake kalebu;

Ngelu - iki kedadeyan nalika lali nglumpukake oxiracetam kanthi sumber kolin sing apik. Sakit kepala kedadeyan amarga ora cukup kolin ing otak. Iki bisa dihindari kanthi njupuk tumpukan oxiracetam kanthi sumber kolin kayata Alpha GPC.

Insomnia lan gelisah banget efek samping oksiracetam. Dilaporake yen ana sing njupuk dosis oksiracetam sing dhuwur banget utawa njupuk suplemen ing wayah sore. Kanggo ngatasi efek samping oxiracetam iki, mesthi njupuk dosis sing disaranake lan dadi kebiasaan njupuk oxiracetam sadurunge awan supaya ora ngganggu turu.

Sawetara efek samping oksiracetam potensial liyane kalebu;

  • mual,
  • Hipertensi,
  • Diare utawa konstipasi, lan

Oxiracetam

Saran tumpukan Oxiracetam

Wêdakakêna oxiracetam bisa digunakake kanthi apik kanggo nambah kognisi lan ngrangsang sistem saraf pusat utawa kombinasi karo suplemen liyane.

-oxiracetam Alpha GPC tumpukan

Kaya racetams liyane, tumpukan Oxiracetam kanthi sumber kolin penting banget. Numpuk karo Alpha GPC ora mung nggedhekake efek, nanging uga bisa nyegah kedadeyan nyeri sirah sing biasane ana gegayutan karo defisit kolin ing otak.

Dosis tumpukan alpha GPC oxiracetam yaiku 750 mg oxiracetam lan 150-300 mg Alpha GPC sing dijupuk ing rong dosis, esuk lan awan.

tumpukan -oxiracetam noopept

Noopept minangka salah sawijining nootropik paling apik sing dingerteni kanggo ningkatake fungsi kognitif sakabèhé lan bisa uga padha karo racetams.

Nalika sampeyan tumpukan oxiracetam noopept, sampeyan ngarep-arep bakal ngalami fungsi kognitif sing luwih akeh kalebu, memori, sinau, siyaga, motivasi lan uga fokus.

Dosis standar tumpukan iki yaiku 750 mg oxiracetam lan 10-30 mg noopept, sing dijupuk saben dina.

tumpukan oxiracetam -unifiram

Unifiram minangka senyawa nootropic sing dijupuk kanggo nambah kognisi lan struktur kimia padha karo racetams. Nanging, uji coba klinis kurang lan iki ndadekake angel nerangake apa sing bakal ditumpukake.

Nanging maneh, amarga padha karo racetams, tumpukan unifiram karo racetams kalebu oxiracetam bisa uga nyebabake fungsi kognitif sing luwih apik. Iki dituduhake luwih kuat tinimbang racetams lan mula dosis sing sithik banget dibutuhake kanggo entuk efek.

Adhedhasar pengalaman unifiram lan oxiracetam pribadi, dosis kudu 5-10 mg unifiram lan 750 mg oxiracetam sing dijupuk saben dina.

-Oxiracetam lan Pramiracetam Stack

Tumpukan oxiracetam racetams liyane uga.

Nalika sampeyan nggunakake tumpukan oxiracetam karo pramiracetam, fungsi kognitif memori, fokus lan motivasi nambah apik lan uga produktivitas sampeyan bisa nambah.

Efek stimulan ringan saka oxiracetam uga ditambah kanthi nambah waspada lan konsentrasi amarga nambah energi mental.

Dosis sing disaranake kanggo tumpukan iki yaiku 750 mg oxiracetam lan 300 mg pramiracetam sing dijupuk sedina wae. Oxiracetam bisa dijupuk ing weteng kosong amarga larut ing banyu nalika pramiracetam bisa dilebokake ing panganan kaping pisanan amarga suplemen larut lemak.

Where tuku oxiracetam

Nootropic oxiracetam kasedhiya kanthi online. Yen sampeyan nganggep njupuk oxiracetam, tuku saka vendor nootropik sing paling terkenal ing online. Coba sinaoni kanthi tliti babagan bubuk, kapsul utawa tablet tablet tartamtu sing ditawakake.

Mriksa pengalaman oxiracetam sing dituduhake ing situs web perusahaan minangka salah sawijining cara kanggo njamin yen sampeyan entuk apa sing sampeyan goleki.

Review oksiracetam ing situs vendor minangka pembuka mata nootropics oxiracetam paling apik amarga ora kabeh bakal nawakake produk bermutu.

Cathetan Suku
  1. Dysken, MW, Katz, R., Stallone, F., & Kuskowski, M. (1989). Oxiracetam ing perawatan dimensia multi-infark lan dimensia degeneratif utama. Jurnal neuropsychiatry lan neurosains klinis, 1(3), 249-252.
  2. Hlinák Z, Krejcí I. (2005). Pra-perawatan oksiracetam nanging ora sawise perawatan nyegah defisit pangenalan sosial sing diasilake kanthi trimethyltin ing tikus. Behav Brain Res.
  3. Huang L, Shang E, Fan W, Li X, Li B, He S, Fu Y, Zhang Y, Li Y, Fang W. (2017). S-oxiracetam nglindhungi stroke iskemik liwat nyuda disfungsi penghalang otak getih ing tikus. Eur J Farm Sci.
  4. Maina, G., Fiori, L., Torta, R., Fagiani, MB, Ravizza, L., Bonavita, E., Ghiazza, B., Teruzzi, F., Zagnoni, PG, & Ferrario, E. (1989 ). Oxiracetam ing perawatan demensia degeneratif utama lan multi-infark: panliten sing dikontrol plasebo kaping pindho. Neuropsychobiology, 21(3), 141-145.
  5. Rozzini R, Zanetti O, Bianchetti A. (1992). Efektivitas terapi oxiracetam ing perawatan kekurangan kognitif sekunder nganti dimensia degeneratif utama. Acta Neurol (Napoli).
  6. Sun, Y., Xu, B., & Zhang, Q. (2018). Faktor tuwuh saraf ing kombinasi karo Oxiracetam ing perawatan Pendarahan Cerebral Hipertensi. Jurnal ilmu kedokteran Pakistan, 34(1), 73-77.

Paragraf