Palmitoylethanolamide (PEA) Ringkesan

Ana laporan yen Administrasi Pangan lan Obat disetujoni kanggo ngirim aplikasi kanggo nyoba klinis kanggo ngobati COVID-19 kanthi nggunakake obat sintetis sing niru tumindak molekul sing ditemokake ing ganja.

Obat sintetis, sing diarani palmitoylethanolamide ultramicronized (mikro PEA), dipercaya bisa tumindak minangka anti-inflamasi. Palmitoylethanolamide (PEA) minangka "asam lemak alami" sing padha karo endocannabinoid, salah sawijining kumpulan molekul sing ditemokake ing ganja sing target reseptor CB2. Reseptor CB2 dianggep modulasi peradangan lan rasa nyeri ing awak awak.

Wiwit [mikro PEA] digunakake ing Eropa sajrone 20 taun, sawetara panyedhiya layanan kesehatan Italia nganjurake panggunaan PEA mikro kanggo ngobati pasien COVID-19 lan dheweke nemokake sukses.

COVID-19 parah ditondoi dening respon inflamasi sing gedhe banget sing bisa nyebabake badai sitokin. "PEA mikro dudu pembunuh virus, nanging dheweke percaya bisa nyuda respon kekebalan awak, sing bisa nyebabake bejat.

 

Apa Palmitoylethanolamide (PEA)?

Palmitoylethanolamide (PEA) minangka lipid sing ana alami ing awak kita ing kategori asam lemak amida. Mula, lipid endogen. PEA uga diproduksi kanthi alami ing tanduran lan kewan.

Palmitoylethanolamide (PEA) bisa ditemokake ing panganan kayata susu, kacang kedele, kacang kebon, lesitin kedelai, daging, endhog lan kacang.

Pemenang Hadiah Nobel, Levi-Montalcini, ngidentifikasi Palmitoylethanolamide (PEA) minangka molekul alami, nggambarake regane kanggo ngobati infeksi lan nyeri nemen. Sawise ditemokake, atusan panelitian ilmiah wis ditindakake kanggo nunjukake yen efektif banget lan aman digunakake. Palmitoylethanolamide (PEA) diterangake ing tulisan ilmiah minangka a obat penghilang rasa sakit alami.

 

Palmitoylethanolamide (PEA)

Palmitoylethanolamide mupangate - Apa sing digunakake kanggo Palmitoylethanolamide?

Palmitoylethanolamide (PEA) minangka amida asam lemak lan disintesis lan tumindak ing njero awak kanggo ngatur macem-macem fungsi. Iki minangka amida asam lemak endogen, kalebu kelas agonis faktor nuklir. Palmitoylethanolamide (PEA) sejatine wis ditemokake kanthi akeh ing pirang-pirang model kewan sing natoni, uga ing sawetara tes medis.

Iki minangka obat penghilang rasa sakit alami lan bisa digunakake kanggo nyeri lan radang kronis. Iki uga menehi efek liyane sing migunani kayata nyeri neuropatik, fibromyalgia, sawetara sclerosis, cedera galur berulang, infeksi saluran pernapasan, lan akeh kelainan liyane.

Sawetara keuntungan palmitoylethanolamide sing dilaporake kalebu;

 

aku Ndhukung kesehatan otak

Keuntungan Palmitoylethanolamide nambah kesehatan otak digandhengake karo kemampuan kanggo nglawan inflamasi saraf lan uga promosi sel saraf. Iki luwih kacathet karo wong sing nandhang gangguan neurodegeneratif lan stroke.

Contone, ing panaliten babagan 250 wong sing ngalami stroke, suplemen palmitoylethanolamide sing diwenehake bebarengan karo luteolin ditemokake kanggo ningkatake pemulihan. PEA ditemokake kanggo ningkatake memori, kesehatan otak umum uga bisa digunakake saben dina. Efek bubuk palmitoylethanolamide iki dielingi 30 dina sawise suplemen lan mundhak luwih saka sewulan maneh.

 

ii. Nyuda sawetara rasa nyeri lan Peradangan

Ilmuwan nyedhiyakake bukti-bukti sing lega babagan sipat palmitoylethanolamide relieving. Minangka kasunyatan, palmitoylethanolamide nawakake rasa nyeri kanggo macem-macem jinis rasa nyeri lan peradangan. Sawetara panliten sing nuduhake properti relief palmitoylethanolamide yaiku;

Ing panliten sing nglibatake kewan, suplemen palmitoylethanolamide bebarengan karo quercetin ditemokake kanggo menehi rasa lega saka nyeri sendi uga nambah fungsi sendi lan nglindhungi balung nom saka kerusakan.

Sawetara panliten awal nuduhake yen PEA bisa mbantu nyuda nyeri saraf ing pasien diabetes (neuropati diabetes).

Ing panaliten liyane kanthi 12 wong, dosis palmitoylethanolamide 300 lan 1,200 mg / dina sing diwenehake kira-kira 3 nganti 8 minggu ditemokake kanggo nyuda intensitas nyeri kronis lan neuropatik.

Sinau babagan 80 pasien sing nandhang sindrom Fibromyalgia nemokake yen PEA saliyane obat liyane kanggo penyakit kasebut bisa uga nyebabake nyeri.

Salajengipun, sawetara panaliten liyane nuduhake potensial relief palmitoylethanolamide kalebu ngindhari saka lara panggul, nyeri sciatic, nyeri punggung, nyeri kanker.

 

iii. Mbantu nyuda gejala depresi

PEA kanthi ora langsung pengaruhe reseptor sing tanggung jawab kanggo swasana. Sawetara panliten nuduhake palmitoylethanolamide rasa kuwatir minangka peran utama kanggo nglawan depresi.

Ing panaliten 58 pasien kanthi depresi, suplemen palmitoylethanolamide ing 1200 mg / dina bebarengan karo obat antidepresan (citalopram) sing ditrapake sajrone 6 minggu ditemokake sacara signifikan ningkatake swasana ati lan gejala depresi umum.

 

iv. Iki ngilangi selesma umum

Palmitoylethanolamide entuk manfaat kanggo nyemprotake selesma umum ing kemampuan kanggo ngrusak virus sing tanggung jawab kanggo selesma (virus influenza). Kaget, kadhemen umume dumadi kanthi akeh lan mengaruhi meh kabeh wong utamane kekebalan.

Panaliten kanthi 900 prajurit muda nuduhake manawa dosis palmitoylethanolamide 1200 mg saben dinane nyuda wektu sing dijupuk dening peserta kanggo waras saka kadhemen lan uga gejala kayata sirah, demam lan tenggorokan.

Palmitoylethanolamide (PEA)

v. Nyuda gejala sclerosis insular (kaping)

Kanthi properti anti-inflamasi palmitoylethanolamide sing kabukten, PEA ora cocog kanggo ngobati macem-macem sclerosis.

Ing panaliten 29 pasien sing nandhang macem-macem sclerosis lanjut, PEA ditambahake dosis standar interferon IFN-β1a ditemokake kanggo nyuda rasa sakit uga ningkatake kualitas urip pasien.

 

vi. Palmitoylethanolamide nambah metabolisme

Palmitoylethanolamide (PEA) bisa kaiket karo PPAR- α, reseptor sing tanggung jawab kanggo metabolisme, napsu, ngilangi bobot lan ngobong lemak. Nalika reseptor PPAR- α dipicu sampeyan ngalami tingkat energi dhuwur sing mbantu awak ngobong luwih akeh lemak ing olahraga mula sampeyan ngilangi bobot.

 

vii. Palmitoylethanolamide bisa nyuda napsu

Potensi bobote Palmitoylethanolamide ditampilake kanthi kemampuan kanggo meksa napsu sampeyan. Kajaba kanggo nambah metabolisme, nalika reseptor PPAR-α diaktifake nyebabake rasa kenyang nalika mangan saengga mbantu sampeyan ngontrol jumlah kalori sing dikonsumsi.

Salajengipun, PEA dianggep dadi etanolamida asam lemak sing duwe peran penting ing prilaku panganan. Ing panliten tikus overiectomized kanthi bobote bobot dhuwur, suplemen PEA kanthi bobot awak 30 mg / kg sajrone 5 minggu ditemokake kanthi signifikan asupan panganan, massa lemak lan mula bobot awak.

 

viii. Efek anti-inflamasi Palmitoylethanolamide sajrone olahraga

Siji bisa ngalami rasa nyeri lan inflamasi sajrone lan sawise olahraga amarga bobote gedhe banget. Dadi, suplemen PEA bisa mbantu nyegah iki kanthi stimulasi aktivitas anti-inflamasi reseptor PPAR- α. Palmitoylethanolamide uga bisa nyandhet pelepasan enzim inflamasi ing jaringan adiposa manungsa.

 

Sapa sing kudu njupuk tambahan Palmitoylethanolamide (PEA)?

Suplemen Palmitoylethanolamide (PEA) cocog kanggo kabeh nandhang lara utawa inflamasi sing ala lan uga ana wong sing pengin bobote bobot, yen obat utawa ora. PEA wis katon kanggo ningkatake khasiat obat liyane. Iki minangka pilihan kanggo wong-wong sing ora nemu relief kanggo nggunakake pembunuh nyeri sing diwènèhaké.

Palmitoylethanolamide rasa kuwatir minangka atribut sing apik kanggo sapa wae sing duwe risiko depresi utawa nandhang depresi kudu njupuk PEA.

Kajaba iku, siji bakal entuk luwih akeh PEA saka suplemen amarga produsen golek formulasi sing nambah bioavailability palmitoylethanolamide ing awak sampeyan.

 

Apa sing diarani PEA?

PEA diprodhuksi kanthi alami ing awak lan uga kewan lan tanduran. Nanging, kanggo wong sing nandhang lara kronis utawa inflamasi, PEA dumadi kanthi jumlah sing ora sithik, kabutuhan suplemen PEA.

Palmitoylethanolamide bisa ditemokake saka sumber panganan sing akeh protein kayata susu, daging, kacang kedele, lesitin kedelai, kacang lan kacang polong lan liya-liyane. Nanging, PEA sing dipikolehi saka sumber panganan mung sithik. Iki nggawe produksi akeh palmitoylethanolamide sing dibutuhake kanggo nyukupi kabutuhan panganan iki.

 

Apa PEA nggawe sampeyan dhuwur?

Phenethylamine lan Palmitoylethanolamide bisa uga diarani PEA, nanging beda-beda produke.

Phenethylamine (PEA) minangka senyawa organik, alkaloid monoamin alami, lan jejak amine, sing dadi stimulan sistem saraf pusat ing manungsa. Phenethylamine ngrangsang awak kanggo nggawe bahan kimia tartamtu sing nyebabake depresi lan kahanan kejiwaan liyane.

Dijupuk ing dosis 500mg-1.5g saben dosis, saben sawetara jam, PEA nyedhiyakake pangguna rasa euforia, energi, stimulasi, lan kesejahteraan umume.

Nanging, tulung dicathet yen Phenethylamine (PEA) dudu Palmitoylethanolamide (PEA). Suplemen Phenethylamine durung disetujoni dening FDA kanggo panggunaan medis. Palmitoylethanolamide (PEA) minangka zat alami sing diprodhuksi dening awak; efektif banget lan aman kanggo digunakake minangka suplemen kanggo nyeri lan radang.

 

Apa PEA suplemen aman?

Palmitoylethanolamide (PEA) minangka zat alami sing diprodhuksi dening awak; efektif banget lan aman kanggo digunakake minangka suplemen kanggo nyeri lan radang. Ora ana efek samping palmitoylethanolamide sing saleh uga dilaporake uga ora ana interaksi sing ala karo obat liyane.

 

Apa efek samping saka PEA?

Ora ana efek samping serius utawa interaksi obat-obatan dilaporake nganti saiki. Palmitoylethanolamide bisa dijupuk kanthi bahan liyane. Iki nambah efek sing nyuda rasa sakit saka analgesik klasik lan anti-inflamasi.

 

Apa Palmitoylethanolamide aman nalika meteng?

Ora kena digunakake dening wanita hamil.

Palmitoylethanolamide bisa mbantu ngatasi inflamasi lan nyeri nemen.

Sampeyan mung kudu ditindakake kanthi pengawasan medis.

 

Palmitoylethanolamide setengah urip - Suwene ora bisa digunakake kanggo kacang?

Palmitoylethanolamide (PEA) bisa diombe karo obat nyeri liyane utawa dhewe, kaya sing disaranake dening profesional perawatan kesehatan, kanggo ndhukung rasa nyeri.

Efektivitas kanggo nyuda rasa sakit 8 jam

Variabel asil; asil sajrone 48 jam ing sawetara wong, nanging digunakake sajrone 8 minggu kanggo asil maksimal, bisa digunakake jangka panjang kanggo nyeri neurologis kronis.

 

Kepiye cara PEA kanggo lara?

Panliten nuduhake manawa PEA duwe sifat anti-inflamasi lan anti-nociceptive lan njupuk kanthi rutin bisa nambah respon alami awak kanthi nyeri kanthi nyuda reaksi sel sistem saraf sing nyebabake nyeri.

Palmitoylethanolamide uga digunakake kanthi ora langsung kanggo ngindhuksi kegiyatan sawetara reseptor kayata reseptor cannabinoid. PEA kanthi ora langsung ngrangsang reseptor kannabinoid (CB1 lan CB2) kanthi tumindak minangka enzim (FAAH -fatty acid amide hydrolase) sing melu ngrusak anandamide cannabinoid. Iki mbantu nambah level anandamide ing awak, sing tanggung jawab kanggo santai lan nglawan rasa sakit.

 

Apa PEA kanggo ngatasi rasa nyeri?

Palmitoylethanolamide (PEA) minangka zat alami sing diprodhuksi dening awak; iku amida asam lemak endogen, kalebu kelas agonis faktor nuklir, lan bisa digunakake minangka suplemen kanggo ngobati rasa nyeri lan peradangan. PEA minangka molekul alami, protèktif, lan lemak sing diprodhuksi ing awak, mbantu nyakup sarung saraf myelin kanggo fungsi syaraf sing apik.

PEA minangka asam lemak sing kalebu ing macem-macem fungsi seluler ing inflamasi lan nyeri nemen, lan kabukten duwe sifat neuroprotective, anti-inflamasi, anti-nociceptive (anti-pain) lan anti-kejang. Iki uga nyuda motilitas gastrointestinal lan panyebaran sel kanker, uga nglindhungi endothelium pembuluh getih ing jantung iskemik. Asring ing wong sing kelainan kronis, awak ora ngasilake PEA sing cukup, mula kanthi njupuk PEA kanggo tambahan kekurangan awak bisa uga nguntungake mbantu ngrampungake kahanan kasebut.

 

Apa Pea anti inflamasi?

Palmitoylethanolamide (PEA) minangka zat terapi anti-inflamasi sing menarik lan bisa uga janji banget kanggo nambani sawetara kelainan imun (otomatis), kalebu penyakit radhang usus lan penyakit radang CNS.

 

Apa kacang apik kanggo arthritis?

Palmitoylethanolamide (PEA) nawakake mupangate kanggo arthritis kanggo nyuda pangembangan lan perawatan nyeri nemen, nanging uga bisa mbatesi kemajuan karusakan bebarengan sing ana gandhengane karo arthritis.

 

Apa obat penghilang rasa sakit sing paling apik kanggo nyeri saraf?

PEA (palmitoylethanolamide) wis ana wiwit taun 1970-an nanging wis entuk reputasi minangka agen anyar kanggo ngobati peradangan lan rasa nyeri. Ora ana interaksi obat utawa efek samping serius sing diidentifikasi.

PEA wis nuduhake efektifitas kanggo nyeri nemen sawetara jinis sing ana gandhengane karo kahanan sing nyeri, utamane nyeri neuropatik (saraf), nyeri inflamasi lan nyeri visceral kayata endometriosis lan cystitis interstitial.

 

Kepiye cara ngobati rasa sakit saraf ing omah?

PEA minangka molekul lemak sing mbantu nyakup sarung saraf myelin kanggo fungsi syaraf sing apik.

Kekirangan vitamin saka klompok B ora mung bisa nyebabake nyeri saraf, nanging uga bisa nambah.

Gejala tambahan sing ora nyenengake uga bisa kedadeyan, kayata gaya goblog, nyuda lan nyenget tangan lan sikil, krasa kaya yen mlaku nganggo kawat berduri utawa wol katun utawa uga mati rasa

tangan lan sikil.

Vitamin B1 sing sithik banget nyebabake gangguan fungsi syaraf lan akibate nyeri saraf lan saraf. Nalika nambah vitamin B1, rasa sakit saya suda lan fungsi saraf saya apik. Vitamin B1 bisa dijupuk bebarengan karo PEA, iki menehi dhukungan optimal kanggo fungsi syaraf, nyegah nyeri saraf utawa rasa nyeri sing saya parah. Panaliten anyar nuduhake manawa akeh wong sing lara nemen, wong tuwa lan penderita diabetes duwe jumlah vitamin kasebut ora cukup ing getih. Iki minangka salah sawijining alesan kenapa wong-wong kasebut ora bisa diobati mung kanthi obat nyeri; padha butuh

luwih saka iku. Vitamin PEA plus B nyengkuyung sistem saraf lan imun ing kasus nyeri saraf.

 

Palmitoylethanolamide (PEA)

Apa Palmitoylethanolamide minangka cannabinoid?

CBD (Cannabidiol) minangka senyawa sing dijupuk saka rami lan ganja. Nalika awak ngasilake cannabinoid kanthi alami, CBD wis ditambah karo kabutuhan.

Cannabinoid minangka bahan kimia aktif biologis sing diasilake kanggo memori, nyeri, napsu, lan gerakan. Ilmuwan spekulasi yen cannabinoid bisa migunani kanggo nyuda inflamasi lan kuatir, ngrusak sel kanker, nawakake relaksasi ing otot lan uga nambah napsu.

PEA minangka amida asam lemak sing uga diasilake ing awak lan bisa uga diarani cannabimimetic. Iki tegese niru karya CBD ing awak sampeyan.

CBD lan PEA tumindak ora langsung kanthi nyandhet asam lemak amida hidrolase (FAAH), sing biasane ngrusak anandamide lan dadi ringkih. Iki nyebabake anandamide tingkat dhuwur. Anandamide nduweni peran utama ing swasana lan uga motivasi. Peningkatan tingkat anandamide kanthi positif mengaruhi sistem endokannabinoid.

PEA wis entuk popularitas lan saingan karo CBD. PEA dianggep minangka alternatif aman kanggo CBD amarga masalah legal sing diadhepi lan uga kasunyatan manawa umume wong ora bisa nolak 'batu' sing ana ing dhuwur.

Luwih saka iku, PEA luwih murah tinimbang CBD. Nanging, PEA bisa digunakake saliyane CBD kanggo entuk efek sinergi.

 

Apa Pea minangka endokannabinoid?

NO, Palmitoylethanolamide (PEA) minangka mediator lipid kaya endokannabinoid kanthi sifat analgesik lan anti-inflamasi. PEA ndhukung ECS ​​kanthi modulasi sinyal endocannabinoid lan kanthi ora langsung ngaktifake reseptor cannabinoid.

Sistem endokannabinoid (ECS) minangka sistem biologis penting sing ngatur lan ngimbangi macem-macem fungsi fisiologis ing awak. Riset babagan ECS nyebabake identifikasi endocannabinoids ora mung kayata anandamide (AEA) lan 2-arachidonoylglycerol (2-AG), nanging uga mediator lipid kaya endocannabinoid kayata palmitoylethanolamide (PEA). Senyawa kaya endokannabinoid iki asring nuduhake jalur metabolisme sing padha karo endocannabinoids nanging ora duwe ikatan sing kuat kanggo reseptor cannabinoid klasik tipe 1 lan tipe 2 (CB1 lan CB2).

 

Palmitoylethanolamide (PEA) lan Anandamide

Palmitoylethanolamide lan anandamide rapet amarga padha loro asam lemak endogen diproduksi ing awak.

PEA lan anandamide diarani duwe efek sinergis ing perawatan nyeri lan uga ningkatake pembunuh rasa sakit sing digunakake.

Dheweke uga dirusak dening enzim hidrolase asam lemak ing awak, mula bisa ditrapake nalika digunakake bebarengan luwih akeh tinimbang digunakake suplemen mandiri.

 

Palmitoylethanolamide VS Phenylethylamine

Phenethylamine minangka bahan kimia sing alami sing diasilake dening awak. Iki digunakake kanthi akeh kanggo ningkatake kinerja atletik lan uga bisa mbantu ngilangi depresi, sepindhah kanggo nyuda bobot awak lan nambah swasana.

Palmitoylethanolamide ing sisih liya yaiku amida asam lemak sing umume dikenal kanggo nglarani rasa nyeri.

Loro senyawa kasebut ora ana gandhengane. Siji-sijine sing nyambungake yaiku loro-lorone padha disingkat PEA.

 

Kepiye cara njupuk tambahan Palmitoylethanolamide (PEA)?

Nalika kita negesake entuk manfaat anti-inflamasi palmitoylethanolamide ing antarane keuntungan liyane, sampeyan kudu menehi perhatian luwih sawetara fakta babagan PEA. PEA dumadi ing partikel gedhe lan ora larut ing banyu, iki ndadekake bioavailability lan penyerapan winates palmitoylethanolamide.

Pawarta sing apik, yaiku manawa ngrancang formulasi produsen sing nambah bioavailability palmitoylethanolamide kanggo panggunaan maksimal ing awak sampeyan. Kanggo iki, Bubuk PEA kasedhiya ing bentuk bubuk normal lan bentuk bubuk micromized.

 

Nganggo tuku bubuk Palmitoylethanolamide (PEA)?

Kita ana ing jaman sing nyenengake ing ngendi toko online wis dadi toko mandhiri kanggo kabeh barang kayata pasokan akeh palmitoylethanolamide. Yen sampeyan nganggep njupuk PEA, riset kanthi umum kanggo pabrikan suplemen palmitoylethanolamide sing sah. Umume pangguna palmitoylethanolamide tuku saka toko online lan kudu mikirake ulasan kanggo bubuk PEA paling apik ing pasar.

 

Cekakan

AEA: Anandamide

CB1: Reseptor jinis Cannabinoid I

CB2: Reseptor jinis Cannabinoid II

TENGAH: Daftar Pusat Kontrol Cochrane

FAAH: Hidrolase amida asam-lemak

NAAA: asam hidrolisis N-acylethanolamine amidase

NAE: N-acylethanolamines

PEA: Palmitoylethanolamid

PPARα: Alfa reseptor sing diaktifake proliferator alpha

PRISMA-P: Item Pelaporan Pilihan kanggo Review Sistematis lan Protokol Analisis Meta

Nyeri VAS: Skala Analog Visual kanggo Nyeri

ECS: sistem endokannabinoid

 

Wigati:

[1] Artukoglu BB, Beyer C, Zuloff-Shani A, dkk. Khasiat palmitoylethanolamide kanggo pain: analisis meta. Dokter Nyeri 2017; 20 (5): 353-362.

[2] Schifilliti C, Cucinotta L, Fedele V, dkk. Palmitoylethanolamide mikronisasi nyuda gejala nyeri neuropatik ing pasien diabetes. Pain Res Treat 2014; 2014: 849623.

[3] Keppel Hasselink JM, Hekker TA. Ubat terapi palmitoylethanolamide ing perawatan nyeri neuropatik sing ana gandhengane karo macem-macem kahanan patologis: seri kasus. J Pain Res 2012; 5: 437-442.

[4] Keppel Hasselink JM, DJ Kopsky. Peran palmitoylethanolamide, sawijining autacoid, ing perawatan gejala kram otot: telung laporan kasus lan panelitian literatur. J Clin Case Rep 2016; 6 (3).

[5] Costa B, Colombo A, Bettoni I, Bresciani E, Torsello A, Comelli F. Ligan endometous palmitoylethanolamide ngatasi rasa nyeri neuropatik liwat sel mast lan modulasi mikroglia. Simposium Tahunan 21 saka Lembaga Penelitian Kannabinoid Internasional. St. Charles, Il. Usa: Run Pheasant; 2011.

Paragraf