+ 86 (1360) 2568149 info@phcoker.com
Bubuk peptida Degarelix: Obat sing Kasedhiya Kanggo Kanker Prostat
PEPTIDE

Bubuk peptida Degarelix: Obat sing Kasedhiya Kanggo Kanker Prostat

9,550 Ndeleng
1. Apa Degarelix?
2. Apa bubuk Degarelix Digunakake?
3. Mekanisme bubuk Degarelix Mekanisme Tumindak
4. Interaksi Degarelix
5. Apa ana risiko yen kantun dosis utawa overdosis?
6. Apa efek lan bebaya sisih bisa Degarelix?
7. Kesimpulan
8. Informasi Luwih

Metadetik

Kontemporer, kanker prostat wis dadi salah sawijining penyakit sing ngancam kesehatan fisik lan mental wong. Nyegah lan perawatan awal perlu kanggo nambani penyakit iki. Wêdakakêna Degarelix minangka obat sing efektif kanggo perawatan kanker prostat, lan kita kudu njupuk inisiatif kanggo ngerti sawetara informasi penting babagan iki supaya kita bisa nggunakake kanthi aman lan aman.

1. Apa Degarelix?Phcoker

Degarelix (214766-78-6) minangka obat terapi hormon sing minimalake jumlah hormon ing awak, kalebu testosteron. Iki diklasifikasikake ing salah sawijining kelas obat sing dikenal minangka antagonis reseptor gonadotropin-releasing (GnRH). Obat derivatif peptida sintetik iki dikenal kanthi jeneng merek "Firmagon". Ing ngisor iki yaiku spesifikasi:

  • Kelas Narkoba: Analog GnRH; Antagonis GnRH; Antigonadotropin
  • Formula kimia: C82H103ClN18O16
  • Massa Molar: 1630.75 g / mol g · mol − 1
  • Bioavailability: 30-40%
  • Rute Administrasi: Suntikan subkutan
  • Ekskresi: Feces (70-80%), Urine (20-30%)
  • Setengah Hapus: Hidup 23-61

2. Apa bubuk Degarelix Digunakake?Phcoker

Wêdakakêna Degarelix digunakake kanggo nambani kanker prostat maju. FDA nyetujoni obat kanggo perawatan kanker prostat maju ing pasien AS ing 24th Desember, 2008. Ing 17th Februari, 2009, Komisi Eropa ngetutake obat Degarelix lan disetujoni kanggo nggunakake pasien lanang diwasa kanker prostat.

Elinga yen Injeksi Degarelix kudu diwenehake dening dokter utawa perawat ing fasilitas medis. Degarelix uga bisa digunakake kanggo tujuan liyane. Ing Swedia, umpamane, obat kasebut disinaoni kanggo digunakake minangka agen castration kimia kanggo disuntikake ing pelaku seks. Perawatan kanker payudara Degarelix uga dianggep minangka perawatan alternatif kanggo kanker payudara ing pria.

Dokter sampeyan bisa menehi saran obat iki kanggo kahanan liya. Yen sampeyan ora yakin ngapa sampeyan nggunakake obat iki, iku penting kanggo ngomong karo dhokter. Kaya obat-obatan liyane, sampeyan ora kudu menehi Degarelix kanggo wong liya, sanajan padha duwe gejala sing padha. Iki amarga obat kasebut bisa mbebayani yen dijupuk tanpa prentah kaya dhokter.

(1) Sampeyan kudu ngerti soko Ekstra sadurunge njupuk Degarelix

Ing ngisor iki sawetara perkara penting sing kudu dingerteni sadurunge njupuk obat iki:

  • Degarelix bisa nyebabake infertilitas lanang. Yen sampeyan ngarep-arep dadi bapak ing mangsa ngarep, penting sampeyan bisa ngobrol karo dokter. Sampeyan bisa uga pengin nimbang nyimpen sperma sadurunge miwiti perawatan.
  • Obat iki ora disetujoni kanggo nggunakake wanita. Wanita hamil ora kudu nggunakake obat iki. Iki amarga tamba bisa uga cilaka janin. Wanita sing nyusoni, utawa sing pengin duwe anak, uga kudu nggunakake obat iki. Nyatane, wanita umume ora kudu nggunakake Degarelix.
  • Ora aman kanggo njupuk Degarelix yen sampeyan duwe kahanan kesehatan. Mesthi sampeyan ngandhani dhokter yen sampeyan nandhang sindrom QT sing dawa, yaiku masalah jantung sing langka sing bisa nyebabake denyut jantung, deg-degan utawa ora pati cepet. Sampeyan uga kudu ngandhani dhokter yen sampeyan duwe penyakit jantung, ginjel, utawa ati. Uga ngomong karo dhokter yen sampeyan duwe sodium, magnesium, potasium, utawa kalsium sing akeh.
  • Sampeyan uga penting kanggo ngandhani apoteker utawa dhokter yen sampeyan alah karo obat utawa bahan tartamtu. Iki bakal bisa ngerti yen sampeyan alah karo suntikan Degarelix.

(2) Dosis Injeksi Degarelix

Degarelix rawuh ing rong bentuk:

  • 120 mg vial: Saben vokal sing digunakake nggunakake 120 mg saka bubuk Degarelix minangka Degarelix asetat.
  • 80 mg vial: Saben vial nggunakake siji ngemot 80 mg Wêdakakêna Degarelix minangka Degarelix asetat.

Degarelix rawuh ing bentuk bubuk, sing kudu dicampur karo cairan lan disuntik ing kulit ing area weteng, ing endi wae ing antarane iga lan garis pinggang. Nalika sapisanan nampa obat iki, sampeyan bakal diwenehi rong suntikan Degarelix. Sawise dosis injeksi Degarelix awal, sampeyan bakal nampa mung siji injeksi sajrone kunjungan tindakake saben wulan.

Dosis awal biasane Degarelix 240 mg diterbitake minangka suntikan subkutaneus 2 saka Degarelix 120 mg saben konsentrasi 40 mg / mL. Sawise dosis dhisikan, sampeyan bakal nampa injeksi 80 mg mung subkutaneus kanthi konsentrasi 20 mg / mL saben dina 28.

Nalika arep nampa suntikan Degarelix, sampeyan kudu ora nganggo sandhangan sing nyuda, sabuk utawa sabuk ing weteng sampeyan ing endi injeksi bakal diwenehake. Sawise sampeyan nampa suntikan Degarelix, mesthekake yen pinggul utawa sabuk ora menehi tekanan ing wilayah injeksi. Sampeyan uga kudu ngatasi rubbing utawa ngeruk wilayah sing disuntikake obat kasebut.

Ngobati gejala kanker prostat sing gumantung saka testosteron kanggo wutah mbutuhake tingkat suplemen hormon tetep. Kanggo nggayuh iki, prelu asetat Degarelix kudu ditata kanthi resep kaya sing disaranake karo dokter.

Kanggo mesthekake yen obat Degarelix ngewangi kahanan sampeyan, sampeyan kudu ngalami tes getih kanthi rutin. Priksa manawa sampeyan wis nate janjian karo dhokter.

Sampeyan uga kudu nyathet yen injeksi Degarelix bisa mengaruhi asil tes medis tartamtu. Sawise sampeyan nggunakake obat iki, kudu dingerteni marang dhokter yen sampeyan wis nate tamba iki nalika njupuk tes medis sakteruse.

Peptida Degarelix: Narkoba Sejati Digunakake Kanggo Kanker Prostat

3. Mekanisme bubuk Degarelix Mekanisme TumindakPhcoker

Testosterone testosteron lanang dikandhakake kanggo ngobong sel kanker ing prostat. Obat sing nyegah testis ngasilake testosteron dikenal dadi alon utawa mungkasi pertumbuhan sel kanker ing prostat. Ana uga obat sing ngalangi tumindak testosteron kanthi ngilangi pasokan hormon lanang menyang sel kanker.

Wêdakakêna Degarelix (214766-78-6) tumindak kanthi nyuda jumlah testosteron sing diasilake kanthi alami dening awak. Dadi kanthi ngalangi reseptor GnRH ing kelenjar hipofisis ing otak. Iki nyegah produksi hormon luiteinising, saéngga nyegah testis ngasilake testosteron.

4. Interaksi DegarelixPhcoker

Kaya obat kanker liyane, Degarelix bisa sesambungan karo obat lan produk herbal liyane. Ing ngisor iki minangka sawetara jinis obat sing bisa nyebabake interaksi nalika digunakake bebarengan karo Degarelix:

  • Anti-psikotika
  • Pangobatan anti-emetik
  • Inhibitor kinase protein tartamtu
  • Antidepresan tricyclic
  • Antifunglas
  • Antibiotik Macrolide
  • Pamuter Serotonin Reuptake Milih
  • Alfuzosin
  • Amiodarone
  • Buprenorphine
  • Hidrate klorit
  • Chloroquine lan
  • Disopyramide, antara liya.

Yen digunakake bebarengan karo Degarelix, obat-obatan tartamtu bisa nambah risiko jinis irama jantung sing ora normal sing dikenal Q-prolongation. Sampeyan duwe risiko tambah kanggo kahanan serius lan komplikasi yen sampeyan:

  • Apa sing tuwa (65 taun luwih tuwa)
  • Nduwe sejarah kulawarga irama jantung utawa penyakit jantung sing ora normal
  • Duwe riwayat matine jantung sing tiwas
  • Duwe denyut jantung utawa denyut jantung sing alon
  • Duwe sambungan kongenital interval QT
  • Apa diabetes
  • Wis ngalami stroke
  • Duwe tingkat kalsium, magnesium, utawa sithik

Yen sampeyan duwe syarat-syarat ing ndhuwur, utawa njupuk obat-obatan tartamtu kanggo ngatur kondhisi kesehatan, penting sampeyan ngandhani dhokter sadurunge nggunakake obat Degarelix. Priksa manawa kanggo ngandhani apoteker utawa dhokter sampeyan babagan obat resep, obat-obatan nutrisi, suplemen nutrisi, produk herbal lan vitamin sing sampeyan tindakake. Iki bakal mbantu nyegah sampeyan saka obat sing bisa nyebabake interaksi Degarelix.

Penting kanggo ngrembug karo dhokter babagan kahanan lan obat-obatan lan obat-obatan sing sampeyan butuhake. Kaping pisanan, bakal ngidini dhokter kanggo ngobrol karo sampeyan babagan cara nggunakake obat iki karo obat liya bisa mengaruhi kahanan medis. Dokter sampeyan uga bakal ngandhani kepiye kahanan kesehatan sampeyan bisa mengaruhi dosis, uga efektifitas Degarelix. Dokter sampeyan uga bakal ngandhani manawa perlu kanggo ngawasi khusus.

5. Apa ana risiko yen kantun dosis utawa overdosis?Phcoker

Ora ana pengalaman klinis kanthi risiko sing ana hubungane karo ilang utawa overdosis ing Degarelix. Nanging, sampeyan ora kudu mandhegake obat iki tanpa konsultasi karo dhokter. Yen sampeyan ora luput janjian kanggo suntikan Degarelix, hubungi dhokter sampeyan.

wiwit Degarelix asetat kudu diwenehake dening dokter, arang banget yen overdosis bisa kedadeyan. Yen ana overdosis Degarelix, penting sampeyan nelpon pusat kontrol racun utawa langsung golek perawatan medis. Kasedhiya kanggo nuduhake utawa nyritakake apa sing dijupuk, sepira gedene sing dijupuk, lan yen sampeyan dijupuk.

Bubuk peptida Degarelix: Obat sing Kasedhiya Kanggo Kanker Prostat

6. Apa efek lan bebaya sisih bisa Degarelix?Phcoker

Kaya obat-obatan liyane, Degarelix bisa nyebabake macem-macem efek samping. Efek samping Degarelix bisa entheng utawa abot, lan bisa uga sauntara utawa permanen. Ing ngisor iki sing umum Efek samping Degarelix, sing ora akeh sing dialami dening kabeh wong sing njupuk obat iki:

  • Nyeri punggung
  • Ngisor
  • Sembelit
  • Kurangi libido
  • Dysfunction
  • Ukuran testis
  • Diare
  • Pening
  • Tambah tambah akeh urin
  • Sakit Kepala
  • Hot flashes
  • Mual
  • Kerep urin
  • Reaksi kulit ing situs injeksi, kayata rasa sakit, abang, atose, dadi gedhe
  • sweating
  • Tiredness
  • insomnia
  • Kelemahane
  • Gain bobot

Sanajan sebagian gedhe efek sisih Degerelix ora serius, bisa nyebabake masalah serius yen tetep suwe. Penting sampeyan ngupaya bantuan medis, yen sampeyan ngerteni efek sisih langka, nanging sing serius:

  • Bengkak ora normal
  • Patah tulang utawa nyeri
  • Rasa ora ngganggu susu lan bengkak
  • Gejala flu, kayata batuk, demam, lara, lan tenggorokan
  • Spike ing kolesterol getih
  • Spike ing tekanan getih

Wiwit Degarelix nyuda produksi testosteron, bisa nyebabake sel getih abang sing sithik, kahanan sing diarani anemia. Gejala anemia kalebu pusing, kulit pucat, rasa ora kesel lan / utawa sesak napas, penting sampeyan langsung hubungi dokter. Dokter sampeyan bakal nindakake tes getih saka wektu kanggo ngawasi jumlah sel getih abang ing getih sampeyan.

Degarelix uga diarani nambah risiko diabetes. Yen sampeyan lagi ngalami diabetes, penting yen sampeyan ngalami uji rutin kanggo ngawasi tingkat gula getih sampeyan.

Degarelix uga diarani nambah risiko osteoporosis. Bisa uga nyebabake balung kasebut bakal dadi luwih tipis lan gampang tambah gampang. Yen sampeyan wis ngalami osteoporosis, penting kanggo ngandhani dhokter supaya bisa ditemtokake kepiye kahanan medis bisa mengaruhi dosis Degarelix.

Sawetara pasien bisa nemu efek samping Degarelix liyane saka sing kasebut ing ndhuwur. Yen sampeyan ngalami gejala sing ndadekake sampeyan ora kepenak utawa kuwatir sampeyan, luwih becik sampeyan bisa ndeleng dhokter tanpa wektu tundha.

Dokter sampeyan bisa menehi saran supaya sampeyan ora njupuk injeksi Degarelix yen sampeyan ngalami gejala serangan jantung. Gejala kasebut bisa kalebu nyeri dada kanthi tiba-tiba, rasa nyeri ing punggung, sensasi tekanan utawa rasa nyeri dada, mual abot, mutah, kringet, lan / utawa kuatir.

Dokter sampeyan uga bisa menehi saran supaya sampeyan ora nggunakake Degarelix yen sampeyan nemoni reaksi alergi sing serius. Gejala kasebut bisa kalebu angioedema, sing ditondoi dening sarang, angel ambegan, lan bengkak pas rai, cangkeme, tangan lan / utawa sikil.

Ana macem-macem Peringatan Degarelix kanggo mbudidaya. Salah sijine yaiku obat-obatan kasebut bisa ngliwati cairan awak (mutah, urin, kringet, najis). Dadi, sampeyan kudu ngindhari cairan awak supaya bisa kontak karo tangan sampeyan utawa kulit wong liya lan para peluncur liyane paling ora jam 48 sawise nampa suntikan Degarelix.

Penjaga ngelingake nganggo sarung tangan karet protèktif nalika ngresiki cairan awak pasien lan nalika ngatasi umbah-umbah utawa popok sing rereged. Sandhangan lan linen sing diresiki uga kudu dibasuh kanthi ruangan.

Nalika ana sawetara efek samping Degarelix sing padha kuwatir, uga ana sawetara mupangat kanggo Degarelix kanggo nggunakake nalika nggunakake obat iki. Ing panliten klinis, wis dituduhake manawa injeksi Degarelix nawakake pengurangan tingkat testosteron luwih cepet tinimbang perawatan terapi hormonal konveksial liyane. Obat iki biasane nyebabake mundhak testosteron awal sing duweni potensi nyebabake gejala gejala saya suwe saya gedhe.

Mupangat liyane Degarelix yaiku tamba umume bisa ditolerir, kajaba Panaliten ngandhakake, reaksi situs injeksi dumadi ing persen 40 saka ayat klompok Degarelix <1 persen klompok leuprolide. Reaksi kasebut umume entheng utawa moderen, lan kedadeyan kasebut ana utamane sawise injeksi pertama.

Data awal saka pirang-pirang panaliten klinis nuduhake yen dibandhingake karo agonis LHRH, Degarelix digandhengake kanggo kaslametané luwih akeh ing 1st taun perawatan. Kasunyatan manawa sukses kanker prostat luwih dhuwur nalika nggunakake perawatan iki minangka salah sawijining keuntungan Degarelix sing ndadekake obat iki kudu dicoba.

Degarelix lan alkohol

Ngombe alkohol kanthi jumlah sing sithik, ora ana sing nggayuh migunani utawa safety degarelix. Nanging, sampeyan kudu terus ngombe alkohol sing akeh banget nalika njupuk obat iki.

7. kesimpulanPhcoker

Yen sampeyan utawa wong sing duwe penyakit kanker prostat, kemoterapi Degarelix ora mesthi dadi salah sawijining pilihan perawatan sing paling apik sing bisa dipilih. Siji-sijine alesan sing bisa dieling-eling ngapa sampeyan bisa milih operasi amarga terapi hormonal kaya Degarelix bakal dadi biaya. Nanging, apa-apa prabédan biaya bakal dibayangke karo keuntungan Degarelix.

8. Informasi luwih lanjutPhcoker

Sampeyan mbokmenawa mikir babagan biaya Degarelix. Biaya perawatan taunan kanthi Degarelix, udakara $ 4,400. Iki cocog karo biaya perawatan hormon liyane sing kasedhiya kanggo kanker prostat maju. Rega injeksi Degarelix kanggo injeksi 80 mg kira-kira udakara $ 519 kanggo nyedhiyakake siji bubuk kanggo suntikan. Biaya kasebut uga bakal gumantung marang apotek sing dibukak.

Sampeyan uga bisa nemokake "Degarelix tuku online”Pariwara. Nanging sampeyan kudu ati-ati banget nalika tuku obat kasebut kanthi online. Priksa manawa sampeyan mriksa mriksa latar mburi lan sregep amarga sampeyan supaya obat saka penjual online. Priksa manawa supplier utawa apotik online iku sah lan apa sing adol yaiku jinis obat sing sah lan murni.

Degarelix kudu disimpen ing suhu kamar. Mesthekake kanggo nglindhungi obat iki saka cahya lan kelembapan. Kaya obat-obatan liyane, supaya Degarelix ora bisa digayuh bocah.

Aja mbuwang bubuk Degarelix ing sampah rumah tangga utawa ing limbah, umpamane ing jamban utawa mudhun kleleb. Takon dhokter utawa apoteker kanggo mbuwang obat sing wis kadaluwarsa utawa ora digunakake maneh.

Cathetan Suku

  1. Van Poppel H, Makam B, et al (Oktober 2008). Degarelix: pemblokiran reseptor gonadotropin-ngeculake hormon (GnRH) - asil saka siji taun, multicentre, acak, phase sinau loro dosis kanggo perawatan kanker prostat. Eur. Urol. 54: 805-13.
  2. Perpustakaan Nasional Kedokteran Nasional Institut Kesehatan Nasional, analisa degarelix ing biaya perawatan perawatan kanker prostat gumantung ing hormon ing Inggris, Lee D1, Porter J, Brereton N, Nielsen SK, 2014 Apr; 17 (4 ): 233-47.
  3. Gittelman M, Pommerville PJ, Persson BE, et al (2008). Sawijining label 1 taun, label terbuka, dosis acak kaping II kanggo sinau degarelix kanggo perawatan kanker prostat ing Amerika Lor. J. Urol. 180: 1986-92.