Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0)

Maret 11, 2020
SKU: 16589-24-5

Oleoylethanolamide (OEA) yaiku agonis reseptor peroksida peroksida endogen (PPAR-alpha). Iku …… ..


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

Video Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0)

Oleoylethanolamide (OEA) (111-58-0) Spesifikasi

Jeneng Product Bubuk Oleoylethanolamide (OEA)
Jeneng Kimia n-oleoylethanolamine; N- (2-Hydroxyethyl) oleamide; Oleylethanolamide;

Ethanolamine N-oleoyl; Oleamide MEA; Oleoyl monoethanolamide;

Oleoyl Ethanolamide;

CAS Number 111-58-0
InChIKey BOWVQLFMWHZBEF-KTKRTIGZSA-N
SMILE CCCCCCCCC = CCCCCCCCC (= O) NCCO
Formula molekul C20H39NO2
Bobot molekul 325.5 g / mol
Monoisotopic Mass 325.537 g · mol-1
Titik lebur 59-60 ° C (138-140 ° F; 332-333 K)
Boiling Point 496.4 ± 38.0 ° C (Diwasa)
Kapadhetan 0.915 ± 0.06 g / cm3 (Ramalan)
Werna wêdakakêna putih
Stemp temp -20 ° C
Kelarutan ing etanol lan DMSO Larut
aplikasi Kolom Phaseutikal; suplemen;

Ringkesan

Oleoylethanolamide (OEA) utawa N-Oleoylethanolamide (OEA) minangka molekul sing diasilake ing awak, biasane ditemokake ing usus. Nambah bukti nuduhake yen OEA bisa tumindak minangka faktor neuroprotektif endogen lan melu kontrol prilaku sing ana gandhengane. Uga, wis diterangake minangka agen tumindak periferal sing nyuda intake panganan lan bobot awak.

Apa Oleoylethanolamide (OEA)?

Oleoylethanolamide (OEA) yaiku agonis reseptor peroksida peroksida endogen (PPAR-alpha). Iki minangka lipid glikolamida sing alami kanthi macem-macem sifat homeostasis sing unik kayata kontrol napsu, kegiatan anti-radang, stimulasi lipolysis lan oksidasi asam lemak. Oleoylethanolamide bisa dianggep minangka hormon sumbu otak usus. Oatmeal, kacang, lan bubuk coklat dadi sumber panganan utama Oleoylethanolamide ing panganan. Nanging, jumlah Oleoylethanolamide sing ditemokake ing panganan kasebut sithik (kurang saka 2 µg / g).

Minangka medium lipid aktif biologically, oleylethanolamide (OEA) diprodhuksi ing usus lan jaringan liyane, lan melu peraturan imbangan energi mamalia, ngatur asupan panganan lan metabolisme lipid, kayata bisa ngatur panganan lan bobot awak Vertebrate. Oleoylethanolamide minangka etanolamida asam lemak (FAE), analog monounsaturated etanolamida asam etanolamida (anandamide), lan antagonis fungsi anandamide. Perlu dingerteni yen Oleoylethanolamide beda karo anandamide, iku mandhiri saka reseptor cannabinoid, lan nggunakake fungsi biologi liwat jalur liya, ngatur kegiatan PPAR-α kanggo ngrangsang lipolisis. Oleoylethanolamide minangka obat anti-obesitas sing potensial lan luwih aman sing ngganti antagonisme CB1.

Pasinaon preclinical nuduhake yen Oleoylethanolamide uga senyawa anti-inflamasi lan antioksidan sing nggunakake efek neuroprotektif ing alkoholisme. Administrasi eksogenous Oleoylethanolamide kanthi efektif bisa nyegah karbohidrat proinflametik TLR4 kanthi pengaruh alkohol, saéngga bisa ngeculake cytokine lan chemokines proinflamatik, stres oksidatif lan nitrosatif, lan pungkasane nyegah karusakan saraf ing korteks rodal frontal.

Sumber Oleoylethanolamide (OEA)

Ana rong sumber kanggo njupuk Oleoylethanolamide (OEA), siji saka tanduran alami, lan liyane digawe kanthi sintesis murni ing laboratorium.

Achyranthes Aspera, asli India, China lan akeh negara-negara Asia liyane, jarene ngemot OEA Oleoylethanolamide. Masalah saka Oleoylethanolamide asli-jus amarga ana ekstrak rasio mung kasedhiya, 15: 1 minangka spek sing populer, lan ora kaya kekarepan klien utawa suplemen suplemen. Mesthi wae, bisa uga luwih dhuwur, nanging regane bakal larang banget, mula ora praktis kanggo ngasilake Oleoylethanolamide OEA kanthi akeh.

Sumber utama Oleoylethanolamide disintesis saka asam oleic, dadi prekursor saka N-oleoyl-phosphatidylethanolamine, sing banjur dibuwang dening N-acyl-phosphatidylethanolamine-selektif fosfolipase D (PLD) kanggo ngeculake Oleoylethanolamide OEA.

Oleoylethanolamide minangka metabolit alami oleic asam. Mulane, panganan sing kontras asam oleic minangka sumber langsung saka OEA.

Kepiye cara Oleoylethanolamide (OEA)?

Kanggo wong sing obes, OEA bisa ngatur homeostasis energi lan napsu utamane kanthi aktifitas macem-macem reseptor kalebu reseptor-aktif resolatif proliferator-α (PPAR-α), reseptor-ditambah g-protein 119 (GPR119) lan reseptor potensial reseptor subfamily V (TRPV1). Pancen, OEA ngaktivasi reseptor kasebut lan nolak inisiasi dhaharan, nyuda ukuran dhaharan, nyuda interval antarane panganan lan pungkasane ngowahi bobot awak.

Kajaba iku, sawetara panaliten eksperimen nuduhake yen OEA uga nyuda ekspresi IL-6, interleukin-8 (IL-8), molekul adhesion intercellular-1 (ICAM-1) lan molekul adhesion sel vaskular-1 (VCAM-1) ing TNF - lan nyebabake keradangan ing sel endothelial umbilikical liwat aktifitas reseptor inflamasi. OEA uga nyandhet jalur nappa-B (NF-kB) nuklir faktor nuklir. Ing survey YT et al, OEA (50 µmol / L) nyandhet ekspresi VCAM-1 mlebu TNF-α ing HUVEC.

Keuntungan Oleoylethanolamide (OEA)

Bubuk Oleoylethanolamide (OEA) apik kanggo ilang bobot minangka pengatur napsu lan ndhukung tingkat kolesterol sehat ing wong diwasa.

Oleoylethanolamide (OEA) minangka penekan Appetite

Nyuda napsu lan saéngga nyuda intake panganan minangka cara sing efektif kanggo ngontrol keseimbangan energi lan bobot awak. Amarga suppression napsu minangka titik pengambilan energi (panganan), ngatur napsu iku penting kanggo ngontrol bobot awak sing sehat, utamane yen digabungake karo pilihan gaya urip sing sadar babagan kesehatan, kalebu perhatian kanggo asupan panganan sing tepat, suplemen panganan, lan olahraga.

Suplemen Oleoylethanolamide mbantu ngatur metabolisme lipid, mbantu ngontrol keluwen kanthi ngirim pesen penyerbu napsu menyang otak lan ditampilake kanggo nurunake tingkat kolesterol trigliserida lan kolesterol.

Oleoylethanolamide kanggo manajemen lemak awak

OEA minangka mekanisme periferal luwih aman sing ngontrol napsu lan energi.

Efek OEA pisanan diteliti amarga nuduhake persamaan karo kimia liyane, cannabinoid sing dikenal minangka anandamide. Cannabinoid ana hubungane karo tanduran Cannabis, lan anandamides sing ana ing tanduran (lan mariyuana) bisa nambah kepinginan wong kanggo cemilan kanthi memicu tanggapan panganan. Miturut Wikipedia, Oleoylethanolamide minangka analog monounsaturated anandamide endocannabinoid. Sanajan OEA duwe struktur kimia sing meh padha karo anandamide, efek kanggo mangan lan ngatur bobot beda. Ora kaya anandamide, OEA tumindak kanthi mandhiri saka jalur cannabinoid, ngatur kegiatan PPAR-α kanggo ngrangsang lipolisis.

Olah rogo ngencengake Oleoylethanolamide

Kabeh wong golek kesehatan liwat Olah rogo ngencengke otot ing gedung olahraga. OEA tambah populer ing binaragawan. Ing lapangan suplemen binaraga, TTA (asam tetradecylthioacetic) asring digunakake sinergis nganggo oleoylethanolamide (OEA), loro-lorone uga mbantu ngobong lemak lan nyuda keluwen. TTA bisa uga janjeni banget karo suplemen anti-lemak, amarga katon lemak tanpa olahraga; Asil awal nuduhake yen awak mung katon "mbusak" lemak saka awake dhewe tinimbang kudu diobong kanthi aktifitas fisik.

Oleoylethanolamide (OEA) nyuda trigliserida lan kolesterol, lan, dikombinasikake karo antagonis cannabinoid, ngalangi bobot awak lan nambah dyslipidaemia ing model kewan kelemon.

Kajaba iku, administrasi sistemik oleoylethanolamide ditemokake kanggo modulasi homeostasis glukosa, uga pelepasan insulin lan menehi tandha insulin ing loro hepatosit lan adiposit.

Sawetara panliten nuduhake suplemen oleoylethanolamide duweni efek positif marang kuatir, lan luwih akeh dalan lan bukti kanggo dhukungan.

Cara nggunakake Oleoylethanolamide OEA

Oefek sisih leoylethanolamide

Oleoylethanolamide OEA cukup anyar ing pasar suplemen, lan ora ana efek buruk sing dilaporake. Administrasi Pangan lan Narkoba AS (FDA) ora kuwatir babagan safety OEA. Ing gesang saben dinane, oleoylethanolamide minangka alternatif penurunan bobot aman, sing digunakake kanggo ngevaluasi katabolisme ing saluran gastro-usus, mbantu nyuda lemak tanpa efek sing ora dikarepake.

Oleoylethanolamide dosis

Ora ana dosis sing disaranake ing umum kanggo oleoylethanolamide wiwit suplemen oleoylethanolamide isih ora pati populer lan ing tahap awal. RiduZone minangka bubuk OEA sing pisanan diwenehi merek ing taun 2015.

Dosis oleoylethanolamide sing disaranake yaiku salah sawijining kapsul 200mg nalika dijupuk tanpa kombinasi

Penelitian nuduhake manawa sampeyan uga bisa nambah utawa nambah dosis saben dina miturut bobot awak.

100mg kanggo wong sing duwe 150lb

145mg kanggo wong sing duwe 200lb

180mg kanggo wong sing duwe 250lb

Aplikasi saka Oleoylethanolamide (OEA)

Bubuk Oleoylethanolamide digunakake ing suplemen kesehatan, digawe kapsul Hard utawa tablet kanggo bobot mundhut.

Wigati:

  • Gaetani S, Oveisi F, Piomelli D (2003). "Modulasi pola mangan ing tikus dening oleoylethanolamine mediator anorexic". Neuropsychopharmacology. 28 (7): 1311-6. doi: 10.1038 / sj.npp.1300166. PMID 12700681.

  • Lo Verme J, Gaetani S, Fu J, Oveisi F, Burton K, Piomelli D (2005). "Regulasi asupan panganan kanthi oleoylethanolamine". Sel. Mol. Urip Sci. 62 (6): 708-16. doi: 10.1007 / s00018-004-4494-0. PMID 15770421.

  • Giuseppe Astarita; Bryan C. Rourke; Johnnie B. Andersen; Jin Fu; Janet H. Kim; Albert F. Bennett; James W. Hicks & Daniele Piomelli (2005-12-22). "Tambah mobilisasi oleoylethanolamine ing usus cilik saka python Burma (Python molurus)". Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 290 (5): R1407 – R1412. doi: 10.1152 / ajpregu.00664.2005. PMID 16373434.

  • Gaetani S, Kaye WH, Cuomo V, Piomelli D (September 2008). "Peran endokannabinoid lan analog ing kelemon lan mangan kelainan". Mangan Kelainan Bobot. 13 (3): e42-8. PMID 19011363.

  • Serrano A, et al. Oleoylethanolamide: efek ing pemancar hypothalamic lan peptides isine weteng ngatur asupan panganan. Neuropharmacology. (2011)