Ganglioside GT1b (59247-13-1)

Maret 15, 2020

Jeneng Ganglioside pisanan digunakake dening ilmuwan Jerman Ernst Klenk ing taun 1942 kanggo lipid sing nembe diisolasi saka sel ganglion otak… ..

 


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

 

Video ganglioside GT1b (59247-13-1)

Ganglioside GT1b Spambocoran

Jeneng Product Ganglioside GT1b
Jeneng Kimia GANGLIOSIDE GT1B TRISODIUM SALT; GT1B 3NA; GT1B-GANGLIOSIDE; GT1B (NH4 + GARAM); ganglioside, gt1; (ganglioside gt1B) saka otak sapi; trisialoganglioside-gt1b saka otak sapi; GANGLIOSIDEGT1BTRISODIUMSALT, BOVINEBRAIN; Trisialoganglioside GT1b (NH4 + uyah)
CAS Number 59247-13-1
InChIKey SDFCIPGOAFIMPG-VLTFPFDUSA-N
Formula molekul C95H162N5Na3O47
Bobot molekul 2158.4 g / mol
Monoisotopic Mass 2157.119189 g / mol
Titik lebur N / A
Stemp temp -20 ° C
kelarutan DMSO: larut
aplikasi Kedokteran; kromatografi;

 

apa Ganglioside GT1b?

Jeneng Ganglioside pisanan digunakake dening ilmuwan Jerman Ernst Klenk ing taun 1942 kanggo lipid sing nembe diisolasi saka sel ganglion otak. Iki minangka molekul sing kasusun saka glikosphingolipid (ceramides lan oligosaccharides) lan siji utawa luwih asam sialik sing ana gandhengane karo rantai gula. Iki minangka komponen saka membran sitoplasma sing ngatur kedadeyan transduksi sinyal seluler. Luwih saka 60 jinis gangliosida sing dingerteni, lan bedane utama yaiku posisi lan jumlah residu NANA.

Ganglioside GT1b minangka salah sawijining gangliosida lan minangka ganglioside trisialik kanthi rong residu asam sialat sing ana gandhengane karo unit galaksi internal. Iki duwe efek hambat ing respon imun humoral awak. Ing 0.1-10 μM, bisa nyegah produksi spontan saka IgG, IgM lan IgA dening sel mononuklear getih periferal manungsa. Ganglioside GT1b uga wis diusulake dadi reseptor sel inang kanggo virus polyoma cell Merkel lan minangka sarana sing bisa nyebabake infeksi sing nyebabake karsinoma sel Merkel.

Ganglioside GT1b uga ditrapake ing sawetara kanker saraf lan dianggep minangka gangliosida sing ana gandhengane karo metastase otak. Panaliten nemokake yen GM1, GD1a, lan GT1b duwe efek pencegahan ing reseptor faktor epidermis reseptor tandha lan adhesion lan migrasi keratinosit, lan anané bisa uga dadi biomarker sing migunani kanggo ngukur potensial metastatik otak.

Ganglioside GT1b uga mengaruhi sistem kekebalan awak. Ganglioside GT1b duweni efek hambat tumrap respon imun humoral awak manungsa lan nyegah immunoglobulin sing diprodhuksi dening sel mononuklear getih periferal manungsa. Ana bukti manawa GD1b, GT1b, lan GQ1b bisa ningkatake produksi sitokin Th1 kanthi nyandhet kegiatan siklase adenilat, nalika nyandhet produksi Th2.

Minangka reseptor sing ngerteni macem-macem racun saka struktur oligosakarida, ganglioside GT1b minangka reseptor sing kalebu bakteri karboksinum Clulridium botulinum mlebu sel-sel syaraf. Panaliten nuduhake yen toksin tetanus mlebu ing sel saraf kanthi senyawa karo GT1b lan gangliosida liyane, nyegah pembebasan neurotransmitter ing sistem saraf pusat, lan nyebabake lumpuh spastic. Botoloksin C jinisotootoin sing mlebu ing syaraf wis nyelidiki efek sel apoptotik sing bisa diproduksi dening ganglioside GT1b ing neuroblastoma.

Kajaba iku, ganglioside GT1b negatip ngatur gerakan sel, penyebaran, lan adhesion menyang fibronectin (FN) kanthi interaksi molekul langsung karo subunit α5 of5, nemokake sing bisa digunakake kanggo ngembangake terapi kanker. Gabungan GT1b lan MAG ing permukaan neuron bisa uga ngatur interaksi GT1b ing membran plasma saka neuron, nyebabake pencegahan pertumbuhan neurite.

 

Keuntungan saka Ganglioside GT1b

Ganglioside GT1b yaiku glikosfololidid asam sing mbentuk rakit lipid ing sel neuronal sistem saraf pusat lan ngalami proliferasi sel, diferensiasi, adesion, transduksi sinyal, interaksi sel-to-sel, tumorigenesis, lan metastasis.

Tanggepan otoimun kanggo gangliosides bisa nyebabake sindrom Guillain-Barre. Ganglioside GT1b ngindhuksi degenerasi neuron dopaminergik, sing bisa nyebabake penyakit utawa penyakit Parkinson.

Ganglioside GT1b minangka scavenger saka • radikal bebas OH, sing nglindhungi otak saka karusakan mtDNA, kejang lan peroksida lipid sing disebabake dening generator oksigen aktif.

Tumor Ehrlich nyatakake ganglioside GT1b, lan anti-GT1b duweni potensi terapeutik kanggo kanker iki. Ganglioside iki uga ana gandhengane karo sindrom Miller Fisher.

 

Efek samping saka Ganglioside GT1b

Gangliosides bisa ikatan karo ceramah, tumindak minangka reseptor adhesi imun lan sel, melu signaling sel, carcinogenesis lan pembeda sel, mengaruhi pembentukan plasenta lan pertumbuhan saraf, melu stabilitas myelin lan regenerasi saraf, lan tumindak minangka virus lan titik Entuk kanggo racun menyang sel .

Akumulasi ganglioside GT1b wis ana hubungane karo sawetara penyakit kalebu penyakit Thai-Sachs lan penyakit Sandhof.

Ganglioside GT1b nyandhet respon panyebaran sel T antigen utawa mitogen lan wis diidentifikasi minangka reseptor toksin botulinum, racun langka sing duwe akibat fisiologis sing parah.

Ganglioside GT1b saiki meh ana ing sel saraf lan ditulis ing adventitia. GT1b nyengkuyung pambedaan neuronal lan pembentukan dendritik, sing ngasilake tumindak mbebayani lan ningkatake hyperalgesia lan allodynia.

Ganglioside GT1b bisa mengaruhi sistem kekebalan awak. Iki duwe efek hambat ing respon imun humoral awak manungsa lan nyegah immunoglobulin sing diprodhuksi dening sel mononuklear getih periferal manungsa.

Minangka tambahan, Ganglioside GT1b relatif karo penyakit ing ngisor iki: influenza, sindrom guillain – garré, kolera, tetanus, botulisme, leprosy lan obesitas.

 

Wigati:

  • Erickson, KD, Garcea, RL, lan Tsai, B. Ganglioside GT1b minangka reseptor sel inang gantung kanggo polomomirus sel Merkel. Jurnal Virologi 83 (19), 10275-10279 (2009).
  • Kanda, N., lan Tamaki, K. Ganglioside GT1b nolak produksi immunoglobulin dening sel mononuklear getih periferal. Imunologi 96 (4), 628-633 (1999).
  • Schengrund, C.-L., DasGupta, BR, lan Ringler, NJ Binding botulinum lan tetanus neurotoxins menyang ganglioside GT1b lan asale saka kono. J. Neurochem. 57 (3), 1024-1032 (1991).
  • Gangliosides, struktur, kedadeyan, biologi lan analisis ”. Perpustakaan Lipid. Masyarakat Kimia Minyak Amerika. Diarsipake saka asli ing 2009-12-17.
  • Nicole Gaude, Jurnal Biologi Kimia, Vol. 279: 33 pp 34624-34630, 2004.
  • Elizabeth R Sturgill, Kazuhiro Aoki, Pablo HH Lopez, lsp. Biosintesis gangliosida otak utama GD1a lan GT1b. Glikobiologi, Volume 22, Masalah 10, Oktober 2012, Kaca 1289–