Ganglioside GT1b (59247-13-1)

Maret 15, 2020
SKU: 167933-07-5

Jeneng Ganglioside pisanan digunakake ilmuwan Jerman Ernst Klenk ing taun 1942 kanggo lipid sing nembe terasing saka sel ganglion otak… ..


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

Video ganglioside GT1b (59247-13-1)

Ganglioside GT1b Spambocoran

Jeneng Product Ganglioside GT1b
Jeneng Kimia GANGLIOSIDE GT1B TRISODIUM SALT; GT1B 3NA; GT1B-GANGLIOSIDE; GT1B (NH4 + SALT); ganglioside, gt1; (ganglioside gt1B) saka otak bovine; trisialoganglioside-gt1b saka otak bovine; GANGLIOSIDEGT1BTRISODIUMSALT, BOVINEBRAIN; Trisialoganglioside GT1b (NH4 + uyah)
CAS Number 59247-13-1
InChIKey SDFCIPGOAFIMPG-VLTFPFDUSA-N
Formula molekul C95H162N5Na3O47
Bobot molekul 2158.4 g / mol
Monoisotopic Mass 2157.119189 g / mol
Titik lebur N / A
Stemp temp -20 ° C
kelarutan DMSO: larut
aplikasi Kedokteran; kromatografi;

apa Ganglioside GT1b?

Jeneng Ganglioside pisanan digunakake dening ilmuwan Jerman Ernst Klenk ing 1942 kanggo lipid sing nembe terpencil saka sel ganglion otak. Iki minangka molekul sing kasusun saka glikosingolipid (keramida lan oligosakarida) lan siji utawa luwih asam sialik sing disambung karo rantai gula. Minangka komponèn saka membran sitoplasma sing ngatur prelu transduksi sinyal selular. Luwih saka 60 jinis gangliosides dikenal, lan bedane utama antarane dheweke yaiku posisi lan jumlah residu NANA.

Ganglioside GT1b minangka salah sawijining pirang-pirang gangliosida lan minangka gangliosida trisial kanthi rong residu asam sialik sing ana gandhengane karo unit galaksi internal. Nduwe efek inhibitor ing respon imun humoral awak. Ing 0.1-10 μM, bisa nyandhet produksi spontan IgG, IgM lan IgA kanthi sel mononuklear getih periferal. Ganglioside GT1b uga wis diusulake minangka reseptor sel host host virus poloma sel sel Merkel lan minangka cara sing bisa memicu infeksi sing nyebabake karsinoma sel sel Merkel.

Ganglioside GT1b uga ditrapake ing sawetara kanker saraf lan dianggep minangka gangliosida sing ana gandhengane karo metastase otak. Panaliten nemokake yen GM1, GD1a, lan GT1b duwe efek pencegahan ing reseptor faktor epidermis reseptor tandha lan adhesion lan migrasi keratinosit, lan anané bisa uga dadi biomarker sing migunani kanggo ngukur potensial metastatik otak.

Ganglioside GT1b uga mengaruhi sistem kekebalan awak. Ganglioside GT1b duweni efek konkrit ing respon imun humoral awak manungsa lan nyegah imunoglobulin sing diproduksi dening sel mononuklear getih periferal. Ana bukti manawa GD1b, GT1b, lan GQ1b bisa ningkatake produksi sitokin Th1 kanthi nyandhet kegiatan siklik adenylate, nalika nyandhet produksi Th2.

Minangka reseptor sing ngerteni macem-macem racun saka struktur oligosakarida, ganglioside GT1b minangka reseptor sing kalebu bakteri karboksinum Clulridium botulinum mlebu sel-sel syaraf. Panaliten nuduhake yen toksin tetanus mlebu ing sel saraf kanthi senyawa karo GT1b lan gangliosida liyane, nyegah pembebasan neurotransmitter ing sistem saraf pusat, lan nyebabake lumpuh spastic. Botoloksin C jinisotootoin sing mlebu ing syaraf wis nyelidiki efek sel apoptotik sing bisa diproduksi dening ganglioside GT1b ing neuroblastoma.

Kajaba iku, ganglioside GT1b negatip ngatur gerakan sel, penyebaran, lan adhesion menyang fibronectin (FN) kanthi interaksi molekul langsung karo subunit α5 of5, nemokake sing bisa digunakake kanggo ngembangake terapi kanker. Gabungan GT1b lan MAG ing permukaan neuron bisa uga ngatur interaksi GT1b ing membran plasma saka neuron, nyebabake pencegahan pertumbuhan neurite.

Keuntungan saka Ganglioside GT1b

Ganglioside GT1b yaiku glikosfololidid asam sing mbentuk rakit lipid ing sel neuronal sistem saraf pusat lan ngalami proliferasi sel, diferensiasi, adesion, transduksi sinyal, interaksi sel-to-sel, tumorigenesis, lan metastasis.

Tanggepan autoimun ing gangliosida bisa nyebabake sindrom Guillain-Barre. Ganglioside GT1b nyurung degenerasi neuron dopaminergik, sing bisa nyebabake wiwitan penyakit utawa penyakit penyakit Parkinson.

Ganglioside GT1b minangka scavenger saka • radikal bebas OH, sing nglindhungi otak saka karusakan mtDNA, kejang lan peroksida lipid sing disebabake dening generator oksigen aktif.

Tumor Ehrlich nyatakake ganglioside GT1b, lan anti-GT1b duweni potensi terapeutik kanggo kanker iki. Ganglioside iki uga ana gandhengane karo sindrom Miller Fisher.

Efek samping saka Ganglioside GT1b

Gangliosides bisa ikatan karo ceramah, tumindak minangka reseptor adhesi imun lan sel, melu signaling sel, carcinogenesis lan pembeda sel, mengaruhi pembentukan plasenta lan pertumbuhan saraf, melu stabilitas myelin lan regenerasi saraf, lan tumindak minangka virus lan titik Entuk kanggo racun menyang sel .

Akumulasi ganglioside GT1b wis ana hubungane karo sawetara penyakit kalebu penyakit Thai-Sachs lan penyakit Sandhof.

Ganglioside GT1b nyegah antigen utawa pengaruh mitogenik mitogenik sing kena pengaruh mitogen lan wis dikenal minangka reseptor racun botulinum, racun racun langka kanthi akibat fisiologis sing abot.

Ganglioside GT1b saiki meh istimewa ing sèl saraf lan ditulis ing petualitas. GT1b promosi bedane neuronal lan pembentuk dendritik, sing ngasilake prilaku lan nambah hiperalgesia lan allodynia.

Ganglioside GT1b bisa mengaruhi sistem kekebalan awak. Duwe efek pencegahan ing respon imun humoral awak manungsa lan nyegah imunoglobulin sing diasilake dening sel mononuklear getih periferal.

Kajaba iku, Ganglioside GT1b kalebu penyakit ing ngisor iki: influenza, sindrom guillain-garré, kolera, tetanus, botulisme, kusta lan obesitas.

Wigati:

  • Erickson, KD, Garcea, RL, lan Tsai, B. Ganglioside GT1b minangka reseptor sel inang gantung kanggo polomomirus sel Merkel. Jurnal Virologi 83 (19), 10275-10279 (2009).
  • Kanda, N., lan Tamaki, K. Ganglioside GT1b nolak produksi immunoglobulin dening sel mononuklear getih periferal. Imunologi 96 (4), 628-633 (1999).
  • Schengrund, C.-L., DasGupta, BR, lan Ringler, NJ Binding botulinum lan tetanus neurotoxins menyang ganglioside GT1b lan asale saka kono. J. Neurochem. 57 (3), 1024-1032 (1991).
  • Gangliosides, struktur, kedadeyan, biologi lan analisis ". Lipid Library. Masyarakat Kimia Minyak Amérika. Diarsip saka asile ing 2009-12-17.
  • Nicole Gaude, Jurnal Biologi Kimia, Vol. 279: 33 pp 34624-34630, 2004.
  • Elizabeth R Sturgill, Kazuhiro Aoki, Pablo HH Lopez, lsp. Biosintesis gangliosides otak utama GD1a lan GT1b. Glikobiologi, Jilid 22, Masalah 10, Oktober 2012, Kaca-kaca 1289-