Astaxanthin Alam (472-61-7)

Februari 28, 2020

Astaxanthin Asli (472-61-7) yaiku karotenoid alami sing dumadi ing alam utamane ing segara ……


status: Ing Produksi Massa
Disintesis lan disesuaikan
kapasitas: 1277kg / sasi

Video Astaxanthin (472-61-7) video

Astaxanthin Alam (472-61-7) specifications

Jeneng Product Astaxanthin Alam
Jeneng Kimia Ovoester; Astaxanthine; (3S, 3'S) -Astaxanthin; 3,3′-dihydroxy-β, β-karoten-4,4′-dione
CAS Number 472-61-7
InChIKey MQZIGYBFDRPAKN-SODZLZBXSA-N
Formula molekul C40H52O4
Bobot molekul 596.83848
Monoisotopic Mass 596.38656 g / mol
Titik lebur 215-216 ° C
Boiling Point 568.55 ° C (rough estimate)
Biologi Half-Life N / A
Werna Jambon nganti wungu sing peteng banget
kelarutan DMSO: larut / mlm (dipanaskan)
suhu Storage -20 ° C
aplikasi Astaxanthin uga dikenal minangka astacin, minangka jinis kesehatan sing larang regane, digunakake kanggo pangembangan kanggo nambah kekebalan, anti-oksidasi, anti-radang, kesehatan mata lan otak, ngatur lipid getih lan produk alami lan sehat liyane. Saiki, sing utama digunakake minangka bahan mentahan kanggo panganan lan obat kesehatan manungsa; akuakultur (saiki salmon utama, trout lan salmon), panganan unggas aditif lan aditif kosmetik.

Sejarah ing Astaxanthin

Nalika ing abad kaping 18, alga Haematoccus pluvialis ditemokake, sanajan iku ora nganti tengah abad kaping-20 manawa Astaxanthin sing ngasilake dheweke ditemokake. Ing taun-taun pungkasan, panaliten babagan keuntungan kesehatan potensial wis ditindakake lan wong wis ngerti sejatine antioksidan Astaxanthin. Saben taun udakara 100 pasinaon anyar wis rampung lan saiki kira-kira 1000 wis diterbitake.

Astaxanthin diprodhuksi dening ganggang nalika ngalami kahanan lingkungan lan stres sing angel. Iki bisa kedadeyan amarga kombinasi panganan, kekurangan panganan, ora ana banyu, srengenge sing kuat lan kena suhu. Akibat stres, sel ganggang wis nglumpukake pigmen abang Astaxanthin, sing dadi "lapangan tenaga" kanggo nglindhungi.

Jinis jinis Astaxanthin ing pasar

Ana rong jinis Astaxanthin; wangun alami sing ditemokake ing iwak liar lan ganggang lan bentuk sintetik sing digawe saka petrokimia. Astaxanthin alami luwih kuat tinimbang sintetik, sing mung ana. sapratelune kapasitas antioksidan saka Astaxanthin alami. Ing Pure Natura, kita mesthi nggunakake ganggang banyu tawar Haematococcus Pluvialis. Saliyane ing Astaxanthin, ganggang uga ngemot akeh asam lemak omega-3. Ganggang iki ditandur terus ing Islandia lan berbudaya nggunakake udhara sing resik, banyu lan daya sing anyar kanggo Islandia. Bubuk Astaxanthin alami bakal diwenehake karo kita lan wis populer banget ing pasar.

Apa Astaxanthin Alam?

Astaxanthin (472-61-7) yaiku karotenoid alami sing ditemokake ing alam utamane ing organisme laut kayata microalgae, salmon, trout, krill, udang, krayon, lan crustacean dll. Astaxanthin, sing diarani "raja karotenoid" yaiku abang, lan tanggung jawab kanggo ngowahi salmon, crab, lobster lan udang daging jambon. Ing krustacean, diubengi protein lan dirilis dening panas, mula udang lan udang dadi abang yen masak.

Minangka pigmen warna abang-abang, astaxanthin alami bisa uga ditemokake ing wulu manuk, kayata puyuh, flamingo, lan kembang, uga propolis, bahan resin sing diklumpukake dening tawon. Lan pluvialis microalga ijo Haematococcus dianggep minangka sumber astaxanthin. Microalgae liyane, kayata Chlorella zofingiensis, Chlorococcum spp., Lan Botryococcus braunii, uga ngemot astaxanthin. Kejabi, sawetara sayuran sing duwe warna abang uga duwe.

Kanggo manungsa, astaxanthin yaiku karotenoid antioksidan sing larut lipid sing kasedhiya kanggo suplemen liwat produk antioksidan plumvialis berasal saka Haematococcus. Amarga astaxanthin duweni potensi bisa nambah indeks metabolisme olahraga, kinerja, lan pemulihan amarga kapasitas antioksidan sing kuat, saéngga suplemen panganan bisa digunakake kanggo ngleksanani manungsa, kanthi implikasi kesehatan sing wiyar.

Kepiye Gaji Astaxanthin?

Astaxanthin Alam minangka antioksidan sing kuat. Antioksidan minangka nutrisi penting kanggo nglawan karusakan radikal gratis.

Radikal gratis yaiku elektron sing ora dibayar sing diklumpukake ing sel minangka hasil metabolisme. Lan sistem kekebalan kadang nggunakake dheweke kanggo nglawan virus lan bakteri.

Dheweke uga kabentuk nalika asu sampeyan kapapar racun kayata:

▪ Bahan kimia

▪ pestisida

▪ Panganan sing diproses

▪ Polusi

▪ Radiasi

Sawise radikal bebas dibentuk ing sel, elektron tunggal ndadekake stabil. Dadi dheweke cepet tumindak kanthi senyawa liyane kanggo njupuk elektron liyane. Sawise duwe elektron nomer loro, dadi stabil maneh.

Lan dheweke asring mung nyerang molekul stabil sing paling cedhak lan nyolong elektron. Dadi molekul sing rusak karo elektron sing ilang dadi radikal bebas liyane ... lan reaksi rantai disetel ing gerakan. Proses iki diarani stres oksidatif.

Iki sing nyebabake karusakan sel, protein, lan DNA ing awak asu. Lan sebabe radikal bebas sing ana gandhengane karo penyakit umum kalebu kanker, lan penuaan durung wayahe.

Mupangate Astaxanthin Asli

Astaxanthin duwe khasiat sing apik kanggo manungsa, kalebu:

Astaxanthin Bisa mbantu Ngilangi Peradangan lan Peradangan

Astaxanthin alami minangka kuat anti-inflamasi lan reliever pain, ngalangi macem-macem bahan kimia ing awak sampeyan lan nyuda senyawa peradangan sing nyebabake akeh penyakit kronis, bisa digunakake kanggo nambani penyakit rheumatoid (RA) lan sindrom carpal tunnel etc. Astaxanthin ora mung mengaruhi jalur COX 2, iku nyuda tingkat serum nitrat oksida, interleukin 1B, prostaglandin E2, C Reaktif Protein (CRP) lan TNF-alpha (alpha tumor nekrosis tumor), lan kabeh iki wis kabukten , astaxanthin sing dituduhake kanggo nyuda CRP luwih saka 20 persen mung wolung minggu.

Astaxanthin Asli Mbantu Menawa Mudhah

Astaxanthin alami duwe pemulihan banget saka olahraga, bisa mbantu para atlit supaya bisa nindakake sing paling apik. Kejabi, astaxanthin alami dituduhake kanggo mulihake otot, ketahanan sing luwih apik, kekuatan sing ditambah lan tingkat energi sing apik.

Astaxanthin Asli Ndhukung Kesehatan Mata

Astaxanthin Asli duwe kemampuan unik kanggo ngliwati alangan lan tekan retina sampeyan. Uji klinis wis nuduhake yen astaxanthin mbantu retinopati diabetes, degenerasi macular, stres mata lan lemes lan ndeleng kanthi rinci. Kejabi, Astaxanthin alami, bisa nambah kerusakan ing tengah retina ing wong sing duwe AMD, nanging ora nambah kerusakan ing wilayah njaba retina.

Ast Asli Astaxanthin ngresiki Sel

Saringan Astaxanthin alami menyang saben sel awak. Sipat molofilik lan hidrofilik sing unik ngidini ngidini jembarake sel kabeh, kanthi siji mburi molekul astaxanthin nglindhungi bagean sel lan larut lemak lan siji mburi nglindhungi banyu ing sel.

Ast Astaxanthin Alam Bisa nglindhungi Kulit

Astaxanthin wis ditampilake kanggo nglindhungi organ paling gedhe ing awak, nyuda kerusakan sing disebabake dening radiasi ultraviolet saka srengenge. Reserches nuduhake yen njupuk astaxanthin kanthi tutuk sajrone 9 minggu katon nyuda abang lan kelangan kelembapan kulit sing disebabake sinar srengenge sing diarani sinar "UV". saéngga ningkatake tingkat kelembapan kulit, lancar, kelenturan, kedutan sing alus, lan bintik-bintik utawa jerawat.

Kejaba, Astaxanthin alami uga bisa digunakake kanggo nambani ketidaksuburan lanang, gejala menopaus, lan nyuda lemak getih sing diarani trigliserida lan nambah koloprotein kapadhetan (HDL utawa "apik") ing wong sing duwe kolesterol tinggi.

Adhedhasar kasunyatan astaxanthin bisa menehi akeh keuntungan, bubuk astaxanthin alami dadi. Sawetara produk utawa suplemen astaxanthin alami adhedhasar bubuk astaxanthin wis muncul ing pasar.

Panganggone Asli Astaxanthin (472-61-7)

Astaxanthin alami nduwe peran kesehatan sing apik kanggo nambani penyakit.Ibu, dijupuk dening cangkem kanggo nambani penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson, stroke, kolesterol tinggi, penyakit ati, degenerasi macular sing gegandhengan karo umur (penglihatan sing gegandhengan karo umur), lan nyegah kanker. . Kaping pindho, uga digunakake kanggo sindrom metabolik, yaiku klompok kahanan sing nambah risiko penyakit jantung, stroke lan diabetes. Sing kaping telu, uga digunakake kanggo nambah kinerja latihan, nyuda kerusakan otot sawise olahraga, lan nyuda sorot otot sawise latihan. Kajaba iku, astaxanthin uga dijupuk kanggo nambah turu, lan kanggo sindrom trowongan carpal, dyspepsia, ketidaksuburan lanang, gejala menopause, lan penyakit rheumatoid etc.

Ing wektu sing padha, astaxanthin uga duwe peran ing bidang liyane. Kayata ing kulit, astaxanthin ditrapake langsung menyang kulit kanggo nglindhungi sunburn, kanggo nyuda kedutan, lan kanggo keuntungan kosmetik liyane; Ing panganan, bisa digunakake minangka suplemen feed lan aditif pewarnaan pangan kanggo salmon, crabs, udang, pitik, lan produksi endhog; Nalika ing tetanèn, astaxanthin digunakake minangka suplemen panganan kanggo pitik ngasilake endhog.

Ing perusahaan kita, bubuk astaxanthin bakal diwenehake kanthi kualitas tinggi, bisa digunakake ing macem-macem suplemen astaxanthin lan produk perawatan kulit. Yen sampeyan pengin golek produsen bubuk astaxanthin utawa nindakake grosir bubuk astaxanthin, aku ngira manawa PHCOKER bakal dadi pilihan sing apik kanggo sampeyan.

Wigati:

  • Ambati, Ranga Rao; Phang, Siew-Moi; Ravi, Sarada; Aswathanarayana, Ravishankar Gokare (2014-01-07). "Astaxanthin: Sumber, Extraction, Stabilitas, Aktivitas Biologis lan Aplikasi Komersial-A Review". Obat Marin. 12 (1): 128–152. doi: 10.3390 / md12010128. PMC 3917265. PMID 24402174.
  • Choi, Seyoung; Koo, Sangho (2005). "Sintesis Efisien saka Keto-karoteneno Canthaxanthin, Astaxanthin, lan Astacene". Jurnal Bahan Kimia Organik. 70 (8): 3328–31. doi: 10.1021 / jo050101l. PMID 15823009.
  • Ringkesan Additives warna kanggo panggunaan ing Amerika Serikat ing panganan, Obat, Kosmik, lan Piranti Medis. Fda.gov. Diutip ing taun 2019-01-16.
  • Lee SJ, Bai SK, Lee KS, Namkoong S, Na HJ, Ha KS, Han JA, Yim SV, Chang K, Kwon YG, Lee SK, Kim YM. Astaxanthin nyegah produksi oksida nitrida lan ekspresi gen radhang kanthi nyuda I (kappa) aktifitas NF-kappaB. Sel Cell. 2003 Agustus 31; 16 (1): 97-105. PubMed PMID: 14503852.
  • Rüfer, Corinna E .; Moeseneder, Jutta; Briviba, Karlis; Rechkemmer, Gerhard; Bub, Achim (2008). "Bioavailability saka stereoisomer astaxanthin saka liar (Oncorhynchus spp.) Lan salmon akuakultur (Salman) ing sehat sehat: sinau acak, kaping pindho." Jurnal Nutrisi Inggris. 99 (5): 1048-54. doi: 10.1017 / s0007114507845521. ISSN 0007-1145. PMID 17967218.
  • Yook JS et. 60, ora. 3 (Maret 2016): 589-599.