Lactoferrin (146897-68-9)

Maret 15, 2020

Lactoferrin (LF), uga dikenal minangka lactotransferrin (LTF), minangka glikoprotein sing akeh diwakili ing macem-macem cairan sekresi kalebu ……

 


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

 

Video Lactoferrin (146897-68-9)

Lactoferrin wêdakakêna Spambocoran

Jeneng Product Lactoferrin
Jeneng Kimia lactotransferrin (LTF)
Brand NAme N / A
Kelas Narkoba N / A
CAS Number 146897-68-9
InChIKey N / A
Molekul Formula C141H224N46O29S3
Molekul Wwolung 87 kDa
Monoisotopic Mass N / A
Titik nggodhok  N / A
Freezing Point N / A
Biologi Half-Life N / A
Werna pink
Skeabsahan  H2O: 1 mg / mL
Storage Temperature  2-8 ° C
Application N / A

 

apa Lactoferrin?

Lactoferrin (LF), uga dikenal minangka lactotransferrin (LTF), yaiku glikoprotein sing diwakili kanthi macem-macem cairan rahasia kalebu susu. CRM protein lengkap iki cocog minangka bahan sing diwiwiti kanggo digunakake ing calibrator utawa kontrol kanggo macem-macem aplikasi pengujian LC-MS / MS kalebu uji alergen, uji formula bayi, dietary utawa nutrisi lan aplikasi tes diagnostik

Colostrum, susu pertama sing diasilake sawise bayi lair, ngemot lactoferrin sing dhuwur, kira-kira kaping pira jumlah sing ditemokake ing susu mengko. Lactoferrin uga ditemokake ing cairan ing mripat, irung, saluran pernapasan, usus, lan liya-liyane. Wong nggunakake lactoferrin minangka obat.

Lactoferrin digunakake kanggo ngobati weteng lan lambung usus, diare, lan hepatitis C. Sampeyan uga digunakake minangka antioksidan lan kanggo nglindhungi infeksi bakteri lan virus. Panganggone liyane kalebu stimulasi sistem kekebalan, nyegah karusakan jaringan sing gegayutan karo tuwa, ningkatake bakteri usus sing sehat, nyegah kanker, lan ngatur cara awak ngolah wesi.

Sawetara peneliti nyaranake lactoferrin bisa uga duwe peran kanggo ngrampungake masalah kesehatan global kayata kekurangan zat besi lan diare abot.

Ing tetanèn industri, lactoferrin digunakake kanggo mateni bakteri nalika pangolahan daging.

Lactoferrin minangka bagean saka sistem kekebalan awak lan duwe aktivitas antimikroba. Saliyane fungsi utama nggabungake lan ngeterake wesi, Lactoferrin uga nduweni fungsi lan atribut zat besi, anti virus, resistensi terhadap parasit, katalisis, pencegahan kanker lan nglawan kanker, perlindungan alergi lan radiasi. Sawetara wong nggunakake suplemen lactoferrin kanggo entuk antioksidan lan anti-inflamasi.

Mupangat Lactoferrin

Efek anti-inflamasi

Sanajan mekanisme langsung durung ditetepake, lactoferrin minangka komponen anti-inflamasi sing terkenal ing manungsa.

Lactoferrin ing cairan amniotik minangka komponen penting kanggo nyuda radang janin ing wanita ngandhut kanthi nyuda tingkat IL-6 lan nyuda infeksi nyebabake infeksi.

Duwe sifat anti-inflamasi nalika sesambungan karo sistem kekebalan marang virus Epstein-Barr, nyuda inflamasi kanthi nyuda aktifitas TLR2 lan TLR9 ing DNA virus.

Properties anti-bakteri

Lactoferrin mbantu mungkasi kegiatan bakteri. Umume bakteri mbutuhake wesi bisa dienggo, lan lactoferrin bisa mungkasi bakteri saka njupuk wesi ing awak manungsa.

Kajaba iku, bisa ngalangi metabolisme karbohidrat bakteri, ngrusak tembok sel kasebut, utawa sesambungan karo lysozyma ing susu kanggo mungkasi bakteri.

Peranan ing Pangembangan Bayi / Bayi

Bayi mbutuhake lactoferrin berkembang lan adaptasi karo sistem usus. Tanggung jawab kanggo mbedakake sel epitelium usus cilik, mengaruhi massa, dawa, lan ekspresi enzim usus.

Ing janin, lactoferrin dadi regulator wutah balung ing fase wiwitan balung manungsa.

Lactoferrin mromosiaken wutah jaringan kartilaginous ing macem-macem tahap pangembangan janin kanthi stimulasi osteosit sing durung diwasa lan osteoblast.

Ing janin, Lactoferrin nyedhiyakake panyerapan wesi lan pangembangan wates sikat, supaya bisa tuwuh sehat lan pangembangan usus sadurunge lair.

Lactoferrin sing dhuwur ing janin nyegah infeksi lan pecah membran janin nalika nambah tenaga kerja.

 

Kepiye cara Lactoferrin?

Lactoferrin mbantu ngatur panyerepan wesi ing usus lan pangiriman wesi menyang sel.

Katon uga nglindhungi infeksi bakteri, bisa uga nyegah tuwuh bakteri kanthi nolak nutrisi penting utawa mateni bakteri kanthi ngrusak tembok sel. Lactoferrin sing ana ing susu ibu dikonfirmasi kanggo nglindhungi bayi sing disusoni kanggo infeksi bakteri.

Saliyane infeksi bakteri, lactoferrin katon aktif nglawan infeksi sing disebabake dening sawetara virus lan jamur.

Lactoferrin uga misale jebul karo peraturan fungsi sumsum balung (myelopoiesis), lan misale jek bisa nambah sistem pertahanan (kekebalan) awak.

 

Efek sisih Lactoferrin

Wêdakakêna lakoferrin aman ing jumlah sing dikonsumsi ing panganan. Ngombe lactoferrin sing luwih akeh saka susu sapi uga bisa uga aman nganti setaun. Lactoferrin manungsa sing digawe saka beras sing diolah khusus katon aman nganti 14 dina. Lactoferrin bisa nyebabake diare. Ing dosis sing dhuwur banget, ruam kulit, kurang napsu, lemes, adhem, lan konstipasi wis dilaporake.

 

Wêdakakêna Lactoferrin Efesus lan aplikasi

TANPA INFANT DAN LACTOFERRIN

Ing bayi sing nembe umur kurang abot, susu bayi sing dikembangake karo lactoferrin (kanthi utawa tanpa probiotik) nyuda risiko septicemia telat (bakteri utawa jamur).

Analisis asil jero nuduhake yen infeksi bactine lactoferrin nyuda infeksi tinimbang nyegah jamur nyebar. Iki nuduhake manawa lactoferrin bisa nyegah infeksi jamur dadi penyakit sistemik.

Lactoferrin bovine bisa meresap alangan getih-otak liwat reseptor tartamtu, lan nambah neuroprotection, neurodevelopment lan kapasitas sinau ing mamalia.

 

reference:

  • Barrington K et al, Uji coba Lacuna: uji coba pilot kontrol kaping pindho buta kanggo suplemen lactoferrin ing bayi preterm banget, J Perinatol. 2016 Aug; 36 (8): 666-9.
  • Lauterbach R et al., Lactoferrin - glikoprotein saka potensial terapi sing gedhe, Dev Periode Med. 2016 Apr-Jun; 20 (2): 118-25.
  • Autofagy sing diatur Nbr1 ing diferensiasi osteoblastik sing didorong Lactoferrin. Zhang Y, Zhang ZN, Li N, Zhao LJ, Xue Y, Wu HJ, Hou JM. Biosim Bioteknologi Biosci. 2020 Mar
  • Efek dosis Benteng Lactoferrin Bovine ing Metabolisme Wesi Bayi Anemik. Chen K, Zhang G, Chen H, Cao Y, Dong X, Li H, Liu C. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2020
  • Lactoferrin: Pemain Kritikus ing Pertahanan Host Neonatal. Telang S et al. Gula. (2018)
  • Peran Lactoferrin ing Neonates lan Bayi: Pembaruan. Manzoni P et al. Am J Perinatol. (2018)
  • Suplemen lactoferrin enteral kanggo nyegah sepsis lan enterocolitis ing necrotizing ing bayi preterm. Pammi M et al. Cochrane Database Syst Pdt (2017)
  • Apa Mupangatake Lactoferrin Mupangat kanggo Wong diwasa lan bayi?