Beta-Lactoglobulin (9045-23-2)

Maret 11, 2020

β-Lactoglobulin minangka protein whey utama susu sapi lan wedhus (~ 3 g / l), lan uga ana ing pirang-pirang mamalia liyane …….

 


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

 

Video Beta-Lactoglobulin (9045-23-2)

Beta-Lactoglobulin (9045-23-2) Spambocoran

Jeneng Product Beta-Lactoglobulin
Jeneng Kimia β-Lactoglobulin (LG); BLG; β-Lg
Brand NAme N / A
Kelas Narkoba N / A
CAS Number 9045-23-2
InChIKey N / A
Molekul Formula N / A
Molekul Wwolung 18,300
Monoisotopic Mass N / A
Titik nggodhok  N / A
Freezing Point N / A
Biologi Half-Life N / A
Werna wêdakakêna putih
Skeabsahan  H2O: 10 mg / mL
Storage Temperature  2-8 ° C
Application β-Lactoglobulin A saka susu bovine wis digunakake:
• minangka kalibrasi kanggo piranti TriWave
• minangka standar ing deteksi lan kuantitas β-lactoglobulin ing susu bovine kanthi kromatografi cair performa tingkat tinggi (HPLC)
• ing purifikasi lan pangukuran bobot molekul saka sampel protease
β-Lactoglobulin digunakake ing identifikasi varian genetik κ-casein ing susu kanthi elektroforesis fokus isoelektrik.

 

Ringkesan Beta-Lactoglobulin (9045-23-2)

β-Lactoglobulin minangka protein whey utama susu sapi lan wedhus (~ 3 g / l), lan uga ana ing pirang-pirang spesies mamalia liyane; istiméwa sing misuwur yaiku manungsa. Udakara 20% protein susu sapi minangka protein whey, kanthi komponen utamane yaiku beta-laktoglobulin. β-Lactoglobulin asring dadi bahan utama kanggo bubuk protein adhedhasar whey.

Protein gembur bisa dadi alergen pangan sing mbebayani. Susu bovine minangka salah sawijining bahan panganan alergen sing penting, utamane kanggo bocah. Akibate, label laba beta-lactoglobulin utawa susu wajib ing pirang-pirang negara. Sanajan ora ana watesan ambang hukum kanggo protein whey, dianjurake banget manawa produsen panganan nyoba konsentrasi banget kanggo nglindhungi individu alergi lan ngeling-eling sing ana hubungane karo alergen.

apa Beta-Lactoglobulin ?

Beta-Lactoglobulin (ß-lactoglobulin, BLG) minangka protein whey utama ing susu ruminant lan uga ana ing susu kewan liyane. Udakara 20% protein susu bovine yaiku protein whey, kanthi komponen utama yaiku beta-lactoglobulin. Beta-Lactoglobulin asring dadi bahan utama ing bubuk protein whey.

Beta-lactoglobulin minangka protein globular saka kulawarga lipocalin. Nduwe bobot molekul 18,300 lan kalebu 162 residu asam amino, kalebu proporsi asam amino rantai cabang (BCAA) sing relatif dhuwur.

Beta-lactoglobulin (b-lactoglobulin / BLG) minangka salah sawijining alergen utama ing susu sapi. Iki minangka salah sawijining protein susu sing paling umum kanggo nyebabake reaksi alergi, sanajan umume individu biasane alergi luwih saka siji protein susu. BLG minangka protein sing paling akeh ing whey, sing menehi 50 persen total protein ing fraksi laktumum lan kira-kira 10 persen susu sapi.

Umumé, globulin minangka protèin cilik sing mlengkung kanthi bentuk bunderan, lan lactoglobulin ana globulin sing ana ing susu. Nalika kasein dipecat saka susu (umpamane, kanthi rennet utawa kaasaman), lactoglobulin isih ana ing whey (bebarengan karo lactalbumin, laktosa, mineral, lan immunoglobulin). Protein udakara 10% saka padune garing whey, lan beta-lactoglobulin udakara 65% saka 10% kasebut.

Alpha-lactoglobulin melu sintesis laktosa. Tujuan beta-lactoglobulin kurang jelas, lan sanajan bisa ngiket akeh molekul hidrofobik cilik, tujuan utamane mung bisa dadi sumber asam amino. Beta-lactoglobulin uga dituduhake bisa ngiket wesi liwat siderofores lan bisa uga duwe peran kanggo nglawan patogen.

Mupangat Beta-Lactoglobulin

Ngadhepi kasunyatan manawa protein Whey minangka campuran beta-lactoglobulin, alpha lactalbumin, albumin serum sapi, lan immunoglobin. Umume wong nggunakake whey minangka suplemen, uga olahraga resistensi, kanggo mbantu nambah sintesis protein otot lan ningkatake tuwuhing otot tanpa lemak.

Mupangat bisa uga kalebu bobot mundhut nolong, Sifat anti kanker, Mudhunake kolesterol, Asma, Tekanan getih lan penyakit kardiovaskular, Ngurangi nyuda bobot ing wong sing nandhang HIV.

Beda karo protein whey utama liyane, α-lactalbumin, ora ana fungsi sing jelas kanggo β-lactoglobulin, sanajan iki minangka bagean paling gedhe saka komposisi pecahan protein global sing diisolasi saka whey (β-lactoglobulin ≈⁠ · 65%, α-lactalbumin ≈⁠⁠ · 25%, albumin serum ≈⁠ · 8%, liyane ≈⁠ 2%). β-lactoglobulin minangka protein lipocalin, lan bisa ngiket akeh molekul hidrofobik, nuduhake pengaruh ing transportasi. β-laktoglobulin uga kabukten bisa ngikat wesi liwat siderofor lan saengga bisa uga duwe peranan kanggo nglawan patogen. Homolog β-lactoglobulin kurang saka susu ibu.

Beta-Lactoglobulin (BLG) minangka protein whey sing paling akeh ing susu bovine. LG wis akeh sinau ing industri panganan amarga efek nutrisi lan fungsional ing macem-macem proses biologis.

Kajaba iku, BLG bisa uga nutrisi antioksidan sing murah lan gampang diakses. BLG bisa uga berpotensi dadi nutrisi antioksidan sing gampang diakses lan murah ing saben dinane. Laporan sadurunge nuduhake yen sistein bebas BLG duwe peran protèktif ing susu sing antioksidan. BLG tanggung jawab kanggo 50% kegiatan antioksidan susu. Ora mung BLG bisa tumindak langsung minangka nutrisi antioksidan, nanging uga bisa nggawa antioksidan liyane liwat kanthong pengikat ligand. Dadi, nambah bioavailabilitas lan antioksidan sing kasedhiya.

β-Lactoglobulin minangka protein whey utama ing susu bovine kira-kira 50% protein ing whey, nanging ora ditemokake ing susu manungsa. β-Lactoglobulin nindakake macem-macem karakteristik fungsional lan nutrisi sing nggawe protein iki minangka bahan kanggo macem-macem panganan lan aplikasi biokimia.

 

Efek samping Beta-Lactoglobulin

Beta-lactoglobulin (b-lactoglobulin / BLG) minangka salah sawijining alergen utama ing susu sapi. Iki minangka salah sawijining protein susu sing paling umum kanggo nyebabake reaksi alergi, sanajan umume individu biasane alergi luwih saka siji protein susu. BLG minangka protein sing paling akeh ing whey, sing menehi 50 persen total protein ing fraksi laktumum lan kira-kira 10 persen susu sapi.

Gejala reaksi alergi kanggo beta-lactoglobulin bisa uga:

Abang utawa sarang

Gatal

Mual

Bloating

Ora nyenengake weteng

Diare

dadi gedhe

Sembelit

Anafilaksis (langka)

 

Bubuk-Lactoglobulin wêdakakêna Efesus

β-Lactoglobulin minangka protein whey utama ing susu bovine kira-kira 50% protein ing whey, nanging ora ditemokake ing susu manungsa. β-Lactoglobulin nindakake macem-macem karakteristik fungsional lan nutrisi sing nggawe protein iki minangka bahan kanggo macem-macem panganan lan aplikasi biokimia.

 

reference:

β-Lactoglobulin agregasi panas sing kena pengaruh minangka operator asam lemak polyunsaturated. Perez AA, RB Andermatten, Rubiolo AC, Bahan Pangan LG LG. 2014 Sep 1; 158 (): 66-72.

Pambiji struktur lan alergenis saka sapi β-lactoglobulin sing dirawat kanthi iradiasi sing dibantu dening sonication. Yang F, Zou L, Wu Y, Wu Z, Yang A, Chen H, Li X. J Dairy Sci. 2020 26 Februari

Analisis Genomik Fraksi Protein Susu ing Lembu Swiss Swiss. Macedo Mota LF, Pegolo S, Bisutti V, Bittante G, Cecchinato A. Kewan (Basel). 2020 Feb 2