Anandamide (AEA) (94421-68-8)

Maret 15, 2020
SKU: 77472-70-9

Anandamide, uga dikenal minangka N-arachidonoylethanolamine (AEA), yaiku neurotransmitter asam lemak sing asale saka …… ..


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

Video Anandamide (AEA) (94421-68-8) video

Anandamide (AEA) (94421-68-8) Spambocoran

Jeneng Product Anandamide (AEA)
Jeneng Kimia Arachidonylethanolamide; N-Arachidonoylethanolamine; Anandamide (20.4, n-6);

N-Arachidonoyl-2-hydroxyethylamide; Arachidonoyl etanolamide; AEA;

CAS Number 94421-68-8
InChIKey LGEQQWMQCRIYKG-DOFZRALJSA-N
SMILE CCCCCC = CCC = CCC = CCC = CCCCC (= O) NCCO
Formula molekul C22H37NO2
Bobot molekul 347.53
Monoisotopic Mass 347.282429 g / mol
Titik lebur N / A
Boiling Point 522.3 ± 50.0 ° C (Diwasa)
Kapadhetan 0.92 g / mL ing 25 ° C (lit.)
Werna lampu kuning
Stemp temp -20 ° C
kelarutan etanol: larut
aplikasi Iki digunakake kanggo memori, motivasi, proses kognitif, kontrol gerakan, kontrol nyeri, stimulasi napsu lan kesuburan.

Apa Anandamide (AEA)?

Anandamide, uga dikenal minangka N-arachidonoylethanolamine (AEA), yaiku neurotransmitter asam lemak sing asale saka metabolisme non-oksidatif asam eicosatetraenoic (asam arachidonic. Nduweni struktur sing mirip karo tetrahydrocannabinol, yaiku konstrain ganja. Diwirehake utamane dening enzim asam lemak amida hidrolase (FAAH), sing ngowahi anandamide dadi etanolamine lan asam arachidonik, Pungkasane, Anandamide disintesis ing neuron dening reaksi kondensasi dumadi ing antarane arachidonic acid lan etanolamine ing angger-angger ion kalsium lan siklikosofen adenosidase siklik. Iki minangka prekursor saka klompok zat aktif fisiologis (Prostamida) sing duwe peran ing akeh kegiatan fisik, kalebu napsu, memori, nyeri, depresi, lan kesuburan, Kajaba iku, Anandamide uga nyegah manungsa Proliferasi sel kanker payudara.

Anandamide ana ing pirang-pirang organisme, kayata ure laut segara, otak babi lan tikus, lan liya-liyane, nanging cacahe isih cilik. Kajaba iku, peneliti uga nemokake Anandamide lan rong bahan (N-oleoylethanolamine lan N-Linoleylethanolamine) ing coklat gelap. Anandamide malah ana ing sawetara biji Proses, (roti putih), Alkohol (khusus, panggunaan kronis utawa ngombe binge), gula sing dirumus, lemak Trans, panganan sing digoreng ing lenga sayur-sayuran lan panganan Non-organik sing ngemot pestisida dll.

Minangka bagéan saka sistem endocannabinoid (ECS), Anandamide diklasifikasikake minangka pengatur homeostasis bebarengan karo kelas liyane saka bahan kimia ganja 2-AG lan reseptor cannabinoid endogen. Sistem iki ana ing kabeh vertebrata. Anandamide nduweni peran kanggo ngatur prilaku panganan lan motivasi lan kesenangan neurogenik, supaya awak lan pikiran tetep seimbang. Pasinaon nemokake manawa emosi, rasa seneng, wedi, kuatir, lan kemampuan kanggo tahan stres kabeh diatur dening sistem endocannabinoid, lan macem-macem penyakit saka skizofrenia menyang depresi diiringi tingkat anandamide sing ora normal.

Anandamide, padha karo THC, yaiku agonis sebagian saka CB1R. Bisa uga nyebabake paningkatan potensial kanthi aktifitas "otak". Wigati dicathet yen kabeh efek saka Anandamide iki koyone bisa ditingkatake kanthi apotekologis sing nyandhet kalemahan metabolis. Panemuan Anandamide bisa nyebabake pangembangan obat-obatan terapi sing anyar.

Mupangate Anandamide (AEA)

Anandamide, uga dikenal minangka "molekul kebahagiaan", yaiku paningkatan swasana ati, neurotransmitter lan endocannabinoid, sing nduwe macem-macem kesehatan lan mental:

Anandamide nyuda pembentukan sel kanker kanthi cepet. Ing taun 1998, klompok ilmuwan Italia nemokake yen anandamide bisa ningkatake neurogenesis lan mbentuk sel saraf anyar, kanthi efektif alon mbentuk / nambah regane sel kanker payudara.

Kemampuan Anandamide kanggo ningkatake neurogenesis (pembentukan neuron anyar) nduweni peran kanggo ngontrol prilaku panganan lan ngasilake motivasi lan kesenengan ing tikus. Iki mbantu ngenthengake gejala depresi lan kuatir. Panaliten ing taun 2015 saka manungsa lan tikus nemokake manawa anandamide sing dhuwur bisa ningkatake peningkatan mood lan rasa nyuda.

Kajaba iku, kemampuan anandamide kanggo ikatan karo reseptor CB1 lan CB2 uga bakal duwe pengaruh akeh mekanisme fisiologis, nuduhake keuntungan sing apik babagan memori, motivasi, proses kognitif, kontrol gerakan, kontrol nyeri, stimulasi napsu lan kesuburan.

Cara nambah anandamide(AEA) tingkat ing awak manungsa?

Amarga anandamide duwe peran minangka neurotransmitter, agen vasodilator lan metabolit serum getih manungsa, lan keuntungan kesehatan lan mental sing dituduhake, sampeyan bisa uga pengin nambah tingkat anandamide ing awak sampeyan. Mangkene sawetara cara kanggo nambah tingkat anandamide ing awak manungsa kanggo:

- LatihanIng

Panaliten kasebut nemokake manawa sawise mung 30 menit mlaku, konten anandamide (AEA) kalorone manungsa lan asu mundhak. Dadi, yen sampeyan pengin entuk keuntungan, entuk akeh senaman aerobik.

- Mangan coklat peteng

Coklat gelut duwe proporobil sing luwih dhuwur ing coklat sing sehat, lan theobromine mbantu nambah produksi anandamide ing otak lan sementara ngganggu.

- Mangan truffle ireng

Truffle ireng (jamur ireng) kanthi alami ngemot anandamide. Sanajan jamur kasebut sejatine ora bisa nggunakake anandamide, nanging panaliti percaya yen digunakake kanggo narik kawigaten kewan lan mangan spora.

- Nggayuh fokus

Panliten nuduhake yen nalika ana ing negara (sing diarani "mili" utawa "ing wilayah,") konsentrasi, kinerja, lan konsentrasi sing dhuwur, ora mung sampeyan bakal dadi luwih produktif utawa nggawe proyek sing luwih apik ing otak Sampeyan uga bakal ngeculake pirang-pirang bahan kimia, kayata serotonin, dopamin, endorphin lan anandamide.

Kajaba iku, teh, ketumbar lan celery uga bisa nambah produksi anandamide.

Wigati:

  • Berger, Alvin; Crozier, Gayle; Bisogno, Tiziana; Cavaliere, Paolo; Innis, Sheila; Di Marzo, Vincenzo (15 Mei 2001). "Anandamide lan diet: Gawan arachidonate diet lan docosahexaenoate ndadékaké tingkat otak sing tambah ing N-acylethanolamines ing piglets". Proses Akademi Ilmu Nasional. 98 (11): 6402-codecode: 2001PNAS… 98.6402B. doi: 10.1073 / pnas.101119098. PMC 33480. PMID 11353819.
  • MR El-Talatini, Taylor AH, Konje JC (April 2010). "Hubungan antara tingkat plasma endokannabinoid, anandamide, steroid jinis, lan gonadotrophins sajrone siklus menstruasi". Pupuk. Steril. 93 (6): 1989 - doi: 10.1016 / j.fertnstert.2008.12.033. PMID 19200965.
  • Habib, Abdella M .; Okorokov, Andrei L .; Hill, Matius N .; Bras, Jose T .; Lee, Man-Cheung; Li, Shengnan; Gosip, Samuel J .; van Drimmelen, Marie; Morena, Maria (Maret 2019). "Microdeletion ing pseudogene sing diidentifikasi ing pasien kanthi konsentrasi anandamide sing dhuwur lan sensitif pain". Jurnal Inggris Anestesia. 123: e249– doi: 10.1016 / j.bja.2019.02.019. PMID 30929760.
  • Mahler SV, Smith KS, Berridge KC (November 2007). "Hotosit hedonik Endocannabinoid kanggo kesenengan sensori: anandamide ing inti accumbens cangkang nambah 'dikarepake' hadiah sing nyenengake". Neuropsychopharmacology. 32 (11): 2267– doi: 10.1038 / sj.npp.1301376. PMID 17406653.
  • Mechoulam R, Fride E (1995). "Dalan sing ora dibayar ing otak cannabinoid otak endogen, anandamides". Ing Pertwee RG (ed.). Reseptor Cannabinoid. Boston: Akademis Press. pp 233– ISBN 978-0-12-551460-6.
  • Mallet PE, Beninger RJ (1996). "Agonis reseptor cannabinoid reseptor ngrampungake memori ing tikus". Farmakologi Prilaku. 7 (3): 276- doi: 10.1097 / 00008877-199605000-00008.