Nikotinamide adenine dinucleotide (53-84-9)

Maret 15, 2020

Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) minangka koofaktor sing mbantu metabolisme sing ditemokake ing kabeh sel urip. Ana ing rong wujud …….

 


status: Ing Produksi Massa
Unit: 25kg / Drum

 

Video Nikotinamide adenine dinucleotide (53-84-9) video

Nikotinamide adenine dinucleotide (53-84-9) Spambocoran

Jeneng Product Nikotinamide adenine dinucleotide (NAD +)
Jeneng Kimia Nadide; koenzim I; beta-NAD; beta-NAD +; nukleotida beta-Diphosphopyridine; nukleotida diphosphopyridine; Enzopride;
CAS Number 53-84-9
InChIKey BAWFJGJZGIEFAR-NNYOXOHSSA-N
SMILE C1=CC(=C[N+](=C1)C2C(C(C(O2)COP(=O)([O-])OP(=O)(O)OCC3C(C(C(O3)N4C=NC5=C(N=CN=C54)N)O)O)O)O)C(=O)N
Formula molekul C21H27N7O14P2
Bobot molekul 663.4 g / mol
Monoisotopic Mass 663.109123 g / mol
Titik lebur 160 ° C (320 ° F; 433 K)
Werna Putih
Stemp temp 2-8 ° C
kelarutan H2O: 50 mg / mL
aplikasi Pangan kesehatan, kosmetik, aditif feed

 

apa Nikotinamide adenine dinucleotide(NAD +)?

Nikotinamide adenine dinucleotide (NAD) yaiku kofactor sing mbantu metabolisme ditemokake ing kabeh sel sing urip. Ana rong bentuk, dioksidasi (NAD +) lan suda (NADH).

Coenzyme NAD +, bentuk teroksida NAD, pisanan ditemokake ing taun 1906 dening ahli biokimia Inggris Arthur Harden lan William John Young. NAD + disintesis dening rong jalur metabolis, sing bisa diproduksi saka jalur asam amino novo, utawa bisa diprodhuksi dening daur ulang komponen pra-kawangun (kayata nikotinamida) bali menyang dalan ngluwari NAD +. Iku nukleotida pyridine penting lan dadi kofactor lan substrat penting kanggo akeh proses sel penting sing melu fosforilasi oksidatif lan produksi ATP, perbaikan DNA, pangaturan epigenetik ekspresi gen, signaling kalsium intraselular lan fungsi Immunologis.

NAD + minangka molekul panampa elektron utama ing oksidasi biologis. Iki nampa elektron saka molekul liyane lan suda. Iki uga tumindak minangka koenzim transferase hidrida lan substrat sing nggunakake polimerase NAD (+), lan mbentuk pasangan redoksen kooksida kanthi suda ucle-nikotinamide adenineotide (NADH). NAD (R) yaiku riboslasi unit donor ADP-ribose ing ADP-A. Sampeyan uga minangka prioritas kanggo siklik ADP-ribose (siklus ADP-ribosyl).

Minangka oksidan ing metabolisme sel, NAD (R) uga nduweni pengaruh ing reaksi adenosin difosfat (ADP) -proses transferribos nglibatake polimerase diadenylate (ADP-ribose) lan sawetara proses enzimatik liyane. Bisa nyegah NAD kanggo nyegah utawa nyuda diabetes, kanker lan penyakit sing gegandhengan karo umur. Kajaba iku, panguat NAD + bisa uga digunakake kanthi sinergis kanthi suplemen kayata resveratrol kanggo mbantu meremajakan mitokondria lan nglawan penyakit tuwa.

 

Nikotinamide adenine dinucleotide(NAD +) mupangat

Minangka oksidan sing efektif, Nicotinamide adenine dinucleotide nuduhake manawa sawetara keuntungan sing apik ing kegiatan manungsa.

♦ Ngoptimalake kegiatan seluler,

♦ Tambahake energi kanthi alami;

♦ Nambah fungsi otak, fokus lan memori;

♦ Ningkatake metabolisme;

♦ Ngapikake turu;

♦ Ningkatake kegiatan sirtuin global;

♦ Nambah khasiat antioksidan;

♦ Nyuda peradangan;

♦ Apike imbangan, swasana ati, sesanti lan pangrungon;

Nicotinamide adenine dinucleotid uga minangka target langsung obat isoniazid, sing digunakake kanggo perawatan tuberkulosis, infeksi sing disebabake Mycobacterium tuberculosis. Ing sawijining eksperimen, tikus sing diwenehi NAD sajrone seminggu wis ningkatake komunikasi mitokondria nuklir.

Kajaba iku, Nicotinamide adenine dinucleotide (NAD +) uga duwe pencegahan lan perawatan blok jantung, fungsi node sinus lan aritmisi eksperimen anti-cepet, nikotinamida bisa nambah tingkat jantung lan blok ntricular atriove sing disebabake dening verapamil.

 

Nikotinamide adenine dinucleotide(NAD +) aplikasi:

  1. Diagnostik reagents bahan mentah, eksperimen riset ilmiah.
  2. Pangan kesehatan, kosmetik, aditif feed
  3. Produksi API

 

More Nikotinamide adenine dinucleotide(NAD +) riset

Enzim sing nggawe lan nggunakake NAD + lan NADH penting ing farmakologi uga riset babagan perawatan penyakit mbesuk. Koenzim NAD + saiki ora digunakake kanggo perawatan penyakit apa wae. Nanging, saiki diteliti babagan panggunaan potensial ing terapi penyakit neurodegeneratif kayata penyakit Alzheimer lan Parkark.

 

Wigati:

  • Belenky P, Bogan KL, Brenner C (2007). "Metabolisme NAD + ing kesehatan lan penyakit" (PDF). Tren Biokimia. Sci. 32 (1): 12– doi: 10.1016 / j.tibs.2006.11.006. PMID 17161604. Diarsipake saka asli (PDF) tanggal 4 Juli 2009. Dijupuk tanggal 23 Desember 2007.
  • Todisco S, Agrimi G, Castegna A, Palmieri F (2006). "Identifikasi transporter NAD + mitokondria ing Saccharomyces cerevisiae". J. Biol. Kimia 281 (3): 1524– doi: 10.1074 / jbc.M510425200. PMID 16291748.
  • Lin SJ, Guarente L (April 2003). "Nicotinamide adenine dinucleotide, regulator metabolisme transkripsi, umur dawa lan penyakit". Curr. Opin Cell Biol. 15 (2): 241– doi: 10.1016 / S0955-0674 (03) 00006-1. PMID 12648681.
  • Williamson DH, Lund P, Krebs HA (1967). "Negara redoks dinukleotida nikotinamid-adenin gratis ing sitoplasma lan mitokondria ing ati tikus". Biokimia J. 103 (2): 514– doi: 10.1042 / bj1030514. PMC 1270436. PMID 4291787.
  • Foster JW, Moat AG (1 Maret 1980). "Biotintesis adenin dinukleotida adenin lan metabolisme siklus nukleotida piridin ing sistem mikroba". Microbiol. Pdt. 44 (1): 83– PMC 373235. PMID 6997723.
  • SW Prancis Ngombe alkohol kronis nyebabake ati lan organ liya kanthi nyuda tingkat NAD⁺ sing dibutuhake kanggo aktivitas deacetylase sirtuin. Exp Mol Pathol. 2016 Apr; 100 (2): 303-6. doi: 10.1016 / j.yexmp.2016.02.004. Epub 2016 Feb 16. PMID: 26896648.
  • Kane AE, Sinclair DA. Sirtuins lan NAD + ing Pengembangan lan Perawatan Penyakit Metabolik lan Kardiovaskular. Bunder Res. 2018 Sep 14; 123 (7): 868-885. doi: 10.1161 / CIRCRESAHA.118.312498. PMID: 30355082. PMCID: PMC6206880.