Cannabidiol (CBD)

Juni 21, 2021

Cannabidiol (Cannabidiol, CBD) minangka salah sawijining luwih saka satus bahan ganja aktif kanthi nilai medis paling akeh. Iki nyenengake awak lan pikiran, nglindhungi saraf, nambah radhang kulit, antioksidan, ngilangi kemerahan kulit, lan nggawe alangi proteksi kanggo permukaan kulit. Nambah kemampuan ndandani kulit dhewe; kanggo mulihake kesehatan kulit lan ngatasi masalah kulit, bisa ngobati eksim lan penyakit liyane.

Cannabidiol (CBD) minangka komponen ganja non-kejiwaan utama lan duwe macem-macem efek farmakologis, kalebu anti-kuatir, anti-psikotik, antiemetik lan anti-inflamasi.

Informasi kimia Cannabidiol (CBD)

Jeneng Product Wêdakakêna Cannabidiol
Liyane (-) - Cannabidiol

(-) - trans-Cannabidiol

Epidiolex

CBD

Kemurnian Isolasi 99% Isolasi / Ekstrap (CBD≥99.5%)
CAS Number 13956-29-1
Kelas Narkoba Cannabinoid
InChI Key QHMBSVQNZZTUGM-ZWKOTPCHSA-N
SMILE -1 = CC (= C (C (= C1) O) C2C = C (CCC2C (= C) C) C) O
Formula molekul C21H30O2
Bobot molekul 314.5 g / mol
Monoisotopic Mass 314.224580195
Titik lebur 66 ° C
Boiling Point 160 ° C - 180 ° C
Ewatesan setengah urip Jam 18-32
Werna Wêdakakêna kristal putih nganti kuning cahya
kelarutan Larut ing minyak, larut ing etanol lan metanol, ora larut ing banyu
Stemp temp Suhu ruangan, tetep garing lan adoh saka cahya
aplikasi Kanggo tujuan riset ilmiah, utawa minangka bahan baku kanggo pangembangan produk hilir, utawa didol ing negara lan wilayah sing sah ing luar negeri. Elinga, produk kasebut aja langsung dikonsumsi utawa digunakake kanggo perawatan klinis ing daratan China
Keuntungan Inti Kita l 100% ekstraksi alami, produksi skala industri, pasokan stabil

l Jaminan kualitas (GMPC, ISO22716, KOSHER, HALAL)

l Laboratorium pihak katelu sing diuji, kandungan CBD sing stabil lan dhuwur, gratis THC

l Metode HPLC. Logam, residu, lan mikroba abot cocog karo standar CHP, JP lan USP

 

Apa Cannabidiol (CBD)? Definisi Cannabidiol

Cannabidiol minangka bahan kimia ing tanduran ganja sativa, uga dikenal minangka ganja utawa rami. Luwih saka 80 bahan kimia, sing dikenal minangka cannabinoids, wis diidentifikasi ing tanduran ganja sativa. Nalika delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) minangka bahan aktif utama ganja, cannabidiol uga dipikolehi saka rami, sing mung ngemot THC. Hemp lan ganja kaloro kalebu jinis ganja sativa, nanging beda-beda beda.

  • Ganja tuwuh kanthi persentase THC sing luwih dhuwur (psikoaktif; nyebabake rasa "dhuwur"), lan persentase CBD sing luwih murah (ora mabuk).
  • Hemp tuwuh kanthi persentase Cannabidiol (CBD) sing luwih dhuwur, lan persentase THC sing luwih murah.

Sanajan THC gampang dadi cannabinoid sing paling populer amarga efek psikoaktif, Cannabidiol (CBD) entuk daya tarik amarga ora entuk mabuk [2], mupangat obat. Miturut Asosiasi Kesehatan Dunia, CBD ora gawe ketagihan, ora duwe gejala penarikan, lan duwe profil keamanan sing apik, mula ora hairan manawa akeh sing golek bubuk Cannabidiol (CBD) kanggo mupangat terapi sing akeh. Paling penting, bubuk CBD bisa mbantu nyuda kelainan kuatir [1], kondisi inflamasi, lan nyeri nemen.

Powder phaboker cannabidiol, ekstrak alami 100% saka rami industri, gratis THC.

Cannabidiol umume digunakake kanggo penyakit kejang (epilepsi). Iki uga digunakake kanggo kuatir [1], rasa nyeri, kelainan otot sing diarani dystonia, penyakit Parkinson, penyakit Crohn, lan akeh kahanan liyane, nanging ora ana bukti ilmiah sing nyengkuyung panggunaan kasebut.

 

Cannabidiol (CBD) lan Hubungan THC

CBD duwe hubungan rumit karo kanca delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) kannabinoid, sing dadi bahan aktif utama ganja, lan tanggung jawab efek ganja ganja utawa hashish.

Beda karo THC, CBD ora langsung psikoaktif amarga ora menehi euforia utawa 'dhuwur'. Iki ora padha karo ujar yen CBD pancen ora psikoaktif. Sepisanan, ana bukti akeh yen CBD modulasi efek saka THC. [8] [10]

Kapindho, minoritas wong (udakara 5 persen) nglaporake efek samping CBD sing ngalami swasana ati, kanthi cara sing sawetara pasien bisa ngalami efek psikoaktif saka Tylenol utawa Advil. Nanging, dipercaya mayoritas laporan kasebut asale saka ngonsumsi CBD sing ngemot jejak THC. Mula pentinge ngasilake Cannabidiol saka sumber kualitas dhuwur.

 

Kepiye cara Cannabidiol bisa digunakake? Mekanisme Tindakan CBD

CBD lan THC sesambungan karo awak kanthi macem-macem cara. Salah sawijining cara utamane yaiku niru lan nambah efek senyawa ing awak sing diarani "cannabinoids endogen" - mula diarani amarga padha karo senyawa sing ditemokake ing tanduran ganja.

Wêdakakêna Canababiol duwe efek ing otak. Penyebab efek kasebut durung jelas. Nanging, cannabidiol kayane nyegah kerusakan bahan kimia ing otak sing nyebabake rasa nyeri, swasana ati, lan fungsi mental. Nyegah kerusakan bahan kimia iki lan nambah kadar ing getih katon nyuda gejala psikotik sing ana gandhengane karo kahanan kayata skizofrenia. Cannabidiol (CBD) bisa uga ngalangi sawetara efek psikoaktif saka delta-9-tetrahydrocannabinol (THC). Uga, cannabidiol kayane nyuda rasa lara lan kuatir [1].

 

CBD lan Sistem Endokannabinoid (ECS)

ECS ditemokake ing taun 1990an lan dianggep minangka salah sawijining sistem reseptor sing paling penting lan sehat kanggo kesehatan sing sehat lan wis diakoni minangka sistem modulasi penting ing fungsi otak, endokrin lan jaringan kekebalan.

Ilmu paling anyar nemokake yen ECS ora mung nanggepi cannabinoids Endogen sing diprodhuksi ing awak, nanging uga nanggepi Phytocannabinoids utawa CBD eksternal minangka cara kanggo nambah fungsi ECS awak. [7]

Ing ECS ​​ana reseptor CB1 lan CB2, sing ana ing saindenging awak. Neuron iki minangka kunci, kanthi cannabinoid minangka kunci. Reseptor CB1 ana ing otak sing akeh, utamane ing Hypothalamus, Hippocampus lan Amygdala. Reseptor CB2 umume kedadeyan ing limpa, amandel, timus lan sel-sel kekebalan. Sistem endokannabinoid nduweni peran impor ing homeostasis.

CBD ora sesambungan langsung karo reseptor cannabinoid (CB1 lan CB2) [9], nanging malah stimulasi sistem endokannabinoid kanggo ngasilake kannabinoid dhewe. Kajaba iku, bisa dadi luwih alon amarga nyegah enzim FAAH, mula endokannabinoid bisa tetep ing awak luwih suwe. CBD minangka cannabinoid sing kompleks banget lan interaksi karo sistem endokannabinoid kudu ditliti kanthi jero kanggo ngungkapake potensi sing lengkap.

 

Apa CBD sah? Keracunan Cannabidiol

CBD minangka bagean saka tanduran ganja sing ora mabuk kanthi potensial ngobati gedhe tenan [2]. Cannabidiol (CBD) entuk daya tarik amarga khasiat obat sing ora mabok. Miturut Asosiasi Kesehatan Dunia, CBD ora kecanduan, ora duwe gejala mundur, lan duwe profil keamanan sing apik. Nalika Administrasi Pangan lan Obat (FDA) ora ngatur kemurnian utawa keamanan zat kasebut, CBD dianggep aman.

Undhang-undhang RUU Pertanian 2018 sah kanggo adol produk rami lan rami ing AS. Nanging ora ateges kabeh produk cannabidiol sing diturunake hemp sah miturut ukum. Amarga cannabidiol wis ditliti minangka obat anyar, mula ora bisa kalebu sah ing panganan utawa suplemen panganan. Uga, cannabidiol ora bisa kalebu ing produk sing dipasarake kanthi klaim terapi. Cannabidiol mung bisa dilebokake ing produk "kosmetik" lan mung yen ngemot kurang saka 0.3% THC. Nanging isih ana produk sing diwenehi label minangka suplemen panganan ing pasar sing ngemot cannabidiol. Jumlah cannabidiol sing ana ing produk kasebut ora mesthi dilaporake kanthi akurat ing label produk.

 

Keuntungan kesehatan CBD

Disetujoni kanggo Ngatasi Epilepsi

Properti non-psikoaktif ing CBD nggawe ideal kanggo panggunaan terapi. Ing taun 2018, obat pertama sing disetujoni FDA, cannabidiol (Epidiolex), ngemot CBD diluncurake ing pasar kanggo ngobati rong jinis epilepsi [3] [4] - sindrom Dravet lan sindrom Lennox-Gastaut.

FDA nyetujoni perawatan kanggo pasien sing umure isih rong taun. Penelitian nuduhake efektif kanggo mbandhingake plasebo kanggo nyuda frekuensi kejang.

 

Kanggo nambani kuatir[1]

Sanajan kita butuh riset luwih lengkap, artikel panelitian jurnal medis 2015 nyawang CBD lan pengaruhe marang macem-macem kelainan kuatir, kalebu kelainan kuatir umum, kelainan afektif mangsan, kelainan panik, lan kelainan stres pas traumatis.

Asil nuduhake manawa ana "bukti preclinical sing kuat" kanggo ndhukung perawatan kelainan kuatir karo CBD, sanajan luwih akeh paneliten babagan dosis jangka panjang.

 

Bisa Nyuda Lara

Panliten nunjukake manawa CBD bisa mbantu nyuda rasa sakit kronis kanthi kena pengaruh aktivitas reseptor endokannabinoid, nyuda peradangan [6] lan berinteraksi karo neurotransmitter. Nalika CBD mengaruhi TRPV1, kanthi efektif ngalangi sinyal nyeri supaya ora tekan bagian awak liyane. Inferensi nyedhiyakake panglipur amarga lara, bengkak, lan rasa ora nyaman.

 

Bisa Ngurangi Kukul

Kukul minangka penyakit kulit umum sing mengaruhi luwih saka 9% populasi.

Dikira disebabake dening sawetara faktor, kalebu genetika, bakteri, pembengkakan sing ndasari lan produksi sebum, sekresi berminyak sing digawe saka kelenjar sebaceous ing kulit.

Adhedhasar panelitian ilmiah anyar, minyak CBD bisa mbantu ngobati kukul amarga sifat anti-inflamasi [6] lan kemampuan kanggo nyuda produksi sebum.

Siji panelitian tabung nemokake manawa minyak CBD nyegah sel kelenjar sebaceous supaya ora mbebayani sebum sing gedhe banget, tumindak anti-inflamasi lan nyegah aktivasi agen "pro-kukulen" kaya sitokin inflamasi.

Panaliten liyane duwe temuan sing padha, nyimpulake manawa CBD bisa dadi cara sing efisien lan aman kanggo ngobati kukul, amarga ana sawetara kualitas anti-inflamasi sing luar biasa.

 

Panggunaan & aplikasi bubuk Cannabidiol (CBD)

Riset wis cepet amarga kerangka kerja sosial, peraturan lan hukum babagan konsumsi ganja lagi reformasi ing pirang-pirang penjuru dunia, sing ngasilake data anyar.

Riset klinis bubuk CBD kalebu studi babagan kuatir, kognisi, kelainan gerakan lan nyeri.

Wêdakakêna CBD bisa dilebokake ing awak kanthi pirang-pirang cara, kalebu kanthi nyedhot asap utawa uap, minangka semprotan aerosol ing pipi, lan kanthi lisan. Iki bisa uga diwenehake minangka minyak CBD utawa minangka solusi cairan resep.

Ing saindenging AS, ana wong sing nggosok balsem CBD ing sendhi sing lara, nyelehake tincure CBD nganggo basa sing wis kesel, muncul gummies CBD, lan ngompa penguap minyak sing diisi minyak kanthi pangarep-arep ora bisa.

 

Cathetan:

[1] Cannabidiol minangka Perawatan Potensial kanggo Kelainan kuatir. Blessing EM, Steenkamp MM, Manzanares J, Marmar CR. Neuroterapeutik. 2015 Okt; 12 (4): 825-36. doi: 10.1007 / s13311-015-0387-1.

[2] Efek lan Keracunan Cannabidiol. Huestis MA, Solimini R, Pichini S, Pacifici R, Carlier J, Busardò FP. Curr Neuropharmacol. 2019; 17 (10): 974-989. doi: 10.2174 / 1570159X17666190603171901.

[3] Epilepsyand cannabidiol: pandhuan kanggo perawatan. Arzimanoglou A, Brandl U, Cross JH, Gil-Nagel A, Lagae L, Landmark CJ, Specchio N, Nabbout R, Thiele EA, Gubbay O, Panel Ahli Internasional Cannabinoids; Kolaborator. Kelainan Epilepsi. 2020 1 Februari; 22 (1): 1-14. doi: 10.1684 / epd.2020.1141.

[4] Cannabidiol: Tinjauan Efisiensi Klinis lan Keamanan ing Epilepsi. Samanta D. Pediatr Neurol. 2019 Jul; 96: 24-29. doi: 10.1016 / j.pediatrneurol.2019.03.014. Epub 2019 22 Maret.

[5] Cannabidiol: Negara seni lan tantangan anyar kanggo aplikasi terapeutik. Pisanti S, Malfitano AM, Ciaglia E, Lamberti A, Ranieri R, Cuomo G, Abate M, Faggiana G, Proto MC, Fiore D, Laezza C, Bifulco M. Pharmacol Ther. 2017 Jul; 175: 133-150. doi: 10.1016 / j.pharmthera.2017.02.041. Epub 2017 22 Februari.

[6] Cannabidiol (CBD) lan analoge: tinjauan efek ing inflamasi. Burstein S. Bioorg Med Chem. 2015 Apr 1; ​​23 (7): 1377-85. doi: 10.1016 / j.bmc.2015.01.059. Epub 2015 7 Februari.

[7] Sistem Endocannabinoid lan Modulasi dening Cannabidiol (CBD). Corroon J, Felice JF. Medis Kesehatan Med. 2019 Jun; 25 (S2): 6-14.

[8] Tinjauan Kritik Peran delta Senyawa Cannabinoid (9) -Tetrahydrocannabinol (delta (9) -THC) lan Cannabidiol (CBD) lan Gabungan ing Pangobatan Multiple Sclerosis. Jones É, Vlachou S. Molekul. 2020 Okt 25; 25 (21): 4930. doi: 10.3390 / molekul25214930.

[9] Farmakologi reseptor CB1 lan CB2 sing beda-beda saka telung cannabinoid tanduran: delta9-tetrahydrocannabinol, cannabidiol lan delta9-tetrahydrocannabivarin. Pertwee RG. Br J Pharmacol. 2008 Jan; 153 (2): 199-215. doi: 10.1038 / sj.bjp.0707442. Epub 2007 Sep 10.

[10] Bukti Klinis lan Praklinis kanggo Interaksi Fungsional Cannabidiol lan delta (9) -Tetrahydrocannabinol. Boggs DL, Nguyen JD, Morgenson D, Taffe MA, Ranganathan M. Neuropsychopharmacology. 2018 Jan; 43 (1): 142-154. doi: 10.1038 / npp.2017.209. Epub 2017 6 Sep.