Urolithin A

April 8, 2021

Urolithin A wis ditampilake kanggo ngrangsang mitofagy lan ningkatake kesehatan otot ing kewan tuwa lan ing model praklinik penuaan. Kangge, iki uga wis ditampilake nyebrang alangan otak getih, lan bisa uga duwe efek neuroprotective nglawan Penyakit Alzheimer.

Video Urolithin A (1143-70-0)

Urolithin A (1143-70-0)specifications

Jeneng Product Wêdakakêna Urolithin:
Jeneng Kimia 3,8-dihydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-siji;

3,8-Dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-siji;

3,8-Dihydroxyurolithin;

3,8-dihydroxybenzo [c] chromen-6-siji;

6H-Dibenzo [b, d] pyran-6-siji, 3,8-dihydroxy-;

3,8-Hydroxydibenzo-alpha-pyrone;

CAS Number 1143-70-0
InChIKey RIUPLDUFZCXCHM-UHFFFAOYSA-N
SMILES C1=CC2=C(C=C1O)C(=O)OC3=C2C=CC(=C3)O
Molekul Formula C13H8O4
Molekul Wwolung 228.2 g / mol
Monoisotopic Mass 228.042259 g / mol
Titik lebur 340-345 ° C
Titik nggodhok  527.9 ± 43.0 ° C (Diwasa)
Flash Point 214.2ºC
Biologi Half-Life Urolithin A kasedhiya ing urin nganti 48 jam sawise konsumsi jus pomegranate.
Werna Putih kanggo krem
Skeabsahan  DMSO: 20 mg / mL, cetha
Storage Temperature  2-8 ° C
Application Digunakake minangka suplemen panganan lan produk anti-tuwa, bisa digunakake kanggo nyuda inflamasi lan nglawan kanker;

 

Wigati:

[1] Garcia-Muñoz, Cristina; Vaillant, Fabrice (2014-12-02). "Nasib Metabolic Ellagitannins: Implikasi kanggo Kesehatan, lan Perspektif Riset kanggo Panganan Fungsional Inovatif". Ulasan Kritik ing Ilmu Pangan lan Nutrisi. 54 (12): 1584–1598. doi: 10.1080 / 10408398.2011.644643. ISSN 1040-8398. PMID 24580560. S2CID 5387712.

[2] Ryu, D. dkk. Urolithin A nyebabake mitofagy lan ndawakake umure ing C. elegan lan nambah fungsi otot ing tikus. Nat. Med. 22, 879-888 (2016).

[3] "FDA GRAS ngelingi GRN No. 791: urolithin A". Administrasi Pangan lan Obat AS. 20 Desember 2018. Dijupuk tanggal 25 Agustus 2020.

[4] Singh, A.; Andreux, P.; Blanco-Bose, W.; Ryu, D.; Aebischer, P.; Auwerx, J. Rinsch, C. (2017-07-01). "Urolithin A sing diterbitake oral aman lan modulasi biomarker otot lan mitokondria ing wong tuwa". Inovasi ing Sepuh. 1 (suppl_1): 1223–

[5] Heilman, Jacqueline; Andreux, Pénélope; Tran, Nga; Rinsch, Chris; Blanco-Bose, William (2017). "Penilaian keamanan urolithin A, metabolit sing diproduksi dening mikrobiota usus manungsa nalika asupan panganan saka tanduran sing dipikolehi ellagitannins lan asam ellagic". Toksikologi Pangan lan Kimia. 108 (Pt A): 289– doi: 10.1016 / j.fct.2017.07.050. PMID 28757461.