Tau krungu saka Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD +) utawa "Pancen Pemuda"? " Kanthi nutrisi lan latihan sing tepat, awak biasane dirancang kanggo duwe metabolisme sing optimal.

Sayange, kanthi penyakit, umur lanjut lan / utawa gaya urip sing ora sehat, awak wiwit ngalami macem-macem kekurangan sing ndeleng efisiensi nolak. Tingkat nikotinamida adenine dinucleotide (NAD +) kalebu kekurangan, lan ing kana Suplemen NAD + teka kanthi gampang kanggo nutup ing celah kurang, utamane kanggo promosi proses penuaan sing sehat.

Nikotinamide adenine dinucleotide (NAD) nuduhake koenzim sing ngemot kaloro adenine lan nikotinamide. Sembarang sel urip ngemot senyawa kimia iki, yaiku turunan Nicotinamide Riboside. Tingkat NAD ing awak manungsa nyebabake tingkat penuaan.

Ana rong jinis NAD, yaiku, nikotinamida adenine dinucleotide (NAD +) lan nikotinamide adenine dinucleotide (NAD) + hidrogen (H) (NADH). Tilas duwe rong elektron tambahan, lan iku minangka sing beda saka sing terakhir.

NAD + 01

Apa NAD +?

Nikotinamide adenine dinucleotide (NAD +) yaiku nukléotida pyridine sing saiki ana lan penting banget ing saben sèl urip. Nukleotida pyridine iki mbantu akeh proses biologis ing endi uga dadi kofactor kunci uga substrat. Proses iki kalebu produksi energi, pangopènan DNA lan pangopènan, imunoregulasi lan ekspresi gen. Iki nerangake daya pembalikan tandha tandha NAD +.

NAD + uga nduwe peran integral ing menehi tandha sinyal sekunder uga fungsi imunoregulasi.

Minangka molekul pemuda, NAD + wis diidentifikasi minangka faktor utama ing proses tuwa. Manéka panaliten wis ndhukung posisi sing tingkat NAD + ing awak manungsa nduweni hubungan langsung karo jaman enom wong. Sing luwih dhuwur tingkat NAD +, luwih enom sel awak, jaringan lan tampilan kabeh awak. Sing dadi dhasar popularitas pembalikan tuwa NAD +.

Saliyane, kekurangan NAD + bisa nyebabake lemes lan macem-macem penyakit. Kayane, level NAD + sing cukup ora penting kanggo kesehatan wong.

Kepiye NAD + Bisa?

Yen awak ora bisa nggayuh enzim sing sehat lan tingkat produksi hormon, mula diwujudake macem-macem masalah kesehatan kayata nyuda ketegangan, masalah memori lan tingkat pamikiran sing nyuda. Iki amarga kurang tingkat NAD + lan NADH kanggo ndhukung regenerasi normal lan fungsi sel awak.

Utamane, kunci Fungsi NAD + yaiku ndhukung tanggapan metabolis awak, kanthi ngidini transfer elektron saka molekul menyang liyane, liwat proses sing dikenal minangka reaksi redoks. Liwat reaksi redoks, nutrisi bisa mbebasake energi sing disimpen ing ikatan oksigen ganda sing luwih lemah.

Biasane, sel awak butuh energi saka aliran getih supaya bisa nindakake macem-macem fungsi metabolik. Utamane, energi sing dibutuhake disimpen minangka asam lemak lan glukosa. Dadi, peran utama enzim NAD + ing kene yaiku nggampangake transportasi sumber energi saka aliran getih menyang sel sing relevan.

Nalika asam lemak lan energi glukosa ngeculake, enzim NAD + nggampangake transportasi energi kasebut menyang mitokondria supaya bisa konversi maneh menyang energi sel. Yen ora, sajrone kekurangan NAD +, transfer energi ing sel dadi gangguan, lan iki nyebabake disfungsi mitokondria, sing nyepetake proses penuaan.

NAD + 02

Kanggo saben NADH, NAD + bisa ngasilake telung molekul ATP. Minangka asil saka energisasi sel, sampeyan dadi luwih sregep, mental lan fisik, amarga NAD + wis menehi proses biologis sing ana hubungane karo penuaan.

Khusus, fungsi NAD + utama nglibatake enzim sing tanggung jawab kanggo reaksi redoks ing awak. Enzim kasebut dikenal kanthi kolektif minangka oxidoreductases. Dheweke kalebu enzim Sirtuin (SIRT), polymerase poly-ADP-ribose lan hydrocase ADP siklik (CD38).

Ngarahake aktifitas Sirtuin, kudu dielingake manawa fungsi utama enzim sirtuin yaiku mateni gen sing nggampangake penuaan. Gen kasebut kalebu sing melu ing sintesis lemak lan panyimpenan, inflamasi lan pangaturan gula getih. Kanggo enzim sirtuin kanggo nggayuh iku, mbutuhake enzim NAD + amarga molekul NAD kasebut nulungi dheweke ngoleksi klompok acetyl saka protein kanggo modifikasi.

Mulane, peningkatan tingkat NAD + nerjemahake menyang jumlah Sirtuins sing luwih dhuwur. Iki nyebabake respirasi mitokondria tambah uga sensitivitas insulin.

Efek dandan metabolisme kasebut nyebabake mbalikake efek umur maju otak, thanks kanggo kekuwatan pembalikan tuwa NAD +. Kajaba iku, sensitivitas insulin sing luwih apik mbantu awak njaga tingkat gula getih sing luwih sehat. Akibate, sel awak katon luwih enom lan tumindak kanthi cara sing luwih enom, sing menehi tampilan umum luwih enom.

Kajaba iku, NAD + wis diidentifikasi minangka molekul sing tanggung jawab sacara signifikan kanggo menehi isyarat ekstrasel, sing dadi dhasar komunikasi sel-menyang-sel. Kajaba iku, tumindak minangka neurotransmitter novel, ngirim informasi saka saraf menyang sel effector organ otot.

Mupangat / Fungsi NAD

Ana akeh Keuntungan NAD + lan fungsi sing kalebu:

1.Proteksi saka kahanan degeneratif sing ana hubungane karo umur

Mupangat kanggo anti tuwa NAD + minangka sebab utama kenapa masarakat sing seneng kesehatan kepengin weruh tingkat NAD + sehat kabeh. Minangka umur wong, kerusakan DNA saya tambah, lan iki nyebabake nyuda tingkat NAD +, kegiatan SIRT1 nolak lan melorot fungsi mitokondria. Iki kedadeyan amarga stres oksidatif selular, sing nganggo basa awam, tegese antioksidan awak lan radikal bebas ora seimbang.

Akibate, wong tuwa luwih gampang ngalami macem-macem kahanan kesehatan kayata aterosklerosis, penyakit kardiovaskular, arthritis, katarak, diabetes lan hipertensi, antara liya.

Untunge, akeh panliten nuduhake yen NAD + nyedhiyakake perlindungan stres oksidatif ing sel awak. Mula, njupuk panganan, suplemen utawa NAD + kanggo campur tangan tingkat tambahan NAD + bisa mbantu wong tuwa, utamane sing umure luwih saka 50 taun, kanggo njaga kasehatan apik, sanajan tetep ing bumi mundhak.

NAD + tambahan nambah fungsi lan ndhukung wutah mitokondria. Duwe peran penting kanggo njaga tingkat ATP sing cukup ing sel, sing bakal dikompromi dening saya tuwa.

2.Ngegawe lega

Kaya sing wis kasebut sadurunge, NAD + ndhukung kemampuan produksi energi mitochondria awak. Nalika mitokondria ora ngasilake energi sing cukup, organ-organ penting kayata jantung, otak, otot lan paru-paru ora bisa nindakake kanthi optimal lan nyebabake rasa sayah lan nyuda motivasi.

Ing sisih liya, yen awak sampeyan duwe level NAD + sing cukup, organ-organ kasebut bisa ditindakake kanthi tingkat sing sehat lan minangka asil, sampeyan rumangsa semangat, motivasi, meriah lan kanthi pikiran sing luwih jelas. Saben sel urip butuh koenzim iki amarga promosi produksi adenosin trifosfat.

Sel nggunakake adenosin trifosfat kanggo ngasilake energi sing dibutuhake organ sing beda kanggo kinerja sing dikarepake. Yen awak bertenaga, sel sampeyan bisa nglawan rasa lemes lemes kanthi efektif.

NAD + 03

3.Ningkatake fungsi otak

Lemah ngganggu fungsi kognitif. Mengkono sampeyan rumangsa senenge yen ora sehat utawa mendhung. Nanging, kita wis weruh manawa NAD + menehi relief lemes. Dadi, koenzim nambah fungsi otak sampeyan kanthi memicu produksi energi sing cukup kanggo sel otak, saéngga bisa nglawan rasa kesel. Asile, pikiran sampeyan dadi luwih waspada lan bertenaga supaya bisa nangani macem-macem tugas sing mbutuhake sampeyan mikir.

4.Nambah resistensi sel sel

Ing siji panliten ngarahake netepake efek NAD + ing stres oksidatif selular, peneliti nemokake manawa Perawatan NAD + nggawe sel lab luwih tahan stres. Ing sisih liya, sel sing ora diwenehake karo NAD + tundhuk stres oksidatif. Mula, tegese koenzim iki nambah umur sel awak, mbantu awak nglawan macem-macem organisme sing nyebabake penyakit kanthi efektif.

5.DNA ndandani kanggo umur dawa maneh

Ing saben dinane, sampeyan kapapar macem-macem perkara lan kahanan sing umume ngrusak DNA sampeyan. DNA sing rusak amarga nyuda umur sampeyan. Nanging, kanthi nyukupi NAD + ing awak sampeyan, coenzyme iki nggampangake pambentukan perbaikan sing rusak kanthi ngangkut elektron menyang wilayah sing rusak DNA. Iki miturut akeh panaliten sing wis nyinaoni manawa replenishment NAD + nglanjutake umur kewan utawa manungsa.

6.Sawise turu lan rutinitas mangan

Macem-macem peneliti nemokake yen NAD + duwe pengaruh apik ing siklus turu wong uga pola keluwen. Wektu sing biasane turu utawa tangi lan aliran umum dina normal sampeyan gumantung marang irama jantung. Kajaba iku, produksi hormon keluwen ing awak sampeyan banget dipengaruhi senyawa kimia.

Hubungan sing tepat antarane sirtuins lan Asil NAD + kanthi irama jantung lan napsu. Yen ora, gangguan saka NAD + utawa sirtuine nyebabake irama circadian sing ora sehat, saéngga pola mangan lan turu sing ora sehat. Mula, NAD + ana gunakake kanggo rutin turu lan dhahar sing sehat. Kanthi mriksa loro kasebut, bakal gampang kanggo entuk lan njaga bobot sehat.

Kanthi nyedhiyakake kabeh mupangate keuntungan ing ndhuwur, ora ana gunane yen NAD + nduweni peran penting kanggo mbantu wong urip sehat nalika umur maju.

Aplikasi / Panganggone NAD

1. Kapabilitas sinau lan kemampuan memori

Akeh wong sing ngerti yen senyawa kimia iki nawakake alamNAD + 04

pemulihan lan perbaikan jalur saraf ing otak.

Kajaba iku, bisa ngilangi kelainan mental lan umum, saéngga nambah kejelasan mental.

Akibaté, siji bisa sinau lan ngelingi luwih efisien.

2.Kuku kuku lan rambut

Puku lan rambut biasane katon kanggo nemtokake kaendahan wong, utamane wanita. Amarga kemampuan kanggo ningkatake pembentukan DNA sing rusak, NAD + penting kanggo kuku lan rambut sing luwih kandel. Kayane minangka senyawa kimia sing akeh banget kanggo wong sing kuwatir babagan rambut lan / utawa kuku sing tipis.

3.Basut kulit kulit

Umur maju ing antarane wong duwe cacat kulit kayata kerut, garis-garis sing alus lan polah sing ora rata. Nanging, wong-wong sing pengin nolak tandha-tandha tanda tuwa njupuk suplemen NAD +, sing ditindakake kanthi becik kanggo tujuane. Ing NAD + anti tuwa mupangat banget populer.

4.Papampuran fungsi otot

Minangka umur wong, dheweke dadi luwih cendhek lan ringkih amarga disfungsi otot sing umure tuwa. Nanging, sing wis nemokake kekuwatan anti-tuwa saka NAD + kanggo nambah fungsi otot.

5.Pencegahan penyakit sing ana gandhengane karo umur

Kajaba iku, wong sing nyedhiyakake kekurangan NAD + ing badan amarga umur tuwa nggolek sumber eksternal senyawa kimia kanggo nambah kakebalan. Penyediaan enzim tambahan nyedhiyakake awak kanggo nolak resistensi sing beda kanggo macem-macem penyakit sing ana gandhengane karo umur tuwa.

Dosis + NAD

Sanajan NAD + minangka senyawa alami, mula kudu diisi kanthi moderat. Miturut agensi Administrasi Pangan lan Narkoba (FDA), paling aman Dosis NAD + paling ora rong gram saben dina. Periode perawatan sing disaranake yaiku 7 nganti 16 dina, gumantung karo riwayat medis pangguna.

Akibat saka Mudhun + Level

Paling penting kanggo saben wong kanggo mesthekake yen duwe tingkat NAD + sing cukup. Mundhak

Tingkat NAD + perlu kanggo wong sing ngalami kekurangan NAD +. Iki amarga kekurangan NAD + duwe sawetara akibat sing ora dikarepake kalebu:

1. Tanda sepuh

Ing wong enom, NAD + lan NADH luwih akeh tinimbang dibandhingake karo tingkat sing ditemokake ing wong tuwa. Tingkat NAD + sing suda kanthi umur nyebabake nyuda kegiatan SIRT1, saengga nyepetake kedadeyan tanda-tanda tuwa. Ing kasus kasebut, cara paling efektif kanggo mbalikake utawa nyegah tandha-tandha kasebut yaiku ningkatake tingkat NAD + ing awak. Kanthi rangsangan coenzyme bakal micu luwih akeh kegiatan SIRT1, saengga swasana ati lan perasaan sing luwih urip.

NAD + 05

2. Hypoxia

Hipoksia yaiku kahanan sing ditondoi dening sumber oksigen sing sithik ing awak manungsa. Kondhisi kasebut nyebabake NADH lan NAD sing saya tambah gedhe lan ditondoi kanthi gejala kayata discolorasi kulit, kebingungan, tingkat jantung sing alon, kesulitan napas, kringet lan batuk sing terus-terusan.

Wong sing nandhang hipoksia bisa njaluk relief saka gejala kanthi nambah tingkat NAD +. Wong-wong sing duwe risiko ing kondhisi uga bisa nyuda kerentanan kasebut kanthi nambah tingkat NAD + uga.

3. Kerusakan sunburn lan kulit

Raos srengenge utawa kerusakan kulit amarga cahya srengenge? NAD + lan NADH wis dijamin sampeyan. Loro-lorone nawakake perlindungan kulit sampeyan saka srengenge uga kanker kulit kanthi nyerep spektrum UVB lan UVA.

4. Fatigue

Yen ngalami lemes misteri lan kelemahan awak umum, sampeyan bisa ngalami tingkat NAD + sing murah, saengga sithik kegiatan SIRT1. Ing kasus kasebut, suplemen NADH utawa NAD + bisa ngilangi gejala lemes liwat nambah fungsi mitokondria.

5. Sindrom metabolik

Liwat aktifitas Sirtuins, NAD + nambah fungsi gen metabolisme sing dipengaruhi kanthi ora langsung. Kaya dene, wong sing duwe masalah manajemen bobot amarga metabolisme sing kurang bisa entuk tingkat bobot sing diarepake liwat NAD +. Iki uga bisa dadi solusi sing efektif kanggo sampeyan yen wedi entuk bobot bobot sing ora sehat utawa kolesterol LDL sing dhuwur minangka akibat saka metabolisme.

6. Penyakit jantung

Fungsi NAD + ing awak mempengaruhi kegiatan mitokondria, sing penting kanggo fungsi jantung sing tepat. Kekurangan senyawa kimia bisa nyepetake gagal jantung, yaiku ana sing pengin dialami. Dadi, yen sampeyan duwe tingkat Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD +) sing murah, mbok menawa minangka akibat saka cedera iskemia-reperfusi utawa penyakit jantung liyane, sampeyan bakal rumangsa luwih apik lan kesehatan jantung bakal nambah kanthi nambah pasokan koenzim ing awak sampeyan.

7. Multiple Sclerosis (MS)

Wutah saka macem-macem sclerosis? Yen ya, sampeyan kudu nimbang nutul mupangat menyang bubuk NAD + Suplemen NAD + intake kanggo penyakit gejala relief.

Sclerosis Multiple ditondoi dening level NAD + sing kurang ing sistem kekebalan nalika sistem saraf ngalami kekurangane. Suplemen NAD + bakal nyuda kekurangan senyawa kimia ing sistem saraf, saéngga nambah gejala MS sampeyan.

8. Kahanan mental lan kahanan neurodegeneratif

Yen sampeyan ngalami kesehatan mental utawa kahanan neurodegeneratif kayata penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson utawa penyakit stroke, mula suplemen NAD + banget kanggo mulihake kesehatan sampeyan. Iki amarga kahanan kasebut nyebabake Kekurangan NAD +, nyebabake nyuda energi otak lan dopamin. Amarga energi otak lan dopamin minangka komponen utama sistem mental lan saraf, gejala sampeyan bisa dadi luwih ala yen ora nemokake cara nambah level NAD +.

NAD + 06

Kepiye Cara Tambah Tingkat NAD +?

1. Nindakake latihan fisik

Nalika sampeyan tuwa, latihan fisik penting kanggo kesehatan. Kanthi latihan fisik reguler, kemampuan awak kanggo ngasilake NAD + dipertingkat. Sampeyan butuh energi kanggo nindakake olahraga kasebut. Mula, luwih sampeyan olahraga, luwih akeh awak ngasilake energi kanthi stimulasi produksi mitokondria. Akibate, level NAD + sampeyan mundhak kanthi alami.

2. Reguler pasa

Sanajan pasa biasane dipraktekake minangka cara pengabdian agama, uga entuk macem-macem keuntungan kesehatan, kalebu nambah tingkat NAD + lan aktifitas SIRT1.

3.Bantu cahya srengenge sing akeh banget

Sinar ultraviolet saka srengenge nyepetake kulit sampeyan. Sing luwih ala, kakehan cahya srengenge bakal ngrusak toko sing kontribusi kanggo ndandani sel kulit sing rusak. Iki nyebabake nyuda tingkat NAD +. Kayane supaya nyegah kedadeyan lan ngewangi awak njaga tingkat NAD + sing sehat kanthi ngindhari cahya srengenge ing wayah awan. Uga nglindhungi dhewe saka efek srengenge sing mbebayani kanthi nutupi sunscreen nalika sampeyan metu ing wayah awan.

4. Njupuk suplemen NAD +

Sanajan nutrisi seimbang seimbang sing sehat minangka tulang suplai NAD + sing optimal ing awak, kadhangkala bisa ditindakake. Utamane, wong sing umur 50 taun mbutuhake NAD luwih akeh tinimbang sing bisa diwenehake karo diet sing seimbang. Ing kasus iki, suplemen infeksi NAD digawe kanthi gampang. Suplemen iki minangka bentuk kapsul lan gampang ditemokake. Dheweke ngemot vitamin B3 (nikotinamide ribosida) sing mengko diowahi dadi NAD + ing awak.

5. Turu cukup

Entuk turu saben dina minangka cara alami liyane kanggo ngundhakake senyawa kimia anti-tuwa. Istirahat turu sing apik nyedhiyakake produksi mesin biologis ing awak sampeyan.

6. Nggawe panganan NAD +

Peneliti nemokake, ribosida nikotinamida, minangka wangun vitamin B3, ngowahi dadi NAD + ing awak. Koénzim, kayadene NAD + sing diasilake awak, mengko digunakake ing macem-macem proses metabolik sing nyebabake kalem utawa ngowahi proses penuaan ing awak manungsa. Kayane panganan sing ngemot suplemen vitamin iki (NAD +) bisa menehi tambahan suplemen NAD +.

Panganan sing ngemot ribosida nikotinamida, lan sampeyan bisa nambah level NAD + kanthi alami:

  • Susu susu: Panliten nuduhake yen saben liter susu sapi ngemot 9 μmol saka NAD +.

Iwak: sawetara jinis iwak kayata tuna lan salmon kaya ing NAD +. Konten NAD + ing siji tuna tuna kira-kira 20.5mg lan 10.1mg kanggo salmon.

  • Jamur Crimini: Yen sampeyan ngombe sak suwene Jamur Crimini, sampeyan bakal nyediakake awak kanthi 3.3mg NAD +.
  • Daging pitik: apa wis digoreng, panggang utawa panggang, siji daging sapi siji cangkir bakal menehi sampeyan 9.1mg NAD +.
  • Ragi panganan: Ragi minangka sumber NAD + sing sugih tinimbang dibandhingake susu susu. Mula, panganan ragi kayata roti lan roti bisa menehi kontribusi ing tingkat NAD + ing awak sampeyan. Sanajan bir uga bisa dadi sumber coenzyme, mesthine bisa dijupuk kanthi moderat.
  • Ijo ijo: Sawetara sayuran ijo uga Panganan NAD + , utamane kacang polong lan asparagus, sugih ing senyawa kimia sing nimbulake pemuda-NAD +. Secangkir kacang buncis ngemot, 3.2mg NAD + dene secangkir saka asparagus duwe 2mg saka senyawa kasebut.
  • Nganggo diet ketogenik: Dadi ing diet keto tegese mbatesi awake dhewe ing panganan sing lemu nanging kurang-karbohidrat. Nalika sampeyan nggunakake diet iki, awak sampeyan mlebu ing negara sing diarani ketosis ing endi nggunakake lemak tinimbang glukosa kanggo energi. Iki nggawe rasio NAD + menyang NADH nambah.

NAD + 07

Sawetara Faktor sing Ngurangi NAD

Tingkat NAD + rendah bisa disebabake macem-macem faktor kalebu:

1. Peradangan kronis

Peradangan kronis nyegah enzim NAMPT lan gen sing tanggung jawab kanggo irama circadian. Akibaté, tingkat NAD + mudhun.

2. Gangguan irama Circadian

Produksi NAD + mbutuhake enzim NAMPT, utamane ing langkah pungkasan saka proses kasebut. Nanging, nalika irama circadian dadi gangguan, gen sing tanggung jawab kanggo produksi enzim kasebut dikompromi lan minangka asil, produksi produksi NAD + ing awak nyuda.

3. Jumlah gula getih lan tingkat insulin

Nalika tingkat gula getih lan insulin mundhak gedhe banget, rasio NADH / NAD + saya mundhak. Iki tegese jumlah NADH luwih dhuwur tinimbang dibandhingake level NAD +.

4. Penyalahgunaan alkohol

Akeh panliten nuduhake stres etanol minangka asil saka Konsumsi alkohol sing nemen nyebabake udakara 20% tingkat NAD +. Iki amarga alkohol nyebabake karusakan oksidatif transitory sing ngganggu produksi coenzyme.

5. Kerusakan DNA

Nalika DNA rusak banget, akeh molekul PARP sing dibutuhakeNAD + 08

ndandani lan mulihake fungsi DNA sing rusak. Wiwit molekul kasebut

powered by NAD +, mula iku tegese keterlibatan bisa nambah

ndeleng kekurangan senyawa kimia ing awak korban.

6. Kegiatan sirtuin sithik

Ngelingi manawa sirtuin ngatur irama circadian, level sirtuin sing suda bisa dadi kompromi lan aliran aliran circadian. Akibate, level NAD + suda.

Apa Ana efek sisih Babagan NAD +?

Ing paling kasus, suplemen NAD + pancen aman. Pasinaon manungsa sing ditindakake kanggo netepake tingkat safety nambah koenzim ing awak nuduhake yen dosis saben dinane 1,000mg nganti 2,000 mg NAD + saben dinane ora nemoni efek mbebayani.

Nanging, ana sawetara kasus sing efek sisih entheng dilaporake kedadeyan amarga asupan NAD +. Efek kasebut kalebu rasa mual, senak, nyeri sirah, kesel banget (lemes) uga diare

Informasi Liyane babagan NAD

Bubuk NAD +, sing digunakake kanggo nggawe suplemen NAD + yaiku putih, hygroscopic lan larut banyu. Rumus kimia saka Wêdakakêna NAD + is C21H27N7O14P2.

Yen sampeyan minangka produsen sing disertifikasi lan kepengin weruh bubuk NAD + kanggo NAD + manufaktur tambahan, mesthekake yen sampeyan entuk saka sumber biso dipercoyo supaya ora tuku palsu. Sampeyan kudu verifikasi yen sampeyan lagi adol karo bakul sing bisa dipercaya nalika tuku suplemen NAD +. Elinga, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe bubuk NAD + utawa suplemen NAD + kanthi online.

kesimpulan

Koenzim NAD yaiku molekul sing nduweni peran penting kanggo kesehatan manungsa. Manfaat NAD +, sing kalebu kesehatan mental, resistensi stres lan ndandani DNA, luwih sawetara efek sisih sing ana gandhengane karo suplemen koenzim. Kejabi, mupangat NAD + anti tuwa yaiku apa sing pengin mbantah tandha-tandha penuaan kudu fokus liwat suplemen NAD +. Nanging, penting kanggo mesthekake yen sampeyan entuk bubuk Nicotinamide Adenine Dinucleotide / NAD + utawa paket suplemen NAD + saka sumber sing bisa dipercaya.

Cathetan Suku
  1. Anderson RM, Bitterman KJ, Kayu JG, et al. Manipulasi jalur nuklir nAD nuklir nundha tuwa tanpa ngganti tingkat NAD + sing mantep. J Biol Chem. 2002 Mei 24; 277 (21): 18881-90.
  2. Entuk AP, Rega NL, Ling AJ, et al. Wara-wara NAD (+) nyebabake negara pseudohypoxic ngganggu komunikasi nuklé-mitokondrial nalika tuwa. 2013 Dec 19;155(7):1624-38.
  3. Imai SI, Guarente L. NAD lan sirtu ing tuwa lan penyakit. Tren Cell Biol.2014 Aug;24(8):464-71.
  4. Rega NL, Gomes AP, Ling AJ, et al. SIRT1 dibutuhake kanggo aktifitas AMPK lan efek resveratrol sing bermanfaat ing fungsi mitokondria. Metab Sel. 2012 Mei 2; 15 (5): 675-90.
  5. Satoh MS, Poirier GG, Lindahl T. NAD (+) - ndandani DNA rusak rusak dening ekstrak sel manungsa. J Biol Chem. 1993 Mar 15; 268 (8): 5480-7.
  6. Sauve AA. NAD + lan vitamin B3: saka metabolisme menyang terapi. J Pharmacol Exp. 2008 Mar;324(3):883-93.

Paragraf