Apa pyrroloquinoline quinone (pqq)?

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) uga dikenal minangka methoxatin minangka senyawa kofactor kaya vitamin sing ana ing pirang-pirang panganan tanduran. PQQ uga alami ing susu ibu manungsa uga ing jaringan mamalia.

Nanging, ditemokake mung ana ing jumlah menit ing diet pqq bubuk akeh produksi perlu kanggo entuk jumlah sing cukup ing awak.

PQQ wiwitane ditemokake minangka koenzim ing bakteri sing fungsine padha karo B-Vitamin ing manungsa, lan nduweni peran kanggo ningkatake pertumbuhan organisme iki.

Ing manungsa, bisa digunakake minangka faktor pertumbuhan non-vitamin kanthi akeh keuntungan kesehatan.

Mekanisme Tindakan

Pyrroloquinoline quinone (pqq) nampilake macem-macem keuntungan kesehatan liwat mekanisme sing beda kayata regulasi jalur isyarat mRNA, nyingkirake radikal bebas lan kegiatan redoks.

Mekanisme pqq tumindak kalebu:

• Mangaruhi cara kerja gen

Quinone Pyrroloquinoline bisa mengaruhi cara macem-macem gen dikandhakake, lan utamane gen sing melu kegiatan mitokondria. Aktivitas antioksidan kasebut diucapake 100 kali yaiku vitamin C.

Suplemen PQQ wis ditampilake kanggo ngaktifake jalur signaling CREB lan PGC-1a sing langsung melu mitochondria biogenesis.

Tumindak minangka antioksidan

Aktivitas anti-oksidatif Pyrroloquinoline (pqq) utamane amarga kemampuane dikurangi ing PQQH2 liwat reaksi kanthi nyuda agen kayata cysteine, glutathione utawa fosfat dinamoksida adenine nikotinamida (NADPH).

• Nuduhake enzim

Pyrroloquinoline quinone uga ngrusak enzim kasebut rediorasease thioredoxin (TrxR1), sing dadi pemicu kegiatan Nuklir erythroid 2-faktor faktor sing ana gandhengane (Nrf2) sing nyedhiyakake produksi antioksidan.

PQQ uga dikenal kanggo nyandhet pangembangan quinoproteins (protein sing ngrusak) sing nyebabake kelainan Parkinson.

Mupangat utama quinone pyrroloquinoline utama (PQQ)

Ana akeh keuntungan quinone pyrroloquinoline kalebu:

aku. PQQ promosi fungsi mitokondria

Mitokondria yaiku organel sing ngasilake energi ing sel sing dadi ATP liwat respirasi sel. Biasane asring disebut omah kanggo pabrik sel utawa energi.

Produksi energi minangka kunci kanggo awak sing sehat.

Disfungsi mitokondria wis ana hubungane karo sawetara kelainan kayata nyuda, kelemahan otot, kelainan neurodegeneratif kaya penyakit jantung, depresi lan diabetes ing antarane kahanan kesehatan liyane.

Quinone pyrroloquinoline nambah fungsi mitokondria kanthi stimulasi sel mitochondria anyar (biogenesis mitokondria). Iki dumadi kanthi ngaktifake elemen responsif CAMP responsif ikatan protein 1 (CREB) lan peroksida peroksida sing aktif diaktifake (PGC) -1alpha, jalur sing bisa nggedhekake biogenesis mitokondria.

Quinone Pyrroloquinoline uga nambah faktor transkripsi sing dadi antioksidan ing mitokondria, nglindhungi kita saka stres oksidatif.

Pqq luwih nyebabake enzim ing mitokondria sing nambah produksi energi.

Ing model tikus, kekurangan PQQ ing diet dilaporake ngrusak fungsi mitokondria.

Manfaat quinone pyrroloquinoline

ii. Nyuda peradangan

Peradangan kronis wis bosok akeh gangguan kayata penyakit jantung lan diabetes. Quinone Pyrroloquinoline duweni sifat antioksidan sing mbantu nyingkirake radikal bebas saéngga nyegah radhang lan karusakan sel.

Sawetara panliten nuduhake manawa Tambahan PQQ nyebabake kekirangan luar biasa ing pirang-pirang penandha inflamasi kayata nitrat oksida mung telung dina.

Ing panliten tikus sing nandhang lara arthritis rheumatoid, PQQ dilaporake menehi perlindungan marang degenerasi inflamasi sawise 45 dina.

c. Ngapikake kesehatan lan fungsi otak

Pyrroloquinoline quinone duwe kemampuan ngembangake otak maneh (neurogenesis) liwat produksi pirang-pirang faktor wutah saraf.

Siji panaliten nyimpulake, suplemen pqq ngrangsang sintesis faktor saraf lan sel pertumbuhan (NGF).

Pyrroloquinoline quinone wis digandhengake karo memori lan sinau sing luwih apik amarga kemampuan kanggo regenerasi sel otak.

Ing panliten sing dumadi saka 41 wong sing sehat nanging tuwa, PQQ diterbitake ing 20 mg / dina suwene 12 minggu ditemokake kanggo ngalangi pengurangan fungsi otak, luwih gampang ing kepinteran lan memori.

Pyrroloquinoline uga bisa mbantu nyegah cedera otak.

Ing taun 2012, sinau tikus sing diwenehake pqq sajrone 3 dina sadurunge cedera otak traumatis nemokake suplemen kasebut bisa nglindhungi sel-sel otak saka cedera iki.

iv. PQQ nambah turu

Bantuan pyrroloquinoline (PQQ) kanggo ningkatake kualitas turu sampeyan kanthi nyuda wektu turu supaya turu, nambah durasi turu lan ningkatake kualitas turu sakabehe.

Quinone Pyrroloquinoline uga bisa ngudhunake jumlah hormon stres (kortisol) ing sajroning individu lan mulane bisa turu.

Ing panaliten 17 wong diwasa, PQQ diwenehake ing 20 mg / dina suwene 8 minggu ditemokake kanggo nambah kualitas turu saka segi turu lan tambah turu.

PQQ nambah turu

v. Mbenakake kesehatan jantung

Kemampuan quinone pyrroloquinoline kanggo ngontrol tingkat kolesterol bisa nyuda resiko penyakit jantung kayata stroke.

Ing panaliten 29 wong diwasa, tambahan pqq kanthi signifikan tingkat kolesterol LDL sing ala.

Quirone Pyrroloquinoline uga nyuda tingkat trigliserida sing nyebabake fungsi mitokondria sing ditingkatake. Ing panaliten kanthi tikus, ppq sing diwenehake bisa nemokake tingkat trigliserida.

Suplemen pqq bisa mbantu nyegah utawa mbalikke aterosklerosis (stroke). Sawetara panliten nuduhake manawa ppq bisa nurunake protein C-reaktif lan trimethylamine-N-oxide sing dadi petunjuk utama kelainan iki.

vi. Agen umur dawa potensial

Pyrroloquinoline quinone dianggep minangka faktor wutah sing dudu vitamin lan mula bisa mbantu ningkatake wutah lan uga pangembangan.

Fungsi quinone Pyrroloquinoline ing nglawan inflamasi, nyegah stres oksidatif lan ndhukung fungsi mitokondria mbuktekake katrampilan kanggo ngluwihi gesang.

PQQ uga wis kabukten bisa ngaktifake path signaling sel sing mbalikke tuwa tuwa.

Efek sinergis sing asale saka mekanisme kasebut ndadekake PQQ bisa nglindhungi sampeyan saka tuwa selular lan uga nambah umur dawa.

Ing model kewan, suplemen karo pqq ditemokake kanggo nyuda stres oksidatif uga nglanjutake umur bulat.

viii. Perlindhungan saka stres oksidatif

PQQ ikatan protein kaya mangkono bisa nyegah oksidasi ing sel. Sampeyan uga bisa nyingkirake radikal bebas ing awak.

Ing panaliten kewan, suplemen pqq ditemokake kanggo nyegah pati sel neuron sing ana hubungane.

Panaliten liyane ditindakake in vitro nglaporake manawa PQQ nglindhungi sel mitokondria terpencil saka karusakan sawise stres oksidatif lan ngilangi radikal superoxide.

Sinau luwih lanjut karo tikus diabetes tikus, STX), PQQ diwenehi bobot awak 20 mg / kg sajrone 15 dina ditemokake kanggo nyuda tingkat serum glukosa lan peroksidasi lipid, lan uga nambah kegiatan antioksidan ing otak tikus diabetes .

Panganggone quinone pyrroloquinoline liyane lan bathi kalebu:

Nyegah kelemon

Mbenakake sistem kekebalan awak

Mbenakake kasuburan

Ndhukung fungsi lan memori kognitif

Mbantu perang kelangan

Ing kahanan saiki, jebule warta negatif amarga COVID 19 teka saben wektu. Pyrroloquinoline perang koronavirus bisa digunakake. Suplemen sing apik iki bakal ningkatake kekebalan sampeyan uga menehi bantuan turu kanggo ngatasi stres.

Panggunaan quinone pyrroloquinoline

Apa efek samping quinone pyrroloquinoline (pqq)?

Nalika entuk PQQ saka sumber panganan ora ana efek sisih kajaba kajaba alergi karo panganan tartamtu.

Ing panaliten kewan karo tikus, kelainan ginjel wis gegayutan karo suplemen PQQ. Ing siji panaliten sing kalebu tikus, PQQ sing disuntikake ing 11-12 mg / kg bobot awak dilaporake nyebabake radang ginjel.

Ing sinau liyane tikus, PQQ ing bobot awak 20 mg / kg ditemokake nyebabake keracunan ing jaringan ginjel lan hepatik.

Pati pati uga dilaporake kanthi dosis sing luwih dhuwur udakara 500 mg.

Ing manungsa, ora ana efek samping quinone pyrroloquinoline sing dilaporake kanthi dosis nganti 20 mg / dina.

Nanging, ing kedadeyan sing jarang, sawetara efek sisih pyrroloquinoline quinone bisa kedadeyan amarga overdosis. Efek samping kasebut kalebu ngelu, lemes, rasa ngantuk, hipersensitivitas lan insomnia.

Dosis saka PQQ

Wiwit pyrroloquinoline quinone (pqq) durung disetujoni kanthi sampurna kanggo Administrasi Narkoba Federal kanggo nggunakake obat, ora ana dosis standar pyrroloquinoline quinone, sanajan sawetara panliten nemokake yen dosis quinone pyrroloquinoline saka 2 mg / dina. Nanging, suplemen PQQ paling gedhe ing dosis 20 nganti 40 mg.

Dosis quinone Pyrroloquinoline bisa beda-beda gumantung saka tujuan sing dituju. Sawetara panliten nuduhake yen dosis 0.075 nganti 0.3 mg / kg saben dina efisien nambah fungsi mitokondria, dene dosis sing luwih dhuwur udakara 20 mg saben dina bisa uga kudu nglawan inflamasi.

Yen digawa karo COQ10, dosis 20 mg PQQ lan 200 mg COQ10 disaranake, sanajan sawetara panliten nggunakake 20 mg PQQ lan 300 mg COQ10 ora nglaporake efek samping.

Suplemen PQQ kudu dijupuk kanthi lisan lan luwih becik sadurunge dhahar-ing weteng kosong.

Mula, sampeyan kudu menehi saran kanggo miwiti saka dosis ngisor lan mundhak yen perlu.

Lan perlu dielingake yen akeh panliten ora nyaranake dosis sing ngluwihi 80 mg saben dina.

Apa panganan sing ngemot quinone pyrroloquinoline (pqq)?

Pyrroloquinoline quinone (pqq) ditemokake ing umume panganan tanduran, sanajan biasane kurang banget. Tetanduran kasebut entuk PQQ langsung saka bakteri lemah lan lemah kayata bakteri methylotrophic, rhizobium, lan acetobacter.

Pqq ing jaringan manungsa uga sebagian saka panganan lan sebagian saka produksi bakteri enterik.

Tingkat quinine pyrroloquinoline ing sumber panganan iki beda-beda gumantung saka 0.19 nganti 61ng / g. Nanging, pqq luwih konsentrasi ing panganan ing ngisor iki:

Pqq-Panganan

Sumber panganan PQQ liyane kalebu sprout brokoli, sawi, kacang fava, apel, endhog, roti, anggur lan susu.

Amarga tingkat pqq sing kurang ing umume panganan, bakal angel entuk jumlah sing cukup kanggo njupuk keuntungan sing ana gandhengane karo pqq kajaba kita njupuk jumlah panganan sing akeh banget. Iki kudu mbutuhake tuku suplemen pqq kanggo nglengkapi diet sing apik.

PQQ lan COQ10

Koenzim Q10 (COQ10) asring dianggep ningkatake mitokondria dumadi ing awak manungsa lan uga ing umume panganan. Iku padha karo PQQ; Nanging, quinine pyrroloquinoline lan CQ10 kanthi cara sing béda banget utawa nggunakake mekanisme beda kanggo nambah fungsi mitokondria.

Koenzim Q10 minangka kofactor penting sing kerja ing mitokondria lan nduweni peran penting ing ambegan selular lan panggunaan oksigen kanggo produksi energi. PQQ ing tangan liyane nambah jumlah sel mitokondria lan uga nambah efisiensi mitokondria.

Yen digabungake, pyrroloquinoline quinine lan CQ10, nawakake efek sinergis kanggo ningkatake fungsi mitokondria, nglindhungi kita saka stres oksidatif lan ngatur jalur signaling selular.

Tuku Tambahan PQQ

Ana akeh mupangat kanggo bubuk suplemen pqq lan sampeyan kudu nimbang ngrampungake panganan. Didol bubuk PQQ kasedhiya kanthi online. Nanging, kanggo asil paling apik kudu waspada yen sampeyan tuku suplemen pqq kanggo mesthekake sampeyan entuk kualitas paling apik.

Yen sampeyan pengin tuku bubuk bulk pqq mesthekake sampeyan saka supplier sing biso dipercoyo.

Cathetan Suku

  1. Chowanadisai W., Bauerly KA, Tchaparian E., Wong A., Cortopassi GA, Rucker RB (2010). Quinone pyrroloquinoline ngrangsang biogenesis mitokondrial lumantar unsur résponisme protein sing naleni protein lan nambah ekspresi PGC-1. Biol. Chem. 285: 142-152.
  2. Harris CB1, Chowanadisai W, Mishchuk DO, Satre MA, Slupsky CM, Rucker RB. (2013). Quinone pyrroloquinoline diet (PQQ) ngowahi indikator inflamasi lan metabolisme sing gegandhengan karo mitokondria ing subyek manungsa. J Nutr Biochem.Dec; 24 (12): 2076-84. Doi: 10.1016 / j.jnutbio.2013.07.008.
  3. Kumazawa T., Sato K., Seno H., Ishii A., lan Suzuki O. (1995). Tahap quinone pyrroloquinoline ing macem-macem panganan. J.307: 331–333.
  4. Nunome K., Miyazaki S., Nakano M., Iguchi-Ariga S., Ariga H. (2008). Quinone Pyrroloquinoline nyegah pati neuronatif stres sing kena pengaruh stres bisa uga amarga owah-owahan status oksidatif saka DJ-1. Farm. Bull. 31: 1321–1326.
  5. Paulus Hwang & Darryn S. Willoughby (2018). Mekanisme Luwih saka Suplemen Quinone Pyrroloquinoline ing Otot Balung Mitochondrial Biogenesis: Bisa Efek sinergis kanthi Olahraga, Jurnal saka Nutrisi College of American, 37: 8, 738-748, DOI: 1080 / 07315724.2018.1461146.
  6. Stites T, Ribut D, lan Bauerly K, et al. (2006). Teks lengkap: Quirone Pyrroloquinoline modulasi kuantitas mitokondria lan tikus ing tikus. J Nutr. Feb; 136 (2): 390-6.
  7. Zhang L, Liu J, Cheng C, Yuan Y, Yu B, Shen A, Yan M. (2012). Efek neuroprotektif quinone pyrroloquinoline ing cedera otak traumatik. J Neurotrauma. Mar 20; 29 (5): 851-64.

Paragraf